bende merak ediyorum henüz ne zaman gideceğimi bilmiyorum tekrar tahlil yaptırcam
İlk 3 ayda En Yararlı ve En Zararlı Besinler
En Yararlı Besinler
Tadı ağır olmayan peynirler
( Örn. Mozzarella , dil peyniri)
%100 Tam buğday ekmeği
Soğuk kahvaltılık gevrek
Çökelek peyniri
Kraker
İyi pişmiş balık, Yağsız et iyi pişmiş
Meyve, meyve suyu
Makarna
Süt
En Zararlı Besinler
Brokoli
Dolmalık biber
Brüksel lahanası
Çikolata
Kahve
Mantar
soğan
Sarımsak, nane gibi baharatlar
Çiğ olarak et,balık,kabuklu deniz ürünleri, yumurta
Çay
o
hoş geldin canım tebrik ederim gözleriniz aydın olsun sıkıntısız devam etsin inşallah gebeliğin
aaaa ne güzel yarın bolca kese haberleri gelecek inşallah
ayyy canım ya dr u şaşırtmışsınkızlar dr gittiğimde doktor hanımın sorduğu ilk soru şikayetiniz nedir oldu, bende regl olmadım test yaptım hamileyim sanırım dedim :)
kadın direk dediki yavrum sen evlimisinhahaha çok komikti dedim ben evliyim 2 tanede çocuğum var, aaaa ben seni küçük sandım yaşın kaç dedi 26 dedim hepten şaşırdı gencim güzelim hala çıtırım dedim bende
canım yaa bende deli gibi soğan-sarımsak yiyordum ki bu yazıyı görünce ne yani dedimBu soğan-sarımsak, biber neden zararlı ki?Acaba mideye fln mı iyi gelmiyor yoksa bebeğe mi zararlı?
canım benim o noktacık görünmüştür en şirin haliylecanım Allah razı olsun heyecan dorukta 1,30da doktorda olacağım inşallah görünür noktamız.
Uzun haftalar sonra senin de hamilelilik var sanırım,Rabbi'mm sağlık sıhhat versin inşallah,Rabbi'm evlatlarımızı hayırlı kılsın inşallah.
evet sürmelim dün farkettim buda paylaşayım dedimSİFAACIĞım önemli bilgiler sunmuşsun canım
ben kızımda fazla dikkat etmedim.. ama bunda dikkatli besleneceğim
merhaba canım ALLAH razı olsun bu güzel duaların hepimize inşallahhanımlar merhaba,hepinizi tebrik ederim,rabbim sağlıklı sıhhatli olarak kucağımıza almayıda nasip etsin yavrucuklarımızı inş.
selam kızlar Rabbime sonsuz şükürler olsun keseyi gördümayy çok farklı bir duyguymuş Rabbim bir an önce bekleyen tüm arkadaşlarıma tattırsın bu güzel duyguyu haftaya cumartesi de kalp atışı için gidicez
çok sağol canım benim hadi darısı senin kese haberineyaaa ne güzelTebrikler sifaa Benim randevumu doktor bir sonraki haftaya verdi, kese ile kalp atışını tek seferde aradan mı çıkartacak nedir :44:
çok sağol Edacığımtebrikler canım
bende merak ettim inşallah daha iyidir her şey yolunda olsun geç katılsın aramıza :26:çilekten haber varmı hafif lekelenmesi vardı nasıl oldu acaba
selam kızlar Rabbime sonsuz şükürler olsun keseyi gördümayy çok farklı bir duyguymuş Rabbim bir an önce bekleyen tüm arkadaşlarıma tattırsın bu güzel duyguyu haftaya cumartesi de kalp atışı için gidicez
haftaya cumartesi yani 7 temmuz da kalp atışı için gidicezz inşallahAmin canımmm
Geri ne zaman gideceksin doktora:44:
ohh hadi en güzel haberlerimiz devam etsin inşallahbende 12ne gidecem
günaydın bu arada
evet canım var kese rahatlıkla görünüyor ultrason resminde :103: sana vermedi mi :26:sifaacığım ultrason resiminiz var mı
dr verdimi keseyi görmek için gittiğinde ?:44:
ohh hadi en güzel haberlerimiz devam etsin inşallah
evet canım var kese rahatlıkla görünüyor ultrason resminde :103: sana vermedi mi :26:
Sürmeli pamuk şekeri ve çilek arkadaşımızı listede 2 kez eklemişsinnasıl oldu miden bu arada ilaçlar işe yaramıştır inşallah
yarın tekrarlayacaksın demi canım testihadi güzel değerin gelecek inşallah
Birinci 3 aylık dönemde bebeğin vücut içinde gelişimi
1.Hafta: Regliniz başladığında, hormonlarınız yumurta üretmesi için yumurtalığınızı uyarmaya başlar.
2.Hafta: Yumurtanız, fallop tüpünden aşağı doğru yolculuğuna başlar.
3.Hafta: Her bir yumurta dişidir (X kromozomu), ama eşiniz hem dişi, hem de erkek (Y kromozomu) sperm üretir Yumurtanızı bir X spermi döllerse kızınız, Y spermi döllerse oğlunuz olur.
4.Hafta: Hücreleri bölünen döllenmiş yumurtanız, rahminize doğru ilerler. İç hücreler embriyoyu meydana getirir. Dış hücrelerse plasentayı oluşturur.
5.Hafta: Bu haftada döllenmiş yumurta küçük bir nokta gibidir.
6.Hafta: Bebeğinizin kalbi atmaya başlar.
7.Hafta: Miniğiniz şimdi bir pirinç tanesi kadar. Ama kolları, bacakları ve beyni büyür.
8.Hafta: Artık bir üzüm tanesi büyüklüğünde. El ve ayak parmakları gelişmeye başlar.
9.Hafta: Yumuşak kıkırdak olarak kemikleri gelişir. Bebeğinizin şimdi minik bir yüzü var. Gözleri, iç kulakları ve burnu şekillenir.
10.Hafta: 4.5 cm uzunluğunda. El ve ayak bilekleri oluşurken, yumruğunu da kısmen sıkabilir.
11.Hafta: Bebeğinize artık cenin deniyor ve bu hafta 2.5 cm daha uzar. Gözlerindeki iris tabakası gelişir, ama gözkapakları kapalı olur.
12.Hafta: Bütün temel organları tamamen oluştu. Miniğiniz 6.6 cm uzunluğunda ve 15 gr ağırlığında.
sola yatmayı deneyeceğim.günde 3-4 litre normalde su içiyorum.gece ve sabah wc ye çıkıyorum sanırım hamilelikten.kızlar kabızlık için günde 1-2 tane kuru incir yiyin yoksa kuru kayısı
mide yanması için boooooollllllllllll suuuuuuuuuuu:) özellikle ilk 3 ay vücut bebeği tanıma aşamasında olduğu için tüm organlar tepki verebiliyormuş.
geceleri rahat uyumak istiyorsanız sola dönüp yatmaya alıştırın şimdiden kendinizi
26 haziranda 136,47 diydi pazartesi tekrar yaptırtıcam bakalım ne kadar artmış.önümüzdeki hafta sonunda doktora gidicem o zamana kadar biraz büyümüş olurilk degerin kaç çıkmıştı canım, en iyisi 6 haftada gitmek kalp atışıda duyulur