• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bude kızlar sizden bir ricam var..lütfen minnoşların günlük yemiğini saatiyle yazarmısınız...inanın buna ihtiyacım çok...sizden baktıklarımla zorlayib planlı yediricem 1 ay boyunca. ..ağlasada zorlada olsa yedirmeliyim.bu ay bir yarım kilo alsa uçarım vallahi. ..

Canım bence sen kendini bu kadar yıpratma. Benim kızımda minicik hatta şöyle örnek vereyim geçen yaz giydiği elbiseler giyebiliyor yani o kadar. İlk zaman tombiş bir bebekti hareketlendikçe zayıfladı. Geçen avm'de bir densiz tezgahtar Cansu yürürken gördüğünde "ay gelişim geriliği var galiba" gibi beni delirtecek bir cümle kurdu . Ama ne yaparsan yap genetik bu durumda çok önemli bir faktör bence. Benim tarafımda kilolu kimse yok herkes normal.Ben 35 yaşında 3 doğum yapmış 45 kilo bir kadınım. Kızıma laf söyleyenlere çok kızınca "büyünce senin gibi zayıflamaya uğraşacağına şimdiden varsın zayıf olsun" diyorum. Çok şükür sağlığı, zihinsel gelişim çok iyi. Bence bu kilo meselesine bu kadar takılma. Ben ilkokula başladığımda 13 kiloymuş. Evrak üstünde yazmasa inanmam o kadar zayıfmışım yani. Ama vücut direncim iyidir çok şükür. Kızının sağlığı zihinsel gelişimi yerinde olduğuna göre kendini üzme derim.

Sakın yanlış anlama kendini çok üzdüğünü düşündüğüm için rahatlatmak istedim. Bu arada 3. çocuğumu büyütüyorum hiç birini saatle yada illa şunu bunu yemeli diye beslemedim. Hangimizin annesi saatle yada özene bezene büyütmüştür bilmiyorum... Sakınan göze çöp batar derler ya sen bekledikçe üstüne düştükce bu iş uzar. Bir müddet sonra kızın yemek meselesinde bu kadar hassas olduğunu hissettiğinde emin ol kullanacaktır. Tekrar kusura bakma akıl vermek değil ama tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Masallah kuzulara...
ozlemcim bizim de oyuncaklarimiz sise suluk vs. Normal oyuncaklarin yuzune bakmıyoruz. Gecen miyavlayan ve hareket eden bi kedi aldik tuttu kuyrugundan bi saga bi sola vurdu tekmeledi sok olduk satanist kesilcek basimiza

suluk bütün gün elinde zaten, gezdikçe içiyo...
aslında derin oyuncaklarını da seven bi bebek, oynar yani... ama en sevdikleri su şişeleri, balonlar ve toplar...
eren pek hoşlanmamış belli ki kediden, bi dahaki seferi oyuncak alırken fikrini sorun :)
bugün yine botanikarktaydık canım, gelseydin keşke, çok katılım yoktu 7 kişi falandık...

Herkese hayırlı ramazanlar ve de Allah kolaylık versin...
sahuru bekliyorum buralardayım, yatarsam uyanamayabilirim uykum ağırdır...

kızlar biz eşimle çarşamba günü Zonguldak'a gittik
eşimin çok yakın arkadaşıdır , ayrıca tatile de birlikte gideriz
iki yıldır bir yere gitmemiştim
eşimle bebekleri bıraktık babaanneye
atladık arabamıza bir geceliğine gittik
evden çok zor çıktım
ama çıkınca da alıştım o havaya
inanın çok ihtiyacım varmış
harika bir mekanda denizin dibinde sabahın ilk ışıklarına kadar oturup muhabbet ettik
harika koylar gezdim
denize giremedim ama denizi dinledim
beynim dinlendi desem yeridir
perşembe uyku saatlerinden önce de evimize döndük
ben zannettim ki boynuma sarılacaklar
hiç oralı olmadılar desem yeridir
aldığım hediye oyuncaklara saldırdılar
sonra yalandan bana bir öpücük ve normal hayatlarına döndüler
ben de acaba eşimle birkaç gün tatil yapsak mı
zaten pek etkilenmiyorlar demeden edemedim

evden çok zor çıktım
harika bir mekanda denizin dibinde sabahın ilk ışıklarına kadar oturup muhabbet ettik
harika koylar gezdim

