• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Papatyacım canım,
Yorgunluğun, yoğunluğun, kızgınlığın, kaygın, telaşın, endişen, öfken satırlarına öyle bir sinmiş ki..
İtiraf etmeliyim ki "dellendim resmen" sözüne çok güldüm.
Çünkü ben de "resmen dellenmiş" sağlık çalışanlarının işine karışmış, onlara işaret parmağımı göstererek tehditler savurmuş, ilgisizliklerini tüm dikkatleri "sesimi yükselterek" üzerime çekip ilgiye çevirmiş, evladıma bir yudum sağlık dilemiştim.

Canım canım canım..
Azıcık sabır.
Ben "kıt aklımla" az anladım ki çocukların vücudu bakteri ve mikroplarla tanışıyor. Hiç bir şey olmasa bile ateş azıcık yükseliyor, burun akıyor, hapşırık geligeliveriyor.

İnan ben hâlâ o tramvayı atlatamadım.
[Bazen böyle söylediğim için kendimi şiddetle eleştiriyorum. Evlatları dermansız dertler elinde incinen, örselenen, yıpranan annelere Rabbim Eyüp sabrı versin.]

Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..
Yavruların, şen, şakrak, bitmek yorulmak bilmeyen bir enerjiyle, odaları, sofaları arşınlayacak. Yorgunluktan harap ve bitap düşecekler emin ol.

Gökalp'ten bunalıp, daraldığım zamanlarda hep o uğursuz hastalık devresi geliyor aklıma.
İş yapıyorsam ve eteklerime sarılmışsa, ellerim bulaşık bulaşık sarılıveriyorum yavruma.
En sevdiğim açık yeşil bluzumla, kiraz yediriyorum mesela.
Geliyor, omuzlarımı ısırıyor, minik minik kiraz lekeleri oluyor omuzlarım.
Ben onları "annelik ve mutluluk nişanesi" olarak görüyorum.
Evim batmış, üstüm berbat olmuş, oğlumun kıyafetleri leke olmuş.
Umurumda mı?
Ne gam!

Canım,
Yemeklerini -hiç merak etme sen- şu devre hele bir kolayca geçsin, eskisi gibi yiyecekler.
Şimdi ben babasıyla sürekli bir çatışma halindeyim. Malum çocuk büyüdü, kıpır kıpır, gece saat 12'ye yaklaşıyor, enerji tavanda.
Babası kızıyor bana, "yedirme şuna, atamıyor enerjiyi" diyor.
Kastettiği de saat 13,00 civarı yedirdiğim 3 çay kaşığı pekmeze 3 çay kaşığı tahin.
Toplasan 1 yemek kaşığı etmez.
Ben onu yedirmek için dakikalarca uğraşayım, kuş geldi, civciv geldi diyeyim, babamız verme deyiversin..
"Allah'tan Gökalp üvey evlat değil :)" dedim, geçiştirdim ben de..

Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..
hep aklıma geldin inan ki
çok çok zor

Cnm çok geçmiş olsun sizin üzerinizde nazar var bence allahım korusun sizi

Bizde de bişey bitiyo başka bişey çıkıyo bıgün de oğlumun kollarında ve yüzünde kızarıklıklar oldu dünsadece yüzünde azıcık vardı bugün arabada kollarında güneşin değdiği yerlerde oldu . Burada birinde olmuştu foto çekip sormuştu bacaklarındaydı onun aynı onun bi alerji mi çıkmıştı o değişik bişey de yemedi aslında düğündeydik dün salon kurupastasını kemirmişti öğürdü bi ara tiksindi mi acaba ya da güneşten mi oldu offffff onlara bişey olasın

