2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Yenikullanıcı canım emziği bırakmasına sevindim gözünaydın :) Evet belki ilk 1 hafta falan zor oluyor ama sonrası daha rahat oluyor.

eşime dedim, emziği bıraktıralım diye
ben çocuklarımı karşıma alamam dedi
nedense babalar karşı çıkıyo hep,kolaycılar mı ne :)
şimdi bırakmazsan onlar ne zaman isterse o zaman bırakmak zorunda kalıcaksınız haberiniz olsun canım, eşimin 2 yeğeni 3 ve 4 yaşlarındaydılar ödüllerle vaatlerle zor bıraktılar ...

Selam anneler. Uzuuun bir aradan sonra yeniden aranıza döndüm. Taşınmak ve yerleşmek epey yordu. Şimdi yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz hep birlikte. Cansu ya halen bakıcı bulamadım. 1 Eylül'e kadar evdeyim bakalım sonra ne yapcaz. Bu arada Cansu bayağı büyüdü. Artık komutları yerine getiriyor, konuşmamız çoğaldı. Acıkınca buzdolabının başında maaaaaaaammmaaaaaaaaaa uykusu gelince annnneee nen nen diye ortalığı yıkıyor. Kime işi düşürse yaptırmak için öpücükler falan türlü şebeklikler yapıyor. Yemek miktarları hala çok minik. Neyse şimdilik sabırla bekliyorum düzelmesini. Bu arada yeni evimizin önü çocuk parkı evimizde bahçeli ve tek katlı.Yani Cansu kapıyı açık buldu mu parka kaçıyor. Allahtan trafik araba falan yok da içim rahat. Parkta tek başına kaydıraktan kayabiliyor. Geçenlerden bir grup anne tarafından acayip nazar değdi kızıma. Minicik ama nasıl cesaretli diye. Kız büyütmek gerçekten çok eğlenceliymiş. 2 erkek çocuk büyüttüm ama bu yaşla mı alakalı yoksa tecrübelermi beni rahatlattı bilmiyorum. Cansu hiç büyümesin istiyorum :)

Kızlar ben de uzun uzun bir aradan sonra hepinize merhaba diyorum.
Sayfa, düzen değişmiş, yadırgadım.
Candaş, inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Ferah fahur yazasın.
Zaman zaman cepten girdim ama sizler de tatildeydiniz sanırım. Sessiz sakindi buralar.
Neyse, bizden haberler.
Üç haftada üç bölge, üç şehir, üç iklim değiştirdik. Ve hepsinde oğlum hastalandı.
Sivas'ta hava değişiminden grip oldu.
Adana'da Suriyelilerden gelen salgın varmış, parka filan götürmüştük, ordan mı aldı bilemedim de, üç gün ateşi düşmedi, sonra dudaklarında ve vücudunda yer yer sivilce gibi döküntüler oldu.
Adana çook sıcaktı, bir de sıcak vurdu, klima da etkiledi tabii.
[ve Gökalp uyandı, döneceğim]

hadi hayırlı olsun gğle güle oturun canım... maşallah cansuya da, cesareti abilerden akynaklanıyodur, bizim bahçemizde de kızımın bir ay büyük arkadaşı var onun da 12 ve 14 yaşında abiler varmış benimkinden çok daha farklı gelişimi konuşması hareketleri cesareti,abilerin katkısı büyük bence... ah o grup annelere sinir oluyorum ben de,yine bahçede bi italyan komşu var kızı1 ay büyük onun da derinden,durup dururken meyve seviyo mu yiyo mu dedi yiyo dedim onunki yemiyomuş vitamin veriyolarmış,ondan sonra meyve seven çocuk 3 gün meyve yemedi dışarı püskürte püskrte vermeye çalıştım,eşime söylüyorum saçmalama ben böyle şeylere inanmam diyo :)

hoşgeldin canım valla aradım ben şahsen yazılarını...
geçmiş olsun Gökalpe de...

biz yine alerji olduk dün popoda minik pembe noktalar vardı anlamadım alerji olduğunu isilik gibi bişey sandım sadece popoda olunca,sonra dün akşam banyodan sonra bütün vücuduna yayıldığını farkettim,bu sabah da iyice belirginleşmiş artmıştı azıcık da yüzün alt yanaklarda başlamış,bugün doktora götürdük,geçen seferki doktorun verdiği 5 günlük şurubun merhemini verdi bu doktor,dedim geçen sefer şurup kullanmıştık elini hep ağzına götürüyo şurup mu kullansak yine,hayır bunu kullanın dedi sürdüm bu gece ama hiç içime sinmedi şahsen,inşallah çabukgeçer, 3 ay kullandığımız şurubunda damlasını verdi yinegeçene kadar kullanıcakmışız, geçmezse başka bi krem verdi ama onun uzun süre kullanılması sakıncalıymış uyardı inşallah gerek kalmadan geçer.... değişik hiçbişey yemedi ama yazın olur dedi...

oglumda pekmezli tahini cok seviyor kendi banip yiyor ama her yer pekmez oluyor dedigin gibi :)

kizlar oglumda dun kil kurdu farkettim . makatta cizik sekilde yirtilma vardi. dra gitmistik gecen ay.bi suru seyi yasaklamisti. seftali, muz, sut makarna tarzi seyler. her gun yapiyor kabiz degil dedim ama tek parca halinde yapiosa kabiz o dedi. normalde sert degil ama oyle dedi. krem kullaniyorduk. dun de kurdu gordum. acaba o kabizlik yaptida yirtilma ondan mi oldu bilmiorum. yarin dru arayip randevu alicam artik zaten 18 ay randevusu da yakindi.

bu arada ben de emzik vermiorum artik yaklasik 3 haftadir. evde gormeyince istemedi ama uyurken biberonu bitsede sut birakmior hemen emzik niyetine az cekeyim diyor galiba

Gunaydin kizlar...
yarim saat kadar once kalkti oglum sol goz kapagi sismis kizarmis gozu küçülmus ne ki bu şimdi bilen var mi

Merhaba uzun zaman yazamadım annemin yanındayız tatil için...hiç okuyamadım umarım herkes iyidir..kızımı araba tuttugu için hiç gezdiremedik malesef:--( dönüş yolu nasıl olacak bilmiyorum..bundan sonrada nasıl gezdirecegim bu cocuk hep evdemi oturacal cok moralim bozuk..

