2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Çok geçmiş olsun papatya. İnşallah çok basit bir şeydîr.. Ufacık bir operasyonla halledilir.rabbim evlatlarımızla sınav etmesin. Derdi veren de yine derman inş en kısa sürede derman da versîn..

Yenikullanıcı ben de bilmiyordum. Sadece üfürüm olduğunu biliyordum. Size de çok çok geçmiş olsun. İnşallah Siz de büyüdükçe tamamen atlatırsınız. Hiçbir şeyi kalmaz derinin.. Duam sizlerle..

Papatya çok çok geçmiş olsun inş iyi haberlerini alıcaz burdan sizin için dua ediyorum

Yenikullanıcı sizden de şimdi haberim oldu size de çok geçmiş olsun bak artmamış ne güzel derin büyüdükçe de geçecek inşallah gerçekten evlat söz konusu olunca insanın aklına hemen en kötüsü geliyor senaryolar dönüp duruyor allah kimseyi evladıyla sınamasın sizlerden de hep iyi şeyler duyalım çok fazla yazamıyorum ama hergün girip okuyorum kızlar ne yapıyor diye bir daha kimse böyle korkular yaşamaz umarım hep mutlu anlarınızı okumak istiyorum

Çocuklarınızla gün içinde ne kadar süre oyun oynuyorsunuz ve de neler oynuyorsunuz ?

belli bi süresi yok canım huysuzlandıkça durmadıkça ilgi istedikçe oturuyorum yanına oynamaya oyalamaya çalışıyorum, ama babasıyla oynamayı daha çok seviyo ondan daha çok şey öğreniyo onu daha çok oyun arkadaşı gibi görüyo daha bi eğleniyo beni anne gibi ona bakan ihtiyaçlarını gideren seven kişi gibi görüyo, benimle daha çok sarılıp koklaşmayı kucağımda gezmeyi sever... derin oyuncaklarını seven bi çocuk o yüzden genelde oyuncaklarıyla oynatırız biz, bu aralar mandalları seviyoruz, yeni bi oyuncak aldık resimli yüzeyleri olan sünger bloklar tavsiye ederim çok faydalı çok fazla oyun seçeneği sunuyo birlikte oyanabilicek, bi yüzünde nesneler var sayfa gibi açılıp o nesnenin başka bi hali çıkıyo mesela balık-kılçık, örgü-kazak,yağmur-gökkuşağı, dolu meyve suyu-boş bardak gibi.. onları gösterip isimlerini söyleyip onlar hakkında cümleler kuruyorum heyecanlı heyecanlı hoşuna gidiyo... birer yüzleri tamamlama kartı gibi kullanılıyo yani 2 bloğu yanyan getirip hayvan ya da taşıt resimleri çıkıyo... birer yüzlerinden hepsini kullanarak puzzle yapabiliyosun... üstüste koyup lego gibi kuleler falan yapıyoruz o da koyuyo ütüne koyabilince hoşuna gidiyo devirince ayrı bi mutlu oluyo falan... sünger yumuşak olduğu için üzerine atıyorum savaş yapıyoruz... bazen kendi başına oynuyo alıyo onları tek tek masanın üzerine yanyana diziyo, ya da fileye dolduruyo tek tek yada benim kucağıma getirip diziyo falan...
renkli 4 boy kapaklı yumurta içiçe diziliyo ve en içte küçük ördek var o yumurtaları renklerine göre kapatıyo tek tek diziyo ya da içiçe koyuyo onları...
fisherprice ın üstüste konan yuvarlak kapları var onların hepsini sıralı üstüste koyuyorum hepsini tek tek açıp aynı renkli olanları birbirine kapatıp toplar yapıyo... yani bizden gördüklerini yapmaya çalışoyo hep... bebeğini alır benim taklidimi yapar ee eee der uyutur :) bebeğinin dili mıknatıslı ve mıknatıslı dondurması var ona dondurma yedirir, arada kendi de yalar falan :) öyle işte, bizimki oyuncaklarıyla oynuyo daha çok... arada kitap okuyorum hiiiç ilgilenmiyo, bi sürü kitap alıyorum heveslenip ama hiç ilgisi yok... boya kalemlerimiz var boyama kitabımız var bazen boyama yaptırmaya çalışıyorum ona da ilgisi yok ben daha çok hoşlanıyorum ben boyuyorum :) ona da yaptırmaya çalışıyorum ama bir iki silik çizgi atıyo o kadar istemiyo çizmek boyamak hatta kalemi bile düzgün tutmuyo daha bazen ters tarafından yazmaya çalışıyo alıyo kalemleri kalkıp gidiyo ağzına sokuyo falan... öyle işte çok kendimiz oyun türetmiyoruz ama genelde eğitici oyuncaklar alıyoruz yaşına uygun öyle vakit geçiriyoruz işte...

