2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
benim bir önerim olacak,kilolarımızı eklesek listeye aylık ölçümler yapar yazarız,bebeklerle birlikte bizim sağlığımızda önemli.

Canlarimmm haftasonu nete cok giremiyorum ama beni merak etmenize cok sevindim biz cok iyiyiz kesemizi gorduk yolk kesesinide girduk haftaya kalp atisi icin gidicez herkesin iyi haberine cok sevindim yaaa:13:Masallah bizee

merhaba kızlar, ben de inş. Mart annesi olacağım. Şimdilik sadece idrar testi yaptım pozitif çıktı, yarın kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum. doktora da henüz gitmedim.

[h=3]HAMİLELİKTE NASIL YATILIR? (YATIŞ POZİSYONU)[/h]

Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.

İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.

Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.

Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
alıntıdır...

selam kızlar ben her gün okuyorum yazdıklarınızı. aranıza yeni katılan arkadaşları tebrik ediyorum. Allah tamamına erdirsin diyorum. ya ben dayanamıycam 7 temmuza kadar yarın gidip test yaptırsam çıkar mı ki ?

selamlar kızlar,Ben de doktora gittim fakat keseyi göremedik,kan değerim 2137ydi.Eşimle sözleştik Allah başka engel göstermezse 16sında gideceğim doktora,biraz zaman geçsin hem keseyi,hem de kalp atışını duyarız inşallah....

merhaba kızlar, ben de inş. Mart annesi olacağım. Şimdilik sadece idrar testi yaptım pozitif çıktı, yarın kan tahlili yaptırmayı düşünüyorum. doktora da henüz gitmedim.

Tebrikler cnm.. Umarız aramıza katılırsın..

Böğürlerim agrırdı benim bi sağa bi sola yatardım ama genede sabah kalktıgımda kaburgalarım agrırdı ayy çok zor oluyor kızlar yaşayınca göreceksinizz

bende çıkmıştı tatlım 8 gün vardı adetime

Kaç haftalıksın canım :26:

kızlar sat :1 Haziran betahcg 165 çıktı hamilesin dedi doktorum ben de 1 yıllık evliyim geçen ay korunmayı bırakmıştık çok mutluyum eşim görevdeydi yarın geliyor minik bi çorap aldım labaratuar sonucumun üstüne babacığım yola çıktım 9 ay sonra geliyorum yazdım ,yarın eşim geldiğinde ben evde olmucam çok büyük sürpriz olcak kocişime. ama kızlar çok korkuyorum ilk bebekte düşük ihtimali yüksek oluomuş ya,bırakmasın bizi nolur.

Hayır canım bana vermedi :44: 2 hafta sonra gittiğmde verir heralda

neyse ultrason resminiz varsa 2013 Mart Bebekleri Ultrason Görüntüleri diye konu açsana

böylelikle herkes resimi ekler
hadi ya her dr ultrason resmi verir diye biliyordum ben :44: demek vermeyen dr.lar varmış :26: canım benim yazıcı ya da tarayıcım yok ki nasıl yükleyeceğim ultrason resmini :26: ben çıkmıştım tatlım konu açmak sana nasipmiş :13: ellerine sağlık

ALLAH-ALLAH :44: çok ilginç :26: sonuçlar aile hekimine gitmemiş olabilir fakat sonucun labaratuar dan filan öğrenebilirlerdi :26: neyse sağlık olsun pazartesi mis gibi yeni kat-kat katlanmış değerinin haberini alırız ama pazartesi verip neden salı sonucunu alıcaksın :26: evet yaa benide bu yazıları okumak heyecanlandırıyor mercimeklerimizi bahsetmek ne hoş ne heyecanlı dimi oh şifa olsun badem-fındık evet bol su içmemiz lazım haftasonu bende gidicem kalp atışı için aynı günlerde bol bol en güzel haberlerimiz olsun hepimizin inşallah bence içini ye dolma biberi bende çok severim dr a bahsetmek daha iyi olur aslında gerçekten zararlı besinler olarak ne sıralayacaklar :26:

benim bir önerim olacak,kilolarımızı eklesek listeye aylık ölçümler yapar yazarız,bebeklerle birlikte bizim sağlığımızda önemli.
evet sağlık en başta inşallah keyifli sağlıklı-sıkıntısız gebelik yaşarız hepimiz