özenmedim desem yalan olur, ben de tatil istiyoruuum :)

suluk bütün gün elinde zaten, gezdikçe içiyo...
aslında derin oyuncaklarını da seven bi bebek, oynar yani... ama en sevdikleri su şişeleri, balonlar ve toplar...
eren pek hoşlanmamış belli ki kediden, bi dahaki seferi oyuncak alırken fikrini sorun :)
bugün yine botanikarktaydık canım, gelseydin keşke, çok katılım yoktu 7 kişi falandık...

Canim ben etkinligi gec farkettim ya ama resimlerinize falan baktim cok guzeller gelemedigime cok uzuldum. Ramazandan sonra yine yapalim insallah katilalim biz de.

Bu arada herkese hayirli ramazanlar bu yaramazla bakalim iftar saati gelicek mi ;)

Herkese hayırlı,bol bereketli ramazanlar :16:
2 senenin ardından tutucam inşallah bakalım benim yaramaz bıdıkla nasıl olucak. Yaramazlıklarına hergün bir yenisini ekliyor çünkü. Geçen gün de tvyi yere düşürdü Allahtan üstüne falan düşmedi. Sesi duyup odaya girdiğimde şok oldum ztn o manzara karşısında böyle kaldım :53:

Papatyacım kıskandım seni valla :) Ah nasıl ihtiyacım böyle bi şeye. Biz kısa süreli bırakabiliyoruz kayınvalideme benden başka kimse uyutamıyor çocuğu :(

Son düzenleme:
herkese selam
hayırlı ramazanlar arkadaşlar
iki senenin ardından bu sene tutacağım inşallah

evden çok zor çıktım
harika koylar gezdim
Böyle durumlarda ben de evden zor çıkıyorum çıkınca vicdan azabı çekiyorum bir süre..sonra senin dediğin gibi alışıyorum hemen..benim oğlum da döndüğümde oralı olmuyor tabi daha evimize geldiğinden beri hiç bir geceyi hiç bensiz geçirmedi..
Allah kabul etsin cnm oruçlarımızı..Ben de niyetlendim bakalım gece 2 saat uyanık kaldım sahurda ve sonrası oğlum da sürekli emmeye kalktı..bugün felaket uykusuzum...oğlum son günlerde geceleri emerken ağlıyor da bazen nesi var bilmiyorum acaba azılar mı gelecek...
Herkese hayırlı,bol bereketli ramazanlar :16:
2 senenin ardından tutucam inşallah bakalım benim yaramaz bıdıkla nasıl olucak. Yaramazlıklarına hergün bir yenisini ekliyor çünkü. Geçen gün de tvyi yere düşürdü Allahtan üstüne falan düşmedi. Sesi duyup odaya girdiğimde şok oldum ztn o manzara karşısında böyle kaldım :53:

Papatyacım kıskandım seni valla :) Ah nasıl ihtiyacım böyle bi şeye. Biz kısa süreli bırakabiliyoruz kayınvalideme benden başka kimse uyutamıyor çocuğu :(

Allah kabul etsin cnm Geçmiş olsun canım bizim tv duvarda sabitli siz de öyle yapın oluyorsa...
Benim oğlumu da benden başka kimse uyutamıyor genelde... çünkü memede uyuyor ama çok yorulursa uykusu gelirse dayanamıyor ayakta sallamayla gidiyor bazen...

