• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Gunaydin kizlar... size birsey danismak istiyorum. Bugune kadar hic cocugumun yemesine takilmadim ama yine de gun icinde neler yedigini yazip sizden destek almak istiyorum az mi yiyor acaba diye?

Sabah kahvaltisi: bi kac parca ekmekle peynirli omlet veya menemen + 1zeytin
oglen: sebzeli etli corba 1 yada yarim kase
ara ogun: meyve puresi
aksam: makarna veya pilav+yemek veya kofte yaninda 3 kasik yogurt
Yatmadan once: muhallebi
surekli de emiyor. Dedigim gibi takilmam cocugun ne kadar yedigine kilosuna cunku elhamdulillah saglikli. ne kadar isterse o kadar veriyorum ama porsiyonlari azsa zorla da olsa yediriyim mi sizce? Gece de surekli emmeye kalkinca diyorum doymuyor mu acaba?
Canım bence yemesine takıcağın bi durum yok ortada öğünleri güzel bir de emiyorsa daha ne olsun. Hiçbir zaman zorlamamanı tavsiye ederim bu sefer ters tepki verip yediklerini de yemez oluyorlar tecrübeyle sabit :34:

Gunaydin kizlar... size birsey danismak istiyorum. Bugune kadar hic cocugumun yemesine takilmadim ama yine de gun icinde neler yedigini yazip sizden destek almak istiyorum az mi yiyor acaba diye?

surekli de emiyor. Dedigim gibi takilmam cocugun ne kadar yedigine kilosuna cunku elhamdulillah saglikli. ne kadar isterse o kadar veriyorum ama porsiyonlari azsa zorla da olsa yediriyim mi sizce? Gece de surekli emmeye kalkinca diyorum doymuyor mu acaba?

maşallahı var canım
gayet güzel yiyor
emiyormuş da
ohhhhhhh misssssss
hiç takılacağın bir şey yok bence

benimkiler şimdiye kadar şunu yedi mesela
sabah birer rafadan yumurta
iki serçe parmağı büyüklüğünde kaşar
brer çeri domates
otalama 20 yeşil zeytin
(zeytin müptelası ikisi de , babaları gibi, Karatay'ı da dinledikten sonra az vereyim diye sınırlandırmıyorum kendimi)
çeyrek elma
öğlen yemeğinde kıymalı ıspanak, et suyuna pişmiş
üstüne de iki üç tane siyah çekirdekli üzüm

eren telefonu eline alıp
alo oğlum diyor
dedesini taklit ediyor sürekli
alo oğlum alo oğlum
inanın yorulana kadar
belki de 40 defa tekrarlıyor :))

maşallahı var canım
gayet güzel yiyor
emiyormuş da
ohhhhhhh misssssss
hiç takılacağın bir şey yok bence

eren telefonu eline alıp
alo oğlum diyor
alo oğlum alo oğlum
inanın yorulana kadar

Benim erenim de kimin telefonu calsa hemen elini kulagina goturuyor bidir bidir anlatiyor biseyler. Bazen aloo eren orda mi diyorum yine el kulakta masallah cok tatli yavrular.

Kızlar lor peyniri ile tost denediniz mi hiç kuzulara?

hayır canım hiç tost yapmadım da yapsam kaşar kullanırım sanırım, ben arada kaşar veriyorum zaten,loru hiç kullanmadım, bizim evde de pek kullanılmaz...

bence de iyi canım, derin bunlara ilave yoğurdu biraz daha fazla yiyo ama sizde anne sütü var çok önemli değil, pekmez hergün 2 tatlı kaşığı yiyo hergün kuruyemiş de yer kahvaltıda o kadar... bi de öğle yemeğini hasta falan değilse tam kase yer...
ben 2 öğün yemek veremiyorum artık ama akşam yemeğinde domatesli omletini yiyo,protein haricinde demir de alsın yumurtadan diye artık bir aydır yumurtayı sabah süt ürünleriyle birlite vermiyorum, sevdiği için domatesli omleti akşmaları çok rahat yiyo,zaten miktar da az oluyo öyle bi kase falan değil...
bizim tam sıralamamız şöyle...
sabah 1-1,5 kibrit kutusu kadar peynir, 4 zeytin, bir dilim tam buğday ekmeği içi, 1buçuk ceviz,3 badem,2 fındık,100-120 ml kadar inek sütü...
1 kase meyve püresi
1 kase etli sebze yemeği...
1 kase yoğurt ya da kefir
tereyeğlı domatesli omlet
gece yatarken muzlu süt (100-120 ml kadar)

artık iftarda hep bizimle oturuyo mama sandalyesine ve ona da ekmek bebe bisküvisi gibi yiyebileceği bişeyler veriyorum azıcık da olsa yiyo vakit geçiriyo, dün akşam mücver yedi bi parmak kadar nasıl mutlu oldum...

