• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
çocuklarımın uyku saati 8 di
9 oldu
10 oldu
şimdi 11 olma yolunda hızla ilerliyor
önlemini almaya çalışıyorum
saat 10 gibi ışıkları kapatıp yatağa giriyoruz kızım hemen uyuyor da oğlan yarım saat falan dönüyor yatakta ama uyuyor
ama yine de zor oluyor işte
okulda yorulunca erken uyusunlar da biraz dinleneyim istiyor insan

Bu yaz tatile gidemedik isik yerinde durmuyor bizde hafta sonu kacamaklari yaptik esimle isik annemle kaldi ama artik isikla gidicez yaza gore biraz daha laftan anliyor,laftan anlamadada bakistan anliyor..
İsik benimle bulasik mak.bosaltiyor o mak.basina geciyor ne varsa cikarip bana veriyor ben tezgaha diziyorum sonra bu bu buuuuu diyip uzatiyor,cope atilacak seyleri veriyorum hadi cope at diyorum tin tin gidip atiyor attiiimm diyor....
Allah hepsine guzel omurler versi insalaah....

9 oldu
10 oldu
saat 10 gibi ışıkları kapatıp yatağa giriyoruz kızım hemen uyuyor da oğlan yarım saat falan dönüyor yatakta ama uyuyor

bence de kesinlikle alıştırma canım,bizde en en başından beri o sorun var işte,derin 11:30-12:00 gibi uyuyo ve o saate kadar hep onunla yoruluyoruz ve dinlenmeye vakit kalmıyo hiç...

aynen canım eşim de ben de kırılıyoruz bozluluyoruz aslında bu duruma ama kendi işimizi kendimiz görüyoruz biz de,minnetsinsan.anıyoruz biraz, ama insanın ihtiyacı olduğu anlar da oluyo,bi düğün oluyo annemler de gidecek kayınvalidemler de,biz de gidicez diyoruz şaşırıyolar hani çocuk var gidemeyiz diye,bi gelelim o gün hani bi kuaföre gidicek misin nasıl gider diyen yok konu kapanıyo,eşime diyorum erken gel derine bak azıcık bi kuaföre gideyim çıkamıyo erken mecbur kendi kendime düzleştiriciyle fön çekmeye çalışıp kendi makyajımla gidiyorum geciksek de,tabi bu giyeceğim şeyi de etkiliyo,kuaföre giderim diye o gün için aldığım bişeyi kendi fönüm ve makyajımla giyemeyip daha basit bişey giyiyorum evden,eşim soruyo hani yeni aldığımız elbiseyi giyicektin boşuna mı aldık diye erkek anlamaz tabi böyle şeylerden izah ediyorum o elbise kuaför fönü toplaması ister bu saçla falan giyilmez diye... arabada gidene kadar derin üzerimde tepinince kendimi avutuyorum diyorum eşime o elbise benim neyime çocuklu kadınım ben iyi ki bunu giymişim bak çocuk tepiniyo üstümde diye... çok önemli değil belki ama insan biraz yalnız bırakılmış hissediyo kendini...
bizimkiler de ilk 20 gün falan dönüşümlü geldiler mevlüt oldu,derin zor bi bebekti hep yanında birini isteyen kucak isteyen gazlı kusması çok,hep ağızlarında mevlüt olsun iyi gelicek düzene giricek çocuk lafı,mevlüt oldu büyüdü sandılar artık :) değişen bişey yok tabi ilk 4ay çok zor bi bebekti derin... annem arar sorar dediğimi anlattığımı düzelicek diye geçiştirir duymazdan gelirdi kayınvalidem ara alışkın tel.sesine desem de çocuk uyanır o yüzden aramıyorum der aramazdı :) annem haftada bir uğrardı ama o gelicekdiye ben daha bi telaşa girerdim etrafı topla misafir gelicek modunda... hele şimdi derini genç kız oldu sanıyolar heralde hepten arayan soran yok...
Aynı seyler bizdede..sızlanmadıkca kimse gelmiyor yada ben bakayım getir sen işini yap demiyor..yaparsın bişey olmaz alış falan diye geciştiriyor annem gercekten cok bozuluyor insan.doğumdan sonra 3 gece kaldı bizde sonra gitti gün içinde gelip bi kac saat kalıyordu hadi yap işini yemegını diyordu sonra gidiyordu hiç anlam veremedim..sürekli ısrar etmemi istiyordu anladıgım kadarıyla...onun dısında hep ben diyorum getıreyım biraz işlerimiz var kalsın diye getir diyo ama bi garip ses tonuyla cok mutlu olmuyor sanki...sürekli evde oturup cocuga bakıp işleri yapmamı istiyor galiba gercekten anlamıyorum..ama cok sevdiğini söylüyor hepte..kay.valideyi söylemiyim hiç ona pek bırakmıyoruz tansiyon hastası biraz kilolu koşamaz pesınde birde cok rahattır cocuga hersey yedırıp içiriyor kola bile hep bişey olmaz diye gecıstırır her konuyo boşvercidir biraz...bide niraz bakınca cocuga ay cok hareketli belim koptu yoruldum diye dertleniyo.....işin özü galiba herkes sadece biraz göreyim seveyim gitsin diye düşünüyor...çok kırıldım ama dogumdan bu yana herkese.