İyi geceler anneler.Hasta ve düşen bebişlerimize geçmiş olsun. .bizdede durum aynı..hep düşme filan oluyor.bende arada bağırıyorum kızıma..üzülüyorum tabii sonra. ..büyük kızım a bağırırım...çünki o artık anlıyor her şeyi. ..bazen sabrimin tükendiyi olur....Allah evlatlarımızı korusun. ..dermansız dert vermesin. .kızacağız elbet...papatyam öğrencine çok üzüldüm. ..allah şifa versin. .sizede geçmiş olsun.iyileşsin kuzucuklar...Zeynebime kıyamam. ..geçer iki üç güne.geçen ay reyyanında yanağına aynısı oldu..bizim de azılar daha yeni bitmişdi. Bu gün baktım köpek dişleri şişmiş...hayırlısı ile bitse bu diş fasll hepimiz rahatlıycaz....
Bizim kahvaltimiz hep aynı oluyor malesef. .ekmeğe yağ filan sürüyorum daha istemiyor onlarl...kahvaltı lar hep sorun bizde..yumurtayi bile zorla yiyor..en sevdiği şey et..onu iştahla yer bir tek..seneye düzelecek in şa Allah biliyorum. .aynı yoldan geçdim:1:nazlı artık her çey yer maşallah. .bal pekmez süt.....vuda düzelecek az sabır diyib günleri kovalıyoruz işte

canım çok çok geçmiş olsun,üstüste olmuş, ben de nazar var diyorum son günlerde çok üstüste geldi sizde, iyi olsunlar inşallah hep...

Bayindir hastanesi cemal bey benim doktorum. Bi de Bilgi hastanesinde bengü hanim varmis. Sorun neyse hemen buluyormus. Verdiği ilaçlar çok etkili oluyor diyor arkadaslarim. Bi denesene

Geçmiş olsun :(

çok çok sağ olun kızlar
hepinize teşekkür ederim

erenin ağzı hep aft olmuştu
yavrum 3 gündür inanın su bile içemiyordu
şurup bugün biraz etkisini gösterdi
az önce sütlü çorba içirdim ilk defa
yiyemediği için hep aç gezdi
gözlerinin altı çöktü minik kuşumun
açlığın verdiği mızmızlık ve sinir de vardı
inanın yaşamayan bilmez
çok zordu
zordu diyorum inşallah geçer ibi oldu
zeynom daha iyi atlattı çok şükür
O o kadar hırpalanmadı
duşlarını aldırdım yatırdım şimdi

bu arada dün gece de çok ağladığı için bu sabah yine doktora gittik
grip sadece ama dişle birleştiği için çok ağır atlatıyor dedi doktorumuz
ısrarla kulak ve boğazın temiz olduğunu ama üşütmeye bağlı olarak ince bağırsağının gaz dolu olduğunu
o gazın da bebeğe bıçak saplanıyormuş gibi bir acı vereceğini söyledi
bizden haberler bu kadar canlar
]

inanın yaşamayan bilmez
çok zordu
O o kadar hırpalanmadı

ısrarla kulak ve boğazın temiz olduğunu ama üşütmeye bağlı olarak ince bağırsağının gaz dolu olduğunu
]

Gecmis olsun, cok zor gercekten, biz 3haftadir ayni durumdayiz, 3defa doktora gittik, heran yeniden gidebiliriz. Allah sifa versin hepsine insallah.

Bizim kizda 3haftadir hasta, once oksurukle basladi, doktora gittik, hafif bisey dedi sadece peditus verdi. 4gun sonra bi kalkti gozleri kizarmis, surekli sulaniyor, burnu cesme gibi akiyor, hiril hiril gogsunden ses geliyor, sesleri kisilmis, hadi bidaha doktora. Bu defa bronsite cevirebilir deyip 10igne, iki surup ve istah acici verdi. Onlarida kullandik biraz duzelmisti, bu defada atesi cikmaya basladi, hadi yine doktora, bagisiklik guclendirici verdi, bu arada sut ve mama disinda hicbirsey yemiyor tabi. Atesi iki gun daha dusmezse getirin serum takalim dedi doktor ama fitille dustu atesi. Dun bugundur iyiydi biraz ama bu aksamda yine hiril hiril nefes almaya basladi. 3haftadir agzina kasik sokamiyoruz, suruplarini bile iciremiyiruz dogru duzgun. Degisik kasik mamalarindan aldim, sulu bi sekilde yapip icine pekmez yada bal katip biberonla icirmeye calisiyorum, yoksa ac ac geziyor vede toparlayamiyor. Iki haftada 800gr vermisti, uzerinden bir haftada gecti, biraz daha vermistir kesin. Allah onlara sifa, bizlerede sabir versin...

