2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Hamilelikte Uyku Düzeni

Hamilelik döneminde vücudunuzun geçirdiğin hormonal ve psikolojik değişiklikler doğal olarak hayatınızın büyük bir zamanını kapsayan uyku üzerinde de değişikliklere neden olur. Özellikle hamileliğin ilk aylarında kadınlarda üreme sistemini düzenleyen ve sakinleştirici etkiye sahip progestoren hormonunun yükselmesiyle aniden bastıran uyku hali gün içinde kendinizi yorgun hissetmenize neden olabilir. Gün içerisindeki bu uyku hali gece uykunuzu alamamanıza da neden olabilir. Bu nedenle bu dönemde fırsat bulduğunuz her dakika dinlenmek, minik uyku kaçamakları kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olabilir.

Progestoren hormonunun yükselişinin yanına bir de hassaslaşan göğüsleriniz eklendiğinde, özellikle yüz üstü yatmayı seven biriyseniz hayat biraz daha zorlaşabilir. En iyisi siz hamileliğinizin ilk aylarından itibaren size ileride büyük yarar sağlayacak sol tarafa yatma egzersizlerine başlayın. Hamilelik döneminin ilerleyen zamanlarında bebeğinize iyi bir kan dolaşımı sağlayacak ve beslenmesini geliştirecek, sizin böbreklerinizin sıvı atımına yararı olacak doğru yatış şekli sol tarafa doğru dönülerek yapılan tatlı bir uykudur. Hamilelik sırasında tatlı uykunuzu bölecek en büyük faktörlerden bir diğeri ise büyüyen rahminizin idrar torbasına yaptığı baskı sonucunda kendinizi tuvalete atma ihtiyacıdır. Bu nedenle bu baskıyı henüz çok fazla yaşamayacağınız ilk üç ayda uykunuzun keyfini çıkarın. Gün içerisinde bol sıvı tüketip akşam daha az sıvı alarak gece tuvalete çıkma sayısını azaltmayı deneyebilirsiniz. Hamileliğiniz ilerledikçe uyku düzeninizde daha sık düzensizlikler yaşamanız mümkündür. İlk aylarda hissettiğiniz uykuya düşkünlük hali vücudun hormonal dengesine alışmasıyla ortadan kalkar. Ancak bu defa sırt ve bel ağrıları, sık idrara çıkma, sıkışık ve karmaşık rüyalar uykunuzun bölünmesine neden olabilir. Yaşadığınız uyku problemlerine odaklanmak yerine vücuduna geçirdiği değişikliği hazetmesi için yardımcı olduğunuz takdirde daha rahat edeceksiniz. Bu nedenle uykusuzlukla mücadele etmek yerine fırsat bulduğunuz her anda dinlenmeyi tercih etmelisiniz.

Hamilelikte iyi bir uyku için neler yapabilirsiniz?

İlk aylarınızdan başlayarak hamileliğinizin ileriki dönemlerinde büyük yarar sağlayacak sol tarafa yatma egzersizlerine başlayın. Sağ tarafınıza da yatıp iki tarafı dinlendirecek şekilde uyuyabilirsiniz.
atarken bacaklarınızın arasına, sırtınızın ve karnınızın altına destek olarak yastık koyabilirsiniz. Vücudunuzun üst bölümünü yükseltirseniz mide yanması ve nefes darlığını engellemiş olursunuz.
Yatmadan önde çay, kahve gibi içecekler içmemeye özen gösterin ve gün içerisinde düzenli egzersizler yapmayı ihmal etmeyin. Düzenli egzersiz kendinizi zinde hissetmenize neden olacaktır. Ancak egzersizleri uyumadan en az 4 saat önce yapmış olmalısınız.
Hamileliğiniz boyunca sağlıklı yiyecekler tüketin. Sık sık ve az az yiyin, hazmedemeyeceğiniz büyük lokmalar yemeyin. Kafein, çikolata, asitli meyve ve meyve suları, domates, hardal, ve sirke, naneli ürünler, baharatlı etler, kızarmış ve yağlı yiyeceklerden uzak durun.
Rahat edebileceğiniz kıyafetler seçin. Özellikle belinizi sıkmayacak şekilde giyinin.
Tatlı rüyalar...

