• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yeni kıyafet giydirdiğim zaman cici diye seviyorlar ve mutlu oluyorlar
acıkınca belli edip, doyunca doydum deyip, önlüğü çıkar, incem diyorlar mama sandalyesinden
düşünce acıdı anne, öp diyorlar
oyun oynarken mutluluktan uçunca annem diyorlar
dışarı çıkmak istedikleri zaman ayakkabılarıyla gelip yanıma
akabı giy diyorlar
istedikleri zaman arkamdan anne gel diyorlar
kaka yaptın mı deyince kıkı hıhı diyorlar
uyuyalım mı deyince nen nen diyorlar
biri diğerinden bir şey istediğinde, vermek istemiyorlarsa olmas diyorlar
ya bizim evde iki bebek değil artık iki insan , iki birey var
onlar benim can dostlarım,

kızlar ben çocuklarıma yeşil fasulye yedirirken zorlanıyordum
aklıma lokantalarda zeytinyağlı olarak getirilen fasulye geldi
sadece bir soğan doğradım, bol zeytinyağı ile pişirdim, sadece dibine tutmayacak kadar su koydum
az tuz ve az şeker koydum
bir çay bardağı ancak etmiştir koyduğum su
inanılmaz sevdiler
bayılarak yediler, sebze yediremiyorsanız bir de böyle deneyebilirsiniz

taze fasulyeyi ben de çok zor yediriyorum, iyice acıktırp da, ve tam kase değil...

acıkınca belli edip, doyunca doydum deyip, önlüğü çıkar, incem diyorlar mama sandalyesinden
akabı giy diyorlar

canım maşallah ikisine de, bizde konuşma bu kadar ilerlemedi, ama anladığı şeyler çoğaldı tabi...
her gün her yaptığına mutlu oluyo insan... bizimki bikaç gündür benim terliklerin peşinde, uzanıyodum koltukta terliklerim de koltuğun önünde,bi baktım terlikleri sürte sürte gidiyo,nasıl şaşırdım,düz giymiş bi de, ve yürüyo öyle ayağından çıkmadan... bikaç gündür terlikleri boşta buldukça yapıyo... yeni şeyler giymeye bayılıyo bizimki de, hemen aynaya koşuyo,hele bi de çok beğenmişse bi süzülüyo ki eteklerini kaldıra kaldıra dönmeler gülmeler falan...

bu minik şey de benim sıpam.

nasılsınız kızlar görüşmeyeli hayırlı ramazanlar hepimize.

benim minnak memnun bezinden hiç çiş kaka falan demiyor. ama ben tuvalete gidince ilğiyle geliyor çiş sesini duyunca ağlamaya başlıyor. beni suyla oynuyorum sanıyor:23:

Eki Görüntüle 1174429 Eki Görüntüle 1174430

Bu da benim oğluşun son hali...Sıcaklardan su kurbağasına döndü iyice :)

Mirrors ve brc maşallah kuzularınıza bende de bir maviş var
Eki Görüntüle 1174863

cannan tebrikler ve de maşşallah kızına
ve benim de blender bozuk yeni bir tane edinmem lazım tek blender istiyorum ben mikser pek kullanmıyorum...

Kızlar bu da oğluşumla ben. Çok hoşuma gitmişti birlikteliğimiz, paylaşmak istedim.
Eki Görüntüle 1175862
Oy oyyyy maşallah bu canlara.ne tatlı oluyorlar...asyacım çokmk güzelsin canım. Gerçekten samimi söylüyorum hiçte fazla kilolu değilsin..kızlar haklı kendine haksızlık etme..

iyiyim canım
teşekkür ederim
çok şükür düzeldi kuzularım

inşallah bir ömür böyle devam eder

aaaaaaaaaaaa
maşallah sana canım
24 yaşında iki evlat
harika bir şey olmalı
beraber büyürsünüz annesi
hem ilerde anne kız değil de
abla kardeş gibi gezersiniz

canım kendini öyle bir anlatıyorsun ki
basenliyim, kiloluyum vs.vs...
bu kelimeler seni tanımlamıyor haberin olsun
oğlun da sen de maşallah diyelim
çok tatlı görünüyorsunuz

yaş yakınmış da evlilikte çok kıdemliymişsin canım, ama senin ilk çocuk da değildi dimi, maşallah canım, Allah ağız tadıyla arttırsın yıllarımızı,sağlıkla,huzurla,yavrularımızla....

