• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bundan büyük mutluluk yok oğlum da bayadır annem diyor özellikle okuldan dönünce kapıyı açınca annemm diyor tüm yorgunluğum gidiyor bir de ona kızınca bazen kızmayim diye annem diyor sevimli yapıyor kendini
tüm kelimeleri neredeyse söylüyor ama cümle kurmuyor henüz daha küçük diyor etrafımdakiler tabi burdaki bıdıkları bilmiyolar:)

Bence kabızlıkla ilgili bi sorundur aklına kötü şeyler getirme iyice bak bi dıştan mı çatlamış diye görünür herhalde çok geçmiş olsun

aynen canım çoğu zaman kızmayayım diye sevimlilik yaparak söylüyo hoşuma gittiğinin farkında... benim kızım da çok fazla konuşmuyo aslında,ama bu konuda umut vaad ediyo :) yavaş yavaş da olsa arttırıyo kelime dağarcığını,biz de daha cümleye geçiş yapmadık, albunu ve al bakalımı babasından çok duyduğu için öyle kalıp halinde ezberlemiş söylüyo ...

dıştaydı çatlama sanırım sildiğimde hemen beliriyodu çatlaklardan sızar gibi,sonraki bezdeğiştirmelerimde görmedim hiç,çok az bişeydi zaten, hem gündüz hem de akşam zeytinyağı da sürdüm...

kızım bu ara sürekli
"karnım ağrıyor" diyor,
umursamıyordum ama artık ciddiye alıyorum ve korkuyorum
cuma doktora götüreceğim

canım bence de bi götür yoktur inşallah bişeyi ama yine de ciddiye almak lazım seninkiler biraz daha derdini anlatabiliyo çünkü...

ikizlere kesinlikle balık yediremiyorum ve doktorumuz balık yemiyorlarsa balık hapı içmelerinde fayda var dedi
o haplar da içime sinmiyor
sizlerde durum nedir

ben çorba olarak veriyorum canım biliyosun,ama seviyo, hiç çorbasını denedin mi bi dene istersen, içine ne katsan olur ama ben genelde patates-somon-soğan-havuç-tereyağ-tuz ile yapıyorum... bize çinekop falan kızartığımızda da ayıklayıp derisini soyup biraz da ekmeği sıcak suyla blendardan geçiriyorum azıcık da tuz,bunu da seviyo...
ama balık yağı vericeksen facedeki grupta çok kişi veriyo balık yese bile, bi ara çok konuşulmuştu en çok carlson ve möllers öneriyolardı... ben balık yedirebildiğim için vermedim hiç ve yediği sürece vermeyi düşünmüyorum...

bi de balık çeşidine göre ve pişirme şekline göre tadı çok değişen bişey ya belki sevdikleri bi çeşit ya da pişirme şekli çıkar dene bence sık sık,aslında kızartma zararlı olsa da çocuklar genelde kızarmış balığı sever,bence hamsi falan deneyebilirsin... ama en kolay en hissettirmeden çorbasını verbilirsin...

canım hemen kötü düşünme
bence zorlanmıştır kakasını yaparken

galiba öyle oldu canım, bi daha görmedim zaten...

kızlar bugün kakasını yaptıktan sonra temizlediğinde kakasını yaptığı yerde çatlak olmuş galiba ve azıcık kan sızıyodu sildim 1-2 kere yine geldi,ama çok çok az bişey... neden olur acaba yani çatlaktır heralde bağırsakla ilgili içten bişey değildir inşallah.. doktora götürmeli miyim sizce... kakası genelde öyle heryerine bulaşıcak gibi değildir katı sert de değildir ama macun oyun hamuru kıvamındadır çoğu zamn bugün de öyleydi,hergün yapar ama en az bi kere,neden olur ki bu,duyan başına gelen var mı... uyutmadan önce peçeteye bandırıp zeytinyağı sürdüm o bölgeye bastırıp ,bişey yoktu bu sefer kan falan yani,besler çatlaksa ya da yumuşatır o bölgeyi diye düşündüm...
Cnm yazin oglumda bn de gordum. Hatta catlak vardi. Kabizliktan olur dedi. Hatta baya bi korkuttu cocuk cerrahina goturmustuk. 5-6 yaslarinda ameliyat olmak zorunda kalabilir falan demisti. Bir suru seyi yasaklamisti. Hergun yapiyor kakasini cok sert de degil demistim kabizdir demisti dr. Simdi sadece kabiz olmamadina dikkat ediyorum herseyi veriyorum.merak etme sende zorlamistir cizilmistir. Kabz olmamadina dikkat et sadece