benimkiler şimdiye kadar şunu yedi mesela
sabah birer rafadan yumurta
iki serçe parmağı büyüklüğünde kaşar
brer çeri domates
otalama 20 yeşil zeytin
(zeytin müptelası ikisi de , babaları gibi, Karatay'ı da dinledikten sonra az vereyim diye sınırlandırmıyorum kendimi)
çeyrek elma
öğlen yemeğinde kıymalı ıspanak, et suyuna pişmiş
üstüne de iki üç tane siyah çekirdekli üzüm

20 zeytin mi, nasıl bi zeytin sevgisi bu... maşallah onlara...

sokaktan geçen herkese abiiiii
ablaaaaaaa gel
gel gel gel diyorlar
ikisi hiç susmadan

maşallah seninkiler çok dilli canım, onların o şeker hallerine tatlı davetlerine icabet eden olmuyo mu :)
bizimki de pek işveli, herkese cilve yapıyo onu sevsinler diye, dün akşam bahçede arabasını parkederken cilveleştiği bi kız avonda çalışıyomuş kaptı ondan avonun hello kityli bi kolonyasını :)

eren telefonu eline alıp
alo oğlum diyor
alo oğlum alo oğlum
inanın yorulana kadar

derin de telefona çok düşkün,kulağında tutuyo alo alo deyip bi sürü şey anlatıyo da anlayabilsem alodan ötesini :)

bence de iyi canım, derin bunlara ilave yoğurdu biraz daha fazla yiyo ama sizde anne sütü var çok önemli değil, pekmez hergün 2 tatlı kaşığı yiyo hergün kuruyemiş de yer kahvaltıda o kadar... bi de öğle yemeğini hasta falan değilse tam kase yer...
ben 2 öğün yemek veremiyorum artık ama akşam yemeğinde domatesli omletini yiyo,protein haricinde demir de alsın yumurtadan diye artık bir aydır yumurtayı sabah süt ürünleriyle birlite vermiyorum, sevdiği için domatesli omleti akşmaları çok rahat yiyo,zaten miktar da az oluyo öyle bi kase falan değil...
bizim tam sıralamamız şöyle...
sabah 1-1,5 kibrit kutusu kadar peynir, 4 zeytin, bir dilim tam buğday ekmeği içi, 1buçuk ceviz,3 badem,2 fındık,100-120 ml kadar inek sütü...
1 kase meyve püresi
1 kase etli sebze yemeği...
1 kase yoğurt ya da kefir
tereyeğlı domatesli omlet
gece yatarken muzlu süt (100-120 ml kadar)

artık iftarda hep bizimle oturuyo mama sandalyesine ve ona da ekmek bebe bisküvisi gibi yiyebileceği bişeyler veriyorum azıcık da olsa yiyo vakit geçiriyo, dün akşam mücver yedi bi parmak kadar nasıl mutlu oldum...

20 zeytin mi, nasıl bi zeytin sevgisi bu... maşallah onlara...

maşallah seninkiler çok dilli canım, onların o şeker hallerine tatlı davetlerine icabet eden olmuyo mu :)
bizimki de pek işveli, herkese cilve yapıyo onu sevsinler diye, dün akşam bahçede arabasını parkederken cilveleştiği bi kız avonda çalışıyomuş kaptı ondan avonun hello kityli bi kolonyasını :)

derin de telefona çok düşkün,kulağında tutuyo alo alo deyip bi sürü şey anlatıyo da anlayabilsem alodan ötesini :)

canım sen rondodan geçirmenin faydası olarak çerez verebiliyorsun canım rahat rahat
ben de dibek de ezip veriyorum ama bazen unutuyorum, bazen de yemiyorlar
ama ellerine yarım ceviz veriyorum, ısıra ısıra yiyorlar yeni yeni

yok canım henüz kimse icabet etmedi
çünkü tanıdık tanımadık herkese gel diyorlar

be de şu çerez işini daha sıkı tutacağım artık

bugün öyle kudurdular ki sırf sakinleşsinler diye duş aldırdım 5 gibi
ki normalde her gün yatmadan önce duş aldırıyorum
sonra parka gittik
buraya şirinler köyü ve yedi cüceler köyü yapmışlar yeşlliklerin içine
maketler benimkilerin boyunda, bayılarak oynadılar
sonra sallanmak ve kaydırak derken eve dönüş yolunda arabalarında sızdılar
sanırım gece uykusuna geçtiler
sabah 6 gibi kalkarlar artık
ama akşam yemeklerini yediremedim, üzüldüm

