2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
bebeğimin ultrasonu dündü veeee temiz çıktı ben bu doktorları anlamıyorum hemen kesip biçiyorlar el kadar yavruyu.Allah tüm hastalara en başta bebeklere şifa versin.
size bir sorum olacak bebeğim 1 hafta içinde 100 g almış sadece çok üzüldüm emmiyor doğru düzgün kusuyor ve uyumuyorrr geceleri hepimiz ayaktayız,ultrason doktoru ne kadar gazlı bebek dedi zaten biliyordum ama dr u hayrete düşürecek kadar gazı var bebeğimin tavsiyelerinizi bekliyorum
 
arkadaşım yazdıklarını okudum ve geçmişe döndüm inan..

çünkü benim kayınvalidem de ilk ebebğimde aynısını yapmıştı.. güya çocuk görmeye gelmişti 1 haftalığına ama dediği sürekli ''aç bu çocuk doymuyor mama verelim benim ne kadar sütüm vardı taşardı şişerdi gögüslerim..'' deyip durdu.. ya belki o dönem biraz azdı ben de şimdi fark ediyorum amma ben de inadımdır inadına vermedim.. sık sık emzirdim.. gece uyumadım ama oldu işte... 2. ayımda benim de gögüsşlerimde aşırı süt birikmesi olmuştu.. fazlalığı sağmıştım uyurken rahatsızlık veriyordu diye..

madem berabersiniz kayınvalideni duyma.. ben sütümün yeteceğine inanıyorum de.. ağlasa da sık sık emzir.. günde en az 3 kaka yapıyorsa doyuyordur dert etme.. benim oğlum o dönem de çok da kilolu bi bebek değildi k.vyine ek gıdaya geöince kilo alır dedi ama aksine persentillerinin en yüksekte olduğu dönemler sadece anne sütü aldığı vakitlerdi.. sonra emzirip durma artık yeter çocuk sana güveniyor yemiyordedi yine dinlemedim 2 yaşını doldurttum.. ve oğlum gayet iyi maşallah..

benimki de roman gibi oldu ama asıl kural bu k.v. deyi duymayacaksın.. Allah bebeğin o ayki ihtyacına göresütünün miktarını içeriğini ayarlıyor mucize bi şey.. sürekli olumlu düşün dua et..
 
Gogsumun biri çok fena yara emzirirken canımdan can gidiyor 2 aylık olduk yaralar geçmişti fakat şimdi tekrar oldu ne yapacağımı şaşırdım varmı tavsiyeleriniz?
 
Gogsumun biri çok fena yara emzirirken canımdan can gidiyor 2 aylık olduk yaralar geçmişti fakat şimdi tekrar oldu ne yapacağımı şaşırdım varmı tavsiyeleriniz?

lansinoh diye bir krem kullanıyorum yıkanmasıda gerekmiyor doğal bir krem , ama ben doğumdan 1 ay önce başlamıştım sürmeye hiç ağrım sızım yaram olmadı. fakat belki hala geç değildir kullanınca düzelir belki, bide badem yağı diyolar kendi sütünüsür diyolar.
 
gelelim benim kıza..

geçen hafta buraya yazdım sanırım hapşırıyor ağzından köpük geliyor diye..prş. gecesi daha kötü gibi oldu ve biz cuma burda bi özl hastaneye gittik.. ciğerlerini dinledi hırıltısı olduğunu söyledi röntgen çekildi dolu olan bölgeyi gösterdi çok teedirgin olduk haliyle.. hava verildi.. 3 gün iğne oldu.. p.tesi tekrar kontroldü tekrar röntgen bi iğne tekrar ve antibiotik şurup..
şikayet çocuğun burnu tıkalı, öksürüğü var ve ağzından köpük geliyor yutkunamadığı için.. anlayamadım benim çocuğum o kadar hasta mıydı..dr mu vahimleştirdi.. bu derece antibiotik zaruri miydi 40 günlük bebeğe? yoksa özel hastane ve iyi doktorculuk mu oynandı bize? dün elimde antibiotk şişesi git geller yaşadım sürekli hazırlayıp versem mi vermesem mi diye..eşimn de onayını almaalıydım verdik.. sonuçta bu dr da anne diye düşünüp kendimi teselli ediyorum.. ya sizce?
 

Lansinoh kullanıyorum sütümü de sürdüm ama yok birde badem yağı süreyim bakayım.
 
 
 
yanında anne kayınvalide vs. olanlar ne kadar şanslı yaa.. ben bugün resmen kafayı yemek üzereydim:) sıyırdım yani oğlan iyice huysuzlaştı gazı çıkmıyor kaka yapamıyor ağlıyor! kızım tv izlicem karnııımmm acıktı diye bağırıyor! arada oğlum buğra ya buzuki orhan osman dinletiyorum da susuyor yaa.. o da olmasa napcam bilmem hani.. bir yandan yemek yapayım bir yandan susturayım derken 1 haftada 3 kilo wermişim!:) annemler gelmeseydi daha çok yıpranacaktım sanırım..
 

ya el kadar bebeğe röntgen çekilir mi antibiyotik werilir mi?? hırıltı için röntgen isteyen bir doktor yazıklar olsun.. ben kızım 1 buçuk yaşınyken aynı şeyi yaşadım ama doktor antibiyotik kesinlikle kullanmayın dedi.. küçük çocuklar hawayı yeterli alamdığı için o ses akciğerlerden gelir demişti.. onun söylediklerini uyguladım şimdiye kadar we kısa sürede atlattık hep.. burnunu iyi açmak(doğal spreyle) gerekiyor we tabi i nemli ortam gerekiyor.. çok geçmiş olsun canım..
çok kızdım çok o doktora
 