Cnm yazin oglumda bn de gordum. Hatta catlak vardi. Kabizliktan olur dedi. Hatta baya bi korkuttu cocuk cerrahina goturmustuk. 5-6 yaslarinda ameliyat olmak zorunda kalabilir falan demisti. Bir suru seyi yasaklamisti. Hergun yapiyor kakasini cok sert de degil demistim kabizdir demisti dr. Simdi sadece kabiz olmamadina dikkat ediyorum herseyi veriyorum.merak etme sende zorlamistir cizilmistir. Kabz olmamadina dikkat et sadece

evet canım tam olarak kabız olmasa da hep bi katı haldedir heralde zorlanıyo,biraz daha z.yağı ve posalı gıdalar vericem...

kızlar,
mutfakta derinin kahvaltısını yaptırdıktan sonra kendime kahvaltı hazırladım mutfaktan çıkmam gerekti telafona bakıyodum,derin de salonda çizgi film izliyodu meğer bitmiş reklam başlamış mutfağa gitmiş masaya çıkmış oturmuş bıçağıda almış dondurma gibi yalıyo çok beğenmiş gibi hımmm diyo, heralde peynir kalıntıları kalmış üstünde, bıçak da keskin incecik meyve bıçaklarından,ağzından çıkarınca hemen aldım elinden kucaklayıp sarıldım... nasıl dikkatli sokuyo ağzına,Allah korudu resmen... güya hep dikkat ediyorum,ama mutfak bu bi şekilde ulaşabiliyolar artık,zaten ayakta b,le olsa tezgahın masanın ta ortasına kadar uzanıyo nereye ne koyacağımı şaşırdım,mutfağım zaten küçük tezgahım az,buna rağmen masanın üstüne hiçbişey koyamıyorum herşey tezgah üstünde,bi de azıcık da olsa bulaşık birikse karmakarışık oluyo ortalık...

kızım bu ara sürekli
"karnım ağrıyor" diyor,
umursamıyordum ama artık ciddiye alıyorum ve korkuyorum
cuma doktora götüreceğim
götür tabi cnm belki basit bir idrar yolu enfeksiyonudur..
ikizlere kesinlikle balık yediremiyorum ve doktorumuz balık yemiyorlarsa balık hapı içmelerinde fayda var dedi
o haplar da içime sinmiyor
sizlerde durum nedir
balık yiyoruz ama bence yeterli değil bu yüzden carlson marka balıkyağı kullanıyoruz.
kızlar,
mutfakta derinin kahvaltısını yaptırdıktan sonra kendime kahvaltı hazırladım mutfaktan çıkmam gerekti telafona bakıyodum,derin de salonda çizgi film izliyodu meğer bitmiş reklam başlamış mutfağa gitmiş masaya çıkmış oturmuş bıçağıda almış dondurma gibi yalıyo çok beğenmiş gibi hımmm diyo, heralde peynir kalıntıları kalmış üstünde, bıçak da keskin incecik meyve bıçaklarından,ağzından çıkarınca hemen aldım elinden kucaklayıp sarıldım... nasıl dikkatli sokuyo ağzına,Allah korudu resmen... güya hep dikkat ediyorum,ama mutfak bu bi şekilde ulaşabiliyolar artık,zaten ayakta b,le olsa tezgahın masanın ta ortasına kadar uzanıyo nereye ne koyacağımı şaşırdım,mutfağım zaten küçük tezgahım az,buna rağmen masanın üstüne hiçbişey koyamıyorum herşey tezgah üstünde,bi de azıcık da olsa bulaşık birikse karmakarışık oluyo ortalık...
Büyük geçmiş olsun canım ne zaman ne yapacakları gerçekten belli olmuyor birkaç gün önce hamza da makineyi açıp meyve bıçağını almış ve çok şükürki hemen yanıma geldi onunla bana baktı ben de panik yapmadan aldım elinden...

kızlar,

canım geçmiş olsun
canım dün okuldan geldim
masanın üzerindeki bıçağı göstererek bana diyor ki
"bıçak, alamam,
keser, hayır"
ama ben orda olmasam biliyorum ki hemen eline alacak
biz dün akşam karar aldık
bıçağı masanın üzerinde bırakmayalım diye
bizim de her şey tezgahın üzerinde
şimdilik orası
kurtarılmış bölgemiz :)

ikizlere isimleri ile seslendiğimizde "efendim" demeleri gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz
öyle tatlı efendim diyorlar ki
ama yerli yersiz
efendim diyorlar, çok komikler
bir de teşekkür ederim demesini öğrendiler
ama yerine uygun kullanamıyorlar henüz
ve çok şapşal oluyor aşklarım

size çok saçma gelecek ama
şimdiden kızıma doğum günü için elbise bakıyorum
önerilerinize açığım kızlar,
indirimden bulursam kaçırmak istemem

