2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

  • Kızımız Olucak

    OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

    OY: 185 52,6%

  • Ankete Katılan
    352
hayırlı uğurlu olsun kızlar bebeişleriniz sağlıkla kucağınıza almak nnasi etsin allah sağlıklı hamilelik ve doğumlar dilerim şimdiden
 
kızlar düşük olması değil artış göstermemesi sorun. 2 gün sonra tekrar yaptırın 2 katına çıkmış olmalı
 
Bu arada progestron 25 in altinda cikarsa dis gebelik suphesi olabilirmis.. Benim 33,3 cikmisti
 
Benide korkuttun simmdi kuzu.. Benimde 61 di, dis gebelik mi oluyo dusukse beta hcg..

onemli olan artması ama degere bakan dr dusuk dedi bana. dıs gebelikte artıs oluyomus ama az.. progesterona bakılmadı benim sadece bhcg.. bugun yeniden vericem. kızımda bayaa yuksekti degerim onda da 1 gun oncesinde vermistim. umarım artar degerlerimiz
 

ayyyyynen benmi yazdım dedim acababende 3 gün önce erken gebelik testi yaptım ve çift çizgiyi gördüm.çokda silik değildi hemde.
kan teesti yaptırmayacağım.6.haftaya kadarda eğer kanama falan olmazsa doktora gitmiyeceğim.gidip nasipse kalp atışlarını duymak istiyorum inşallaaaahh.bu arada herkesin bebişleri hayırlı olsun.herkesin daha çok yeni yaa kimse şöyle ohh diyememiş herkesde bi korku.Allahım bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
 

Lekeleri dikkatli takip et ama cok stres etme, stres daha kotu biliyorsun. "Uste adet gorme/decidual bleeding" diye bir sey var, seninki de oyle zararsiz bir kanamadir diye umalim. Cok yorma kendini, dinlenmeye calis. Haftasonu progesterone icin hastaneye gitmistin galiba, bence haftaici bir kadin dogumcuya git, onlar baksinlar gerekirse progesterone takviye versinler. Ben amerika'dayim, burada normalde 8 haftadan once doktor bakmiyor bile, dusecegi varsa dussun diyorlar, cok acimasizca. Umarim seninle ilgilenirler.

Ben 3 yillik evliyim, bebege anca sira geldi yasim basini alip gitmis olsa da. Ilk bebek ama ben de hem Turk hem Amerikan kaynaklarindan okunmamis sey birakmadim bu aylar boyunca. bazen koylerdeki kadinlar doktora bile gorunmeden saglikla doguruyorlar, ne kasiyorum ki ogrenmeye diyorum ama ogrenmek benim kafami rahatlatiyor dogrusu.
 
Arkadaslar bhcg degerlerinin dusuk olmasina cok takmayin, arkadaslar da soylemis, ilk testin kac ciktigi degil ilk test ve ikinci test arasinda nasil katlandigi onemli. Dollenen yumurta rahime inip yerlestikten sonra hcg uretilmeye baslaniyor biliyorsunuz ve bu yumurtanin rahime inmesi her kadinda daha farkli surebiliyor. Bir de yumurtlama/dollenme tarihini iyi bilmiyorsaniz, oradan da bir gecikme olabilir. Yani adetinizden 1 gun once test yaptirdiginizda cikan deger 3 gunluk mu 8 gunluk mi bilmek biraz zor. Ikinci testi yapin, gerekirse ucuncuyu, katlanmayi gorunce iciniz rahatlar. Ha o deger dusuyorsa -kimsenin basina gelmesin insallah- o zaman hep beraber uzuluruz. Bu donemlerde cok uzulmeyin, pozitif dusunun! Benim bhcg'ler de biraz fazla yuksek cikti, kromozomal bozukluk olabilir deniyor ama ben bu ihtimali simdi dusunmuyorum bile. Bakalim gorelim.
 
Merhabalar, hatırlarsınız beta hcg m adetime 4 gün kala 20 çıkmıştı bugün adetim bir gün geçti ve 180 çıktı.:):) çok mutluyum dr. diyorki

haftaya gel keseyi göreceğiz:) 6. haftadan sonrada kalp atışlarıinşallahh...

ben beta hcg m düşük çıktı diye çok sıkıntı yapmıştım sakın sıkıntı etmeyin bakın ne güzel yükseliyor...
 
İyi akşamlar kızlar hiç kimse kötü şeyler getirmesin aklına iyi düşünelim iyi şeyler olsun hep beraber sırayla bebişlerimizi kucağımıza alalım inşallah :)))))
 
ke kadar süredir deniyodunuz bebek sahibi olmak için,benim 6 ay bitmişti.çok uzun bi zaman değildi ama her ay aynı şey tek çizgi yanında gölgesi bile yoktu.
 
biz 7 ay deneyip de olmayinca doktora basvurduk, tedavinin 2. ayinda tutturduk :) normalde 35 yasin altindakiler icin bir seneden once tedaviye baslamiyorlar bile, ben yasli oldugum icin erken baslayabildik. toplamda 9 ay surdu, hatta bu ay hep "ilk aydan hamile kalsaydim simdi bebek dogmus olacakti" diyordum. o ilk aylarda takip ettigim basliklardaki kk kullanicilarinin bebekleri oldu bile, takip ettikce gordum. gec olsun da guc olmasin :) benim de doktorun ofisi aradi, 6.5 haftada usg yapiyorlarmis, kalp atisi ile kese incelemesi bir arada olacak anlasilan. 2 hafta nasil bekleyecegim yav. Turkiye'nin en guzel tarafi "6 aydan once tedavi yok!" "kendi kendine hamile kaldinsa kan testi usg yok!" gibi kati kurallar olmamasi. Turkiye'dekiler kiymetini bilsinler bence. Ben tedaviyle hamile kalmamis olsam 8. haftadan once doktor yuzu goremeyecektim!
 
kızlar bugün randevu aldım kısmetse çarşamba doktora gidicem . bizim 4. ayda oldu 5 ay önce 5 aylık bebeiğimi kalp durması sonucuyla kaybettim inşallah sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız .

bhcg nin yüksek veya düşük çıkması bünyeyle alakalı ama 2 gün sonra katlanması lazım mesela ilk hamileliğimde bat günü 256 çıkmıştı 2 gün sonra 600 küsür bu sefer 2 gün sonra gittim kan testine ve 600küsür çıktı çok şükür
 
Hamile değilimmm sabah ilk işim testi yapmak oldu ve yaklaşık 3-4 dk için de hemen silik çizgi belirdi sevinçden çığlıklar attım ve eşimin yanına gidip uyandırdım haberimi paylaşayım diye sonra öğleye doğru adet oldum. Adetim herzamankinden daha sancılı ve daha fazla geliyor sanki acaba kimyasal gebelik oldu ve düştü mü tecrubeli bayanlar nedir bu sizce moralim çoook bozuldu.
 
üstüne görüyor olabilirsin canım doktora gidip kan testi yaptırırsan kesin sonuç alırsın
benim testimdede silik çizgi çıkmıştı
 

canım kimyasal gebelik yaşamış olabilirsin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…