- 22 Temmuz 2012
- 532
- 90
- 123
- 40
Asyaseyhancim kayinvalidenler Sivas'ta Nerede oturuyorlar? Benim ailem kumbette oturuyor. Ben de doğma büyüme oraliyim.
Valla onlar da orda oturuyor :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asyaseyhancim kayinvalidenler Sivas'ta Nerede oturuyorlar? Benim ailem kumbette oturuyor. Ben de doğma büyüme oraliyim.
Bude kızlar sizden bir ricam var..lütfen minnoşların günlük yemiğini saatiyle yazarmısınız...inanın buna ihtiyacım çok...sizden baktıklarımla zorlayib planlı yediricem 1 ay boyunca. ..ağlasada zorlada olsa yedirmeliyim.bu ay bir yarım kilo alsa uçarım vallahi. ..
Bikaç ay önce almıştım canım ama beşikten aşağı atıp duruyor :) Dur bakalım tekrar bi deneyeyim. Geçen sabah çocuğu uyuyor diye biliyorum bi gittim yastık,battaniye,nevresim beşikte ne varsa yere atmış.Yatağı kaldıracak gücü olsa onu da atıcakmışMaşallah cnm...oğluna bi ayicik almani oneririm. Ona sarılıp yatar. Sen de rahat edersin. Bizim kız cok seviyor ayicigini hep ona sarilip uyuyor. Gerçekten cok işe yariyor.
Oyy kıyamam kuzuya...12.ayda yapılması gereken kan tahlillerini bugün yeni yaptırdık, çok zordu..
sol elinden şırıngaya kan gelmedi pıhtılaşmış diye çıkardı iğneyi kan önlüğüne yere koltuğa fışkırdı kız tüp bulup tutana kadar...
sonra çocuğun elini sıka sıka damlatmaya çalıştılar tüpe, yetmedi, öbür elinden de aynı yöntemle damlata damlata aldılar...
bizden sonra 13 aylık bi bebek geldi onlar sık sık aldırıyolarmış elden pıhtılaşma oluyo koldan alın dediler koldan aldılar onun... madem öyle ikinci elden niye damlata damlata aldılar ki bizim...
çok ağladı kızım, o bebek ağlarken de gülüyodu :)
Bikaç ay önce almıştım canım ama beşikten aşağı atıp duruyor :) Dur bakalım tekrar bi deneyeyim. Geçen sabah çocuğu uyuyor diye biliyorum bi gittim yastık,battaniye,nevresim beşikte ne varsa yere atmış.Yatağı kaldıracak gücü olsa onu da atıcakmış
Oyy kıyamam kuzuya...
Valla onlar da orda oturuyor :)
Bugün evlilik yıldönümümüz.Zaman gerçekten su gibi akıp geçiyor. Üniversitedeki günlerimiz gözümün önünde. Biz hayat mücadelesiyle uğraşırken zaman çabucak geçmiş gitmiş şaka gibi. Yaşlanıyoruz sanırım![]()
Bizim ki ayıcık yerine beni kullanıyor artık :) Olsun buna da razıyım küçüklüğünden beri uyku hep problem oldu biz de. Daha yeni yeni sallamadan uyutuyorum tabi ben de yanında yatmak şartıyla. Belki ilerleyen zmnlarda tek başına da yatmaya alışır yani umarım :) Senin yavruş ne güzel uyku arkadaşı edinmişYaramaz bıdık ellerine geçeni yere atıp sonra da bakıyorlar peşinden. Tüm insanların yaptığı ilk deney bu galiba .:))) Bize anlam ifade etmiyor atılan şeyin yere düşmesi ama bizimkilerin çok ilgisini çekiyor. Ben ayıcığını üç aylıktan beri yatağına koymaya başlamıştım. Dört aylıkken oynamaya başladı. Sonra sonra sarılıp uyumaya.. şimdi çok bağlandı ayıcığına gece yanımıza geldiğinde, sabah yataktan aldığımızda mutlaka onu da getiriyor. Uykuyu iyice onla bağdaştırdı. Senin ki henüz yüz vermiyor anlaşılan ayıcığına ama belki zamanla alışır. Ama şimdilik yaptığı deneylerde kullanıyor)))
Teşekkür ederim canım. Evet kesinlikle daha anlamlı yaşlanıyoruz. Hadi biraz daha iyimser bakalım yaşlanıyoruz demeyelim de yaş alıyoruz diyelimKutlarım canım, oğlunla ve dilerseniz diğer yavrularınızla nice uzun sağlıklı huzurlu yıllarınız olsun...
