2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
biberon versem alacak memede uyuyor çekemiyor fazla.memeyi bırakmasın biberona alışmasın diye damlatarak veriyoruz.ilkinden tecrübeliyim biberona alışınca memeyi emmeyorlar.

ben bazen sağıp biberonla veriyorum bir problem olmadı henüz. biberonla verdiğimde 3 saat deliksiz uyuyor, emerse 2 saat en fazla. yoruluyor sanırım emerken.
 
kızlar heyecan arttı bende de:) kuzum 3 kg olmuş. ama eksik doğar tutmuyo ultrasonla biliyosunuz. dr.ilginç bişey söyledi şaşırdım. kız bebek bu hafta 38 de alalım diyo. 39 hafta olsun istiyorum ben. akciğer gelişimi 39 da bitiyomuş .aman alacağı 10-20 gr için mi bekliycez dedi. ne alaka anlamadık daha önce de son haftalarda da kilo alır 200-300 gr demişti. eşim de kızdı işine göre mi ayarlıycak diyo. bu arada çatı muayenesi de olmadım doğumu hızlandırdığı için. normal doğum istemiyorum. artı ve eksilerini düşündüm. normalin eksileri ağır bastı bende. kansızlık, makatta çatlak, panik atak, nefes problemi vs. düşününce sezaryen daha uygun. panik olduğum için genel anestezi olucak, epidural yapmıyo dr. valla ikisinden de tırsıyorum hiç ameliyat olmadım daha önce. Allah hayırlısıyla sağ salim bebişlerimizle doğumdan çıkmayı nasip etsin inş.
 

Canm bende senin gibi düşündüğüm icin sezeryan dogumu sectim
Doktorunla bu güne kadar beraber gelmissiniz oyuzden doktorunla hiç ters düşmeden konus biraz daha bekleyelim de bence. Senin icin rahat eder en azından ama doktorunun da bir bildgi varsa gozardi etmemek lazım (eşinin dediği de mantıklı kendi işine göre ayarlaması vs ama sen anlarsın hangi niyette olduğunu )
Birde ben sana genel anesteziyi tavsiye etmem kesinlikle epidural olmalısın 10 cm lik bir kesik icin tüm bedenini uyutmaya gerek yok ve bebek zaten 5 dk icinde çıkıyormuş sen ona bakarken hemen dikiyorlar mis ki bebeğini de yalnliz bırakmamış olursun dogum esnasinda
 

haklısın cnm. ben de tamamen uyumak istemiyorum ama dr. un tavsiyesi bu. epiduralde her zaman ilk iğnede uyuşma olmuyormuş. birkaç kez iğne hem riskli hem de panik yaparsın diyor. Rabbim yavrumla ikimzin hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin.
 

amin canm en hayırlısı neyse o şekilde olsun dıye dua edıyorum bende hep
 

Yarın tekrar kontrolüm var suyum daha da azalmışsa doğum gerçekleştirilir heralde?? Şu son günleri beklemesi çok zormuş yaa..
 
Hepinize kolaylıklar dilerim. Doğum yapanların bebişlerine de uzuuun ömürler diliyorum.
Ben de Ağustos ayında yaşayacağım bu duyguları kısmetse. Biraz hastane ve doktor tüyosu almaya geldim aslında. İstanbul avrupa yakasında olanlar doğumlarını-sezeryanlarını nerede yaptılar/yapmayı düşünüyorlar?
 
annişler magnezyumu ne zaman bırak dedi doktorunuz. malum erken doğumu önlüyor diye içiyorum ben.dr. bırak istersen dedi ama ağrılarıma iyi geliyor valla tadı da güzel bırakamıyorum:) sizin dr. lar ne diyor merak ettim???
 
MERHABA ARKADAŞLAR
11.01.2013 cuma günü saat 11 de oğlum mehmet ayaz ı spinal anestezi ile dünyaya geldi. çok stresli geçiririm diye düşünüyordum ama gayet sakindim. sakinliğim başta beni olmak üzere eşimi de çok şaşaırttı.bebeğim 49 cm 3500 gr doğdu. suan için bi sorunu yok. bebeğime, bebekli hayata alışmaya çalışıyorum. herşeyin daha güzel olacağını umuyorum. doğum yapanlar hayırlı olsun. yapacaklar allah kurtarsın.
 

ben kullanmadım bile diyebilirim erken doğum tehlikem vardı ama zamanında doğurdum
 