Yenikullanıcı, bualca, Allah nazarlardan korusun, esirgesin yavrularınızı. Maşallah maşallah.. :nazar::nazar::nazar:
Papatyaaaaaa, ağzımın suyu akarak okudum yazını, reva mı bu behey Müslüman :)) Maşallah..:nazar::nazar::nazar:

canım öncelikle geçmiş olsun, bu ara biçoğumuzda var iştahsızlık, bizde de...
kilo hiç önemli değil yeterki yeteri kadar beslensin, bi de üstüne zayıf kalıyosa en güzeli...
ama sizde durum öyle değil sanırım, yemediği ve yeteri kadar beslenmediği için zayıf sanırım, o yüzden kendi yediği kadarına güvenip bırakmamalısın bence, biz hiç iyi bi örnek değiliz hala karışım veriyorum tek tek yemiyo ama, madem yeterince beslenemiyo bence yediği kadarından bi süre sonra kalan kısmını bence sen de kaşıkla vermelisin...
mesele bu sabah ben kahavaltı yaptım önce ben yerken aç olduğu için özendi geldi yanıma 1-2 tırnak büyüklüğünde ğarça ekmek ve o kadar da kaşar peynir yedi, sonrasında hçbişeye ağzını açmadı, bu kadarıyla yeterli beslenmesi mümkün değil tabi, 30-40 dk. kadar bekledim, kahvaltısını karışım olarak hazırladım kalanını kaşıkla yedirdim, ilk 3-4 kaşığa ağzını açtı sonra kollarıyla mücadele ediyo ağzını açmıyo, yine yeterince yemediği için, bi kolunu yumuşak bi şalla sıkı bi şek,lde değil yumuşakça mama sandalyesine bağlıyorum, mücadele etmiyo o koluyla sonra, karşısında da çizgi filme dalıyo kalanını daldıkça rahat, tek koluyla mücadele ettikçe birazcık zorlayarak yedirdim, şimdi öyle uyudu...
yani yemeyen çocuklarda bence kendi yediği kadarına ilave yapılmalı...
benim kızım tombik biraz ama inanın çok yediğinden değil, herşeyi blndardan yiyen çocuklar tombik oluyomuş çene kaslarını hareket ettirmiyo mide parçalama sindirme görevini yapmıyomuş o yüzden tombik oluyolarmış sanırım benimki de biraz zgenetik biraz da bu yüzden...
son günlerde benim kızım da çok iştahsız zorla bile yediremedim çoğu şeyi, o yüzden dün kan testini yaptırdık sonucu bugün alıcaz bakalım nasıl çıkıcak...

canımöğünleri sormuşsun ama onu kendine göre uyku saatlerinize göre falan ayarlarsın, sonuç olarak her gün, ceviz-badem-fındığını, peynirini,zeytinini,pekmezini,yumurtasını,ekmeğini,yiyosa domates salatalığını,etli-kıymalı-tavuklu-balıklı sebzeli bi yemeğini en az bi öğün,yoğurdunu verebiliyosan kefiri,meyvesini ver, içebiliyosa 200-300ml kadar da süt veren mükemmel olur, yani hepsini veremesen de bunlara yaklaşmaya çalış...

Bu aralar Arda da istekli yemiyor canım sıcaklardan sanırım böyle oluyor. Yediği kadar, çok fazla zorlamıyorum çünkü bu sefer daha kötü ters tepiyor. Yemediğinde insanın içi rahat etmiyor, tahammül sınırları zorlanıyor ama geçici bi dönemdir sıkma hemen canını sadece biraz daha fazla sabrediceksin. Biz de kahvaltıda zorlanıyoruz ama oğlum müziği çok seviyor önceden mutfaktaki tvyi açıp yediyordum o da bozulunca ben söylemeye başladım artık :) Sabah sabah o bed sesime nasıl katlanıyor ben de şaşırıyorum :) Bir de kendi başına yediği zmn daha iştahlı yiyor ya da bizimle birlikte yediğinde. Ve kesinlikle mama sandalyesinde yediriyorum başka türlü zap etmek mümkün değil ztn. Mesela peyniri de çok sevmez ya yumurtasına katarak veriyorum ya da tahin helvayı çok sever onunla birlikte veriyorum tatlı tuzlu karışıyor ama napıyım öyle yiyor o da. Sen eminim yedirmek için her yolu denemişsindir ztn ama hep sevdiği şekilde sevdiği şeylerle yedirmeye çalış sakın zorlama. Sağlıklı olsunlar önemli olan o. Eğer milletten de zayıf falan laflarını duyuyorsan takma onlar hep konuşur ztn. Umarım bu dönemi çabucak atlatırsınız canım tabi bu arada da kendini yıpratma.Yavruşunun sana ihtiyacı var annesi :48:
Çok sağolun canlar. ..çok çok iyisiniz...o kadar zorki benim için. .kafama takıyorum malesef. ..yemezse büyümez diye üzülüyorum. ..Dünden beri düzeldi baya iştahl...bu gün daha iyiydi....bal ceviz sütlü irmik patates yoğurt muz kaşık maması ve ekmek yedi bu gün maşallah. ..ete bayılıyor.ama bu gün istemedi canı..sabah veririm eti..yumurtada veriyim sabah. .hazır iştahi düzeliyorken..benim kızımın ara ara böyle dönemleri oluyor. ..niye anlamıyorum. .dişdenmi acaba?
Nazlma cnm dun tv de izledim saracoglu konusuyordu. Istahsiz cocuklar icin istah acmaya uzumu rondodan cekirdegiyle gecirin ve icirin diyodu. Bi dene istersen