Yaşa gelince, evet yaşlanıyoruz, ama artık daha anlamlı yaşlanıyoruz...
Aminn canım inşallah Benjamin Button'a dönelimbrc, canım, bir yastıkta gençleşin inşallah :)
Bu aralar Arda da istekli yemiyor canım sıcaklardan sanırım böyle oluyor. Yediği kadar, çok fazla zorlamıyorum çünkü bu sefer daha kötü ters tepiyor. Yemediğinde insanın içi rahat etmiyor, tahammül sınırları zorlanıyor ama geçici bi dönemdir sıkma hemen canını sadece biraz daha fazla sabrediceksin. Biz de kahvaltıda zorlanıyoruz ama oğlum müziği çok seviyor önceden mutfaktaki tvyi açıp yediyordum o da bozulunca ben söylemeye başladım artık :) Sabah sabah o bed sesime nasıl katlanıyor ben de şaşırıyorum :) Bir de kendi başına yediği zmn daha iştahlı yiyor ya da bizimle birlikte yediğinde. Ve kesinlikle mama sandalyesinde yediriyorum başka türlü zap etmek mümkün değil ztn. Mesela peyniri de çok sevmez ya yumurtasına katarak veriyorum ya da tahin helvayı çok sever onunla birlikte veriyorum tatlı tuzlu karışıyor ama napıyım öyle yiyor o da. Sen eminim yedirmek için her yolu denemişsindir ztn ama hep sevdiği şekilde sevdiği şeylerle yedirmeye çalış sakın zorlama. Sağlıklı olsunlar önemli olan o. Eğer milletten de zayıf falan laflarını duyuyorsan takma onlar hep konuşur ztn. Umarım bu dönemi çabucak atlatırsınız canım tabi bu arada da kendini yıpratma.Yavruşunun sana ihtiyacı var annesiKızlar merhaba nasılsınız. Bebekler iyidir in şa Allah. .ben hiç iyi değilim..uzun süredir gelemiyorum. .kızlar hastalandılar...büyük bir şey diğildi çok şükür. .atlatıyorlar yavaş yavaş..asıl sorunum Reyyan. .hiç istekli yemiyor..her yemek saati ağlıyor..yemeğimizin saati bile yokki..bazen kahvaltı yı 1 de yapıyor. ..deliriyorum artık.tükeniyorum...bir insan him bir şey yemezmiki...15 aylık olucaz halada 8 kilo..4 aydır qram almadı..300 almışdı bir ara sevinmişdim..onuda verdi...psikolojim yerle bir...kızım niye böyle anlamıyorum. ..ne zaman düzelir...iki kilo alsın daha ne isterim..kötüyüm bu gün. ..bazen takmıyorum kiloya..bazende böyle oluyorum canlarım. .
Selam güzel anneler; arada bir uğrayıp bakıyorum umarım herkes iyidir.Hastalara acil şifalar, dertlilere acil devalar. Hepinizi öpüyorum.Hayırlı ramazanlar inşallah. Eki Görüntüle 1170112 Eki Görüntüle 1170114
inşallah canım...
maşallah kızına da,çok şeker...
biz de bu hallerdeyiz bu aralar teyzeleri...Eki Görüntüle 1170281 Eki Görüntüle 1170266 Eki Görüntüle 1170275 Eki Görüntüle 1170277
hadi kızlar sizden de resim bekliyoruz...
inşallah canım...
maşallah kızına da,çok şeker...
biz de bu hallerdeyiz bu aralar teyzeleri...Eki Görüntüle 1170281 Eki Görüntüle 1170266 Eki Görüntüle 1170275 Eki Görüntüle 1170277
hadi kızlar sizden de resim bekliyoruz...
Ceylincim ilk iki gun tutup bi bakacağım. Birkac gunun sutume etkisi olacağını düşünmüyorum. Sonrasına ona göre karar vericem. Aslında cok istiyorum ama biraz zor olacak. Hem çalışıyorum hem emzirme hem çocuk ev derken sanırım haftasonları tutacagim.