kızlar dr gittiğimde doktor hanımın sorduğu ilk soru şikayetiniz nedir oldu, bende regl olmadım test yaptım hamileyim sanırım dedim :)
kadın direk dediki yavrum sen evlimisin :KK52::KK52: hahaha çok komikti dedim ben evliyim 2 tanede çocuğum var, aaaa ben seni küçük sandım yaşın kaç dedi 26 dedim hepten şaşırdı :KK53: gencim güzelim hala çıtırım dedim bende :KK37:

Bu soğan-sarımsak, biber neden zararlı ki? :KK53: Acaba mideye fln mı iyi gelmiyor yoksa bebeğe mi zararlı?:KK56::KK14::KK56:

İlk 3 ayda En Yararlı ve En Zararlı Besinler

En Yararlı Besinler

Tadı ağır olmayan peynirler
( Örn. Mozzarella , dil peyniri)

%100 Tam buğday ekmeği

Soğuk kahvaltılık gevrek

Çökelek peyniri

Kraker

İyi pişmiş balık, Yağsız et iyi pişmiş

Meyve, meyve suyu

Makarna

Süt

En Zararlı Besinler

Brokoli

Dolmalık biber

Brüksel lahanası

Çikolata

Kahve

Mantar

soğan

Sarımsak, nane gibi baharatlar

Çiğ olarak et,balık,kabuklu deniz ürünleri, yumurta

Çay

o

hoş geldin canım tebrik ederim gözleriniz aydın olsun sıkıntısız devam etsin inşallah gebeliğin :KK49::KK19::KK16:

aaaa ne güzel yarın bolca kese haberleri gelecek inşallah :KK9::KK9::KK9::KK16:

canım Allah razı olsun heyecan dorukta 1,30da doktorda olacağım inşallah görünür noktamız.
Uzun haftalar sonra senin de hamilelilik var sanırım,Rabbi'mm sağlık sıhhat versin inşallah,Rabbi'm evlatlarımızı hayırlı kılsın inşallah.

Son düzenleme:
SİFAACIĞım önemli bilgiler sunmuşsun canım

ben kızımda fazla dikkat etmedim.. ama bunda dikkatli besleneceğim:KK49:

hanımlar merhaba,hepinizi tebrik ederim,rabbim sağlıklı sıhhatli olarak kucağımıza almayıda nasip etsin yavrucuklarımızı inş.

Son düzenleme:
kızlar dr gittiğimde doktor hanımın sorduğu ilk soru şikayetiniz nedir oldu, bende regl olmadım test yaptım hamileyim sanırım dedim :)
kadın direk dediki yavrum sen evlimisin :KK52::KK52: hahaha çok komikti dedim ben evliyim 2 tanede çocuğum var, aaaa ben seni küçük sandım yaşın kaç dedi 26 dedim hepten şaşırdı :KK53: gencim güzelim hala çıtırım dedim bende :KK37:
ayyy canım ya dr u şaşırtmışsın :KK23::KK3::KK53::nazar::nazar::nazar::nazar: çıtır anne seni :KK54::KK49::KK19::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

Bu soğan-sarımsak, biber neden zararlı ki? :KK53: Acaba mideye fln mı iyi gelmiyor yoksa bebeğe mi zararlı?:KK56::KK14::KK56:
canım yaa bende deli gibi soğan-sarımsak yiyordum ki bu yazıyı görünce ne yani dedim :KK56::KK53::26: dr a bahsetmek lazım aslında :KK31::KK16:

canım Allah razı olsun heyecan dorukta 1,30da doktorda olacağım inşallah görünür noktamız.
Uzun haftalar sonra senin de hamilelilik var sanırım,Rabbi'mm sağlık sıhhat versin inşallah,Rabbi'm evlatlarımızı hayırlı kılsın inşallah.
canım benim o noktacık görünmüştür en şirin haliyle :KK49::KK9::nazar::KK19: sağol canım ALLAH razı olsun aminn inşallah hepimizin sağlıklı-hayırlı evlatlarımızı kucağımıza almak nasip olsun :emir_bebek::nazar::KK19:

