• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kızlar merhaba, iyi haftalar… malum çocuklarımız iki yaşına yaklaşıyorlar. Tuvalet eğitimi ile ilgili neler yapıyorsunuz? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Ben artık bez bağlamayı hiç istemiyorum. Kızım hiç rahat değil çünkü. Benim planım yılbaşından sonra üç gün izin alıp hafta sonuyla birlikte 5 gün sırf bu iş üzerine yoğunlaşmak. Yetmezse anneannesi takviye yapar diye düşünüyorum. Lazımlığını indirimden mothercare’den 30 TL’ye aldım. Bi arkadaşım çok tavsiye etti. Çok kullanışlıymış. Şimdilik arada oturak olarak kullanıyor. Bunun dışında kakasını yaptığını artık anlıyor ”kakaaaa” diye bağırıyor. Geçen yaz canan halletmişti bu işi ne güzel!!! Yazın kızıma bakan kişi sürekli değiştiğinden yapamamıştım. Şimdi zamanı diye düşünüyorum. Gelecek yaz yine bakıcı problemi yaşayacağım çünkü. Bu kış halletmeliyim bu işi.

Eviniz hayırlı olsun canım Allah ödeme kolaylığı versin.umarım hayırlı zamanda ikinci yavruna da kavuşursun.o zamana da kızını kreşe verirsin belki devlette çalışıyorum demişsin sanırım devlet memurlarına kreş imkanı sağlanıyordu yanlış mı biliyorum bilmiyorum ama?
Çok teşekkür ederim canım. Resmen bir çılgınlık yaptık aldık. Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.

Çok teşekkür ederim canım. Resmen bir çılgınlık yaptık aldık. Allah olmayan herkese nasip etsin inşallah.
hayırlı olsun cnm faiz oranını kaçtan aldınız ne kadar kredi çektinzi
şu sıralar bzde kredi çekip ev almayı düşünüyoruz da
ama şimdi mi düşük olur yılbaşından sonra mı karar veremedik daha

Kızlar merhaba, iyi haftalar… malum çocuklarımız iki yaşına yaklaşıyorlar. Tuvalet eğitimi ile ilgili neler yapıyorsunuz? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? Ben artık bez bağlamayı hiç istemiyorum. Kızım hiç rahat değil çünkü. Benim planım yılbaşından sonra üç gün izin alıp hafta sonuyla birlikte 5 gün sırf bu iş üzerine yoğunlaşmak. Yetmezse anneannesi takviye yapar diye düşünüyorum. Lazımlığını indirimden mothercare’den 30 TL’ye aldım. Bi arkadaşım çok tavsiye etti. Çok kullanışlıymış. Şimdilik arada oturak olarak kullanıyor. Bunun dışında kakasını yaptığını artık anlıyor ”kakaaaa” diye bağırıyor. Geçen yaz canan halletmişti bu işi ne güzel!!! Yazın kızıma bakan kişi sürekli değiştiğinden yapamamıştım. Şimdi zamanı diye düşünüyorum. Gelecek yaz yine bakıcı problemi yaşayacağım çünkü. Bu kış halletmeliyim bu işi.

ben 2 yaşında başlarım diye düşünüyodum hep ama benim kzım hiç rahatsız olmuyo kaka yaptığında ve hatta bu aralar ben farkettiğimde bile kaçıyo zor değiştiriyorum,hiç umut vaadetmiyo bana...

kızım çok ama çok ağlıyo herşeye ağlıyo sürekli bişeyler istiyo ve anlatamıyo ağlıyo,evde sıkılıyo ağlıyo... gece uyanıyo ağlıyo... evet geceleri hala uyanıyo sık sık ve bi de ağlamalar eklendi... gerçekten yıpratıcı eşim de uykusunu almadan işe gidemiyo ve o da geriliyo biraz bu duruma... nasıl düzelicek bizim şu uyku durumumuz bilmiyorum...

kaka yapınca söylüyorlar benimkiler
rahatsız da oluyorlar ama öncesinde hiçbir şey söylemiyorlar
yani geldiğinin henüz farkında değiller
ben baharda öğretmeyi düşünüyorum
bakalım kısmet

Ben 2 yaşını bitirince baharda başlamayı düşünüyorum şimdi kaka yapmadan önce söyleyip hemen yapıyor ama hiç rahatsız olmuyor değiştirmesem değiştir demez hem şimdi soğuk inş kolay olur