bence de kesinlikle alıştırma canım,bizde en en başından beri o sorun var işte,derin 11:30-12:00 gibi uyuyo ve o saate kadar hep onunla yoruluyoruz ve dinlenmeye vakit kalmıyo hiç...
Bizimde hep 10 10 bucuk civarı uyuyo daha geriye cekmek istiyorum ama sabah 4 5 gibi kalkup oturuyo bu seferde

Kizlar ne guzel en azindan cok zor durumda kaldiginizda birakabileceginiz biri var. bz yurtdisindayiz ne anne ne kvalide var yardim etcek:110:

9 oldu
10 oldu
ya halid de saatlerini uzatmaya basladi. zorla uyuturuyoruz artik gece. 9 bucuk civari uyurdu simdi 10-10.30 oluo.normalde sadece gunduz sallayarak uyurdu gece yanimda sarilarak uyurdu simdi kalkiyo salla diyo. alismasini istemiyorum ne kadar daha sallayabilirim artik bilmiyorum. araba koltugunda salliyorum zaten sigmio icine

Bu yaz tatile gidemedik isik yerinde durmuyor bizde hafta sonu kacamaklari yaptik esimle isik annemle kaldi ama artik isikla gidicez yaza gore biraz daha laftan anliyor,laftan anlamadada bakistan anliyor..
İsik benimle bulasik mak.bosaltiyor o mak.basina geciyor ne varsa cikarip bana veriyor ben tezgaha diziyorum sonra bu bu buuuuu diyip uzatiyor,cope atilacak seyleri veriyorum hadi cope at diyorum tin tin gidip atiyor attiiimm diyor....
Allah hepsine guzel omurler versi insalaah....
oglumda bayiliyor makina bosaltmaya cikarip cikarik verior al dior:)