benim kızım da hiç hayırdan anlamıyo umrında olmuyo seslenmem, son gaz devam ediyo yapacağına...

bizimki kimseyi kıskanıcak kadar görmüyo canım ama bizim farkettiğimiz bişey beni başka bebekten kıskanıyo sanırım,bebeklik videosunu telefondan izletince orada benim sesimi duyunca kıskanıyo huzursuzlanıyo bana sarılıyo izlemek istemiyo devamını, galiba videodaki bebeğin kendisi olduğunu anlamıyo... balık yağı için de, içeriğine güvenilmeyenler var deniliyo yazın verilmez deniyo falan o yüzden bakık versene canım haftada 2 kere, somon veriyorum ben, 1 dilimi büyüklüğüne göre 2ye 3e bölüyorum dondurucuya atıyorum 4-5 günde bir veriyorum çorba yapıyorum patatesli soğanlı bazen de sebzeli...

derin düzeldi canım iştahımız fena değil bu aralar da ben hala aynıyım bni anca tatil kendime getirir,ramazanda iyice zorlanıyorum...

her seneniz daha da güzel geçsin canım...

böylesi daha güzel olmuş canım çok güzelsiniz ana oğul...

Amin canım, hakkaten maşallah sana da, gencecik anne...
İn şa Allah öyle olurum.arkadaş gibi..çok teşekkür ederim:16:

sadece bir soğan doğradım, bol zeytinyağı ile pişirdim, sadece dibine tutmayacak kadar su koydum
inanılmaz sevdiler
Benimkide sebzeye karşı malesef.hiç sevmez..patates havuş soğan yeşil biber domates bunlar yemeğe katıyorum diye yer..mız mız bir hanım efendi buda..afiyet olsun kuzularıma:16:
akabı giy diyorlar

Maşallah super. .çok şaşırdım. .ne kadar fazla şeyler söylüyorlar..Reyyanda çoğu keıimeyi söyler.taklit eder. Ama bu kadar fazla cümle kurmuyor..bide eylulde kreşe başlıycak.ordada almanca konuşucaklar.çocuğun kafası iyuce karışıcak.zaten Nazlıda karışır konuşuyor..bir dili tam konuşmuyor malesef. Hep karışık:31::31:

akabı giy diyorlar

maşallah onlara ya evet tam da dediğin gibi iki birey var artık evinde bir şey soracağım tv izliyor mu Zeynep ile eren ?
benim oğlumun mamma memi,çoğunlukla baba bebi bibi daa gibi şeyler harici pek kelimesi yok..ama anlamsızca çok şey bıdırdanıyor özellikle uykusunu alıp ta uyandıysa :)

Benimkide sebzeye karşı malesef.hiç sevmez..patates havuş soğan yeşil biber domates bunlar yemeğe katıyorum diye yer..mız mız bir hanım efendi buda..afiyet olsun kuzularıma:16:

Maşallah super. .çok şaşırdım. .ne kadar fazla şeyler söylüyorlar..Reyyanda çoğu keıimeyi söyler.taklit eder. Ama bu kadar fazla cümle kurmuyor..bide eylulde kreşe başlıycak.ordada almanca konuşucaklar.çocuğun kafası iyuce karışıcak.zaten Nazlıda karışır konuşuyor..bir dili tam konuşmuyor malesef. Hep karışık:31::31:

neden kreşe veriyorsun canım orda mecburi mi yoksa işe mi başlıyacaksın ?