SİFAACIĞım önemli bilgiler sunmuşsun canım

ben kızımda fazla dikkat etmedim.. ama bunda dikkatli besleneceğim:KK49:
evet sürmelim dün farkettim buda paylaşayım dedim En Büyük KK :KK49::KK19: evet hepimiz temkinli olmalıyız inşallah sıkıntısız devam etsin :KK49::KK19::nazar:

hanımlar merhaba,hepinizi tebrik ederim,rabbim sağlıklı sıhhatli olarak kucağımıza almayıda nasip etsin yavrucuklarımızı inş.
merhaba canım ALLAH razı olsun bu güzel duaların hepimize inşallah :KK49::emir_bebek::nazar::KK19: sende hamilesin maşallah tebrikler canım gözleriniz aydın olsun sıkıntısız gebelik nasip olsun inşallah :KK49::KK19:

selam kızlar Rabbime sonsuz şükürler olsun keseyi gördüm :KK49::nazar: ayy çok farklı bir duyguymuş :KK31::KK52: Rabbim bir an önce bekleyen tüm arkadaşlarıma tattırsın bu güzel duyguyu :KK19::KK54: haftaya cumartesi de kalp atışı için gidicez :KK9::KK9::KK9::nazar::nazar::KK16:

yaaa ne güzel:nazar::KK9::nazar: Tebrikler sifaa:KK9::KK9::KK9: Benim randevumu doktor bir sonraki haftaya verdi, kese ile kalp atışını tek seferde aradan mı çıkartacak nedir :44:

yaaa ne güzel:nazar::KK9::nazar: Tebrikler sifaa:KK9::KK9::KK9: Benim randevumu doktor bir sonraki haftaya verdi, kese ile kalp atışını tek seferde aradan mı çıkartacak nedir :44:
çok sağol canım benim hadi darısı senin kese haberine :KK49::nazar::KK19: belki canım dr un ikisini bir arada çıkartmak da istemiş olabilir :KK3: aslında daha iyi yaa baksana bana ikisi için nasıl heyecanlıyımm kalbim dayanmıycak bu heyecana :KK52::KK52::KK52::KK52::KK16:

tebrikler canım :KK9:
çok sağol Edacığım :KK34: hepimziin güzel haberleri devam etsin inşallah :KK49::nazar::KK19:

çilekten haber varmı hafif lekelenmesi vardı nasıl oldu acaba
bende merak ettim inşallah daha iyidir her şey yolunda olsun geç katılsın aramıza :26::KK28::KK49::nazar::nazar::nazar::nazar::KK16:

selam kızlar Rabbime sonsuz şükürler olsun keseyi gördüm :KK49::nazar: ayy çok farklı bir duyguymuş :KK31::KK52: Rabbim bir an önce bekleyen tüm arkadaşlarıma tattırsın bu güzel duyguyu :KK19::KK54: haftaya cumartesi de kalp atışı için gidicez :KK9::KK9::KK9::nazar::nazar::KK16:

Amin canımmm:KK16:
Geri ne zaman gideceksin doktora:44:

sifaacığım ultrason resiminiz var mı

dr verdimi keseyi görmek için gittiğinde ?:44:

ohh hadi en güzel haberlerimiz devam etsin inşallah :KK49::KK19::nazar::nazar::nazar:

evet canım var kese rahatlıkla görünüyor ultrason resminde :103: sana vermedi mi :26:

Hayır canım bana vermedi :44: 2 hafta sonra gittiğmde verir heralda

neyse ultrason resminiz varsa 2013 Mart Bebekleri Ultrason Görüntüleri diye konu açsana :KK42:

böylelikle herkes resimi ekler

Sürmeli pamuk şekeri ve çilek arkadaşımızı listede 2 kez eklemişsin :KK3::KK19: nasıl oldu miden bu arada :KK19: ilaçlar işe yaramıştır inşallah :nazar::KK49::KK19:

yarın tekrarlayacaksın demi canım testi :KK76::KK52: hadi güzel değerin gelecek inşallah :KK9::nazar:

perşembe test yaptırmıştım sonuçlar gitmemiş cuma günü aile hekimime bende bi sorun olmadığı için kızmadım doktora pazartesi tekrar test yaptırcam salı öğleden sonra alırım inşallah değerler normaldir.