canım geçmiş olsun
canım dün okuldan geldim
masanın üzerindeki bıçağı göstererek bana diyor ki
"bıçak, alamam,
keser, hayır"
ama ben orda olmasam biliyorum ki hemen eline alacak
biz dün akşam karar aldık
bıçağı masanın üzerinde bırakmayalım diye
bizim de her şey tezgahın üzerinde
şimdilik orası
kurtarılmış bölgemiz :)

yerim ben onun bilmiş laflar eden dillerini,maşallah canım ya,maşallah...
biz o kararı hep alıyoruz ama insanlık hali oluyo unutuluyo,ben bikaç kere daha elinde yakalayıp aldım ama bu sefer bildiğin yalıyo özenle ve beğeniyo tadını hımmm diyo,ama kabahat 2 kere benim,hem o bıçağı orda bırakıp çıktım gittim hem de aynı şekilde bıçakla çocuğun gözü önünde sarelle yiyip örnek olan yine benim...

ikizlere isimleri ile seslendiğimizde "efendim" demeleri gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz
öyle tatlı efendim diyorlar ki
ama yerli yersiz
efendim diyorlar, çok komikler
bir de teşekkür ederim demesini öğrendiler
ama yerine uygun kullanamıyorlar henüz
ve çok şapşal oluyor aşklarım
çok tatlılar çook...

size çok saçma gelecek ama
şimdiden kızıma doğum günü için elbise bakıyorum
önerilerinize açığım kızlar,
indirimden bulursam kaçırmak istemem

aynı şekilde elbise bakan ve nasıl bi doğumgünü yapsam diye hep aklında olan bana hiiiç saçma gelmedi canım :)
ben de indirimleri kaçırmakistemiyorum,bu sene geç kalmak da istemiyorum,başlar başlamaz seçilmeden sezonda beğendiklerimi yarına fiyatına almak istiyorum :) mutlaka haberleşelim canım bu konuda sana çok güveniyorum ne zaman nerde ne indirim var haberleşelim...

derin bu akşam yine çok kötü düştü,çok şükür iyi ama,alnında ceviz kadar şiş ve morluk,yine aynı tarafta göz altında kabarık bi kızarıklık... çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyo,çok düşerek büyüdü derin hem de hiç istemez hep sakınırken... Allah korusun, Allah korkutmasın...

kızlar,
Allh korumus cnm yaa. Cok gecmis olsun. Getcekten neyi nereye koyacagini sasiriyor artik insan.

derin bu akşam yine çok kötü düştü,çok şükür iyi ama,alnında ceviz kadar şiş ve morluk,yine aynı tarafta göz altında kabarık bi kızarıklık... çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyo,çok düşerek büyüdü derin hem de hiç istemez hep sakınırken... Allah korusun, Allah korkutmasın...
canım geçmiş olsun, akşam Zeynep de yine düştü
perdelerin kenarlarda fonu var ya
oraya giriyor ve deli gibi dönüyor, yumak gibi oluyor
ilkinde aldım geldim, düşersin annecim dedim
mutfağa gittim, küt sesine koşarak geldim,
yine oraya girmiş, dönmüş, dönmüş
tabi başı dönmüş, koltuğun kenarına çarptı
önemli değil dedim, çok da ağlamadı
sonra bir fark ettim ki, kocaman şişmiş ve anında mosmor olmuş

canım geçmiş olsun, akşam Zeynep de yine düştü
perdelerin kenarlarda fonu var ya
oraya giriyor ve deli gibi dönüyor, yumak gibi oluyor
ilkinde aldım geldim, düşersin annecim dedim
mutfağa gittim, küt sesine koşarak geldim,
yine oraya girmiş, dönmüş, dönmüş
tabi başı dönmüş, koltuğun kenarına çarptı
önemli değil dedim, çok da ağlamadı
sonra bir fark ettim ki, kocaman şişmiş ve anında mosmor olmuş

geçmiş olsun canım zeynep e de.. bundan sonra hep böyle galiba artık sayamıyorum kaç kere düşüp vuruyo,bu sabah daha iyi görünüyo ama tabi tamamen geçmesi 1-2 günü bulucak yine...

derin küçükbi cam parçasını kıtır yedi ve yuttu....
ufff...
zaten o kırmıştı,temizlemiştim kalmış biparça attı ağzına ve dişlerinde sesini duydum açmaya çalıştım ağzını zor açtı biraz çiğneyip,minicik nokta kadar bi parça alabildim,ben almaya çalıştıkça yutmaya çalıştı,genzine doğru olan yerde kan sızıntıları vardı azıcık,çok korktum hala da öyle bişey olur mu ki çıkarana kadar,bi zarar gelir mi çok korkuyorum,üzerine bişeyler de yedi bi sorunu yok ağlamadı falan zaten,keyfi de yerine,bişey olur mu acaba,ne yapsam...