Eveeet her kese iyi geceler anneler ve mis kokulu bebişleri..bu gün bizim son aşımız vardl.birde 4 yaşında olucak in şa Allah. .sonra tabii ilerdede yenilenicek...Şimdilik iyi şükür bir mız mızlığımız yok..doktorumuzla uzun uzun konuşduk.kilosunu ablattım endişelerimi filan...neyse tartıldık.3 aya 500 qr.almış.çok iyi dedi..zaten bundan sonra böyle olucak dedi.boyumuz 5 sm uzamış 3 aya.boyu çok iyi uzamış dedi.8.500 qr. 78 sm.iz...doktora dedim ilk kızımın bu yaşlarda kılosu ve boyu kat kat uzundu...oda benim kardeşim benden 10 sm.uzun ben hastamıyım şimdi dedi:1:
kızımın iştahı çok iyileşdi maşallah. Ama kesinlikle püre şeyler yemiyor...püre versem fazla veririmde o çiğnemeyi tercih ediyor. .sadece YENİKULLANI canım senden okumuşdum. ..gece çorba içiyorsun kızına.bende 2 gündür veriyorum maşallah yiyor bir güzel. .artırdım bir oyun böylece..
Kızım çokkk yaramaz.hiç yetişemiyorum.Nazlım o kadar uslu bebeklik geçirdiiki.buda tam tersi bir okadar yaramaz...en sevmediğim huyu yiyecek bir şey ister.eline verince yere atar.bunu oyun sanıyor. Sokakta her yerde yapıyor.muz istedi bu gün verdim eline.dışardaydık.hemen attl yer düştüüüü diyor..kızdım bende. Gülüyor umrunda değilki..ama ben yedirince yedi muzunu..

neden kreşe veriyorsun canım orda mecburi mi yoksa işe mi başlıyacaksın ?

Evet canım mecbur gitmesi lazım..ama istersem bir iki sene sonrada verebilirim.sadece büyük kızımın öğretmenleri şimdi gitmesini önerdiıer.bir seneye artık bizden bağımsızlığı artmış olucak...çok çok iyi olucak gitmesi. Bide burada kreşe yer bulmak çok zor. Çocuklar hep gec kalır yaş olarak. ..bu sene vermezseniz seneye yer olmama ihtimali büyük dediler..
İn şa Allah ayın 22 toplantıya çağırıcaklar ebeveyinleri..orda detaylıca konuşucam.kaç saat kala bilir ablasını görücekmi filan..gerçi alışana kadar ben her gün gidicem..1 haftayamı alışır 1 ayamı orası Reyyana kalmış..

Allah rıza için biri sesimi duysun artık bizim yarın 4. Ay aşımız var ama ben pazartesi gitsem bişi olurmu ltfn cvp verirnisiniz

Pedagog Adem Güneş’ten tuvalet alışkanlığı için 13 öneri
Konu tuvalet eğitimi olunca, biz annelerin kabus dolu günleri başlıyor demektir. Her gün halılar silinir, sabrımızın sınırı denenir… Peki, gerçekten bu iş zor mudur?

Pedagog Adem Güneş'ten tuvalet alışkanlığı için 13 öneri

1- Tuvalet alışkanlığı önce büyük abdestten başlanılır, ardından gündüz küçük tuvalet alışkanlığı ve en son olarak da gece alışkanlığı kazandırılmaya çalışılır.

2- Tuvalet alışkanlığı kazandırılmak istenilen çocuğun altına artık hiçbir şartta bez bağlanmamalıdır. Çocuk bazen bezli bazen bezsiz olursa, yavaş yavaş kazandığı bu alışkanlığı çarçabuk kaybedebilir.

3- Çocuk, gündüz altını ıslattığında (hava soğuk değilse ve sosyal ortam müsaitse) birkaç dakika ıslak alt ile bırakılır. Bu süre çok uzatılmadan temiz bir iç çamaşır ile alt değiştirilir.

4- Çocuğun altı değiştirilirken, ne psikolojik, ne duygusal ne de fiziksel şiddet uygulanmamaya gayret sarf edilmelidir. Çocuk ilk defa karşılaştığı bu ıslak olma ve utanma hissini kendi içi dünyasındaki dinamikleri dengelice kurarak çözmeye çalışmalıdır. Bazen “of, bıktım ya” demek bile çocuğun oluşturmaya çalıştığı bu iç dinamikleri bozmaya yeter de artar bile.

5- İki yaşını geçmiş hiçbir çocuk altı ıslak olarak dolaşmaktan zaten hoşlanmaz. Sizin ekstra bir şey söylemenize ne gerek var ne de ihtiyaç. Söyleyeceğiniz her bir ezici söz, süreci uzatacağı gibi, çocuğunuzun farklı davranış bozukluklarına da yol açabileceği unutulmamalıdır.