İnşallah tutabiliriz bu sene...Ben sık sık birşeyler yemeden duramıyorum aslında çok çok ta sütüm olduğu söylenemez bizim oğlan ağız tiryakisiKızlar oooo, neler kaynatmışsınız. Dün yarım yamalak okudum akşam bakarım dedim.
Ters dönmüş hamamböceği gibi sızdım kaldım.
Valla ben de oflayıp puflayanlardanım.
Sıkıldım iyice.
Buralardayız şimdilik.
Adana yanıyordur, yavrum dayanamaz, götüremem. Eh, önümüz Ramazan. Sivas'a da bayrama belki.
Ceylincim, iki senedir tutmadım ben. Bu sene, emmesine rağmen tutacağım inşallah. Çok özledim çünkü.
Hem gündüzleri neredeyse emmiyor, belki bir sefer. Akşam emerek uyuyor, o da keyif uykusu.
Yani oğlumun aslında emmesine gerek yok. Oruç da onun hayatını tehlikeye sokacak bir engel arz etmiyor.
Yalan değil, nasıl yapacağım bilmiyorum. Sabah 8 gibi kalkıyor, akşam 11 gibi uyuyor.
Allah sabrını verir, diyip avutuyorum kendimi ama inan tek derdim orucu bahane edip tahammül sınırımın sıfıra inmesi.
Hem oruç tutup hem oğluma bağırıp çağıracaksam ne sevap kalacak ortada ne keyif.
Sonuç da oruç da nasip meselesi. Allah nasip ederse idrak ediyor ve iştirak ediyorsunuz.
İnşallah hepimize nasip eder de nasipleniriz.
Nasip, ne güzel bir kelime.
Tahammül dedim de..
Babamızın tahammülü -haliyle- daha az.
Ben de bu azlığı Gökalp için otorite olarak kullanıyorum.
Zira elimde olmadan onun istediğini yapıyorum.
Gökalp bir şeyi yere atınca, babamız kızıyor, kaşlarını çatıyor " yapma oğlum "diyor.
Hemen devreye giriyorum: "Babası küçük Newton o, denemeler yapıyor."
Yastıkları devirip kalorifer peteğine tırmanıp, pencereye çıkınca: "Kol ve bacak kasları gelişiyor" diyorum.
Oğlum sinirlenip mağara adamı sesleri çıkarınca: "Ses talimleri yapıyor, eh konuşacak yakında civcivim" diyorum.
Bir şeylerle oynayıp, bir yerleri karıştırıp bizi illallah ettirince: "Yaradana binlerce şükür, sağlığı yerinde, bak ne güzel elleri, ayakları. İstediğini istediği gibi yapıyor. Evladının gözüne senelerce bakıp ah bir kımıldasa diyen nice ebeveynler var" diyorum.
Bir teyzemiz vardı. Çocuğunu ablasına bırakmış, eve gelince ablası başlamış şikayete.Şöyle yaramaz, böyle huysuz. Teyzemiz: "Eee, sen o zaman engelli bir çocuk istiyorsun. Yedireyim, altını temizleyim, yatsın dursun".
Hep o gelir aklıma.
Geçen o kadar kötüydüm, ev darmadağın, eşimi aradım "Yetiş duramıyorum. Altı temiz, karnı tok, al oğluşu ben uyuyacağım"
Yattım, tam on dakika Gökalp'in ağlama sesi.
Bi hışımla kalktım.
Eşim ortalığı toplamış, bulaşıkları kenara yığmakla meşgul.
Gökalp de dibinde, yere yatmış, öyle babası almıyor diye ağlıyor.
"Ya neden ağlatıyorsun" dedim. "Sen demedin mi karnı tok, altı temiz, haylazlıktan ağlıyor"
Nitekim manzara öyleydi.
Gel oğlum, yatalım dedim.
Tarihte bir ilk, hiç saati değilken uyudu.
Uzattım da, bahsettiğim tahammül sınırı bu idi. İnşallah oğlumla çok keyifli bir Ramazan geçiririz.
Düzelteyim, hepimiz.