papatyacım uzun uzun yazamıyorum ama Allahın izniyle bu da geçecek birşeyi kalmayacak Zeynebin...
yenikullanıcı ben bilmiyordum derinin böyle bir durumu olduğunu Allah ona da acil şifalar versin

sağolun hepiniz, aslında ilk aylar çok etkisindeydim, o zamanlar hiçbişeye yetişemiyodum da o yüzden buraya ilk 4 ay hiç giremedim,4 aydan sonra geri döndüm :) çok şükür hiçbişeyimiz yok hiç kötü bişey yaşatmadı ama böyle bi gerçeğimiz var sadece kontroldeyiz kontrol aralıklarımız gitgide açılıyo, deliğin kapanmaması önemli değil artık kapanmasa da olurmuş sadece pilot dalgıç falan olamaz dediler,ama daralma için artarsa Allah korusun açmak için bi operasyon gerekirmiş yok öyle bi durumumuz çok şükür,öyle işte....
bugün papatyayı okuyunca üzüldüm ben çok, ağlaya ağlaya yazdım ben de,öyle yazıverdim işte kendimizi de... ama iyiyiz yani bişeyimiz yok...

Papatyacım çok geçmiş olsun.
Yenikullanıcı sizede geçmiş çok geçmiş olsun canım.
Bende kızım yeni doğduğunda sizinle aynı duyguları yaşadım malesef . Bizde topuk kanı alındığında tiroit bezleri yok denildi o da zeka geriliği yapıyormuş öldüm resmen bende kızımı kucağıma alıyordum emzirmek için nasıl ağlıyordun anlatamam ilk tahlil yapıldı olumsuz çıktı 15 gün beklenmesi gerekiyormuş 2. Tahlil için yine yapıldı ve yine olumsuz çıktı bizi araştırma hastanesine sevk ettiler eşimle bir halimiz vardı anlatamam Rabbim kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Hastane koridorlarında ağlaya ağlaya dolaşıyoruz. Araştırmada tahlil yapıldı bişe çıkmadı içimiz rahat etmedi 2 tahlil olumsuz olunca. Tekrar özele gittik orda da tahlil yapıldı yine bişe çıkmadı sağlık ocağı bu hatayı hep yapıyormuş doktor öyle söyledi. Bana neler yaşattılar. Hemen bi kurban kestik ben oruç adadım. Hala bile içimizde bi kuşku var geçen kan tahlili yaptırdık eşim doktora diyoki tiroitlerinede baksanız. Doktor güldü kaç defa bakıldı dedi hadi yine baksınlar dedi.inşallah sizinkide yanlış teşhistir.

hiç kendi ısırarak taneli pütürlü bişey yemeyen kızım 6 aylık seviyesinde bişeyleri tırtıklayarak yiyo bika haftadır her akşam ona uygun bişeyler yapmaya çalışıyorum yiyebildikleri ekmek kaşar makarna pilav vb. şeyler... tam buğday unlu poğaça yapayım dedim internetten tarif baktım bi tarif buldum içinde hiç yağ yok... çok olmasın diye miktarları yarı yarıya azaltıp yaptım, bildiğimiz tam buğday unlu ekmek oldu çok güzel, kesinlikle tavsiye ederim deneyin, malzemesi de çok az tam ekmek yani...