kızlar derin çok kötü düştü bu akşam,çok korktum...
avmdeydik ben mağazları dolaşıyodum babasıyla markete indi,bebek arabası bende kalmıştı oturmuyodu içinde,markette market arabasının içine koymuş eşim,arkasını dönüp alışveriş yaparken derin aşağı sarkılıp düşmüş yere,tam düşüş anını görmüş tutmaya fırsat olmamış, aradı beni hemen derin düştü gel diye arkadan da derinin ağlama sesleri,aşağıya nasıl indiğimi anlatamam,aklımdan neler geçiyo tahmin ettim market arabasından düştüğünü kesin kanamıştır kafası diyorum neler geçiyo aklımdan merak edip arasam mı diyorum aramıyayım çocukla ilgilensin tel.lla ilgilenmesin diyorum,beni beklemeseler hemen hastaneye gitseler diyorum bi yandan dua okumaya çalışıyorum kafamdan bunca şey geçerken okuyamıyorumyarım kalıyo tekrar başlıyorum,dizlerim uyuştu yoluntamamını koşamıycam sandım sankigünlerdir su içmemişim gibi nefesim kurudu anlatamam,marketinin önündedirler diye düşünüyodum bakınıyorum yoklar içeri bi baktım kasadalar derin kucağında ağlamıyo iyi de görünüyo,ben başladım ağlamaya koltuklar vardı hemn oraya attım kendimi yanlarına gitmeden bakıyorum bi yandan derine de,hemn su içtim gerçekten dilim damağım kurudu,derin de ağladı beni görünce,sıradan çıkıp geldiler yanıma,ben ağlıyorum diye kucağıma gelip bikaç kere öptü beni,bakıyo yüzüme öpüyo dudağımdan,yavrum benim,çok kötü oldum,ağız çene bölgesinde bi yanağında baya kızarıklar var yüzüstü düşmüş yüzü vurmuş... kızlar oturtmayın market arabasına,sakın,bırakın koşsun rafları dağıtsın biz de peşlerinden koşalım düzeltelim napalım...
bununla da bitmedi,eve geldik sandalyede ayakta duruyodu yine düştü duvarla sandalye arasındakafa dvara vurdu,babasına emanet etmiştim yine mutfaktayken işim vardı,bu sefer birbirimize girdik üstüne,anlatamıyorum,yani nasıl bakması gerektiğini anlatamıyorum,hemen savunma hemen karşı sıçrama...
Allah korusun hepsini...

avmdeyağazları dolaşıyodum babasıyla markete indi,bebek arabası bende kalmıştı oturmuyodu içinde,markette market arabasının içine koymuş eşim,arkasını dönüp alışveriş yaparken derin aşağı sarkılıp düşmüş yere,tam düşüş anını görmüş tutmaya fırsat olmamış, aradı beni hemen derin düştü gel diye arkadan da derinin ağlama sesleri,aşağıya nasıl indiğimi anlatamam,aklımdan neler geçiyo tahmin ettim market arabasından düştüğünü kesin kanamıştır kafası diyorum neler geçiyo aklımdan merak edip arasam mı diyorum aramıyayım çocukla ilgilensin tel.lla ilgilenmesin diyorum,beni beklemeseler hemen hastaneye gitseler diyorum bi yandan dua okumaya çalışıyorum kafamdan bunca şey geçerken okuyamıyorumyarım kalıyo tekrar başlıyorum,dizlerim uyuştu yoluntamamını koşamıycam sandım sankigünlerdir su içmemişim gibi nefesim kurudu anlatamam,marketinin önündedirler diye düşünüyodum bakınıyorum yoklar içeri bi baktım kasadalar derin kucağında ağlamıyo iyi de görünüyo,ben başladım ağlamaya koltuklar vardı hemn oraya attım kendimi yanlarına gitmeden bakıyorum bi yandan derine de,hemn su içtim gerçekten dilim damağım kurudu,derin de ağladı beni görünce,sıradan çıkıp geldiler yanıma,ben ağlıyorum diye kucağıma gelip bikaç kere öptü beni,bakıyo yüzüme öpüyo dudağımdan,yavrum benim,çok kötü oldum,ağız çene bölgesinde bi yanağında baya kızarıklar var yüzüstü düşmüş yüzü vurmuş... kızlar oturtmayın market arabasına,sakın,bırakın koşsun rafları dağıtsın biz de peşlerinden koşalım düzeltelim napalım...
bununla da bitmedi,eve geldik sandalyede ayakta duruyodu yine düştü duvarla sandalye arasındakafa dvara vurdu,babasına emanet etmiştim yine mutfaktayken işim vardı,bu sefer birbirimize girdik üstüne,anlatamıyorum,yani nasıl bakması gerektiğini anlatamıyorum,hemen savunma hemen karşı sıçrama...
Allah korusun hepsini...
Canim yemin ediyorum gozlerim doldu cok cok gecmis olsun Allah beterinden saklasin. Haklisin cok dikkat sart ama gercekten bazen sanki gorunmez bir guc tarafindan cocuklarin basina inanilmaz seyler geliyor belki de Rabbim uyariyor okuyun dikkat edin ama bana tam tevekkul edin diye... esin de eminim cok uzulmustur o da hic istemez boyle olsun. Siz bozmayin aranizi bundan sonra cok cok daha dikkat eder. Sen de sakinles derincim unutmustur bile onar melek Rabbimin korumasinda merak etme...