Oğlum bugün klozetin altındaki hortumları saydı bir iki üç dedi çok şaşırdım ama bir daha saymıyor şimdi sadece üç diyor bir de saati sorunca on diyor her zaman:KK48:

Bu akşam yemekteyken sandalyeden düştü hamza,babası da bir panikle onu alayım derken kendi sandalyesinin altıyla yanağını çizdi yavruşumun az ağlamadı sonuç olarak kıpkırmızı kalın uzun bir çizik :( Gözleri dursun der k.validem ben de öyle dedim napayım kazayla oldu sonuçta..

kaka yapınca söylüyorlar benimkiler
rahatsız da oluyorlar ama öncesinde hiçbir şey söylemiyorlar
yani geldiğinin henüz farkında değiller
ben baharda öğretmeyi düşünüyorum
bakalım kısmet

canım bence farkındalar,çünkü yapmak için pozisyon alıyolar oturuyolar ... ama söylemiyo derin, hatta o an ben soruyorum yokmuşum gibi davranıyo duymuyo sanki hiç :) o yüzden bana pek umut vaad etmiyo sanki çabuk öğrenemeyecekmiş gibi...

Bu akşam yemekteyken sandalyeden düştü hamza,babası da bir panikle onu alayım derken kendi sandalyesinin altıyla yanağını çizdi yavruşumun az ağlamadı sonuç olarak kıpkırmızı kalın uzun bir çizik :KK43: Gözleri dursun der k.validem ben de öyle dedim napayım kazayla oldu sonuçta..

canım çok geçmiş olsun,üzülüyo insan çok ama yapıcak çok da bişey yok öyle büyüyolar...

kızım çok ama çok ağlıyo herşeye ağlıyo sürekli bişeyler istiyo ve anlatamıyo ağlıyo,evde sıkılıyo ağlıyo... gece uyanıyo ağlıyo... evet geceleri hala uyanıyo sık sık ve bi de ağlamalar eklendi... gerçekten yıpratıcı eşim de uykusunu almadan işe gidemiyo ve o da geriliyo biraz bu duruma... nasıl düzelicek bizim şu uyku durumumuz bilmiyorum...
bizde de uyku çok sıkıntılı ama meme için kalkıyor biliyorum.

canım bence farkındalar,çünkü yapmak için pozisyon alıyolar oturuyolar ... ama söylemiyo derin, hatta o an ben soruyorum yokmuşum gibi davranıyo duymuyo sanki hiç :) o yüzden bana pek umut vaad etmiyo sanki çabuk öğrenemeyecekmiş gibi...

canım çok geçmiş olsun,üzülüyo insan çok ama yapıcak çok da bişey yok öyle büyüyolar...

sağol cnm öyle evet...
hamza da yapacağı zaman çömeliyor hafif ıkınıyor ama dediğin gibi aynen ben de umutsuzum daha doğrusu benim fikrim en azından derdini anlatmaya başlasın anca o zaman öğrenir gibime geliyor

Oglum yaparken soyluyor kaka yada cis diyor. Cok nadirde olsa yetisiyoruz bazen lazimliga lazimlik sarki soyleyince cok mutlu oluyor. Kakayi degistirmek cok zor oluyor kasiniyor mu bilmiyorum illa poposuna dokunuyor beni deli ediyor. Bu yuzden hemn ogrensin istiyorum aslinda ama yinede hala beklemedeyim egitim icin

bizde de uyku çok sıkıntılı ama meme için kalkıyor biliyorum.

bizde meme yok biberon yok,zaten açlıktan olmadığını da biliyorum,bütün gece bi mızmızlık üstünde,uyandığında sallıyorum memnun olmuyo dönüyo kendine yer arıyo rahat edemiyo mızmızlanıyo şimdi gece gece kalkıp omuzda gezdirme sonra ayakta sallama sonra yatağa yatırma modamız başladı uyku sersemi zor oluyo gerçekten benim de abşım dönüyo çapocam kafasını oraya buraya diye çekiniyorum bazen eşim kalkıyo gezdiriyo,daha da kötüsü o kadar gezdirip sonra sallayıp yatırınca henüz dalamamış olup tekrar ağlaması ve sil baştan en baştan...
niye böyle bilmiyorum,tam olarak bi konuşsun derdini anlatsın diye bekliyorum... sabah ben de sersem gibi oluyorum ve öyle oyunlar oynayayım falan halim kalmıyo o zaman da iyice sıkılıyo bilerek yaramazlık yapıyo... galiba bi kısır döngüye girdik acil çıkmamız lazım ...