malzemeler:
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe soda
yarım su bardağı su
üzeri için yumurta sarısı

ben bu ölçülerin yarısı kadar kullandım, mayayı kuru toz maya kullandım yarım paket...

yapılışı:
tam buğday unu,tuz ve mayayı önce karıştırıp soda ve suyu da ekleyip yoğurdum, yarım saat bekletin mayalansın diye yazıyodu 40-45 dak. beklettim ben üstüne ıslak bez örtüp güneş vuran camın önüne koyup... sonra şekil verip tepsiye yağlı kağıt üzerine dizdim üzerlerine yumurta sarısı sürdüm 180 derecede önceden ısıtmadığım fırında 20 dak.da pişti bizim poğaçalar... benim yaptığım ölçülerle 8 tane poğaça oldu, içine kaşar peynir koydum ben ama hiçbişey koymayın bence çünkü tam ekmek gibi oluyo bikaç gün kullanılır içinde malzeme olunca çok bekletemeyiz dışarda...

Son düzenleme:
bu akşam dışarı çıktık arabasını indirmeyelim dolaşsın idare ederiz dedik ne iyi oldu meğer sandalyede bizimle oturabilirmiş artık bi sevdi sormayın, hiç inmek istemedi, külahın altından kopardım benim dondurmamdan koydum üstüne 3 kere küçük dondurmacık yaptım ona çok sevdi,kalkınca niye gidiyoruz diye mırıldanıyodu...

papatya ve yenikullanıcı arkadaşlarım; kendi telaşımdan yeni gördüm mesajlarınızı, allah yavrularınıza ve tüm hastalara şu mübarek günler hürmetine şifa versin. Üzüldüm inşallah tez zamanda iyi haberler alırsınız. Hastalıklarından iz bile kalmaz. Güzel arkadaşlarım ben başım çok sıkıştığında bu duayı okurum. Hep kabul olur allahın izniyle. Fırsatınız olursa siz yada bir yakınınıza çocuklarınıza şifa için okumanızı tavsiye ederim. Şifa allahtan...

Sabah namazını kıldıktan sonra kıbleye dönük olarak 100 defa;

“Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-Aliyyi’l Azim.Allahümme inni es-elüke ya Kadimü ya Dâimü.Yâ Vitru ya Ehadü ya Samedü.Yâ Hayyü yâ Kayyum yâ ze’l-Celalü ve’l-İkram.Feintevellev fekul hasbiyallahü lâ ilâhe ill’a hü.Aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbü’l-Arşi’l-Azim.”

dye dua ettikten sonra eller açılıp tekrar dua ederek ne isteniyorsa istenen Allah’a bildirilir.Bu duanın kendisinden rivayet edildiği Mukatil bin Süleyman;”Bunu yaptığı halde isteğin yerine gelmezs Mukatil’e lanet et” diye teminat veriyor.

Kaynakr.Arif Arslan(Dua İle Gelen Şifa”

Son düzenleme:
Ben de telasimdan gecmisi okuyamadim ama saniyorum hasta bebeklerimiz var papatyacim senin haberlerini biliyorum yeni kullanici size gecmis olsun canim....

Ben bugun yildiz teknik universitesinden formasyon almaya hak kazandim cok istemistim dolayisiyla cok sevindim ama bir yandanda vicdanim asiri rahatsiz oglumu iki gun sabahtan aksama birakip gitmek zorundayim. Calisan anneler belki kizacak bana ama bu duygudan kurtulamiyorum sanki beni unutcak sanki evde aglamaktan perisan olcak gibi hissediyorum bugune kadar 1 saatten fazla ayrı kalmadik acayip duygular icindeyim ve pazartesi dersler basliyor. Memeye duskun nasil uyucak falan dusunmekten bittim

canım tebrik ederim,
seni anlıyorum ben de öyle hissederdim, biz de hep beraberiz çünkü kızımla,
ama yine de sana çok iyi geleceğini düşünüyorum, eren de eğer anneanne babaanne bakıcaksa gayet iyi olucaktır hiç endişelenme... hem sadece 2 günmüş, 5 gün yine baştan sona Eren seninle...

