• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Benim kızım bikaç hafta önce öyleydi. Özellikle uyuma saati geldiğinde beni çok yoruyordu. Tam uykuya dalacakken odadan çıkmak istiyor, baba baba diye ağlıyordu, ben de en sonunda çıkmasına izin veriyordum. Sonra ertesi akşam yine aynı şey. Birkaç hafta böyle gitti. Baktım olmayacak bi akşam ne kadar da ağlasa çıkarmadım dışarı. Çok ağladı. Babası geldi sakinleştirdi ama odadan çıkarmadık. Hayır uyuman lazım, bak kızım odadan çıkmak yok diye anlattık. En sonunda yoruldu ve uyudu. Ertesi gün ve sonra ki günler pamuk gibiydi. Hiç itiraz etmeden uyumaya başladı. Şimdi çok rahatladım. Odaya geçiyoruz. Bezini ve üstünü değiştiriyorum, emziriyorum, yatağına koyuyorum. Kendi kendine takılıp uyuyor. 1,5 yaşında da olsalar bizleri kullanmayı ve manipule etmeyi çok iyi biliyorlar.
bi kac gundur bzmde uyuma sorunumuz var. bi turlu uyumak istemiyor. haftasonu disarlardaydik.uyku duzni biarz bozuldu ondan mi oldu bilmiyorum. ins bzmkide kendi kendine uyur artik

bugun oglumla mutfakta yemek yapiyorum. ben yaparken anlatmaya da calisiyorum bak bu sogan once onu dograyalim falan diye anlatiorum ogrensin isimleri diye. mantar dogruyodum bu ne annecim biliyomusun dedim ogreteyim diye mantar dedi sok oldum. demek ki bundan once soylemisim mantar diye kalmis aklinda. sonrada havucu rendeliyodum sordum havuc dedi. surekli ismi gecen seyler olmasada cocuklarin akillarinda hepsi kaliyor demekki.

papatyacim Allah kolaylik versin gercekten oglum elh cok zorlayan bi cocuk degil ama ben onla bile yoruluorum inan seni dusunemiyorum iki taneyle. bundan sonra inatlasmalarda basliyor artik

bugun oglumla mutfakta yemek yapiyorum. ben yaparken anlatmaya da calisiyorum bak bu sogan once onu dograyalim falan diye anlatiorum ogrensin isimleri diye. mantar dogruyodum bu ne annecim biliyomusun dedim ogreteyim diye mantar dedi sok oldum. demek ki bundan once soylemisim mantar diye kalmis aklinda. sonrada havucu rendeliyodum sordum havuc dedi. surekli ismi gecen seyler olmasada cocuklarin akillarinda hepsi kaliyor demekki.
Maşallah oğluna canım. O an çektiğin bütün sıkıntıların mükâfatını almış gibi hissettin değil mi? Ben bazen öyle hissediyorum. Küçük bişey yapıyor ama dünyalar benim oluyor, bütün olumsuzlukları unutuyorum. Çocuklar bizim tahminimizden çok daha fazla gözlemci ve bir söylenen şeyi asla unutmuyor. Ben de bir kere “kızım bizi kim yarattı” diye sordum, sonra da kendim “Allah” diye cevapladım. Hemen öğrendi. Şimdi soruyoruz “bizi kim yarattı” bi bağırıyor “Allaaaaaah!!!!!” diye bir bağırıyor, resmen şov yapıyor bıdık…

Kızlar ben bu ay Tübitak’ın Meraklı Minik dergisini aldım. Alırken tereddüt ettim 3 yaş üstü aslında. Ama çok hoşuma gitti. Her şeyi anlamasa da hem dergi alışkanlığı olur, hem de bizim yapabileceğimiz aktiviteler var. Resimler, hikayeler var. Anneannesiyle bakınıp duruyor dergiye.

Yeni Kullanıcı cok gecmiş olsun umarım daha iyi olmuştur kuzun..onların azcık burnu aksa bile insanda moral kalmıyor ben öyleyim yani. Hiç soğuk kanlı değil im...

Aklıma geldi bidaha sorayım kızım arabada kusuyor demiştim..hala bi değişim yok bunun bir caresi varmı yasayan varmı aranızda? Daha once de sormustum ama pek yoktu şimdi yeniden katılan arkadas lar var belki bulurum bir cevap.

Kızlar ben bu ay Tübitak’ın Meraklı Minik dergisini aldım. Alırken tereddüt ettim 3 yaş üstü aslında. Ama çok hoşuma gitti. Her şeyi anlamasa da hem dergi alışkanlığı olur, hem de bizim yapabileceğimiz aktiviteler var. Resimler, hikayeler var. Anneannesiyle bakınıp duruyor dergiye.
Benimde aklımda bayadır. Alacagım o dergiden gencken bende severek bakardım bilim ve teknik dergisine..kızımda cok seviyor dergi kitap sayfalarını cevirip bakmayı ve bu ne diye soruyor gördüklerini..

