• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
aynı ben :)
derin bikaç gündür yeni uyk düzeni tutturmuştu çok da güzeldi, akşam 7 buçuk-9 arası gece uykusu başlıyodu,12 gibi uyanıyodu hem süt y da çorba içip altını değiştirip 30-40 dk.da sallayıp hemen uyuyodu yine,sabah da 7-7 buçuk gibi uyanıyodu gündüze 12-1 gibi 1,5 saatlik tek uyku yapıyodu..
dün iftar falan derken anca 10da uyutabildim kendi de uyumadı o saate kadar, sonra 1de uyandı defalarca uyutuyorum yatırıyorum uyanıyo,yanımıza alıyoruz durmuyo derken 2,5-3 saat mücadele ettik uyumadı artık pes edip sahurumu yaptım,oynadı babasıyla iyice açıldı,sonra hep beraber yattık yine 15-20 dakika yatakta mızmız döndü durdu anca uyudu...sabah yine 8 gibi kalktı, gündğz 3 saatlik bi rekpr uyku yaptı bakalım bu gecemiz nasıl geçicek, sahurda aç kalıcam diye korktum, önceden hazırlayayım bari direkt yiyebileyim :)

yazdıklarından anladığım düzeni çok sevdiğin
hiç bir şeyi olağan akışına bırakmadan kendi düzenin doğrultusunda gelişmesini isteyişin
sakın aynlış anlama canım seni yargılamıyorum
gündüzden sahur yiyeceğini hazırlayışın
kızının yemek ve uyku düzenine titizlikle dikkat edişin
bunlar seni yormuyor mu
ben çok rahatımdır
hatta benim rahatlığım annemi çok rahatsız etmiştir hep

biz de artık küçük istisnalar dışında
artık tek uyku yapıyoruz
gündüz en az iki saat uyuyorlar
akşam da 9 gibi yatıyorlar
ama sabah 6.30 gibi kalkıyorlar

ben de artık iki ay evdeyim
kuşlarıma ait tüm vaktim

yazdıklarından anladığım düzeni çok sevdiğin
hiç bir şeyi olağan akışına bırakmadan kendi düzenin doğrultusunda gelişmesini isteyişin
sakın aynlış anlama canım seni yargılamıyorum
gündüzden sahur yiyeceğini hazırlayışın
kızının yemek ve uyku düzenine titizlikle dikkat edişin
bunlar seni yormuyor mu
ben çok rahatımdır
hatta benim rahatlığım annemi çok rahatsız etmiştir hep

biz de artık küçük istisnalar dışında
artık tek uyku yapıyoruz
gündüz en az iki saat uyuyorlar
akşam da 9 gibi yatıyorlar
ama sabah 6.30 gibi kalkıyorlar

ben de artık iki ay evdeyim
kuşlarıma ait tüm vaktim

eleştirebilirsin de canım, ama huy işte,değişmiyo insan, öyleyim biraz ve benim bu durumum da eşimi de çevremdeki herkesi de rahatsız etmiştir :)
aman çocuğun düzeni kaçıcak aman uyku saati şaşıcak aman uyanıcak aman yemek düzeni şaşıcak gecikicek diye herkese herşeye müdahale eden bi karakterim :)

işte güzelmiş sizin düzen,biz de bikaç gün o düzendeydik kendi öyle uyumaya başlamıştı,rahat edicektim erken uyuyunca iftar sonrası ben de dinlenirim diye düşünüyodum, çünkü derin 12de uyurdu hep ve ben anca o saatten sonra kendi başıma kalıp yapacaklarımı yapabiliyodum ve hep geç yatıp erken kalkıyodum pek dinlenemiyodum şimdi ramazanda sahur da eklenince iyice zorlıycak gibi, bu akşam 11buçukta uyudu hiç zorlamadım kendi uykusu gelince uyuttum...

Teyzeleri biz artık çişimizi öğrendik. Sizde başlayın bi an önce yazık ya bu sıcakta o bezin içindeler inanın ki öyle zor değil ben bi taraftan sınava hazırlanıyorum bu işin içinde bi de çiş öğreteyim. O kimyasal bezlerden kuratarın kuzuları. Dışarı çıkarken bile artık bez tutmuyoruz. Eğitimcilere kulak asmayın bu konuda facede tuvalet iletişimi var ordanda takip edebilirsiniz ben geç bile kaldım maya bahsetmişti ama cesaret edememiştim yaz gelince cesaretlendim

Nasıl başardın canım bizimle de paylaşır mısın ben de üç gündür ıkındığını anlayınca tuvalete götürüyorum orda kaka yapıyor bazen kendisi yaparken kaka diyor gerçi dün iki kez yaptı ikincisi çok azdı zaten anlamadım yaptığını da bezine yaptı ama farkedersem hemen götürüyorum kakasına alışan çişini de söylermiş dediler ne kadar doğru bilmiyorum

Allah kabul etsin cnm Geçmiş olsun canım bizim tv duvarda sabitli siz de öyle yapın oluyorsa...
Benim oğlumu da benden başka kimse uyutamıyor genelde... çünkü memede uyuyor ama çok yorulursa uykusu gelirse dayanamıyor ayakta sallamayla gidiyor bazen...