6- Gece kazandırılacak tuvalet alışkanlığında, çocuk gündüz saatlerinde bol su ve sıvı içecekler içmeli, ancak yatmadan en az bir saat önce sıvı içecekler kesilmelidir. Susamaya neden olacak, yağlı, tuzlu ve tatlı yiyecekler yedirilmemelidir.

7- Gece kazandırılacak tuvalet alışkanlığında, çocuğun atını ıslattığı saatler bir çizelge ile tespit edilmeli ve o saatlere denk gelecek şekilde hem “teheccüd namazına” kalkılması hem de çocuğu tuvalete götürülmesi bir alışkanlık haline getirilebilir.

8- Çocuk gece kaldırılıp tuvalet ihtiyacı giderirken uykulu olmamalı, uykusu ve bilinci açık hale getirilip ihtiyacını gidermeye çalışmalıdır.

9- Çocuğuna tuvalet alışkanlığı kazandırmaya çalışan bir anne bol bol yedek çarşaf ve nevresim ile, bolca temiz yedek iç çamaşırı bulundurmalıdır.

10- Gece tuvalete kaldırılacak çocuk, altını ıslatmış ise, asla örselenerek veya hırpalanarak kaldırılmamalıdır. Uyku anında çocuğun örselenmesi ve hırpalanması akıl sağlığı açısından tehlikelidir.

11- Uykusu ağır olan çocukların gece tuvalet alışkanlığı kazandırılması zor olabilir. Böylesi durumlarda, ekstra bir gayret gerekebileceği normal kabul edilmelidir.

12- Erkek çocukları sünnet ettirildikten sonra daha kolay tuvalet alışkanlığı kazandığı bilinmelidir.

13- Uzun süreli uğraşlar neticesinde kazandırılamayan (özellikle) gündüz tuvalet alışkanlıklarında, psikolojik veya fizyolojik sorunlar olabileceği hatırlanmalıdır

Ben üç gün kakasını anlayınca tuvalete götürdüm ama sonraki gün hadi gidelim deyip götürünce yapmadı ve o günden beri tuvalete yapmıyor inatlaştı herhalde ben de artık üstüne gitmiyorum ne de olsa küçük daha hazır değilmiş demek ki

İyi yapmışsın canım ben de öyle bi durumla karşılaşırsam bi süre ara vermeyi düşünüyorum.Huyuna gitmek en güzeli

Allah rıza için biri sesimi duysun artık bizim yarın 4. Ay aşımız var ama ben pazartesi gitsem bişi olurmu ltfn cvp verirnisiniz

Ben de bişey olacağını sanmıyorum cnm

Eveeet her kese iyi geceler anneler ve mis kokulu bebişleri..bu gün bizim son aşımız vardl.birde 4 yaşında olucak in şa Allah. .sonra tabii ilerdede yenilenicek...Şimdilik iyi şükür bir mız mızlığımız yok..doktorumuzla uzun uzun konuşduk.kilosunu ablattım endişelerimi filan...neyse tartıldık.3 aya 500 qr.almış.çok iyi dedi..zaten bundan sonra böyle olucak dedi.boyumuz 5 sm uzamış 3 aya.boyu çok iyi uzamış dedi.8.500 qr. 78 sm.iz...doktora dedim ilk kızımın bu yaşlarda kılosu ve boyu kat kat uzundu...oda benim kardeşim benden 10 sm.uzun ben hastamıyım şimdi dedi:1:
kızımın iştahı çok iyileşdi maşallah. Ama kesinlikle püre şeyler yemiyor...püre versem fazla veririmde o çiğnemeyi tercih ediyor. .sadece YENİKULLANI canım senden okumuşdum. ..gece çorba içiyorsun kızına.bende 2 gündür veriyorum maşallah yiyor bir güzel. .artırdım bir oyun böylece..
Kızım çokkk yaramaz.hiç yetişemiyorum.Nazlım o kadar uslu bebeklik geçirdiiki.buda tam tersi bir okadar yaramaz...en sevmediğim huyu yiyecek bir şey ister.eline verince yere atar.bunu oyun sanıyor. Sokakta her yerde yapıyor.muz istedi bu gün verdim eline.dışardaydık.hemen attl yer düştüüüü diyor..kızdım bende. Gülüyor umrunda değilki..ama ben yedirince yedi muzunu..