şubat görünümlü ocak annesi olarak cuma günü saat öğlen 12 de epidural sezaryen ile oğlumu kucağıma alacağım inşallah
doğum yapanları tebrik ediyorum
benım gibi bekleyenlerin de Allah yardımcısı olsun
 
bebeğine kavuşan anneleri tebrik ediyorum allah analı babalı büyümeyi nasip etsin inşallah
doğum yapacak arkadaşlara allah kolaylık versin hayırlısıyla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin inşalah
 
oğlum 12 günlük oldu.küçüğüm çok yavaş büyüyor.doğduğu kiloya ulaşamadı bebeğim.çok kilo kaybetmiş bunada şükür.büyük oğlum hastanede yatıyordu cumartesi çıktı.küçük oğlumda daha iyi emiyor inşallah kilosuda düzelir.günüme çok şükür oğlum hastanede ben evde bebekle çok zordu.ağlamaktan perperişan oldum.çok şükür evlatlarım yanımdaya ....
 


dr un neden gözünü korkutmuş ki epidurelle ilgili? Genel aneztesi artık bir çok dr tarafından önerilmeyen birşey. Çünkü ciddi olarak zararları çok. En basitinden bebek aneztezi almış oluyor. Ben normal doğum adayı iken, son 3 gün bebeğimin hareketlerini hissedemediğim için sezaryan oldum. Spinal sezaryan oldum ve açıkçası bu kadar rahat olabileceğini düşünmezdim hiç. Benim de iğne 2. girişte bulundu. Ama aynı gün ayağa kalkıp, ertesi gün bebeğim kucağımda çıktım hastanemden.

Bence canım hiç kokrma sezaryandan. İnan kendinde birazcık dikkat edersen, sonrası çok rahat geçiyor. Bugün oğlum 20 günlük oldu ve ne göbeğim kaldı, ne de başka birşey. Bir de sezaryanda kilolar gitmiyor diye bir inanış var o da çok yanlış. 20 kilo aldım ve şu an sadece 6 kilom kaldı.

Hayırlı doğumlar dilerim şimdiden.
 

benim erken doğum riskim vardı. dr um yasal süre 36. haftayı geçtikten sonra bıraktırdı.

çünkü kasılmaları da engelliyor.

bıraktıktan sonra da 38+2 de doğum yaptım. o da sezaryandı. bekleseydi daha beklerdi heralde..
 
Nasılsınız,bebişler nasıl?

İlk haftalarınızda bebişlere sadece anne sütümü verdiniz?Nasıl besliyorsunuz bebişlerinizi?Biz bugün 13 günlük olduk,dr a gittik dr da neden mama veriyorsun dedi.Bende şaştım kaldım iki bebişime birden aynı öğünde nasıl süt yetiştirebilirim BİLMİYORUM Genellikle ikisi birden uyanıyor.Birisine sağdığım sütümü,diğerine mama veriyorum,bu bile bana göre iyi en azından günlük mama+anne sütü yarı yarıya almış oluyorlar derken dr un söyledikleri canımı sıktı.Sütüm nasıl daha da artar ki?Bol su içiyorum.Dere otuimaydonoz yiyorum.Milupanın emziren anneler için çayı var ondan içiyorum ama sağ göğsümden iyi,soldan ise sağdakinin yarısından az süt geliyor her sağmada...
 

süt emzirdikçe ve sağdıkça artıyor. makineye de bağlı. benim sütüm ikize yeter sanırım ancak birini bile emzirmek çok yorucu, Allah kolaylık versin. :26:
 
arkadaslar merhaba herkese,bu saatte yazmamin sebebi sancilarimin olmasi.bugun doktor kontrolum vardi 39+5 haftadayim,bebegin suyu 2cm e dusmus ve benimde geceden kasilmalarin sancilarim baslamisti,doktor sabah yatisini yapalim.suyu cok azalmis nst dr de sancin cikiyo dedi,sabah saat 7de suni sanciyla normal dogum olacak insallah,inanilmaz yorgunum dun gece de uyuyamadim bu gecede gozume uyku girmedi sancilarim artiyor 15-20 dakikada bi geliyo,dua edin bana
 

Ben yarın sabah 9 da doguma giricem sezeryan olucak son gün stresi yaşıyorum doğumun her türlüsü benı gerıyor hıc yaşamadığım ıcın. Ama yazdıkların içimi rahatlattı ki tüm epidural sezeryan olanlar da böyle söylüyor.
Yarından sonra ınsallah bende sizin gbi yazıcam bakalım nasıl olcak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…