Sağol canım. Kışın küçük oda da oturuyoruz orda duvara sabitliyoruz ama yazın odayı değiştiriyoruz ve duvara sabitleme imkanımız yok maalesef.Umarım bi daha aynı şeyi yapmaz... Ben maalesef emzirmiyorum cnm şimdiye kadar hep ayakta falan sallamıştım 1 haftadır yanına yatıp beraber uyuyoruz ama kayınvalideme bırakınca o da ayakta sallayarak uyutmaya çalışınca hiç uyumuyor. Çalışmayı düşünüyorum artık nasıl olucak ben de bilmiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=z_snmQpcdjQ

kızlar bu linkteki şarkılar favorilerimiz bu aralar, bayılıyo, her mama sandalyesine oturuşta açıyoruz ve bitene kadar ki bu 16 dk. falan, bitiriyoruz maşallah, tavsiye ederim,
yemeklerde olmasa da oynamak için çok hoşlar... aslında hepsi bildiğimiz bizim çocukluğumuzun şarkıları...
Arda da sevimli dostların şarkılarını çok seviyor.Kollarını açıp dönüp duruyor odanın ortasında,kendince dans ediyor :)

Teyzeleri biz artık çişimizi öğrendik. Sizde başlayın bi an önce yazık ya bu sıcakta o bezin içindeler inanın ki öyle zor değil ben bi taraftan sınava hazırlanıyorum bu işin içinde bi de çiş öğreteyim. O kimyasal bezlerden kuratarın kuzuları. Dışarı çıkarken bile artık bez tutmuyoruz. Eğitimcilere kulak asmayın bu konuda facede tuvalet iletişimi var ordanda takip edebilirsiniz ben geç bile kaldım maya bahsetmişti ama cesaret edememiştim yaz gelince cesaretlendim
Harikasın canım :nazar: Ben de bu yaz öğretmek istiyorum ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Çişş diyor, çişini nerden yaptığını da gösteriyor ama bilinçli olarak değil tabi.Yani yaparken göstermiyor sorarsak söylüyor. Ama lazımlığı sevdi oyun yaptı kendine. Tabi o kadar hareketli ki oturtuyorum 1-2 saniye sonra kalkıyor dönüp bakıyor arkasına.Sonra yine oturmak istiyor :) Başlangıç konusunda bize yardımcı olursan sevinirim canım

Kızlar bu arada blendarım bozuldu :14: Allahtan oğluş bulamaç fazla yemiyor ama yine de lazım oluyor insana. Önerebileceğiniz bir marka falan var mı memnun olduğunuz? :44:

Bn de ogretmek istiyorum tuvaletini ama cesaret edemiyorum hala erken gibi geliyor. Artik kaka yapinca burnunu tutup koktu yapiyo ama o kadar sadece. Egitimi veren anneler nasil basladiniz yazarmisiniz

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Kızlar bu arada blendarım bozuldu :14: Allahtan oğluş bulamaç fazla yemiyor ama yine de lazım oluyor insana. Önerebileceğiniz bir marka falan var mı memnun olduğunuz? :44:

bende braun un blendar ı var canım, 8 yıldır, çok sık kullanmazdım eskiden ama yaklaşık 10 aydır en aktif ben kullanıyorumdur heralde, tavsiye ederim :)

Yenikullanici biz de dun gece cok fenaydi sahura kadar 6 kere kalkmistir sonra bi yandan yemek hazirliyorum bi yandan.odaya gidiyorum pispisliyorum mahvoldum en sonunda aldik sofraya resmen bizimle sahur yaptı pide falan kemirdi bi de guluyor saka gibiydi ya sonrasında da pek uyumadi. 2 gecedir melisa cayi veriyordum az iciyordu ama sanki etkiliydi dun gece vermedim uyumadi ona bagladim biraz

Yenikullanici biz de dun gece cok fenaydi sahura kadar 6 kere kalkmistir sonra bi yandan yemek hazirliyorum bi yandan.odaya gidiyorum pispisliyorum mahvoldum en sonunda aldik sofraya resmen bizimle sahur yaptı pide falan kemirdi bi de guluyor saka gibiydi ya sonrasında da pek uyumadi. 2 gecedir melisa cayi veriyordum az iciyordu ama sanki etkiliydi dun gece vermedim uyumadi ona bagladim biraz

kötü oluyo gerçekten, bi de gece uyanmalarında babasında da uyumuyo illa ki beni istiyo, sahur yaklaşıyo bi yandan uyutamıyorum bi yandan... ben de pes edip bırakmıştım sahurdan sonra uyuduk beraber, dün gece iyiydi, 2 kereyle atlattık, 2de uyanınca eyvah dedim yine mi başlıyo neyse ki emziğini arıyomuş uyudu hemen, sonra 5 gibi uyanınca yanımıza gelmek istedi beraber uyuduk yine... alışkanlık mı yapıyo acaba çay...