eline sağlık tatlım bu da zahmet oldu sana

Canlarimmm haftasonu nete cok giremiyorum ama beni merak etmenize cok sevindim biz cok iyiyiz kesemizi gorduk yolk kesesinide girduk haftaya kalp atisi icin gidicez herkesin iyi haberine cok sevindim yaaa:13:Masallah bizee
çileğim hoş geldin ahh canım çalıştığını unutmuşum bi an :26: tabi hafta sonu evdesin pek gelemezsin pc ye ohh maşallah kese görülmüş ayy bu yolk kesesi nedir ya :26::26::26: ilk kez duyuyorum desem

hoş geldin canım hadi tebrikler gözlerin aydın inşallah kan değer sonucunda çok güzel çıkar

canım aklımdasın hep yaa 8 temmuz diyordun ilk başlarda şimdi 7 temmuza inmiş hadi daha da erkene çekelimm ya inşallah bebişin seninledir

selam canım aaa nasıl ama ya karından mı ultrason baktı dr un :26: vajinal bakmış olsa mutlaka görülürdü diye düşündüm neyse sağlık olsun geç olsun güç olmasın inşallah

canım hoş geldin aramıza maşallah tebrikler gözleriniz aydın olsun ayy çok sevindim eşine harika bir süpriz olacak ne hoş olacak canım bence sen sitres yapma leken yok kanaman yok ALLAH korusun neden ilk bebekler düşük ihtimali yüksek olsun Rabbime emanetiz inşallah hepimiz sıkıntısız keyiflice devam etsin inşallah hepimizin gebeliği

GÜNAYDIN CANLARIM..
iyi bir hafta olsun inşallah
evet sifaa dediğin gibi çalışıyorum haftasonu koşturmadan gıremıyorum
kızlar bana doktor söyledi..hmm kese olusmus yolk keseside var dedi.asıl olması gereken yolk kesesi kesenin içinmde bir beyaz kese..
asıl bebegın ıcınde oldugu onu gorup gormedıgını sorun mutlaka doktorunuza.

aramıza yenı katılanları gordukce cok sevınıyorum
ay benım alttakı reseme baksanıza fasulye olmus bugun benımkı kızlarrrrrrrrr
allah hepımızın kucagına alıp saglıkla buyutmesını kısmet etsın..

Allahım;
buradakı tum hamılelerın ve hamıle olmak ısteyenlerın gonlune gore ver..
bebeklerımıze saglıkla dunyaya getırmeyı,sevmeyı,iuyutmayı,mamalar yedırmeyı,yurutmeyı,okula gondermeyı,erkekse askere gondermeyı,evlendırmeyı,torun gormeyı nasıp et ay duygulandım
uzun soluklu bır dua kaldı hayallerımızın sonuna kadar ulassın dıye..
haftaya boyle basladım
hepınızı kocaman öpüyorumm

Günaydın kızlar, aranızda hiç lekelenme yaşayan var mı? dün 3+6 günlüktü, 2 damla kahverengi leke geldi..
yerleşme kanaması olabilir mi acaba, biraz korktum, 6ay önce 9 haftalık bebeğimi düşürmüştüm. İnş. bu sefer bir sorun olmaz..

selam canım
olur hıc telaslanma
bende cok panıkloemıstım
1 hafta kadar hergun peceteye gunde 1 kez kahverengılık gormustum bole sutlu kahve gıbı
gectı cok sukur
doktor kese yerlesıyor demıstı
renk koyulasmadıgı,pembe kırmızı olmadıgı takdırde sorun yok...:13:

günaydın canm bende 5+3 günlükken lekelenme falan deyil bildigin kanamaydı çok korkmuştum :2:dr olur korkma yerlşmek için dedi
korkma a ma tedbiride bırakma elden dr konuş mutlaka inş hiiç birşey olmaz canım korkma

Tebrikler canim.. esine guzel bir surpriz olacak.. bilgilerini yazda senide alalim listeye

Kaç haftalıksın canım :26:
5+0dım gittim gün,fakat doktor karından baktı,göremedi,alttan da bakmadı...
selam canım aaa nasıl ama ya karından mı ultrason baktı dr un :26: vajinal bakmış olsa mutlaka görülürdü diye düşündüm neyse sağlık olsun geç olsun güç olmasın inşallah

Evet canım,sadece karından bakıp,haftaya gel dedi ama eşime söz verdim,16sına da aldık randevuyu başka bi aksi durum olmazsa ogün gideceğiz.alttan baksaydı bence de kesinlikle görürdü,inşallah aksi bi durum olmaz.:18::18:

bi de şöyle bi durum var 6 gün önce değerim 84tü,cumartesi günü 2137 güzel artmış değil mi kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…