2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım ben mutkala her öğünde veriyorum ellerine kaşık, çatal
zaten artık kendileri istiyor
ve yerken de çok mutlu oluyorlar

biz müptela olduk iyice
tüm biberonları ve suluklarının silikonlarını parçaladılar ama emziklerine dokunmuyorlar nedense
bir de emzikleri sürekli ellerinde ve o emzikleri yemeğe batırmaya bayılıyorlar
yemek gelir gelmez batır diye başlıyorlar
emziklerimizin rengi ve görüntüsü berbat
böyle pis pis
keşke benimkiler de bıraksa ama hayal gibi şu an bana
hatta dün netten yeni emziklerinin siparişini verdim bile

baştan planlı bişeydi aslında canım evlendikten sonra 4-5 sene çalışır biraz birikim yapar sonra bebek yapar kendim bakarım diyoduk, işten çıktığım bi dönemde hadi olsun dedik ha deyince olmadı bi buçuk sene falan oyaladı bizi...
evde olmak iyi gelmiyo hem yoruyo hem bunaltıyo hem de daha bakımsız özgüvensiz kılıyo ama yine de kızımı kendim büyütmek istiyorum, bi de çalıştığım departmanlarda işler hep yoğundur hep mesailer vardır çalışıyoken istediğim gibi bi anne olamam,anneanne babaanne bakma olasılığı yoktu bakıcıya bırakmam zorunlu değilse kesinlikle kendim bakmak isterim, yani halimden memnunum sonuçta...anaokulu ilkokul başlayınca zaman ne gösterir bilmiyorum ama yaş ilerlemişken bu kadar ara vermişken olur mu kısmet tabi ama ben tamamen sonlandırmayı göze almıştım dediğim gibi...
2.yi düşünmek için derin biraz küçük daha, yani yetemem ben,ama o yeterince büyüdüğünde ben de kendimi yeterince genç hissetmeyebilirim :) aslında ben düşünmeyebilirim de eşim düşünüyo ama o da erken olduğunu düşünüyo , kısmet yani...

çok tatlılar ya emzik bandırmak :)
bıraktırmayı istiyosan biraz huysuzluk ve uykusuzluğu göze alıyosun canım ben bayadır yırtık emziklerle oyaladım almadım yenisini uykuda uyandığında ağzına atınca sinirlendi uyumadı sık sık uyandı... şimdi tamamen bırakınca da uyanıyo her zamanki gibi döndükçe emzik olsa takıp ağzına devam ederdi uykuya şimdi ayılıyo ağlıyo ben uyutuyorum tekrar,kararlıyım ama elbet o olmadan uykuya tekrar dalmayı öğrenicektir, son zamanlarda iyice abartmıştı elinde 2-3 emzikle dolaşıyodu 2 tane birden ağzına sokuyodu,tersten sapını ısırıp dolaşıyodu ben yeni aldıkça parçalıyodu kızdıkça dışarda yerlere atıyodu falan ...

tatile hala gidemedik eylül başı gibi inşallah...
sağol canım, mağazaya indirim sonrası gitmedim anca haftasonu bakarım da kabanlara hep bakıyodum bu siteden bi de ankarada bebekhouse diye bi mağazanın sitesi var,bazılarında beden olur mu güvenemedim bunu aldım bu olur beden kalmamış hep, gelince de beğenirim inşallah...