Son düzenleme:
aa hamilemisin :) hayırlı olsun canım ne kadarlık ? bende şimdi tedaviye başlayacağım için 6 gün evvel sütten kestim.çok zorlanacak dedim kahvaktıda 1 lokma sokmaz ağzına.akşam yemez vs.bi şansımız meyveli sütü seviyor onla kandırdık.ilk gün çok zor oldu ağlayarak uyudu gece boyu.2 gün daha iyiydi gelince emmek istedi ama yanaşmadı çok eski yöntemle bitirdik biz, saç kesip yapıştırdım bi ağzına aldı bi daha asla.burukça baktı ememeyeceğini anlayınca.açıp baktı hep.şunu deneyebilirsin kendin meyseveli süt yapıp pipet ver pipete bayılıyo meriç hiç sevmediği şeykleride onun hatrına içiyor.azaltarakta kesebilirsin öğün öğün fakat uzun sürer.zaten zamnla sütün ekşiyecek o bırakır en kötü.

erkek çocuklar çok sert sanırım meriçte bulduğuna yapıştırıyor engle olamıyorum konuşuyorum ama biraz unutuyo yine başlıyo.inş aşarsınız zamanla. evet zmanla korunmayı öğrenecek zeynepte.erene de çok geçmiş olsun demek seviyoomuş yumurtayı inş çabuk geçer peki ne zmana kadar yemeyecek ? maşallah ya ne güzel üçünüz birlikte :) sallanma olayınız içinde ayrıca tebrikler :))

ya o kadar çekinceiyim ki bu sefer yarın adet olcam cöts dr a gitmem gerek bi elim gitmedi randevu almaya, çok istiyorum hem ikizide çok istiyorum ama korkuyorum başedememkten.sabah arkamızdan ağladı resmen kaçtım :( üç tane olursa nasıl olcak diyorum çokta istiyorum ikizide evet belkide tek olur ama ne bileyim korkuyorum ama korkumun bu ihtiyacın önüne geçmesinide istemiyorum kardeşi olmalı allah nasip ederse vücudum el verirse diyorum düşünüyorum en fazl 3 bilemedim 4 sene sonra oh diyeceğim bireyliklerini belli edecekler. insanlar yeiden aynı duyguları yaşamaya baişlarken ben defteri kapatacağım.evet annelik bambaşka o sevgiyle herşey olur idyorum ama düşününcede çekiniyorum işte.fakat korksamda yapacağım olacak inş bişeyler. belkide tutmayacak onuda bilmiyorum ki ama çok teşkkür ederim.bide hatırlarsın hep yazıyorum kardeşlerim ikiz benim anneminde hemen yanına taşındık o bakıyo o istiyo en çokta sağlığım el verirken büyüteyim diye.teccrüübelerinden faydalanırımda bartma be kızım diyorum :) yazarım ama yine gelişmeleri.

telşekkür ederim canım iyiyim sen nasılsın Batuhan nasıl
ya demek kesti kendinden.evet iyi emdi ama millet ağzını açınca gıcık oluyorum çok küçükmüş yuh yani iyi emdi bencede ama etkileniyorum yinede.
Batuhan napıyo sen başladın mı işe keşke görüşebilsek ya bi ankara anneleri olarak

her çocuğun gelişimi başka başka canım dr telaşlanmıyosa hiç korkma kıyaslama.en fazla 1 aya tutar başını o kadar bile beklemez.bende hatırlamıyorum ne zman tuttuğunu. allah korusun anormallik olsa zaten farkedersin telaşlanmamaya çalış

evet memeden kesilince yemeye başlıyolar kahvaltımız yoktu hala yok verirsek çikolatalı ekmek yiyo peynir yumurta zeytin vs asla yemiyor.hamileyken kesmeden emziremezsin yani sütün ekşiyomuş tadı değişiyomuş etrafımda 2 tane böyle anne var bebekleri demiş ekşi diye dr larda öyle demiş zaten.endişelenme o bırakır. en fazla 4 ayına dek mer bence kaç aylıksın bilmiyorum ama ?

Bulussak super olur. Ankarali anneler :)
Candaş iyiyim ben ne olsun. Oğlumun gözünde arpacik cikti çok kotu oldu . ilaç kullaniyoruz . gecmezse ameliyat olacak.

Mrb kızlar çok sağolun hepinizde biraz daha iyiyim. Unutmaya çalışıyorum. Nasibimde varsa olur artık.
Özledim sizleri:)
Hesap verin bakalım kim çiş eğitimine başlamaya teşebbüs etti kuzucukları kurtarın o bezlerden ya

Kızlar montessari ile ilgili bişeyler yapanınız var mı? Ben yarın kitap siparişini verecem sizle de paylaşırım burda

Kızlar,
Bebekleriniz de siz de çok güzelsiniz..