Zeynep koridorumuzda koşarken
ayağı halıya takıldı ve o hızla düşüp yanağını kapının kenarına çarptı
anında mosmor oldu
yavrumun canı nasıl yandıysa ağlarken nefesi kesildi
alnına denk gelseydi inanın alnı ,kaşı falan hep açılırdı
yanağı hem çok şişti hem mosmor oldu
offffffffffff offfffffffffffffff
allahım her şey üst üste geldi
Çok geçmiş olsun cnm geldi mi hepsi üst üste gelir ztn. Geçicek hepsi geçicek elbet. Dermansız dert vermesin Allah. Eren'in gazı için de rezene ya da papatya çayı denedin mi cnm iyi gelir belki?

Bizde de bişey bitiyo başka bişey çıkıyo bıgün de oğlumun kollarında ve yüzünde kızarıklıklar oldu dünsadece yüzünde azıcık vardı bugün arabada kollarında güneşin değdiği yerlerde oldu . Burada birinde olmuştu foto çekip sormuştu bacaklarındaydı onun aynı onun bi alerji mi çıkmıştı o değişik bişey de yemedi aslında düğündeydik dün salon kurupastasını kemirmişti öğürdü bi ara tiksindi mi acaba ya da güneşten mi oldu offffff onlara bişey olasın
Size de geçmiş olsun cnm. Bizim öyle olmuştu önce ayaklarında başlamıştı sonra göbek bölgesi ve kollarında günden güne artıyordu. Ben de o gün değişik bişey yedirmemiştim yumurta mı dokundu acaba diye düşündüm ama doktor viral döküntü normal bişey çocuklarda genelde oluyor dedi ve allerset verdi bize 3-4 gün kullandım. Bir de o aralar hava sıcak olduğu için hergün banyo yaptırdım. 3-4 günde geçti çok şükür. Artarsa sen de bi doktora gösterirsin canım

Hafta sonu biriktirdiğim süt kaymaklarından tereyağ yaptım. Eşim bayıldı oğluma da gönül rahatlığıyla veriyorum. Eğer dışardan inek sütü falan alıyorsanız muhakkak deneyin kızlar

Bende kucukcekmece halkalidayim kizlar, sabah kapiya gelip yaptilar cocuk felci asisini, agizdan iki damla...

beni aramadılar da gelen de yok, belki evde olmadığımız bi zamanda mı geldiler acaba, ben de hemşireyi arayamadım ha uyuyo uyanınca arıyayım diyorum uynaınca unutuyorum sonra akşam oluyo,yarın arıyayım mutlaka... yaptırsak mı ona da emin değilim ki bizimkiler zaten aşılı değil mi salgın varsa olduğu aşı korumayacaksa niye oldu ki...

inanın yaşamayan bilmez
çok zordu
O o kadar hırpalanmadı

]

canım çabucak atlatırlar ikisi de inşallah artık, sen de onlarda yıprandınız çok... çok iyi anlıyorum ben de, anne baba içinde özellikle anne için de çok yorucu yıpratıcı bi dönem çocuklar hasta olunca...

Gecmis olsun, cok zor gercekten, biz 3haftadir ayni durumdayiz, 3defa doktora gittik, heran yeniden gidebiliriz. Allah sifa versin hepsine insallah.