Nolmuş bu siteye böyle yav tam yenisine alışırken tekrar değişiyor
Nasılsınız iyi misiniz?Kuzucuklar da iyidir umarım. Benimki bu ara çok huysuz oldu ya herşeye bağırıyor hele istediğini yapmadık mı çığlık çığlığa sinirlerim bozuldu iyice. Karşı komşunun çocuğu da Arda çığlık attıkça gülüyor bizimki de marifet sanıyor bağırmayı. Çocuğu uyardım kaç kere daha napıyım bilemedim.
Bugün Bursa'da hava çok sıcak diye havuzu balkona koydum 1 saat falan oynadı ayakları buruş buruş oldu :) Bağrış çağrış çıkardım uyku saati gelince. Bi de bugün çatıda tadilat var sabahtan beri çekiç matkap seslerini dinliyoruz. Normalde kapı gıcırtısına uyanan oğlum şu an mışıl mışıl uyuyor şaka gibi.
Dün doktor randevumuz vardı. Boyu 80,5 cm olmuş ama geçen aya göre 300 gr. kilo vermiş Sanırım bayram dönemindeki düzensizlikten kilo kaybetti. Kilo alması için neler yapabilirim ki? Doktorumuz artık devam sütü, mama falan verme dedi siz ne yiyorsanız o da onu yesin dedi. Bir de dudak bağını söyledim koptu falan diye baktı bişey yok. Müdaheleye gerek kalmadan o da halledilmiş oldu. Her şerde bi hayır var demek ki.
Herkese Bursa'dan kucak dolusu sevgiler

selamlar nasılsınız ?

benim oğlum hala konuşamıyoru erkende beklemiyrum diyorum ama konuşan bebeklerede imreniyorum yani.10 kelime ancak var dediği, şu günlerde bana artık annem diyor.çüğnkü hep annem diyorum anne dediğinde :) papatyanın ikizlerini hatırlattı baana. ama bir kitabı var ilk 100 kelimem diye. birkaçı hariç hepsini öğrenmiş doğru gösteriyo, at köpek horoz taklidi yapıyoruz.iyi bir dinleyici. ama konuşma yok.inş çok bekletmeden konuşur. yaaaa ama kardeşinin olacağının da farkında. annecim hadi gel kardeşini sev öp bi diyorum hemen karnıma gelip öpüp okşuyor ilkinde şok olmuştum :) canım oğlum yaa...

metrocum canım o izni bildiğim kadarıyla 2 yıl net kullanmak zorunda değilsin 3 ay bile alabilrsin.bi araştır derim.demek anneanneye küsmüş fıstık :) inş gelince çok trip atmaz..

nazlmıma, kızını nasıl vazgeçirmeli acaba.kötü bi huy olmuş ve önlemi alınmazsa ilerde dahada sıkıntı yaratabilr .. inş büyümeden çözersiniz.

Derin de bikaç gündür aynı,çok huysuz istediği olmayınca verilmeyince sıkılınca bağırıyo kafasını vuruyo kendini atıyo zor sakinleşiyo kucağıma aldıkça saçımı çekip bana vuruyo... 2 yaş sendromu bu çağlarda başlayabiliyomuş... artık kıyafet seçiyo giymek istemediğini giydirtmiyo zorla giydirsem çekiştiriyo çıkarmay çalışıyo bağırıyo ağlıyo kendi kararları var artık onları yaptırmaya çalışıyolar anlatamadıkça konuşamadıkça da sinirleniyolar...
canım iştah için hergün çekirdekleiyle birlikte siyah üzüm ver bizde işe yaradı gibi,ben en 6-7 büyük siyah üzümü yanına başka bi meyve de koyup mesela 1 siyah erik yada yarım şeftali yada yarım muz gibi,blendardan geçirip veriyorum çekirdekler sorun olmuyo o zaman,2 tatlı kaşığı harnup pekmezini de içine katıyorum...
Derin de her sese uyanır ama öyle içinde uyuduğu rutin ses uyandırmıyo süpürge matkap vs...

canım bizim doktorumuz 1buçuk yaşında beklentilerinin ortalama 10 kelime olduğunu söylemişti,tabi ki çok daha fazlasını konuşan bebek de olur ama daha az da konuşabilir,derin için konuşmıycak bi bebeğe benzemiyo gayet normal demişti... algıları maşallah çok iyiymiş her öğrettiğini öğrenebiliyo önemli olan o er geç konuşucaklar...

