• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım inan aynılar
su vermesem bile yalandan sürekli su istiyorlar
ya da dediğin gibi suluklarından döküp, elleriyle yayıyorlar
halı, koltuk, parke, hatta geçen gün bizim yatağa dökmüşler

çorap çıkarma hat safhada
hatta eren bunun ceremesini çekiyor şu anda
1 hafta 10 gündür
sürekli çorap çıkarıyor ve hızla yanımızdan kaçıyor
bir iş başarıyor kendince
ama gece ağlamayla uyandı, ama öyle böyle değil
feryat figan
acıyor diyor ama
neresi annecim deyince göstermiyor
ama karnı gurulduyor, pis kokulu gaz çıkarıor
3 de uyandı, abartmıyorum 4 e kadar ağladı
yorgunluktan bitap düştü de ancak uyuyabildi
sabah da 7 olmadan yine ağlayarak uyandı, az önce tekrar uyuttum, babaannesinin koynuna verdim

bugün ikizleri genel kontrol için doktora götüreceğim
menenjit aşısını soracağım, sonuçları size yazarım canlar

bu arada yakın bir arkadaşımın doktoru önermedi
aşı çok yeni, henüz sonuçları bilinmiyor dedi
yazık yavrum ya anlasa keşke çorapsız gezmekten olduğunu da bi daha çıkarmasa keşke...
biz de hala 2 doktor da önermesine rağmen yaptırmadık,hem korktuğum hem de içime sinmeyen bi durum sanırım,bu kadar beklemişken yaptırırsam 2 yaşsonrası tek doz olandan yaptırırım sanırım,senin doktorun ne dedi bu arada canım...

yenikullanıcı
canım kızının böcek yutmasıyla ilgili iki mesaj yazdım ama alıntı yapınca problem çıkarıyor site
sadece o mesaja
ayyy yavruma hem güldüm , hem üzüldüm
demek ki çok merak etmiş
ne yapsın annesi, ama
uğur böceği bir ömür boyu omzunda olsun inşallah
ben de yazın oğlumun ağzından kelebek almıştım :)

ne zevkli çocuk bunlar,börtü böceğin bile en güzellerini seçiyolar :)

Bir de oğlumun bezi son zamanlarda çok sızdırıyo sabah bi baktım yatak ıslanmış hiç bez yokmuş gibi bezi de aşırı dolmamıştı prima kullanıyoruz sizde de böyle sorun oluyor mu zaten çok su içtiği için bezi çok sık doluyo sık sık değiştiriyorum
çok su içip yattığı zamanlar hatta gece de içiyosa bikaç kez bizim de başımıza geldi ben de prima premium care kullanıyorum ama bence bezle alakalı değil sıvı tüketimi çok olup da uzun süre kaldığı için oldu bizde...

Yenikullanıcı uğur böceği görmek zor artık hiç görmüyorum nerdeyse gercekten eve gelmesi kızının bulması falan şans, tabi yemeseymiş iyiymiş :-) şaka bi yana bu cocuklar bi alem akla gelmeyen seyler başa geliyor.bende korkuyorum baska börtü böcek bulup yer diye..

Ay Allah korusun canım ya zaten ne zaman farketsem hep bakarım ağzına hiç boşveremiyorum çok kötü bişey atmadan büyüseler bari...

kızlar bugün biz tiyatroya gittik,belediyenin kültür merkezinde bi çocuk oyunu izledik,1 saatlik bi oyundu ilk 10 dak.falan oturdu izledi sonra bizim koltukların önünde durdu bi inip bi çıktı koltuğuna kendi koltuğunda ayağa kalkıp arka koltuklardakilere baktı güldü falan ama uyku saati olmasına rağmen mızmızlanmadan sessizce 1 saat durdu çok hoşuma gitti,pek izlemedi ama olsun alışkanlık kazanır böyle böyle ve zamanla anlar eğlenir,tavsiye ederim siz de bi deneyin sıkılıncaya kadar dursunlar...

bu arada dün de oyun grubuna başladık,çok çok memnun kalmasam da evime çok yakın olması ve uyku-yemek düzenimizi bozmuyo olması sebebiyle burası tercihimiz... çocuklar birbiriyle oyun kurmuyo etrafı bireysel inceleyip tek başlarına oynuyolar,derin etkinliklerde oturmayıp etrafı gezip keşfetmeyi tercih etti ama olsun değişiklik oldu ev dışında bikaç saat geçirdik ve bi katkısı olur zamanla...