Bizim kizda 3haftadir hasta, once oksurukle basladi, doktora gittik, hafif bisey dedi sadece peditus verdi. 4gun sonra bi kalkti gozleri kizarmis, surekli sulaniyor, burnu cesme gibi akiyor, hiril hiril gogsunden ses geliyor, sesleri kisilmis, hadi bidaha doktora. Bu defa bronsite cevirebilir deyip 10igne, iki surup ve istah acici verdi. Onlarida kullandik biraz duzelmisti, bu defada atesi cikmaya basladi, hadi yine doktora, bagisiklik guclendirici verdi, bu arada sut ve mama disinda hicbirsey yemiyor tabi. Atesi iki gun daha dusmezse getirin serum takalim dedi doktor ama fitille dustu atesi. Dun bugundur iyiydi biraz ama bu aksamda yine hiril hiril nefes almaya basladi. 3haftadir agzina kasik sokamiyoruz, suruplarini bile iciremiyiruz dogru duzgun. Degisik kasik mamalarindan aldim, sulu bi sekilde yapip icine pekmez yada bal katip biberonla icirmeye calisiyorum, yoksa ac ac geziyor vede toparlayamiyor. Iki haftada 800gr vermisti, uzerinden bir haftada gecti, biraz daha vermistir kesin. Allah onlara sifa, bizlerede sabir versin...

canım çok geçmiş olsun size de, merak etmiştim ben de seni bayadır yazmıyodun burda da facede de,
aklıma şimdi geldi aşıy yaptılar demiştin ya hastalığının üstüne aşıyla mikrop aldığı için zayıf düşüp tekrar hasta olmuş olabilir mi, bizim 1 yaş aşılarında öyle olmuştu, hafif gribal bi durumumu vardı peditus kullanıyodu tam geçer gibiydi doktor kontrolde ciddi bişey yok yapalım aşılarını deği bu sefer aşılardan sonra daha ağır hastalanmıştı...

Geçmiş olsun cnm

beni aramadılar da gelen de yok, belki evde olmadığımız bi zamanda mı geldiler acaba, ben de hemşireyi arayamadım ha uyuyo uyanınca arıyayım diyorum uynaınca unutuyorum sonra akşam oluyo,yarın arıyayım mutlaka... yaptırsak mı ona da emin değilim ki bizimkiler zaten aşılı değil mi salgın varsa olduğu aşı korumayacaksa niye oldu ki...

canım çabucak atlatırlar ikisi de inşallah artık, sen de onlarda yıprandınız çok... çok iyi anlıyorum ben de, anne baba içinde özellikle anne için de çok yorucu yıpratıcı bi dönem çocuklar hasta olunca...

canım çok geçmiş olsun size de, merak etmiştim ben de seni bayadır yazmıyodun burda da facede de,
aklıma şimdi geldi aşıy yaptılar demiştin ya hastalığının üstüne aşıyla mikrop aldığı için zayıf düşüp tekrar hasta olmuş olabilir mi, bizim 1 yaş aşılarında öyle olmuştu, hafif gribal bi durumumu vardı peditus kullanıyodu tam geçer gibiydi doktor kontrolde ciddi bişey yok yapalım aşılarını deği bu sefer aşılardan sonra daha ağır hastalanmıştı...

Sagol canim. Bilmiyorumki olabilir belkide. Asiyi yapmadan once soyledim hasta oldugunu, bisey olmaz dediler. Hatta kampanyanin brosurunu verdiler, orda da oksuruk, ates, ishal gibi rahatsizliklar asinin yapilmasina engel degildir yaziyordu. Biraz biseyler yedirmeyi basarabilsem toparlayacak ama yemiyor maalesef...