evet canım gece muhallebi veriyodum bi yaşından sonra brakıp onun yerine yemeğini/çorbasını 2 öğün veriyodum,ama şimdi yine tek öğüne düştük çoğu zaman,iştah yazın azalınca saat aralarını açtım çoğu zaman tek öğün çorba veriyorum canım... yiysa ne güzel,bence de verebilirsin canım hem daha tok tutuyo süte göre falan,muhallebiden de daha faydalı...

sanırım 2014 mart annelerine yazıyodunuz,yanlış oldu sanırım, ama biz de aynı dönemi geçtik, bikaç gün sonra olmasında sakınca olmuyo bizim de öyle yaptırdığımız olmuştu,yine de aşle hekiminizi hemşirenizi arayıp sorun isterseniz...

maşallah onlara ya evet tam da dediğin gibi iki birey var artık evinde bir şey soracağım tv izliyor mu Zeynep ile eren ?
benim oğlumun mamma memi,çoğunlukla baba bebi bibi daa gibi şeyler harici pek kelimesi yok..ama anlamsızca çok şey bıdırdanıyor özellikle uykusunu alıp ta uyandıysa :)

yok canım bilerek ve isteyerek hiç tv açmadım
yani ne favori bir şarkıları, ne klipleri ne çizgi filmleri var
ama illaki tv açılıyor evde
bakmıyorlar pek, bakarlarsa da hemen kapatıyoruz
canım benim kayınvalidem sürekli konuşuyor çocuklarla, hiç durmadan
sanırım onun etkisi
kayınvalidemler şimdi kendi evindeler
sabah uyanınca babaanne yok diyorlar
ellerine birer tane babaannelerinin terliğini alıp oda oda dolaşıyorlar
olmadığını anlayınca terlikleri yerine bırakıyorlar

ayakkabılığımı düzenlemem lazım
bugünkü işimin adı bu :))

çocukların yemeği hazır
dünkü yaptığım çorba ve yeşil fasulyem var

konudan konuya atlıyorum ama kendime kot şort almak istiyorum ama öyle çok kısalardan değil
diz üstü olsun ama şık olsun azcık da
gözünüze çarpan bir marka varsa bana yardımcı olabilir misiniz kızlar?

sanırım onun etkisi

ne güzel en iyisini yapmışsın yapıyorsunuz bu konuda ortak fikirli olmak ne güzel ben eşime söz geçiremiyorum tv konusunda :(
bir de ben de sürekli konuşuyorum oğuşla ama tabi işe güce dalınca kendi haline bırakıyorum
yerim onları ben maşallah

bizim de dünden sebzeli terbiyeki köfte çorbamız var,sabah ta domates çorbası yedirdim kahvaltı olarak bu yüzden öğlende meyve yediriyim diyorum arka arkaya yemeği çorba olmasın..
şort konusunda yardımcı olamayacağım canım ilgim dışı :)

sanırım onun etkisi

canım yazmasam da bil her yazdığında maşallah diyorum yavrularına, gerçekten okuyunca bile ne tatlı geliyolar insana...
derin de bizim yanımızda uyandıysa, ki o saatte babası uyanmış hazırlanıyo oluyo banyoda falan, kalkıyo yanımdan iniyo kendisi, iki eliyle baybay yapıyo gözümün içine bakıp sonra babasını arıyo direkt babaya...
tv malesef var bizde, malesef diyorum çünkü ben gerçekten yalnızım oturduğum sitede öyle gidiş geliş yapan komşu yok asansörde bahçede merhaba merhaba şekline, bütün gün beraberiz, eskiden haftada bir falan annemleri görürdük şimdi onlar da yazlıkta, biraz ben de denedim tvunu açmayayımama bi tuvalete giderken bile başka türlü oyalayamadığım anlar oldu mecbur açıp reklam başında oyaladım, yenedikçe bilg.da çizgi film açtım... bi de ben de çok sıkılır hale geldim evde 24 saat sadece çocukla ve de bi yandan ev işlerini yapmaya çalışırken...

ayakkabılığımı düzenlemem lazım
bugünkü işimin adı bu :))