Emzirmeyi kestigi halde gece sut icmek istiyor mu bebisler benim ki masallah sut manyagi rn az iki kere icmek istiyor halbuki emzirmeyi kesince deliksiz uyuruz sanmistim

Emzirmeyi kestigi halde gece sut icmek istiyor mu bebisler benim ki masallah sut manyagi rn az iki kere icmek istiyor halbuki emzirmeyi kesince deliksiz uyuruz sanmistim
cnm deliksiz uyumasi icin gece beslenmesini kesmen lazim . oglumda oyle versem 1 litre icecek bazeb tutturuo bi daha bi aha die baska biseyle gecistirmeye calisiyorum ama gece hic vermiyorum sut.

Bu sabah evi havalandırmak için camları açmıştım her zamanki gibi mutfağa gittik kahvaltı yaptık bi geldim perdede kocaman bi çekirge serçe parmağımdan biraz küçük kızlar çok iğrendim korkmadım da süpürgeyle çektim torbasını da çıkardım attım ya görmeseydim oğlum ya onu alsaydı sinir oldum sabah sabah

10387425_454114094739061_8947074699099183406_n.jpg
bugün okuldan geldim, miniklerimi atanın huzuruna çıkardım

yazık yavrum ya anlasa keşke çorapsız gezmekten olduğunu da bi daha çıkarmasa keşke...
biz de hala 2 doktor da önermesine rağmen yaptırmadık,hem korktuğum hem de içime sinmeyen bi durum sanırım,bu kadar beklemişken yaptırırsam 2 yaşsonrası tek doz olandan yaptırırım sanırım,senin doktorun ne dedi bu arada canım..

canım çok komik ama aşı olayını sormayı unuttum doktora
ama eşim soracak, o zaman yazarım canım

kızlar bugün biz tiyatroya gittik,belediyenin kültür merkezinde bi çocuk oyunu izledik,1 saatlik bi oyundu ilk 10 dak.falan oturdu izledi sonra bizim koltukların önünde durdu bi inip bi çıktı koltuğuna kendi koltuğunda ayağa kalkıp arka koltuklardakilere baktı güldü falan ama uyku saati olmasına rağmen mızmızlanmadan sessizce 1 saat durdu çok hoşuma gitti,pek izlemedi ama olsun alışkanlık kazanır böyle böyle ve zamanla anlar eğlenir,tavsiye ederim siz de bi deneyin sıkılıncaya kadar dursunlar...

ne mutlu size
hiç aklıma gelmemişti, biz de ilk fırsatı değerlendiririz artık, çok sağ ol

o kadar yorgunum ki
bu aralar buraya da uğrayamıyorum resmen,

gece beslenmesi kesilmeden deliksiz uyku olmuyor kızlar
benimkiler 15 aylıkken bitirdiler gece beslenmesini
şimdi yine uyanıyorlar ama en fazla iki kere
o da su içmek için
hemen dalıyorlar, ama bir sıkıntıları yoksa tabi

Bu sabah evi havalandırmak için camları açmıştım her zamanki gibi mutfağa gittik kahvaltı yaptık bi geldim perdede kocaman bi çekirge serçe parmağımdan biraz küçük kızlar çok iğrendim korkmadım da süpürgeyle çektim torbasını da çıkardım attım ya görmeseydim oğlum ya onu alsaydı sinir oldum sabah sabah

Allah korumuş canım...