Son düzenleme:



çok geçmiş olsun canım,

bende çok fena gribim ve kızıma bulaşacak diye ödüm kopuyoo emzirirken akla karayı seçiyorum nefesimi vermeyeyim diye ama bugün burnu çok tıkalı ve sürekli hapşırıyo sanırım grip olacak yada oldu ben dayanamıyorum o nasıl dayancak bilmem offffffffff:18: benim kızda hırıltı yokda tükrügünü bazen yutamama var ama arada sırada öyle yapıyo haftaya çarşamba aşısı var ikiaylık aşı o da zormuş ateş ve agrı yapıyomuş :18:
 
Gogsumun biri çok fena yara emzirirken canımdan can gidiyor 2 aylık olduk yaralar geçmişti fakat şimdi tekrar oldu ne yapacağımı şaşırdım varmı tavsiyeleriniz?

canım benimde 2 ay oldu çoooook şükür yaralar geçti yeni.herşeyi denedim denemediğim bişe kalmadi.bikaç gün sağıp fito sürdüm emzirmeden öncede sildim.o iyi geldi sanki..çok geçmiş olsu bnde çok çektin.seninki tekrar olmuş inşallah benimkide tekrarlamaz.geçti diye okadar mutluyum ki.......
 

Seni o kadar iyi anlıyorum ki!!! Bende aynı durumdayım bebek ağlıyor, kızım 4 yaşında birşeyler istiyor.... Üstelik ailelerden yardım edecek kimse yok annemi yakın zamanda kaybettim malesef, sürekli annem olsa beni yalnız bırakmazdı diye düşünüyorum. kayınvalidem yardım edecek durumda değil. Büyüklerle olmanın verdiği zorlukda var tabi ama kimsenin olmaması insanı üzüyor. Benim tek avantajım kızım anaokuluna gidiyor. Yazık çocuk 8-5 mesaide gibi. Evde kalınca da bana çok zor oluyor
 


Bende gribim gecmis olsun arkadasim cok zormus gercekten kirk takla atiyorum cocuga gecmesin diye isallah gecmez sut korur falan derler ama bilmiyorum ne derece dogru cok huysuz dunden beri bitki caylariyla sakinlestiriyorum anca..doktor sadece minoset verdi bakalim nasil atlaticaz
 


başınsagolsun canım rabbim sabır ihsan eylesin sana :2:






sagol canım sanada geçmiş olsun,bende hem minoset içiyorum hemde amoklavin diye antibiyotik kullanıyorum inş.çabuk geçer şu grip belası :26:aynen benim kızda çok huysuz burnu tıkalı ya huzuru yok çok hapşırıyo inş.hasta olmaz:18:
 

başın sağolsun çok üzüldüm
ne güzel anakolunu gidiyor, bizim burda yok kreş anaokulu.. sürekli yanımda.. tv izletmem diyordum şimdi sabahtan öğleye kadar çizgifilm izliyor maalesef.. buna fırsat werdikçe çok üzülüyorum..onunla ilgilenmemi o kadar çok istiyor ki.. daha 3 buçuk yaşında we ben oğlum doğunca ona büyük insan muamelesi yapar oldum istemeden.. bazen öfkeleniyorum sonra diyorum o da bebek daha böyle bir kızım olduğu için sanslıyım yine de, sessiz ol deyince fısıl fısı konuşuyor yawrucak..uyudu mu diyor sonra izin istiyor yapacağı şey için.. kuzum benim ya(
allah sabır wersin bize.. gurbetteyim burda kendi memleketimde olsam ne ala.. bir arkadaş bir akraba yeter..sağolsun bir iki komşu war samimi bunalınca oraya gönderiyorum..
 
Son düzenleme:

Canım sağolasın ya, artık deprsyona giricem şu süt-mama muhabbetinden. Aslında kayınvalideyle pek bir sorun yok, birbirimizin huyuna gidiyoruz, anlaşıyoruz yani, severiz birbirimizi.Sağolsun dediğim gibi her işime de koşuyor Allah razı olsun. Hakkını hele şu dönemde kolay kolay ödeyemem. Ama şu olay çok canımı sıkıyor. Bugün fazlayorulduğum için sütüm az mesela, kendim verdim mamayı. Ben niye aç bırakayım yavrumu? Sırf kayınvalide değil zaten, annem de tel.de mama veriyor musun, ver ver diyor. Galiba bizim Türk mantığı yüzünden: "Aa Allahaşkına bir tabak daha ye, daha doymamışsındır!" :)
 

Senin yapabileceğin şey de sonuçta doktora gidip ne dediyse onu yapmak, kendimiz olsa boşverir almayız ama bebiş olunca seçenek kalmıyor. Bir de yenidoğanlar herhalde henüz dış dünyaya uyum sağlayamadıklarından çok geçiriyorlar böyle rahatsızlıklar. Birkaç güne geçmezse başka bir doktora git bence.
 

Başın sağolsun canım, Allah sabır versin. Evde kalması ona da zor olur bu dönemde sıkılıp asabileşebilir. Böylesi daha iyi bence.
 
Kızlar bugün ben de öyle bunaldım ki.. Ağladım epey.. Yalnız hissettim kendimi.. Kız ağlar eşim çocuk okuldan gelecek yemek yok, ev pis, dağınık..

Ferda k.v. Ni duyma ama şükret bak yalnız değilsin yardım da ediyor.. Eşim söylendi bugü sanki.. Hamileylken temizliğe bayan geliyordu yine o gelsin dedi..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…