çocukların yemeği hazır
dünkü yaptığım çorba ve yeşil fasulyem var

konudan konuya atlıyorum ama kendime kot şort almak istiyorum ama öyle çok kısalardan değil
diz üstü olsun ama şık olsun azcık da
gözünüze çarpan bir marka varsa bana yardımcı olabilir misiniz kızlar?

bizim bugünkü yemeğimiz de sebzeli (bezelyeli havuçlu domatesli biberli pirinçli falan) köfte yemeği... tabi hepsi blendardan geçicek o ayrı :) dün bize köfte yaparken tuzu baharatı az atıp önce ona bikaç tane yapıp ayırmıştım buzluğa...
kot şortun tıpkısının aynısından ben de istiyorum canım,bi türlü çıkamıyorum kaç gündür,bahçeye bile hergün inemiyorum son günlerde,sen benden önce alırsın sen paylaş bana da fikir olsun...

Ben bi deneme yapayım dedim inatlaşma durumu olursa bırakıcaktım ztn ne zmn hazır olursa. Ama şimdilik iyi gidiyor gibi tabi çişini yakalayamıyorum ama kakasını anladığım gibi götürüp oturtuyorum. Ben normal bişey aldım canım nasıl tepki vereceği belli olmaz diye. Bikaç zmn sonra da klozete alıştırırsam çok rahat olucak.
inş alışır çabuk oğluşun canım :) bende inatlaşmam kalırırm klozeti sevmezse.bakacağız artık :)
inanılmaz sevdiler
maşallah papatya miniklere :)) meriç inanç sebzeden nefret ediyo tavuk balık köfte ver bayılarak yer.çok az yer ama hiç yemediği için çok bu.bulgur pilavı salata çok sever.sebze yediremiyorum bende az sulu pişiriyorum fakat şeker katmadım hiç bide öyle yapayım akşama yapacaktım hatta.
ayrıca gelişimleri çok güzel konuşmalar fila.bizimki daha 3-5 kelime söylyor anne baba mama dede ağaç aç at nayn :) ama tekrrarlaması bayağı iyi bebeksi konuşmaksıznın tekrar ediyo desem yeri.sabahta adını takrarlıyo inanç diye :) benden duydu tabi.sanırım ikiz olmanın avantajıda var kolay öğrenmelerinde.bizde çok konuşurz annem eşim babam.çok iyi bir dinleyici onu farkettim kitap okuyunca ve hikaye anlatınca güzel dinler, konuşulanlarıda anlayıp istediğim nesneyi hemen getirir filan.bakalım artık ne zman konuşursa canı sağolsun hr bebeğin gelişimi farklı sonuçta takılmamam gerek diyorum takılmıyorum.

sen nasılsın ?
ben tedaviye başladım tahmini haftaya cmts transferim var ...

Kızlar, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Çok sağolun.
Bu aralar favorimiz bu, sahilde çocuklar için akülü araba standı var, ücreti mukabilinde kullanıyorsunuz. Gökalp, binip sürülmekten ziyade aracın üstüne çıkmak, kenarlarını kurcalamaktan hoşlanıyor. Çocuk işte :)
Papatyacım, bebişlerine maşallah, eli kalem tutar olsalar, roman yazacaklar hani, maşallah :) :nazar:
Ceylincim benimki de aynen Hamza gibi, "mama, meme, memi, mi, baba," diyor sadece. Bir de bir sürü anlaşılmaz ses. Daha anne demedi.
Hele bir ara hiç durmaksızın sadece "baba" dedi. İlllallah ettik eşimle :))
Tv açıyorum ben kızlar, açmak zorunda kalıyorum, o an yapmam gereken bir iş var ise onun oyalanması için bunu yapmak zorundayım.
Asla ve asla suiistimal etmeden.
Bir günden bir güne yaa tv izlesin de ben de azıcık rahat edeyim demedim.
Keyfiyet başka, zaruriyet başka.

Geçen tesadüfen Ceviz Adam şarkısınıı dinledik, epey sardı Gökalp'i
pür dikkat izledi.
Ben de ilk kez duymuştum, öğrendim, onu söylüyorum hareketleriyle, o da beni takip ediyor sessizce :)

Back