öyle anneler kesinlikle var canım
geçen gün bir kadın ay bunlar seni gece de uyutmuyordur dedi
yok çok şükür uykuları iyi dedim
1 hafta 10 gündür kabusu yaşattılar resmen
dertleri neydi bilmiyorum ama çok kalktılar
biraz da o yüzden emziği bıraktırma işinden korkuyorum

Gunaydin kizlar...
yarim saat kadar once kalkti oglum sol goz kapagi sismis kizarmis gozu küçülmus ne ki bu şimdi bilen var mi
geçmiş olsun canım
doktora götürün istersen ama bence muhtemelen mikrop kapmıştır ya da böcek falan da ısırmış olabilir

çok geçmiş olsun canım size da
18. ay demişken aşılar da yaklaştı
bizimki haftaya

evine döndü ya artık o taparlar kendisini
biz koca insanlar bile yer değiştirince nasıl etkileniyoruz
sen şimdi evim evim güzel evim diyorsundur
evet yokluğunu hissettik arkadaşım

bakıcı işi zor ve epeyce sıkıntılı
inşallah içine sinen birini bulursun canım
evinizi gözümde canlandırdım da
bu devir de hayal gibi
ne mutlu sana ve çocuklarına
benimkiler de artık tek başlarına kaydırak merdivenlerini çıkıp kayabiliyorlar ama ben nineyse çok geriliyorum

Herkese merhabalar
Ben de uzun zamandır yazmıyordum.
Aklımda kaldığı kadarıyla geçmişe dönük yorumlar yapayım...
Candaş umarım bebeğin seninledir.
Yenikullanıcı emziği bırakmanıza sevindim darısı rondo ve blendıra inşallah...
Papatya kuzulara ve sana ayrı sevgiler ve de maşallahlar olsunnn
Bualca ve Asyaseyhan hoşgeldiniz, Cansu gerçekten çok şanslı bahçeli bir ev ve de karşısında park ne güzel..
Gökalp'imin hastalıkları gelmiş gitmiş olsun bir daha uğramasın inşallah.
ErdeminE Dr.a gösterin canım göz bu...size de geçmiş olsun..
Şimdi de bizden haberler :
Hamza Eymen son zamanlarda çok huysuz mızmız derdini anlatamadığında kafasını alnını neresi denk gelirse vuruyor 1 haftadan fazladır da burun akıntısı var bazen salyası da akıyor elleri hep ağzında..belki de diş geliyor...
bunun haricinde ellerini kollarını da hareket ettirerek bize birşeyler anlatmaya çalışıyor ben "sonra ne oldu oğlum?" deyince daha da hoşuna gidiyor bıdır bıdır bıdırdanıyor..kelimelerimiz baba dede memmi anni ile sınırlı hala..
bugün 18 ay aşılarını oldu sedyeden gene çok korktu bu yüzden zor zaptettik dedesiyle..
kg.su 10,2 boyunu sedyede rahat durmadığından sağlıklı ölçemedi hemşire ama 76 cm dedi..bıngıldak kapanmış çok şükür...

Gunaydin kizlar...

hiç bilmiyorum canım bence de bi göster doktora,çok geçmiş olsun...

geçmiş olsun canım size de...

çok kötü araba tutması daha önce istanbuldayken olmuyo muydu canım...

hepimiz okurken bualcanın evini gözünde canlandırdı galiba,ben de de öyle oldu :)
derin de çıkıyo ama ellerini de kullanıyo merdiven çıkarken, bzaen kenarlara elleriyle tutunup,ama ben hep peşindeyim :)
en sonunda ben oturtuyorum dönen kayacağa arkasında da ben beraber kayıyoruz, öbür kısa kayacaktan oturup kendi kayabiliyo...

mrb canım ne güzel dua öyle amin amin de bu aralar gerçi yesin de nasıl ne yerse yesin modundayım... bu saat oldu sadece sabahmenemen ve öğleden sonra tavuk çorbasıile duruyoruz,meyveyi yediremedim biraz önce,yemeyen bebek annelerine Allah sabır versin yardım etsin elini kolunu ağzını burnunututup da versem de akıtıy dışarı püskürtüyo mümkünatı yok yediremiyorum ya...
derin de derdini anlatamadıkça sinirleniyo,bi konuşsalar rahatlasalar... evde ergen tripleri çekiyorum resmen...

[QUOTE="yenikullanici, post: 36588083, member: 305701

çok kötü araba tutması daha önce istanbuldayken olmuyo muydu canım...[/QUOTE]
Gecen sene olmamıştı gene gelmiştik baya yol yapmıştık..kışın istanbulda pek uzak bi yere gitmedik ama kısa mesafede kusmamıştı...bu sene iki defa bindirdim arabaya ikisinde de kustu birinde 5 dakika gittik kustu geri döndük :-( ev cevresinde dolandırıyorum sadece istanbulda napıcaz bilmiyorum hep evde olmak zor olacak :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…