Oglum yaparken soyluyor kaka yada cis diyor. Cok nadirde olsa yetisiyoruz bazen lazimliga lazimlik sarki soyleyince cok mutlu oluyor. Kakayi degistirmek cok zor oluyor kasiniyor mu bilmiyorum illa poposuna dokunuyor beni deli ediyor. Bu yuzden hemn ogrensin istiyorum aslinda ama yinede hala beklemedeyim egitim icin

aynen canım,benim kızım dailla dokunmak istiyo bez içinde kaşınıyodur belki doğru ama biraz d aben kızdığım için inadına yapıp gülüyo kızım,ben de çok gecikmesin erken öğrensin istiyorum bakalım... ama yine de şuan erken bizim için,2 yaşından sonra yaza kadar çözeriz inşallah...

dün kızım bana 'annem' demeye başladı,ve mutlu olduğumun farkında,mutlu etmek istediği zaman söylüyo,nasıl hoşuma gitti nasıl anlatamam...

çocuklar aynı bizi taklit ediyo,bişey verirken 'al al 'derdi hep şimdi al bunu al bakalım diyo :) daha çok eşim öyle konuşur onunla,benden çok babasını taklit ediyo ondan öğreniyo biçok şeyi...

kızlar bugün kakasını yaptıktan sonra temizlediğinde kakasını yaptığı yerde çatlak olmuş galiba ve azıcık kan sızıyodu sildim 1-2 kere yine geldi,ama çok çok az bişey... neden olur acaba yani çatlaktır heralde bağırsakla ilgili içten bişey değildir inşallah.. doktora götürmeli miyim sizce... kakası genelde öyle heryerine bulaşıcak gibi değildir katı sert de değildir ama macun oyun hamuru kıvamındadır çoğu zamn bugün de öyleydi,hergün yapar ama en az bi kere,neden olur ki bu,duyan başına gelen var mı... uyutmadan önce peçeteye bandırıp zeytinyağı sürdüm o bölgeye bastırıp ,bişey yoktu bu sefer kan falan yani,besler çatlaksa ya da yumuşatır o bölgeyi diye düşündüm...

dün kızım bana 'annem' demeye başladı,ve mutlu olduğumun farkında,mutlu etmek istediği zaman söylüyo,nasıl hoşuma gitti nasıl anlatamam...

çocuklar aynı bizi taklit ediyo,bişey verirken 'al al 'derdi hep şimdi al bunu al bakalım diyo :) daha çok eşim öyle konuşur onunla,benden çok babasını taklit ediyo ondan öğreniyo biçok şeyi...

Bundan büyük mutluluk yok oğlum da bayadır annem diyor özellikle okuldan dönünce kapıyı açınca annemm diyor tüm yorgunluğum gidiyor bir de ona kızınca bazen kızmayim diye annem diyor sevimli yapıyor kendini
tüm kelimeleri neredeyse söylüyor ama cümle kurmuyor henüz daha küçük diyor etrafımdakiler tabi burdaki bıdıkları bilmiyolar:)

kızlar bugün kakasını yaptıktan sonra temizlediğinde kakasını yaptığı yerde çatlak olmuş galiba ve azıcık kan sızıyodu sildim 1-2 kere yine geldi,ama çok çok az bişey... neden olur acaba yani çatlaktır heralde bağırsakla ilgili içten bişey değildir inşallah.. doktora götürmeli miyim sizce... kakası genelde öyle heryerine bulaşıcak gibi değildir katı sert de değildir ama macun oyun hamuru kıvamındadır çoğu zamn bugün de öyleydi,hergün yapar ama en az bi kere,neden olur ki bu,duyan başına gelen var mı... uyutmadan önce peçeteye bandırıp zeytinyağı sürdüm o bölgeye bastırıp ,bişey yoktu bu sefer kan falan yani,besler çatlaksa ya da yumuşatır o bölgeyi diye düşündüm...
Bence kabızlıkla ilgili bi sorundur aklına kötü şeyler getirme iyice bak bi dıştan mı çatlamış diye görünür herhalde çok geçmiş olsun

kızım bu ara sürekli
"karnım ağrıyor" diyor,
umursamıyordum ama artık ciddiye alıyorum ve korkuyorum
cuma doktora götüreceğim

ikizlere kesinlikle balık yediremiyorum ve doktorumuz balık yemiyorlarsa balık hapı içmelerinde fayda var dedi
o haplar da içime sinmiyor
sizlerde durum nedir

canım hemen kötü düşünme
bence zorlanmıştır kakasını yaparken

Back