2 yaş durumları iyice başladı hep dediği olsun istiyor aglıyor odadan cıkıp yere yatıyor acıdı diye aglıyor sürekli bi mızırdanma hali..bütün gün evde bunları yasamak inanılmaz yorucu 24 saat kesintisiz birlikteyiz sonucta...öyle agladıgında odana git agla burda aglama diyorum o zaman susuyor derdi onu aglarken görüp istediğini yapmam oldugu için bu yol işe yarıyor..baska odada aglamak onun işine yaramıyor çünkü...aglamayı kesincede konusup anlatıyoruö neden olmaz dediğimi bazen olumlu karsılıyor :-)

Bazen kendimi kötü hissediyorum degişik forum lar takip ediyorum orada konusulanlara bakınca yetersiz hissediyorum. ..evde yapıyorlar herseyi cocuklat için sabun sampuan krem herseyi evde yapıyorlar giysiler organik yediklerinin cogunu evde yapanlar var etraftaki çiftliklerden köyletden tasıyanlar var bunun gibi şeyler..bunların yanında ben gayet yetersiz kalıyorum bende dikkat ediyorum herseyine ama o kadar değil galiba..mesela evde peynir yapmıyorum yazdan domates biber sebze alup kurutmuyorum sirke pekmez salca faln yapmıyorum bunları yapacak saklayacak yerimde yok zamanımda.:-(

Maşallah oğluna canım. O an çektiğin bütün sıkıntıların mükâfatını almış gibi hissettin değil mi? Ben bazen öyle hissediyorum. Küçük bişey yapıyor ama dünyalar benim oluyor, bütün olumsuzlukları unutuyorum. Çocuklar bizim tahminimizden çok daha fazla gözlemci ve bir söylenen şeyi asla unutmuyor. Ben de bir kere “kızım bizi kim yarattı” diye sordum, sonra da kendim “Allah” diye cevapladım. Hemen öğrendi. Şimdi soruyoruz “bizi kim yarattı” bi bağırıyor “Allaaaaaah!!!!!” diye bir bağırıyor, resmen şov yapıyor bıdık…

MASALLAH CNM YAA YESINLER ONLARI:) BIZ HER GECE 365 GUNDE SEVGILI PEYGAMBERIM KITABINI OKUYORUZ. KITAP DIE TUTTURUYOR ZATEN OKUTTURUYOR YATMADAN. FIL VAKASINI ANLATIP DURUYOR HERKESE. KUS, TAS, ATTI, KACTI DIE :))TEK TEK KELIMELERI SOYLUYOR

2 yaş durumları iyice başladı hep dediği olsun istiyor aglıyor odadan cıkıp yere yatıyor acıdı diye aglıyor sürekli bi mızırdanma hali..bütün gün evde bunları yasamak inanılmaz yorucu 24 saat kesintisiz birlikteyiz sonucta...öyle agladıgında odana git agla burda aglama diyorum o zaman susuyor derdi onu aglarken görüp istediğini yapmam oldugu için bu yol işe yarıyor..baska odada aglamak onun işine yaramıyor çünkü...aglamayı kesincede konusup anlatıyoruö neden olmaz dediğimi bazen olumlu karsılıyor :-)
DERTLERI AGLAMAK DEGILKI ZATEN ISTEDIKLERINI YAPTIRMAK:) OGLUMDA KIZINDA BAZEN VURUYOR ELIYLE KAFASINA. HEM VURUYOR HEM BANA BAKIYOR GORUYORMUYUM DIE. TAMAM VUR SENIN BASIN DIYORUM KESIYOR SONRA SIPA:)

Bazen kendimi kötü hissediyorum degişik forum lar takip ediyorum orada konusulanlara bakınca yetersiz hissediyorum. ..evde yapıyorlar herseyi cocuklat için sabun sampuan krem herseyi evde yapıyorlar giysiler organik yediklerinin cogunu evde yapanlar var etraftaki çiftliklerden köyletden tasıyanlar var bunun gibi şeyler..bunların yanında ben gayet yetersiz kalıyorum bende dikkat ediyorum herseyine ama o kadar değil galiba..mesela evde peynir yapmıyorum yazdan domates biber sebze alup kurutmuyorum sirke pekmez salca faln yapmıyorum bunları yapacak saklayacak yerimde yok zamanımda.:-(