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü
Swettymbunu kesin deniycem canım. ..sağol:16:
Canım bence sen kendini bu kadar yıpratma. Benim kızımda minicik hatta şöyle örnek vereyim geçen yaz giydiği elbiseler giyebiliyor yani o kadar. İlk zaman tombiş bir bebekti hareketlendikçe zayıfladı. Geçen avm'de bir densiz tezgahtar Cansu yürürken gördüğünde "ay gelişim geriliği var galiba" gibi beni delirtecek bir cümle kurdu . Ama ne yaparsan yap genetik bu durumda çok önemli bir faktör bence. Benim tarafımda kilolu kimse yok herkes normal.Ben 35 yaşında 3 doğum yapmış 45 kilo bir kadınım. Kızıma laf söyleyenlere çok kızınca "büyünce senin gibi zayıflamaya uğraşacağına şimdiden varsın zayıf olsun" diyorum. Çok şükür sağlığı, zihinsel gelişim çok iyi. Bence bu kilo meselesine bu kadar takılma. Ben ilkokula başladığımda 13 kiloymuş. Evrak üstünde yazmasa inanmam o kadar zayıfmışım yani. Ama vücut direncim iyidir çok şükür. Kızının sağlığı zihinsel gelişimi yerinde olduğuna göre kendini üzme derim.

Sakın yanlış anlama kendini çok üzdüğünü düşündüğüm için rahatlatmak istedim. Bu arada 3. çocuğumu büyütüyorum hiç birini saatle yada illa şunu bunu yemeli diye beslemedim. Hangimizin annesi saatle yada özene bezene büyütmüştür bilmiyorum... Sakınan göze çöp batar derler ya sen bekledikçe üstüne düştükce bu iş uzar. Bir müddet sonra kızın yemek meselesinde bu kadar hassas olduğunu hissettiğinde emin ol kullanacaktır. Tekrar kusura bakma akıl vermek değil ama tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Canım benim sağol...yazın o kadar iyi geldiki bana...her şeyi tek tek yazmışsın..bende zayıfım açıkcası. ..sadece hamilelik sonrasl kilo alırım..veririm sonra ne yersem yiyim kilo almıyorum..49 kiloyum..ama minyon değilim. ..kızım o kadar küçücük kemikleri filan ince....büyük kızım kemikli..benzemiyorlar abla kardeş. ...tecrübelerin beni çok etkiledi..çok teşekkür ederim. .yazını hikaye gibi okudum

brc, canım, bir yastıkta gençleşin inşallah :)
nazlıma, kuzum, ne yapacağını inan bilmiyorum ama bildiğim tek şey var. Lütfen zorla yedirmeye çalışma. Çocuk bir süre sonra yemeğe karşı aşırı derecede mesafeli ve kızgın olacak.
Onun aklında "yemek=zorlama+anne öfkesi" yer edinecek.

Ne bileyim, rutinin dışına çıksan. Değişik yemekler yapmaya çalışsan.
Kelin merhemi olsa başına sürermiş. Susayım ben.

