hep aklıma geldin inan kiPapatyacım canım,
Yorgunluğun, yoğunluğun, kızgınlığın, kaygın, telaşın, endişen, öfken satırlarına öyle bir sinmiş ki..
İtiraf etmeliyim ki "dellendim resmen" sözüne çok güldüm.
Çünkü ben de "resmen dellenmiş" sağlık çalışanlarının işine karışmış, onlara işaret parmağımı göstererek tehditler savurmuş, ilgisizliklerini tüm dikkatleri "sesimi yükselterek" üzerime çekip ilgiye çevirmiş, evladıma bir yudum sağlık dilemiştim.
Canım canım canım..
Azıcık sabır.
Ben "kıt aklımla" az anladım ki çocukların vücudu bakteri ve mikroplarla tanışıyor. Hiç bir şey olmasa bile ateş azıcık yükseliyor, burun akıyor, hapşırık geligeliveriyor.
İnan ben hâlâ o tramvayı atlatamadım.
[Bazen böyle söylediğim için kendimi şiddetle eleştiriyorum. Evlatları dermansız dertler elinde incinen, örselenen, yıpranan annelere Rabbim Eyüp sabrı versin.]
Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..
Yavruların, şen, şakrak, bitmek yorulmak bilmeyen bir enerjiyle, odaları, sofaları arşınlayacak. Yorgunluktan harap ve bitap düşecekler emin ol.
Gökalp'ten bunalıp, daraldığım zamanlarda hep o uğursuz hastalık devresi geliyor aklıma.
İş yapıyorsam ve eteklerime sarılmışsa, ellerim bulaşık bulaşık sarılıveriyorum yavruma.
En sevdiğim açık yeşil bluzumla, kiraz yediriyorum mesela.
Geliyor, omuzlarımı ısırıyor, minik minik kiraz lekeleri oluyor omuzlarım.
Ben onları "annelik ve mutluluk nişanesi" olarak görüyorum.
Evim batmış, üstüm berbat olmuş, oğlumun kıyafetleri leke olmuş.
Umurumda mı?
Ne gam!
Canım,
Yemeklerini -hiç merak etme sen- şu devre hele bir kolayca geçsin, eskisi gibi yiyecekler.
Şimdi ben babasıyla sürekli bir çatışma halindeyim. Malum çocuk büyüdü, kıpır kıpır, gece saat 12'ye yaklaşıyor, enerji tavanda.
Babası kızıyor bana, "yedirme şuna, atamıyor enerjiyi" diyor.
Kastettiği de saat 13,00 civarı yedirdiğim 3 çay kaşığı pekmeze 3 çay kaşığı tahin.
Toplasan 1 yemek kaşığı etmez.
Ben onu yedirmek için dakikalarca uğraşayım, kuş geldi, civciv geldi diyeyim, babamız verme deyiversin..
"Allah'tan Gökalp üvey evlat değil :)" dedim, geçiştirdim ben de..
Canım, canım, canım,
Hepsi geçecek.
Azıcık sabır..
çok çok zor