Canim yemin ediyorum gozlerim doldu cok cok gecmis olsun Allah beterinden saklasin. Haklisin cok dikkat sart ama gercekten bazen sanki gorunmez bir guc tarafindan cocuklarin basina inanilmaz seyler geliyor belki de Rabbim uyariyor okuyun dikkat edin ama bana tam tevekkul edin diye... esin de eminim cok uzulmustur o da hic istemez boyle olsun. Siz bozmayin aranizi bundan sonra cok cok daha dikkat eder. Sen de sakinles derincim unutmustur bile onar melek Rabbimin korumasinda merak etme...

Sağol canım gerçekten çok korktum dün akşam aslında bugüne kadar çok düştü ama hep benim yanımdaydı görüyodum iyi olduğunu,bu sefer yanımda olmayınca bi de hiçbişey bilmeden çok korktum,Allah korusun gerçekten hepsini,aslında ben çok okurum Derini,olucakmış işte,hakikaten engel olunamıyo,ama bidaha market arabasına bindirmem,napalım koştursun dursun...

Slm anneler yardiminiza ihtiyacim varr...2014 mart annesiyim oglum devam sutu ile besleniyordu 2 gundur biberonu reddediyor ek gidaya gectigimiz icin kasikla ne versem yiyor silip supuruyor hatta kahvalti+pure yada corba+yogurt+muhallebi gun icinde bunlari yiyor bu durumu yasayan arkadaslar varmi devam sutunu nasil verebilirim yediklerine katsam bu sefer sivi alimi azalicak mamanin icindeki su kadar saf su icmiyor ne olur bu durumu yasayan varaa yardimci olabilirmisiniz bu aeada farkli mamada aldik belki bikmistir aptamilden diye onuda yemedi .farkli biberondenedik onuda almadi

Son düzenleme:
avmdeydik ben mağazları dolaşıyodum babasıyla markete indi,bebek arabası bende kalmıştı oturmuyodu içinde,markette market arabasının içine koymuş eşim,arkasını dönüp alışveriş yaparken derin aşağı sarkılıp düşmüş yere,tam düşüş anını görmüş tutmaya fırsat olmamış, aradı beni hemen derin düştü gel diye arkadan da derinin ağlama sesleri,aşağıya nasıl indiğimi anlatamam,aklımdan neler geçiyo tahmin ettim market arabasından düştüğünü kesin kanamıştır kafası diyorum neler geçiyo aklımdan merak edip arasam mı diyorum aramıyayım çocukla ilgilensin tel.lla ilgilenmesin diyorum,beni beklemeseler hemen hastaneye gitseler diyorum bi yandan dua okumaya çalışıyorum kafamdan bunca şey geçerken okuyamıyorumyarım kalıyo tekrar başlıyorum,dizlerim uyuştu yoluntamamını koşamıycam sandım sankigünlerdir su içmemişim gibi nefesim kurudu anlatamam,marketinin önündedirler diye düşünüyodum bakınıyorum yoklar içeri bi baktım kasadalar derin kucağında ağlamıyo iyi de görünüyo,ben başladım ağlamaya koltuklar vardı hemn oraya attım kendimi yanlarına gitmeden bakıyorum bi yandan derine de,hemn su içtim gerçekten dilim damağım kurudu,derin de ağladı beni görünce,sıradan çıkıp geldiler yanıma,ben ağlıyorum diye kucağıma gelip bikaç kere öptü beni,bakıyo yüzüme öpüyo dudağımdan,yavrum benim,çok kötü oldum,ağız çene bölgesinde bi yanağında baya kızarıklar var yüzüstü düşmüş yüzü vurmuş... kızlar oturtmayın market arabasına,sakın,bırakın koşsun rafları dağıtsın biz de peşlerinden koşalım düzeltelim napalım...
Allah korusun hepsini...