Eki Görüntüle 1299093 bugün okuldan geldim, miniklerimi atanın huzuruna çıkardım

canım çoook güzeller,çok özendim,çok beğendim... çok şanslısınız Ankara'lılar... Maşallah Eren'le Zeynep'e de... öpüyorum onları ,öpesim geldi..

cnm deliksiz uyumasi icin gece beslenmesini kesmen lazim . oglumda oyle versem 1 litre icecek bazeb tutturuo bi daha bi aha die baska biseyle gecistirmeye calisiyorum ama gece hic vermiyorum sut.
bizde hala kesemedik gece beslenmesinin süt istiyor bazen su verip uyutayım dıyorum alıp atıyor suyu sinir oluyor daha cok uykusu acılıyor..sütünü içip uyuyor tekrara bazı geceler süt istemiyor kalkıyor sadece anne anne dıyor bana sarılmadan uyumuyor...

kızım yeni yeni televizyona dalmaya başladı...eskiden ilgilenmezdi pek ama bu aralar cok dalıyor gördüğü zaman gecip oturuyor izliyor daha cok reklam ve pepe hastalığı basladı...genelde televizyon kapalı zaten ama acıncada bakıyor sizlerde nasıl durum??

ben hala etrafa karsı bazı seylerı anlatamadım görüştüğümüz bazı akrabalar hatta cogu cocuga seker çıkolata verme konusunda ısraracı vermedıgımı 2 yıldır söylememe ragmen ben görmeden veren var...cok sinir oluyorum elıne telefon verıp oynatanlar var bizimki pek öyle herkese yanasmaz sırf yanına cekmek ıcın cocuga çıkolata telefon falan verip kandırıyorlar sonra gülüp eglenıyorlar ben bunlara ızın vermemek ıcın söylensemde bısey olmaz nolcak demelerinden artık sıkıntı bastı...

kızım yeni yeni televizyona dalmaya başladı...eskiden ilgilenmezdi pek ama bu aralar cok dalıyor gördüğü zaman gecip oturuyor izliyor daha cok reklam ve pepe hastalığı basladı...genelde televizyon kapalı zaten ama acıncada bakıyor sizlerde nasıl durum??
Biz de reklamları ve müzikleri klipleri izliyoruz hatta çok yanlış biliyorum ama reklam karşısında yemek yiyor hiç yememesinden iyidir

televizyon konusunda kızım müzik kanallarını izler genelde nerede ise doğduğundan beri onlar gibide oynamaya çalışır
şu sıralar çizgi film izliyor 10-15 dk o sırada işimi hallediyorum akşamları iyi oluyor

tv açık olsa da sevdiği şeylerin haricindekileri izlemiyo, canım kardeşimi mutlaka izliyo,pepenin sadece şarkılarını izliyo-dinliyo, maysa ve bulutu biraz izliyo, ve can ve niloyayı da biraz... reklemları mutlaka :) ama onun dışında tv açıksa ilgilenmiyo,reklam da irkiliyo geçiyo başına,ama tvnu ben çoğu kez izlesin diye kullanıyorum gerçekten yalnız bırakmıyo beni bazen yanımda oluşu daha tehlikeli oluyo mutfakta 2 kase bi bardak bi fincan bi şişe kırmışlığımız var şu ana kadar...

ben hala etrafa karsı bazı seylerı anlatamadım görüştüğümüz bazı akrabalar hatta cogu cocuga seker çıkolata verme konusunda ısraracı vermedıgımı 2 yıldır söylememe ragmen ben görmeden veren var...cok sinir oluyorum elıne telefon verıp oynatanlar var bizimki pek öyle herkese yanasmaz sırf yanına cekmek ıcın cocuga çıkolata telefon falan verip kandırıyorlar sonra gülüp eglenıyorlar ben bunlara ızın vermemek ıcın söylensemde bısey olmaz nolcak demelerinden artık sıkıntı bastı...

ah şu etraf... bıraksalar ya herkes kendi çocuğunu istediği gibi büyütse yetiştirse... bizimkini etrafdan önce babası alıştırıyo da neyse ki benimki tadımlık yiyo anca nadir de olsa...

Biz de reklamları ve müzikleri klipleri izliyoruz hatta çok yanlış biliyorum ama reklam karşısında yemek yiyor hiç yememesinden iyidir
biz en başından beri yemekleri bilgisayarda canım kardeşim izleyrek pep müzikleri izleyerek çocuk şarkılarını izleyerek yiyoruz,hatta bi gün internet bağlantısı kesilince nasıl yedireceğimi şaşırdım konser verdim evde :)

Back