CNM GECENLERDE ARKADASLARLA KONUSUYORDUK. EGER SEN KENDIN EMZIRME BOYUNCE YADA HAMILELIKTE DIKKAT ETMEMISSEN ORGANIK BESLENMEMISSEN SUREKLI ORGANIK VERMEMEK LAZIMMIS COCUGA. CUNKU ONLA BUYUMEMIS O ZMANA KADAR VE VUCUDU BAGISIKLIK OLUSTURMAMIS. COK TAKMA BENCE CNM ALDIGIMIZ SEYLERIN GERCEKTEN ORGANIK OLDUGUNU BILE BILMIYORUZ. ESIMIN OGRENCISI ORGANIK URUNLER UZERINDE ARASTIRMA PROJESI YAPMISTI VE SONUCA GORE ORGANIK DIE SATILAN URUNLER DIGERLERINDEN FARKSIZ. BIR MISIRDA FARK EDIYORMUS O BILE COK COK AZ BI FARK

Canım internet beni çok mutsuz eden bir yer. Bu forumdan başka hiçbir forumu takip etmiyorum. Hiç sosyal medya hesabım yok. Anne olarak zaten kendimi yetersiz hissetmeye çok meyilim, öyle şeyler okuyunca kendimi daha yetersiz hissediyorum. Bu sebeple uzak duruyorum.

Bir de şu açıdan bakıyorum ben bu hassas annelik olayına. Bu kadar hassas ve titiz davranmak çocuk için ne kadar faydalı? Faydalı olmaya çalışırken bi taraftan daha fazla zarar veriyor olmasın? Sweet bağışıklık sistemi açısından değerlendirmiş, oldukça haklı görünüyor. Ben de şunu sorguluyorum: acaba her şeyden bu kadar şüphe duymak (yediğimiz içtiğimiz her şeyden, giydiğimiz kıyafetten, evde kullandığımız malzemelere kadar), her şeyi bu kadar ayrıntılı düşünmek çocuğu da kaygılı ve obsesif yapmaz mı? Ve obsesyon hakikaten beşe bela bir durum. Çok yakın çevremden biliyorum, hassaslığımın sebebi teyzem. Kendisi ciddi obsesyon hastası ve iki çocuğunu da bu şekilde yetiştirdi. Tabi kuzenlerimin de yatkınlığı varmış ve şuan ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Normal hayatlarını sürdüremeyecek kadar kaygılı ve şüpheciler. Yakari bu sebeple senin bu anlattığın annelerin sağlıklı ruh halleri olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca internet ortamında böyle ayrıntılı ayrıntılı anlatmaları, ben şunu yaptım ben bunu yaptım diye övünmeleri iyice bu savımı güçlendiriyor. Yapmakla kalmıyorlar bi o kadar enerjiyi de anlatmakla harcıyorlar. Tuhaf geliyor bana…

Aklıma geldi bidaha sorayım kızım arabada kusuyor demiştim..hala bi değişim yok bunun bir caresi varmı yasayan varmı aranızda? Daha once de sormustum ama pek yoktu şimdi yeniden katılan arkadas lar var belki bulurum bir cevap.
Benim kızım da geçen kış her arabaya bindiğinde kusardı. Sonra klimanın filtrelerini değiştirince kusması bitti. Bir de araba koltuğunu kaldırdık. Hep kucağımda gidip geliyor Ayrıca arabada mümkün oldukça ince giydiriyorum, havalandırmasını iyi yapıyorum, terlemesini engellemeye çalışıyorum. Önceden üşür diye yaptıklarımın tam tersini yapıyorum. Bilmiyorum bu sebeplerle mi kesildi ama artık kusmuyor. İnşallah senin kızın da düzelir. Çok zor bişey Allah yardımcın olur.

evde sabun şampuan mı?
aaaaaaaa ilk defa duydum valla
hepimiz kendimizce çocuklarımız için en güzelini yapmaya çalışıyoruz, kendi doğrularımızla
ben hiçbir şey okumuyorum nette buradan başka
sanırım mutluyum da çünkü cahillik mutluluk getiriyor

bugün ikiz annesi bir arkadaşımla görüştük,
hala sabuntozu ile yıkayıp, tüm kıyafetleri ütüleyip giydiriyormuş
ben normal deterjan ile yıkıyorum ama ek durulama yapıyorum dedim, çok şaşırdı
sadece dışarı kıyafetlerini ütülüyorum dedim, ona da şaşırdı
ama ben bunlara bile yetişemiyorum
ama o kendini heder ediyor, o da çalışıyor,
sabah 6 da kalkıp ütü yapıyorum dedi
ben de ona şaşırdım, ben ütü için kalkamam ki
ama ben de insanım

kendimce çocuklarıma en güzelini yapmaya çalışıyorum,
çok yoruluyorum evet ama
bir yerden sonrasını koyveriyorum, sanırım koyvermek de gerekiyor