O kadar haklısın ki...zorlamak iyi değil..akşam ekmek aldı eline.yedi kendi kendine..ama bazen kendime engel olamıyorum. ..her şeyi kötü düşünüyorum

Selam güzel anneler; arada bir uğrayıp bakıyorum umarım herkes iyidir.Hastalara acil şifalar, dertlilere acil devalar. Hepinizi öpüyorum.Hayırlı ramazanlar inşallah. Eki Görüntüle 1170112 Eki Görüntüle 1170114

inşallah canım...
maşallah kızına da,çok şeker...

biz de bu hallerdeyiz bu aralar teyzeleri...Eki Görüntüle 1170281 Eki Görüntüle 1170266 Eki Görüntüle 1170275 Eki Görüntüle 1170277

hadi kızlar sizden de resim bekliyoruz...
Oyyyy ne tatlılar maşallah teberakAllah. ..Allah korusun.Bahtları güzel olsun in şa Allah:16::16:

uyumak istiyorum , uyuyamıyorum
evimi temizlemem lazım, ama temizlemek istemiyorum
askılıktaki çamaşırların toplanması lazım ama toplamak istemiyorum
alışveriş yapmak istiyorum ama para harcamak istemiyorum
tatil modundayım ben ama dilenemiyorum

uyumak istiyorum , uyuyamıyorum
evimi temizlemem lazım, ama temizlemek istemiyorum
askılıktaki çamaşırların toplanması lazım ama toplamak istemiyorum
alışveriş yapmak istiyorum ama para harcamak istemiyorum
tatil modundayım ben ama dilenemiyorum

aynı ben :)
derin bikaç gündür yeni uyk düzeni tutturmuştu çok da güzeldi, akşam 7 buçuk-9 arası gece uykusu başlıyodu,12 gibi uyanıyodu hem süt y da çorba içip altını değiştirip 30-40 dk.da sallayıp hemen uyuyodu yine,sabah da 7-7 buçuk gibi uyanıyodu gündüze 12-1 gibi 1,5 saatlik tek uyku yapıyodu..
dün iftar falan derken anca 10da uyutabildim kendi de uyumadı o saate kadar, sonra 1de uyandı defalarca uyutuyorum yatırıyorum uyanıyo,yanımıza alıyoruz durmuyo derken 2,5-3 saat mücadele ettik uyumadı artık pes edip sahurumu yaptım,oynadı babasıyla iyice açıldı,sonra hep beraber yattık yine 15-20 dakika yatakta mızmız döndü durdu anca uyudu...sabah yine 8 gibi kalktı, gündğz 3 saatlik bi rekpr uyku yaptı bakalım bu gecemiz nasıl geçicek, sahurda aç kalıcam diye korktum, önceden hazırlayayım bari direkt yiyebileyim :)

Teyzeleri biz artık çişimizi öğrendik. Sizde başlayın bi an önce yazık ya bu sıcakta o bezin içindeler inanın ki öyle zor değil ben bi taraftan sınava hazırlanıyorum bu işin içinde bi de çiş öğreteyim. O kimyasal bezlerden kuratarın kuzuları. Dışarı çıkarken bile artık bez tutmuyoruz. Eğitimcilere kulak asmayın bu konuda facede tuvalet iletişimi var ordanda takip edebilirsiniz ben geç bile kaldım maya bahsetmişti ama cesaret edememiştim yaz gelince cesaretlendim

Teyzeleri biz artık çişimizi öğrendik. Sizde başlayın bi an önce yazık ya bu sıcakta o bezin içindeler inanın ki öyle zor değil ben bi taraftan sınava hazırlanıyorum bu işin içinde bi de çiş öğreteyim. O kimyasal bezlerden kuratarın kuzuları. Dışarı çıkarken bile artık bez tutmuyoruz. Eğitimcilere kulak asmayın bu konuda facede tuvalet iletişimi var ordanda takip edebilirsiniz ben geç bile kaldım maya bahsetmişti ama cesaret edememiştim yaz gelince cesaretlendim

canım nasıl başladın anlatır mısın biraz
benimkiler gaz çıkarınca bırt yaptım diyor
kaka yapınca annecim kaka yaptın mı diyince
ıkınma sesi çıkarıyorlar
kafalarını da evet anlamında sallıyorlar
biz de tatile gidince başlayacağız eğitime
ben bir de işin maliyet boyutundayım
iki popoya bez
inan hiç de az değil

Back