Bide gelenlerde asi icin bebeklerin listesi filan yok ellerinde, sirayla her kapiyi calip 0-5yas arasi cocugunuz var mi diye soruyorlar, varsa kimligini alip bi form doldurup bizede asi yapildi diye bi kart verip gidiyorlar. Evde bulamadilarsa tekrar gelmezler sanirim. saglik ocagindan degildi gelenler, saglik bakanliginin gezici asi ekibiymis. Ama verdikleri brosurde de asi yaptirmak icin aile hekiminize danisin yaziyor, onlarda yapiyor heralde... valla ben hic dusunmeden yaptirdim canim, dedigin gibi sokaklarda parklarda filan o kadar coklar ki eger salgin varsa heryer mikropludur. Gecen parkta kizim yerde buldugu cekirdegi kasla goz arasinda agzina atmis, aldim agzindan ama al iste sana mikrop...

Geçmiş olsun cnm

Sagol canim, gecsin artik insallah, gercekten cok yordu beni uc haftadir...

Papatya ve Clue çok geçmiş olsun kızlar Allah kolaylık versin..
Çarşamba günü kısmetse Antalya yolcusuyuz...inşallah güzel bir yolculuk ve güzel bir hafta geçiririz...

Sagol canim. Bilmiyorumki olabilir belkide. Asiyi yapmadan once soyledim hasta oldugunu, bisey olmaz dediler. Hatta kampanyanin brosurunu verdiler, orda da oksuruk, ates, ishal gibi rahatsizliklar asinin yapilmasina engel degildir yaziyordu. Biraz biseyler yedirmeyi basarabilsem toparlayacak ama yemiyor maalesef...

Bide gelenlerde asi icin bebeklerin listesi filan yok ellerinde, sirayla her kapiyi calip 0-5yas arasi cocugunuz var mi diye soruyorlar, varsa kimligini alip bi form doldurup bizede asi yapildi diye bi kart verip gidiyorlar. Evde bulamadilarsa tekrar gelmezler sanirim. saglik ocagindan degildi gelenler, saglik bakanliginin gezici asi ekibiymis. Ama verdikleri brosurde de asi yaptirmak icin aile hekiminize danisin yaziyor, onlarda yapiyor heralde... valla ben hic dusunmeden yaptirdim canim, dedigin gibi sokaklarda parklarda filan o kadar coklar ki eger salgin varsa heryer mikropludur. Gecen parkta kizim yerde buldugu cekirdegi kasla goz arasinda agzina atmis, aldim agzindan ama al iste sana mikrop...

Sagol canim, gecsin artik insallah, gercekten cok yordu beni uc haftadir...

derin herşeyi ağzına sürüyo mümkün değil mikroptan korumak... yarın bi sorayım bakayım ne diycekler...

Papatya ve Clue çok geçmiş olsun kızlar Allah kolaylık versin..
Çarşamba günü kısmetse Antalya yolcusuyuz...inşallah güzel bir yolculuk ve güzel bir hafta geçiririz...

iyi tatiller canım şimdiden...

kızlar bebeklerinize pancar verdiniz mi hiç, baktım internetten verilebiliyomuş sanırım ama yine de veren var mı ona göre vericem ben de...

papatya ve clue,
Tez vakitte atlatsın inşallah yavrucaklar, defolsun gitsin mikroplar, hastalıklar.
Clue canım, Gökalp hastalandığında 9 günde 700 gr kilo kaybetmişti. Hepsini almadı ama, sağlıkla dolanıyor ya ortalıkta, keremine şükür.
Papatyacım senin mutluluğun da kederin de iki kat.
Allah kolaylıklar versin.

inanın yaşamayan bilmez
çok zordu
O o kadar hırpalanmadı

]

çok çok geçmiş olsun en kısa sürede toparlanırlar merak etme..bize doktor öyle demişti diş ile birleştiği için bazı hastalıklar daha cok hırpalıyormuş malesefki :( bütün bebeklere acil şifa versin Allah..