arkadaşımın biri geçen gün
yere bez ser, önüne un koy, su ver oynasın ikizler dedi
aman allahım ben onların bu aktivitelerinden sonra çıldırırım dedim
ki çok aşırı pimpirikli de değilimdir
nasıl temizlenir ev sonrasında
aaaaaa diyor, yaptır kendileri keşfetsin diyor
diyor diyor diyor
birileri hep bir şey diyor
ama ben bildiğimi yapıyorum, güzel fikirler okuyorum bazen buradan
aaaaaaaa ne güzelmiş, ben de yapayım diyorum
yapıyorum

hem kızlar herkesin her dediğine inanmayın
biz toplum olarak da gösterişi çok seviyoruz ya
biraz öyle de bir durum var sanki

Kızlar eşleriniz çocukların bu 2 yaş inatlaşmaları çığlık atmalarına filan mesela nasıl yaklaşıyor?ben çok korkuyorum yakında benimki çığırından çıkacak zor sabrediyor çok bağrıyor oğluma oğlum da inadına kıkır kıkır gülüyor sıpam..ama ben çok üzülüyorum bu duruma bazı kez bizim yüksek sesli tartışmalarımıza da şahit oluyor ve onda psikolojik bir etki bırakacak diye çok endişe ediyorum.
yakarı arkadaşım yalnız değilsin ben de hiç ama hiç soğukkanlı değilim..
benim oğlum 35 günde 3 kez hasta oldu sonuncusunda alerjik bronşit dendi..

evde sabun şampuan mı?
aaaaaaaa ilk defa duydum valla
hepimiz kendimizce çocuklarımız için en güzelini yapmaya çalışıyoruz, kendi doğrularımızla
ben hiçbir şey okumuyorum nette buradan başka
sanırım mutluyum da çünkü cahillik mutluluk getiriyor

bugün ikiz annesi bir arkadaşımla görüştük,
hala sabuntozu ile yıkayıp, tüm kıyafetleri ütüleyip giydiriyormuş
ben normal deterjan ile yıkıyorum ama ek durulama yapıyorum dedim, çok şaşırdı
sadece dışarı kıyafetlerini ütülüyorum dedim, ona da şaşırdı
ama ben bunlara bile yetişemiyorum
ama o kendini heder ediyor, o da çalışıyor,
sabah 6 da kalkıp ütü yapıyorum dedi
ben de ona şaşırdım, ben ütü için kalkamam ki
ama ben de insanım

kendimce çocuklarıma en güzelini yapmaya çalışıyorum,
çok yoruluyorum evet ama
bir yerden sonrasını koyveriyorum, sanırım koyvermek de gerekiyor

arkadaşımın biri geçen gün
yere bez ser, önüne un koy, su ver oynasın ikizler dedi
aman allahım ben onların bu aktivitelerinden sonra çıldırırım dedim
ki çok aşırı pimpirikli de değilimdir
nasıl temizlenir ev sonrasında
aaaaaa diyor, yaptır kendileri keşfetsin diyor
diyor diyor diyor
birileri hep bir şey diyor
ama ben bildiğimi yapıyorum, güzel fikirler okuyorum bazen buradan
aaaaaaaa ne güzelmiş, ben de yapayım diyorum
yapıyorum

hem kızlar herkesin her dediğine inanmayın
biz toplum olarak da gösterişi çok seviyoruz ya
biraz öyle de bir durum var sanki

her annenin yetistirme tarzi var kendi dogrularina gore. haklisin sen de cnm herkes biseyler soyluyor tabi hepsi kendine gore dogru bulduklari. bazen takilsamda onemsememeye calsiyorum herkesin soylediklerine

bu arada oglumun dunden beri atesi var. elh cok asiri yukselmiyor hemen veriyorum ates dusurucuyu. aksam surekli kalkip kontrol etmekten pek uyuyamadim bnde. buralar cok sogudu eksilerde hep. 0 derece oldumu hava isindi diyoruz. gecen gun aksam cikmistik markete -8 falandi o zaman kapti herlde.

Herkese merhabalar internetim yoktu bayadır giremedim hasta bebişlere geçmiş olsun ben de çıldırmak üzereyim oğlumun bugünlerde iştahı kapandı ağlayarak isteme huyu bizde de başladı kahvaltı yapıyor süt içiyor ama bugünlerde çorba yemek yemiyor sizin bebişler gün içinde neler yiyo? Normalde yedikleri de yetersiz gibi geliyo. Bi de bugün okula giderken gideceğimi anladı bacaklarıma yapışıp annemm diye sarılıyo aklım hep onda kaldı:KK42:

Back