cnm cok gecmis olsun Allah beterinden korusun ins. insanin ici gidiyor resmen onlara bisey olucak die

Slm anneler yardiminiza ihtiyacim varr...2014 mart annesiyim oglum devam sutu ile besleniyordu 2 gundur biberonu reddediyor ek gidaya gectigimiz icin kasikla ne versem yiyor silip supuruyor hatta kahvalti+pure yada corba+yogurt+muhallebi gun icinde bunlari yiyor bu durumu yasayan arkadaslar varmi devam sutunu nasil verebilirim yediklerine katsam bu sefer sivi alimi azalicak mamanin icindeki su kadar saf su icmiyor ne olur bu durumu yasayan varaa yardimci olabilirmisiniz bu aeada farkli mamada aldik belki bikmistir aptamilden diye onuda yemedi .farkli biberondenedik onuda almadi

benim kızım da 10 aylıkken birden bırakmıştı biberonu,ama sütü değil biberonu reddediyodu,devam sütünü kaşıkla veriyodum, 500ml veryodum günde,hepsini böyle kaşıkla veremiyodum,gece yatarken devam sütlü muhallebi yapıyodum,yine aynı miktarda suyunu koyarak...

Allah korusun hepsini...

ay sonuna kadar okuyamayacağım sandım
kalbim güm güm
ay çok şükür bir şeyi yokmuş yavrumun
onunla geçmiş olsun canım
o korkuyu inan hepimiz çok iyi biliyoruz, kaç kere düşürdük hepimiz

eşine gelince, senin eşine özel değil bu durum
benim eşim de öyle
çocukların yara bere aldığı kazalar hep ona emanetken oluyor
ama bana diyor ki
çok dikkatsizsin, rahatsın, hep düşürüyorsun diyor bir de
oysaki çocuklar hep ona emanetken zarar görüyor
aslında ikimiz de istemiyoruz zarar görsünler
ama savunmaya geçiyor hemen insan
karşı tarafı suçlamak en kolayı sanki
üzülme canım, öylece geçmiş gitmiş olsun canım

ay sonuna kadar okuyamayacağım sandım
kalbim güm güm
ay çok şükür bir şeyi yokmuş yavrumun
onunla geçmiş olsun canım
o korkuyu inan hepimiz çok iyi biliyoruz, kaç kere düşürdük hepimiz

eşine gelince, senin eşine özel değil bu durum
benim eşim de öyle
çocukların yara bere aldığı kazalar hep ona emanetken oluyor
ama bana diyor ki
çok dikkatsizsin, rahatsın, hep düşürüyorsun diyor bir de
oysaki çocuklar hep ona emanetken zarar görüyor
aslında ikimiz de istemiyoruz zarar görsünler
ama savunmaya geçiyor hemen insan
karşı tarafı suçlamak en kolayı sanki
üzülme canım, öylece geçmiş gitmiş olsun canım