Trt spikeri Ayşegül Yıldırım'ın 13 aylık bebeği evlerinin balkonundan düşmüş, hayatını kaybetmiş.

Öğleden beri allak bullağım..

Kızlar,

Trt spikeri Ayşegül Yıldırım'ın 13 aylık bebeği evlerinin balkonundan düşmüş, hayatını kaybetmiş.

:( 13 aylık bebek nasıl düşmüş ya birinin kucağındamıymış acaba. Benimde kayınvalidem kızımı alıp balkonun kenarına götürüyor hep ağaç gösteriyormuş aşağı sarkıtıyor içim gidiyor kaçdefada uyardım ama bugün yine yaptı eşimde çok korkuyor nasıl cesaret ediyor anlamıyorum benim kızım çokta hareketli kucağımda zor tutuyorum bi dönse Allah korusun. Birde çay elinden hiç düşmez kayınvalidemin çocuğuda öyle tutuyor bi elinde çay bi elinde kızım geçenlerde beni yaktı çarpıştık elinde çay varken elim yandı iz kaldı elimdede üstelik kucağımda da kızım vardı Allah korudu yavrumu. Bize geldiler mi çay yapmıyorum artık.insan kendi annesini uyarıyor ama kayınvalidene yapamıyorsun kendisînin dikkatli olması lazım. Eşim bişe söyleyincede kızıyor sizler nasıl büyüğünüz diyor

Bizimki aydede yi öğrenmiş şuara dilinden hiç düşmüyor gündüz bile çıkıp aydedeye bakalım diyor gösteriyorum bak yok diyorum gitti diyim ağlıyor:) bide şuaralar korktum demeyi öğrendi dün sabah ezanında uyanmış koktum koktum diyo ayy öyle tatlı diyoki anlatamam.

canım sen rondodan geçirmenin faydası olarak çerez verebiliyorsun canım rahat rahat
ben de dibek de ezip veriyorum ama bazen unutuyorum, bazen de yemiyorlar
ama ellerine yarım ceviz veriyorum, ısıra ısıra yiyorlar yeni yeni

yok canım henüz kimse icabet etmedi
çünkü tanıdık tanımadık herkese gel diyorlar

be de şu çerez işini daha sıkı tutacağım artık

evet canım bi faydası bu olsa gerek... ama önemli kuruyemişler bence de biraz daha ver sen de, başka bişey vermiyorum ben de sadece ceviz-badem-fındık... meyveleri elde ısırarak yemeleri güzel de yediğinin haricinde arada biraz da püre şeklinde ya da muzlu süt falan veririsen onun içine de yakışır kuruyemişler...

veeeeeee benim çakiler uyanır...

bi iyi yanı aç uyumamış oldular...

Bulussak super olur. Ankarali anneler :)
Candaş iyiyim ben ne olsun. Oğlumun gözünde arpacik cikti çok kotu oldu . ilaç kullaniyoruz . gecmezse ameliyat olacak.

canım ya, ameliyata falan gerek olmaz inşallah, kıyamam, inşallah geçer ilaçla...

Mrb kızlar çok sağolun hepinizde biraz daha iyiyim. Unutmaya çalışıyorum. Nasibimde varsa olur artık.
Özledim sizleri:)
Hesap verin bakalım kim çiş eğitimine başlamaya teşebbüs etti kuzucukları kurtarın o bezlerden ya

bizimki hiç hazır değil, kaka da yapsa umrunda değil duruyo öyle,ben sorduğumda da söylemiyo,sadece sinyallerii biliyorum yanındayken farkedersem tutabilirim beze yapmasın diye,yani tuvalet eğitimi değil de tuvalet iletişimi yapabiliriz biz henüz, ama şimdilik beze devam ediyoruz...

Kızlar,

saçlarıma kadar diken dike oldum çok fena, Allah kimseye yaşatmasın, okuyunca baktım internetten şimdi ben de, çok dikkat edelim kızlar ya,daha önce yapmadığı şeylere güvenmeyelim dün yapmadığını bugün yapabiliyolar,derin bikaç gün önce dış kapıyı kulbuna uzanıp indirdi açtı çekmedi yüzden açıldığını farkedemedi, bugün açtı çekti açıldı kapı tamamen, ben de hemen yanındayım mutfakta görüyorum, yanında olmasam çıksa hemen asansöre biniyo zaten kapıdan çıkar çıkmaz ve orda da düğmelere basıyo sürekli nasıl korkar tek başına ben farkedene kadar, sonra kilitledim hemen kapıyı, normalde hiç kilitlenmez bizde kapı sadece gece kilitlerdik sabah açardık, ama bundan sonra sürekli kilitli tutucam...

Back