bende braun un blendar ı var canım, 8 yıldır, çok sık kullanmazdım eskiden ama yaklaşık 10 aydır en aktif ben kullanıyorumdur heralde, tavsiye ederim :)

canım sen 8 yıldır mı evlisin?
bizim de 9 temmuz nikah yıldönümümüz
5 yılı bitireceğiz allahımın izniyle

bu minik şey de benim sıpam.

nasılsınız kızlar görüşmeyeli hayırlı ramazanlar hepimize.

benim minnak memnun bezinden hiç çiş kaka falan demiyor. ama ben tuvalete gidince ilğiyle geliyor çiş sesini duyunca ağlamaya başlıyor. beni suyla oynuyorum sanıyor:23:

Eklentiler

• $IMG_0922.webp
    $IMG_0922.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 54
  • $IMG_0923.webp
    $IMG_0923.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 32
  • $IMG_1104.webp
    $IMG_1104.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 37
Mrb kızlar 20. Gün kadar sürdü bizim çiş serüvenimiz. Bez tutmadım hiç ben biraz rahatımdır aman şura kirlendi aman burası kirlendi demem bu konuda rahat olmak gerekiyor. Ilk önce çişimizi yaptığımız yeri öğrendi ben klozete oturdum onada söyledim çiş diye:) başlarda çiş demiyor sen tahmin edip çişe götürüyorsun özellikle sıvı çok tüketince çok yapıyor sürekli lavaboya götürdüm klozete yapmayı öğrendi her götürdüğümde yapmadı tabi bu sizi umutsuzluğa düşürmesin. Her tuvalete çiş yaptığında alkışladık babasını çağırıp çişimiz gösterdik sonra sifona basıp çişimize baybay yaptık bu onu heveslendirdi önceleri 2 dakikada bir çiş yapıyordu azar azar sonradan mesafeler uzamaya başladı bu çilini kontrol edebildiğini gösteriyor. Bazen çilini yakaladım bazen yakalayamadım pantolona halıya köşeye bucağa yaptığı çok oldu. Şimdi çişi gelince çiş diyor ama oyuna dalarsa kaçırabiliyor. Yani biraz ilk zamanlar tuvalete sık sık gideceksiniz ve yaptığında çilini gösterip ödüllendireceksiniz hevesleniyor hep yapmak istiyor. Birde pepenin çiş şarkısını dinledik ve civil çocuğunda çiş şarkısı var onlardan da etkilendi. Bezsiz hayatın rahatlığına da alışırsa bezi hiç istemiyor gece yatarken bile istemiyor artık zorla bağlıyorum

Sizinkiler yapınca söylüyormuş Buda bi adım aslında yaptığının farkında olması bu evreye biz eğitim sırasında başladık siz 1-0 önden başlayacaksınız benim kızım söylemiyordu kakasını falan yapınca. Bence yaş büyünce daha zor oluyor erken yaşta daha çabuk öğreniyorlar. Yarın hiçbiriniz bez tutmamamda başlayabilirsiniz mesela burdan da yazıp birbirinizi cesaretlendirin.

Benim kızım lazımlığı istemedi korktu ona oturmaktan klozetede aparatlardan aldım oturmadı ben kendim ayakta tutuyorum. Istemiyorsa zorlamamalı ozaman inatlaşıyorlar çünkü. Ben dışarı çıkarken rahat edeyim diye bezlemek istiyorum ama kesinlikle kabul etmiyor artık ağaç dipleri bizim çiş yerimiz oldu çok komik görünüyor ama yapacak bişe yok.

benim minnak memnun bezinden hiç çiş kaka falan demiyor. ama ben tuvalete gidince ilğiyle geliyor çiş sesini duyunca ağlamaya başlıyor. beni suyla oynuyorum sanıyor:23:

Kız bu nasıl bişey :) Maşallah maşallah. Bizim buranın sıpaları birbirinden güzel. Allah'ım nazarlardan korusun.

Benim kızım lazımlığı istemedi korktu ona oturmaktan klozetede aparatlardan aldım oturmadı ben kendim ayakta tutuyorum. Istemiyorsa zorlamamalı ozaman inatlaşıyorlar çünkü. Ben dışarı çıkarken rahat edeyim diye bezlemek istiyorum ama kesinlikle kabul etmiyor artık ağaç dipleri bizim çiş yerimiz oldu çok komik görünüyor ama yapacak bişe yok.
Yerim sizi yerim. Ağaç dipleri heyooo, yaşasın :)

Tuvalet demişken bişey anlatmak geldi içimden benim oğlan sonu ti ile bşten her kelimeye attı diyo gitti geldi açtı kapattı falan ayıp söylemem ama anlatcam affedin şimdiden attıyı yeni yeni söyleyebiliyo tuvalete beraber gidşyoruz sonra ben yaparken ..... Pat diye ses duydu ve gördude sonra attı dedi ben gul gul gul öldum nekadar sevimli oluyolar bilmiyolar ben oraya bişey attım sanıyo çıldırıcaktım severken yanlış anlamayın neolur oanı yaşamak çok komikti diye yazmak istedim çok tatlılar gerçekten

canım maşallah çoook güzel kızın, Allah nazarlardan korusun...

Back