çok şükür ciddi bişeyi yok canım,iyiydi zaten doktora falan gitmedik yüzündeki kızarıklar baya geçti de hem alt hem üst dudak kanamış onların yarası kabuk tutmuş azıcık o kadar...
haklısın,baba anne gibi olamıyo,kabul ediyorum olucaksa bişey oluyo engel olunamıyo ama gözgöre göre ihmal de olmasın,2.kazamız evdeki gözümün önünde oldu mesela,mutfakta benimleydi derin,işim varbakamıycam gelsene azıcık baksana dedim sandalyenin üstündeydi,geldi masadan börek almış yiyodu eşim derine de bak yapma düşersin öyle in aşağıya diyodu bikaç kere,derin ayağıyla duvara doğru olanboşa basıyomuş ayağını,elleri yağlı börek yiyo diye de parmakuzuyla tutuyo derini,çocuk ne anlasın bişey deyince oyuna çevirip inadına yapıyo zaten gülerek,bastı boşa düştü sandalyeyle duvar arasına kafayı duvara vurup oturdu yere,tabi parmak ucuyla koskoca çocuk tulur mu sıyrılıverdi parmaktan pijaması,madem görüyosun yapma diyene kadar alsana diyorum sanki 3-4 yaşında çocuk ne anlıycak elleri yağlıymış duyuyomuşum ben niye almıyo muşum e ben sana emanet ettim ya bakmıyorum ne bileyim sen ilgileniyosun konuşuyosun sanıyorum diyorum,tutuyodum ben onu diyo gördüm parmak ucuyla tutuyodun düşse tutabilir mi insan parmak ucuyla diyorum düşeceğini tahmin etmedim diyo,göz göre göre yani... bende de düşüt bikaç kere ama böyle sebeplerden değil ben daha temkinliyim öyle muzur bişey yapıyosa indiririm onu ordan ağar ağlasa d aindiririm hatta böyle durumlarda niye ağlatıyosun çocuğu falan der,sonradan üzülüp ağlayacağıma o an ağlasın,ya da elim yağlı ıslak nlursa olsun refleks olarak müdahale ederim ben,hatta bi keresinde elimde bıçak varken düşüyo diye tutmaya kalkıştım kendime çok kızdım sonra ama tamamen refleks yani,o zaman kendi kendime demiştim bi daha mutfakta bıçakla işim varsa buraya sokmıycam tvda reklam açıp başında bırakıcam diye çünkü sadece reklam varken durur,ve facedeki grupta tv izleten annelere cani anne muamelesi yapılıyo onlar geldi aklıma evde yalnız bi insan çocuğu annenin peşini bırakmıyosa bazı anlarda mecbur tv izletiyo,laf nereden nereye geldi işte,sonuç olarak babalar anne gibi temkinli düşünceli değil anne reklekslerine sahip değil... bi daha sana çocuk bırakmıycam değim kızıp ama mümkün olmuyo ki dün akşam sinirle söyledim sabaha muhtaç oldum :)

benim kızım da 10 aylıkken birden bırakmıştı biberonu,ama sütü değil biberonu reddediyodu,devam sütünü kaşıkla veriyodum, 500ml veryodum günde,hepsini böyle kaşıkla veremiyodum,gece yatarken devam sütlü muhallebi yapıyodum,yine aynı miktarda suyunu koyarak...
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin....

[QUOE="yenikullanici, post: 37376352, member: 305701"]kızlar derin çok kötü düştü bu akşam,çok korktum...
Allah korusun hepsini...[/QUOTE]
Cok gecmiş olsun artık hep olacak galıba bu kazalar.bende cok üzülüyorum bişey olunca ufak ufak atlatsınlar daha kötü seyler olmasın hiç..

Biraz özel cocuklarla ilgili degıl ama bir sorum var. .adet sonrası kahverengi bir akıntı basladı bende..daha önce olurdu bazen ama bir gün falan şimdi üç gündür ara ara halageliyor...adetim dört günde bitti aslında..neden acaba?

Biraz özel cocuklarla ilgili degıl ama bir sorum var. .adet sonrası kahverengi bir akıntı basladı bende..daha önce olurdu bazen ama bir gün falan şimdi üç gündür ara ara halageliyor...adetim dört günde bitti aslında..neden acaba?
cnm hamilelik gibi bi durum olabir mi? Aklima ilk o geldi

Kizlar ogluma renkleri ogretmeye calisiorum ama kavrayamior erkwn mi acaba?

Back