Birinci 3 aylık dönemde bebeğin vücut içinde gelişimi

1.Hafta: Regliniz başladığında, hormonlarınız yumurta üretmesi için yumurtalığınızı uyarmaya başlar.
2.Hafta: Yumurtanız, fallop tüpünden aşağı doğru yolculuğuna başlar.
3.Hafta: Her bir yumurta dişidir (X kromozomu), ama eşiniz hem dişi, hem de erkek (Y kromozomu) sperm üretir Yumurtanızı bir X spermi döllerse kızınız, Y spermi döllerse oğlunuz olur.
4.Hafta: Hücreleri bölünen döllenmiş yumurtanız, rahminize doğru ilerler. İç hücreler embriyoyu meydana getirir. Dış hücrelerse plasentayı oluşturur.
5.Hafta: Bu haftada döllenmiş yumurta küçük bir nokta gibidir.
6.Hafta: Bebeğinizin kalbi atmaya başlar.
7.Hafta: Miniğiniz şimdi bir pirinç tanesi kadar. Ama kolları, bacakları ve beyni büyür.
8.Hafta: Artık bir üzüm tanesi büyüklüğünde. El ve ayak parmakları gelişmeye başlar.
9.Hafta: Yumuşak kıkırdak olarak kemikleri gelişir. Bebeğinizin şimdi minik bir yüzü var. Gözleri, iç kulakları ve burnu şekillenir.
10.Hafta: 4.5 cm uzunluğunda. El ve ayak bilekleri oluşurken, yumruğunu da kısmen sıkabilir.
11.Hafta: Bebeğinize artık cenin deniyor ve bu hafta 2.5 cm daha uzar. Gözlerindeki iris tabakası gelişir, ama gözkapakları kapalı olur.
12.Hafta: Bütün temel organları tamamen oluştu. Miniğiniz 6.6 cm uzunluğunda ve 15 gr ağırlığında.

bu yazıyı okumak bile heyecanlandırıyor.biz ufaklığa mercimek diyoruz eşimle konuşurken mercimek kadar bile değil daha küçk diye anlatıyordum ordan kaldı :KK9:
çok faydalı bilgiler olmuş hepsini okudum çok sağol.
ben günde 1 avuç fındık badem karıştırıp yemeye başladım:KK9::KK9:

kızlar kabızlık için günde 1-2 tane kuru incir yiyin yoksa kuru kayısı
mide yanması için boooooollllllllllll suuuuuuuuuuu:) özellikle ilk 3 ay vücut bebeği tanıma aşamasında olduğu için tüm organlar tepki verebiliyormuş.
geceleri rahat uyumak istiyorsanız sola dönüp yatmaya alıştırın şimdiden kendinizi
sola yatmayı deneyeceğim.günde 3-4 litre normalde su içiyorum.gece ve sabah wc ye çıkıyorum sanırım hamilelikten.

ilk degerin kaç çıkmıştı canım, en iyisi 6 haftada gitmek kalp atışıda duyulur
26 haziranda 136,47 diydi pazartesi tekrar yaptırtıcam bakalım ne kadar artmış.önümüzdeki hafta sonunda doktora gidicem o zamana kadar biraz büyümüş olur :KK52::KK52::KK52:

En Zararlı Besinler

Brokoli

Dolmalık biber

Brüksel lahanası

Çikolata

Kahve

Mantar

soğan

Sarımsak, nane gibi baharatlar

Çiğ olarak et,balık,kabuklu deniz ürünleri, yumurta

Çay

dolmalık biberin içini yesek olurmu,bugün dolma yapıcaktımda :18:
fesleğende zararlıymış.

inşallah sağlıklı beslenip sağlıklı doğururuz bebişlerimizi :KK52::KK52::KK52::KK52:

X