canlarım nasılsınız. size bi şey danışmam gerekiyor benim. sabah kahvaltıda yemek tabağı dolusu pekmez tahin 5 cicibebe 150 devam sütü ve kıyılmış fındık karışımı veriyorum 10 da uyuyor ve 100 mama içiyor öğlen 1 kase çorba saat 3 gibi 1 muz çeyrek şeftali çeyrek avokado ya da ne varsa akşam yoğurtla karışmış hafif blender dan geçmiş akşam yemeği ne varsa 1 kase o da uyurken de sabaha dek 300 falan mama içiyor. sizce listemiz nasıl. bana güzel yiyor gibi geliyor ama 4 aydır aynı kiloda. doktor da korkuttu biraz. kıyma kuşbaşı falan kavurup yediriyorum 1 kase bitiyor. bakliyat sıcak olduğu için ağır gelir diye ara verdim. yumurta süt çikolata yasak 2 yaşına dek. vermediklerim bunlar. ne yapayım sizce

Valla bu 2 yaş sendromu çok fena bişeymiş o zmn herşeye çığlık atıyor çünkü. Bazen gerçekten zorlanıyorum bunalıyorum. İştah için de siyah üzüm vereyim bakalım Allahtan meyvenin her türlüsünü seviyor reddediceğini sanmıyorum. Teşekkür ederim canım

Ben yine size bişey sorucam çocuklara nasıl tost yapıyorsunuz? Açıkçası ben daha hiç tost yapmadım ona belki değişik gelir yer kahvaltıda çeşit olur.

bence mükemmel yiyo canım maşallah,bunları yiyip de kilo almıyosa ne güzel...ama kahvaltıda yumurta peynir zeytin vermiyo musun... bi de kıyma eti arada değil de hergünkü çorba ya da yemeğinde olmalı yaklaşık 2 köfte büyüklüğünde... büyüme çağında çocuklar protein ağırlıklı beslenmeli,hergün mutlaka 2 köfte büyüklüğünde et tavuk kıyma balık yemeli dedi doktorumuz ben hergün veriyorum yemeğini hala ayrı pişiriyorum zaten sanırım bu yüzden kilo alımı devam ediyo ,süt sizdeki kadr içmiyoruz,günde sadece bi kere çorba yada yemek yiyoruz, yoğurt ve meyve de yiyoruz bir de herşeyiyle kahvaltı...

bence mükemmel yiyo canım maşallah,bunları yiyip de kilo almıyosa ne güzel...ama kahvaltıda yumurta peynir zeytin vermiyo musun... bi de kıyma eti arada değil de hergünkü çorba ya da yemeğinde olmalı yaklaşık 2 köfte büyüklüğünde yaklaşık 70gr kadar... büyüme çağında çocuklar protein ağırlıklı beslenmeli,hergün mutlaka 2 köfte büyüklüğünde et tavuk kıyma balık yemeli dedi doktorumuz ben hergün veriyorum yemeğini hala ayrı pişiriyorum zaten sanırım bu yüzden kilo alımı devam ediyo ,süt sizdeki kadr içmiyoruz,günde sadece bi kere çorba yada yemek yiyoruz, yoğurt ve meyve de yiyoruz bir de herşeyiyle kahvaltı...

bence mükemmel yiyo canım maşallah,bunları yiyip de kilo almıyosa ne güzel...ama kahvaltıda yumurta peynir zeytin vermiyo musun... bi de kıyma eti arada değil de hergünkü çorba ya da yemeğinde olmalı yaklaşık 2 köfte büyüklüğünde yaklaşık 70gr kadar... büyüme çağında çocuklar protein ağırlıklı beslenmeli,hergün mutlaka 2 köfte büyüklüğünde et tavuk kıyma balık yemeli dedi doktorumuz ben hergün veriyorum yemeğini hala ayrı pişiriyorum zaten sanırım bu yüzden kilo alımı devam ediyo ,süt sizdeki kadr içmiyoruz,günde sadece bi kere çorba yada yemek yiyoruz, yoğurt ve meyve de yiyoruz bir de herşeyiyle kahvaltı...