küçükçekmece de rşskli bölgeler arasında geçiyo, ben de küçükçekmece-halkaıdayım ama bizi de aramadılar... dediğin gibi oturduğum bölgede ikamet etmiyolar ama burdaki marketlerin önünde bi sürü suriyeli çocuk dileniyo, ışıklarda falan... gerçekten çok can sıkıcı şeyler bunlar ya, yaptırsak bi zararı olur mu fazladan aşı oluyo sonuçta, yaptırmasak Allah korusun insanın içi rahat etmez.. biz niye aşılanıyoruz ya, madem suriyeliler aşısızdı onları aşılamadan sokmasalardı illaki geleceklerse ülkemize...
sen menenjiti yaptırdın mı canım,onu da sordum doktora yine öneriyo o ama tek doz iki doz olayında çok net değil tek dozu yapıyo onu yapıyo normalde kendi kızına da yapmış,ama laf arasında konuşurken 2 kere aşılanmış olmanın da daha sıkı koruyuculuğu olduğunu söyledi, bu durumda 2 doz olan aşıyı mı yaptırsa daha iyi.. ya da evde kendin bakıyoan okula gitmiycekse çok dışarı çıkmıyosa 2 yaşını bekleyip öyle yapalım dedi... napıcamı bilmiyorum yanlış bişey yapmak da geç kalmak da istemiyorum...

bizide kimse aramadı kapıya gelende olmadı henüz aşı için ama açıkcası kafamda karışık halde...zaten aşılılar ve 18. ayda tekrar aşı olacaklar çocuk felci için...bu aşıda 2 dozmuş galiba e yani nerdeyse her ay aşımı olacak bebekler yazık o bedenlerine...başka bir forumda okudum birinin doktoru canlı aşıların bazı bebekleri hasta edeceğini söylemiş önermmemiş...bir başkasının doktoru bu aşıyı olalı çok zaman geçmemiş ek aşıya gerek yok demiş...herkes bişeyler söylüyor gene...

menejiti yaptırmdım doktor önermemişti bize şuan gerek yok dedi bekleyelim dedi başka doktor yorumlarındanda yaptırmayın diyenler var yaptıranlar var ben beklemedeyim..kreşe gitmiyor pek fazla kalabalığa girmiyor şuan o yüzden yaptırmıyorum bu ara zaten aşı yüklemesi oluyo bebeklere baksana bu çok yanlış gibi geliyor bana...

Canım çok geçmiş olsun inş biran önce toparlanır

Çok geçmiş olsun cnm geldi mi hepsi üst üste gelir ztn. Geçicek hepsi geçicek elbet. Dermansız dert vermesin Allah. Eren'in gazı için de rezene ya da papatya çayı denedin mi cnm iyi gelir belki?

Size de geçmiş olsun cnm. Bizim öyle olmuştu önce ayaklarında başlamıştı sonra göbek bölgesi ve kollarında günden güne artıyordu. Ben de o gün değişik bişey yedirmemiştim yumurta mı dokundu acaba diye düşündüm ama doktor viral döküntü normal bişey çocuklarda genelde oluyor dedi ve allerset verdi bize 3-4 gün kullandım. Bir de o aralar hava sıcak olduğu için hergün banyo yaptırdım. 3-4 günde geçti çok şükür. Artarsa sen de bi doktora gösterirsin canım

Tmm canım artarsa götürürüm ben de şimdilik aynı kızarıklık dışında bişey yok çok şükür inş geçer

size de çok geçmiş olsun canım

Hafta sonu biriktirdiğim süt kaymaklarından tereyağ yaptım. Eşim bayıldı oğluma da gönül rahatlığıyla veriyorum. Eğer dışardan inek sütü falan alıyorsanız muhakkak deneyin kızlar

ben zaten yapıyorum canım
kaymağı eskiden severek yiyorlardı
ama şimdi yemiyorlar

"Allah'ım şu sıkıntımı benden al da Kaf Dağı'nın arkasına at."
Ne güzel.
Ne de güzel.

evet çok güzel

Back