Kızlar 81 almışım

Canim tebrikler puanin cok iyo bence. Herkesin cok kotu gecti diye biliyorum.

Papatya
Canım çok geçmiş olsun bayadır girmiyodum foruma saolsun yenikullanıcı söyledi dünden beri aklımdan çıkmıyosunuz rabbim yardımcınız olsun
İnşallah inan kendi evladımın başına gelmiş gibi üzüldüm dualrımda olacak zeyno rabbim dert verip derman aratmasın inşallah bi hal çaresi bulunur Allahın izni ile...çok şükür rabbime ki farkedebildiniz...sen güçlü olmalısın onlar için kendi bırakma sen bununda üstesinden gelirsin inşallah güçlü kadınsın evelallah...

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

yenikullanıcı canım yine uzuuun uzun yazmışsın çok çok sağol...
cannan inşallah gönlüne göre bir ataman olur...
erdemine ben de işe girip çalışıyım istiyorum yine ama ben de kıyamıyorum oğluma...hem zaten bakacak kimse de yok şuanda...

Asyaseyhan nasılsın canım?

Kızlar 81 almışım

Cannancım, benden sonra yazmışsın, şimdi cevap verebiliyorum.
İkinci iletini okudum daha daha mutlu oldum inan.
Branşın ne idi?
Hadi bakalım, kocaman ve uzunca filan yere "atandım" da yaz buraya e mi :)

Bualca nerelerdesin kaçak anne :)
Hepinize selam olsun arkadaşlar..

cuma günü mr sonucumuzu aldık ve dünya göz e gittik
kızlar aslında biz farkında olmadan çok iyi bir doktora gitmişiz
doktorumuzun adı Altuğ Çetinkaya
ne demek istediğimi Google de taratınca anlarsınız
sonuca baktı, düşündüğüm gibi bu bir kist ve almamız lazım
genel anestezi olacak ve göz kapağı açılacak, kitle alınacak
bir saat sürecek bir operasyon dedi
kendine gelmesi ve iyileşmesi bir haftayı bulur dedi
iz kalmayacak dedi ısrarla
bu benim uzmanlık alanım , garanti veriyorum dedi ve bize ameliyat için gün alın dedi
ameliyat günü almak için gittik ve bize her şey dahil 4200 lira fiyat çıkardılar

mr sonucunu aldık ve kendi doktorumuza geldik
sonuçlara göre oradakinin yağ bezesi olduğunu
evet ameliyat edilmesi gerektiğini ancak aciliyetinin olmadığını, büyüyünce her şeyin daha kolay olacağını söyledi
4200 lirayı da fazla abartılı buldu
başka bir arkadaşına gösterdi sonuçlarımızı
o arkadaşı da beze büyümediği takdirde ameliyatın gereksiz olduğunu söyledi
beze alınmaz dedi
oynamayın kesinlikle ve gözle takibini yapın
eğer büyürse aynı merkezde bir mr daha çektirir ve ameliyata karar veririz dedi

ameliyat olmalı diyen ( şimdi yaparsak kolay olur, ileri de büyürse ameliyat da zorlaşır diyen alanında uzman biz göz doktoru)
hayır bu basit bir yağ bezesi , ameliyata gerek yok diyen bir çocuk doktoru var
doktorumuza inanmak istiyoruz ama içimiz hiç rahat değil

hacettepeden ya da gazi den bir proftan randevu alıp bu hafta içi tekrar doktora gidip karar vereceğiz
yani bir de devlet hastanesinin bir hocası görsün istiyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…