Ben yine size bişey sorucam çocuklara nasıl tost yapıyorsunuz? Açıkçası ben daha hiç tost yapmadım ona belki değişik gelir yer kahvaltıda çeşit olur.
ben hiç yapmadım kendini doyuracak kadar yiyemez daha benimki ama yapsam kaşarlı ya da tuzu alınmış beyaz peynirli yapardım sanırım, belki domates de koyardım, yağolarak da z.yağ ya da terayağ olur.dilimlenmiş tambuğday ekmeği ya da normal ekmek olur artık...

sağol canım yapmadığın halde yardımcı olmaya çalışıyorsun çok naziksin gerçekten. Geçen gün kendimize ekmek falan kızartmıştım baktım istiyor verdim biraz hoşuna gitti sanırım nerdeyse bir dilim yedi.Belki tost yaparsam onu da sever diye düşündüm.

ben tostu beyaz peynirli domates ve kekikli yaptım meriç severek yeedi ...

alıntılamayı beceremedim hiçte sevmedim yeni halini kk nın :/

canım ben kaşarlı yapıyorum
incecik ekmekler ve araya kalınca bir dilim kaşar
severek yiyorlar, kahvaltıya değil de ara öğün gibi veriyorum ben
eğer kahvaltıda da peyniri az yedilerde yapıyorum genellikle

kızlar ben ikizleri sokaktan içeri alamıyorum
akşam 9 gibi içeri giriyorlar, o kadar yoruluyorlar ki resmen bana uyutmam için yalvarıyorlar, kolayca da uyuyorlar

bu ara iştah problemimiz var
öğünlerin miktarı azaldı, yedirirken de zorlanıyorum

istediği olmayınca sinirlenip elindekini fırlatma, kendini bir hışımla geriye atma, ısırma, vurma gibi o sevimsiz davranışlar bizde de var
oyuncak kavgası had safhada
biri neyle oynarsa diğeri için o kıymete biniyor

dondurma yemeye bayılıyorlar
hazır paketteki dondurmalardan vermiyorum, , yazmışlar bir güzel içinde glikoz şurubu var diye
madodan alıyorum tek topu iki külaha böldürüyorum
onun da yarısını yediriyorum, içinde şeker var çünkü, versem hepsini yerler ama ellerinden ıyorum zorla

komşuların bahçesinde elma var
çaları isteyince gidip bahçeye birileri duyana kadar elma elma diye bağırıyorlar
hangisi emayı alırsa alsın mutlaka kardeşine de alıyor bir tane ve getirip veriyor
kardeş bambaşka bir şey
yapın mutlaka kızlar : ))))))

ben tostu beyaz peynirli domates ve kekikli yaptım meriç severek yeedi ...

alıntılamayı beceremedim hiçte sevmedim yeni halini kk nın :/

cvp yazacağın metinlerin sağ altında cevapla yı ya da çoklu alıntı yapı tıklıyosun canım en sonunda en altta mesaj yazma yeri var onun sol altında alıntıları eklemen için buton var ona tıklayıp onaylayıp anca öyle yzabiliyosun, bu arada bu halini ben de hiç sevmedim birileri duysa sesimizi...

dışarda çok durup eğlendiği gün bizimki de daha erken uyuyo hatta son öğününü beklemeden uyuyuveriyo...
hırçınlık bizde d eyorucu hal aldı 2 ay sürer diyolar hadi bakalım kolay gelsin hepimize...
dondurma ben de dışarda güvendiğim yerlerde kendi külahımındibini koparıp benim dondurmamın sade kısmından koyup minik dondurma yapıyorum çok hoşuna gidiyo...
iştahımız düzeldi diyodum bugün msafirim vardı uyku düzeni de yemek düzeni de mahvoldu,kahvaltının birazını dökmüştük zate diğer öğünlerde telafi ederiz demiştim meyveyi pekmezi yedik misafir gelince uyku da çorba da yalan oldu sadecde 1 kaşık yedirebildim insan yanında çok zorlayamadım da, gidince muzlu süt seviyo diye onu yaptım onu da yediremedim mecbur babayı bekledik gelince bi daha muzlu süt yaptım onunla duruyo,yeni yemek pişiriyorum yerse onu yiyipuyusun bari bu arada annneçok yorgun babayla önce park yaptılar şimdi marketteler...
kardeş tavsiyesini de hemen üzerime alındım canım :) kardeş güzel ley hele hele 2 kız kardeş...
maşallah seninkilere de canım nasıl güzeldir nasıl mutluluk veriyodur o halleri bi anneye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…