ufff...
zaten o kırmıştı,temizlemiştim kalmış biparça attı ağzına ve dişlerinde sesini duydum açmaya çalıştım ağzını zor açtı biraz çiğneyip,minicik nokta kadar bi parça alabildim,ben almaya çalıştıkça yutmaya çalıştı,genzine doğru olan yerde kan sızıntıları vardı azıcık,çok korktum hala da öyle bişey olur mu ki çıkarana kadar,bi zarar gelir mi çok korkuyorum,üzerine bişeyler de yedi bi sorunu yok ağlamadı falan zaten,keyfi de yerine,bişey olur mu acaba,ne yapsam...

ay canım ya kıyamam
korkma diyecem ama biliyorum ki işe yaramayacak
canım hemen aklıma şu televizyonda çatur çutur cam yiyenler geldi
onlara hiçbir şey olmuyor
olmaz canım inşallah bir şey
ayyy içim cız etti vallahi ya

ay canım ya kıyamam
korkma diyecem ama biliyorum ki işe yaramayacak
canım hemen aklıma şu televizyonda çatur çutur cam yiyenler geldi
onlara hiçbir şey olmuyor
olmaz canım inşallah bir şey
ayyy içim cız etti vallahi ya

canım inanmıycaksın daha o ana ağzını açtırmakla uğraşırken alamazsambişey olur mu düşüncelerindeyken benim de aklıma aynı şey gelmişti sanki kendimi teselli etmeye çalışıyodum... ama içim rahat etmedi hem doktoru aradık hem hastaneye gittik,kbb de baktı görünür bişey yok küçük bişeyse mideye bağırsağa da bişey yapmaz kakada çıkar dediler geldik besledim uyuttum, keyfi yerinde görünür bişey yok yemek yiyebiliyo yutabiliyo,inşallah ilerde de bi sorun çıkmaz hala aklımdan çıkmış değil başım öyle ağrıyo ki...

papatyacım http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=kız+çocuk+doğumgünü+elbisesi&catId=0 bu siteyi biliyo musun, doğumgünü elbisesi bakıyorum demiştin ya çok güzel şeyler var burda ama bi türlü cesaret edemiyorum ben, çin malı ürünler... hep bakıyorum çok orjinal değişik şeyler var ama bi türlü cesaret edemiyodum dün ilk kez minimouse lu küçük peluş bi sırt çantası aldım,iyi mi yaptım kötümü bilmiyorum,etrafımda burdan alışveriş yapanlar var ama ne biliyim çin malı deyince bi ürküyo ya insan...

Yenikullanıcı çok gecmiş olsun sürekli kazalar buluyor cocukları malesef bizimkide masanın yanında oturuyordu ayagıylada masanın bacagına dokunuyodu bi süre sonra bacak cıktı ve kafasına indi biraz kanadı cok korktum daha fazla delinebilirdi yda az önde otursa burnu bile kırılırdı yüzü dönüktü..birde poposunu yazmıssın dışta catlak varsa zorlanmıştır yaparken.

ufff...

Geçmiş olsun canım. Oluyor böyle şeyler üzülme, bir kaç gün lifli şeyler yedirmek lazım diye duymuştum. Bu tarz kazalar için. Pırasa ve muz gibi şeyler.

Ne haber arkadaşlar? Takipteyim ama yazamıyorum. Hızlı okumalarla geri kalmamaya çalışıyorum. Şu anda güya ders çalışıyorum. Açık öğretim sınavım var :) Cansu'm tatlı cadı olma yolunda hızla ilerliyor. Değişimine ayak uydurmaya çalışıyoruz. Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi öğrendi. Halen ikisini de işene gelen durumlarda kullansa da :) Biblo haliyle hepimizi parmağında oynatıyor . Yemek olayımız aynı "minik kız minik lokmalar" şeklinde. Geçenlerde 6. hastalık geçirdi inanılmaz zordu. Çok şükür geçti gitti. Kelime haznesi her gün gelişiyor. Müzik dinlemeyi seviyor. Bugün abisi kanal değiştirirken bu değil, buda değil, oda değil diye diye istediği şarkıyı buldurdu. Hep aynı dili kullanarak kalıp kuralları öğretmeye çalışıyorum. "Çocuklar çay içmez, çocuklar ne içer" deyince süt diye bağırıyor. Yada "bıçak elini keser" gibi. Hep aynı cümleyle tepki yada kural öğretmek kolay oluyor. Görüşürüz :KK39:

Back