• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Yok canım doğru gruba istek yollamıştım, küstüm daha da istek yollamam :)

sen bilirsin canım :)

herkese selam kizlar soran ilgilenen herkese cok tesekkurler boynundaki bezeler iki uc hafta once enfeksiyon gecirmistik ondan oldugunu bildigim icin dert etmedim cogu bebekte oluyomus zaten ensesinin ustunde bi tane daha farkedince korktum bugun baska bi hastaneye gittik once cerrahtan mi yoksa cocuk dr dan mi sira alacagimi bilemedim sonra cerrah eliyle bakti siz cocuk dr a gidin korkmayin dedi onemsiz gibi bi surat ifadesi takindi rahatladim dr a gittik o da muayene etti korkulacak gibi biseye benzemiyo ama iciniz rahatlasin diye ultrason cekelim dedi persembeye randevu aldik ins o da temiz cikar dr a dedim ki dun gece dr parca alalim isterseniz dedi dedim guldu hemen parca mi alinir cocuktan dedi simdi persembeyi bekliyoruz gelisimi de iyiymis ortalamada dedi 10.5 kg,78,5 cm boy sonuclari iyi ciksin bi fakiri sevindirecem ins

asyaseyhan masallah bebegine allah saglik sihhat versin insallah

sonuçlar iyi çıkar inşallah, tabi canım hemen parça mı alınırmış nasıl bi doktor böyle söyler...

Çok sağolun teyzeleri :) Kuzum o benim, kuşuummmmmmmmmmmmm :)
Metrocum, evet eşim Sivaslı, merkezde oturuyor kayınvalidemler. Sen de mi oralısın, yoksa eşinden mi Sivaslısın?

Papatyacım, vallahi maşallah demiştim, şükürler olsun ki bizim de uykumuz düzensiz olsa da çığrından çıkmıyor.
Bi de ben de oğlumdaki kusurları görebiliyorum. Kaş yapısına bayılıyorum mesela, çok orijinal, zigzaglı :) Kafasının arkası düze yakın. Bacakları azcık eğri. Kuşum o benimmm, kuzummmmmmmm :)

Aklıma geldi, evvellerden evvel bir akrabamızın 5-6 yaşlarında oğlu vardı. Çocuğun sağ gözünün hemen altında birbirine ters durmuş iki balık şekline benzer, hafif büyükçe ben vardı. Görür görmez "Ay ne tatlı, nasıl da yakışmış" dedim. Annesi "Vallahi asyaseyhan şimdiye kadar herkes 'yazık çocuğa, ebediyete kadar bir iz' dedi. İlk kez sen olumlu konuştun." Ben yine "Ay olur mu hiç annesi, düşünsene hiç kimsede yok, bu ben onun albenisi" demiştim.

Misal benim de ön dişlerimin arası ayrık:1: Bacaklarım doğuştan eğriymiş, 1-1,5 senelik ciddi bir tedavi sonrası düzelmiş.
Basenleyim, iki kilometre öteden farkedilir :)
Bi de kendimi telefonda birilerine hatırlatmam gerekirse "Falan yerdenim, yeşil gözlü, şişman" derim:1:
Son olarak Gökalp'in hallerine has Gökalpçe dosyamdan yine Gökalpçe haller.
Kaşlara dikkatttttt:1: $IMG_7739.webp$IMG_8784.webp$995592_620279061368944_1847758956_n.webp$IMG_0067.webp

Kızlar aranızda bebeğine her gün kefir veren var mı? Ben birkaç gündür kefir mayalayıyorum. Her gün 100 ml kadar da biberonla veriyorum. Sevdi sanki, açken de verince bitince doymamış olduğundan ağlıyor. Çok süt ürünü vermek istemiyorum aslında demir eksikliği var ama en çok süt ürünlerini yiyor ve seviyor. Öğle için yaptığım çorbaların içine hem kıyma hem yumurta koyuyorum, demir eksikliği için ama babası gibi talasemi taşıyıcısıysa pek faydası olmaz sanırım. 3 hafta oldu daha tahlil sonucumuz çıkmamış.

Zeynep ilk defa böyle kalktı, oturdu iki saat
inşallah da son olur
ay maşallah deyin teyzesi
3 gündür hiç uyanmıyorlar ama ben bu gece uyansınlar da süt içsinler diye aç yatırdım
çünkü yoğurt da yediremiyorum bu aralar
kalsiyumu sadece peynirden alıyorlar
o da yetmiyordur diye içim rahat etmiyor

ayyyy bu duygu bir tek bende var zannediyordum
benim sezaryenim çok güzeldi ama sonrası felaketti
bebekleri kucağıma bile almak istemedim
görür görmez de aşık olmadım onlara
hatta kayınvalidem eve gelince bebekleri kucağıma veriyordu
al kızım konuş diyordu
ama içimden gelmiyordu
çok güzel gelmiyorlardı bana
kusurlarını görüyordum ve zannediyordum ki herkes onları çirkin görüyor

hala da bebeklerimin kusurlarını görebiliyorum
erenimin bacakları pek düzgün değil
Zeynep'imin kirpikleri az gibi
sizler kuzularınızı mükemmel mi görüyorsunuz yoksa kusurlarını görüp, kendinize itiraf edebiliyor musunuz?
merak ettim de ))))
sevip sevmeme meselesi değil bu
sakın yanlış anlamayın kızlar
hepimiz ölüyoruz yavrularımıza
Benim kızımın da göbüşü var,aslında kilosu normal ama. :1: Doğduğunda bana hiç te çirkin gelmemişti. Dünyanın en güzel bebeğiydi 2400 gram doğmasına rağmen. Sonra o zamanki fotoğraflarına baktıkça "ne çirkinmişsin kızım" dedim. :27::27: Minicik, burnu yüzüne epey bir büyük kalmış alnı kıllıymış. Ama doğduğunda hiç biri gözüme görünmemişti.

herkese selam kizlar soran ilgilenen herkese cok tesekkurler boynundaki bezeler iki uc hafta once enfeksiyon gecirmistik ondan oldugunu bildigim icin dert etmedim cogu bebekte oluyomus zaten ensesinin ustunde bi tane daha farkedince korktum bugun baska bi hastaneye gittik once cerrahtan mi yoksa cocuk dr dan mi sira alacagimi bilemedim sonra cerrah eliyle bakti siz cocuk dr a gidin korkmayin dedi onemsiz gibi bi surat ifadesi takindi rahatladim dr a gittik o da muayene etti korkulacak gibi biseye benzemiyo ama iciniz rahatlasin diye ultrason cekelim dedi persembeye randevu aldik ins o da temiz cikar dr a dedim ki dun gece dr parca alalim isterseniz dedi dedim guldu hemen parca mi alinir cocuktan dedi simdi persembeyi bekliyoruz gelisimi de iyiymis ortalamada dedi 10.5 kg,78,5 cm boy sonuclari iyi ciksin bi fakiri sevindirecem ins

asyaseyhan masallah bebegine allah saglik sihhat versin insallah
Tekrar geçmiş olsun

inşallah da son olur
3 gündür hiç uyanmıyorlar ama ben bu gece uyansınlar da süt içsinler diye aç yatırdım

al kızım konuş diyordu
ama içimden gelmiyordu

sizler kuzularınızı mükemmel mi görüyorsunuz yoksa kusurlarını görüp, kendinize itiraf edebiliyor musunuz?
merak ettim de ))))

Benimki de çok beyaz ve goz kapakları damarli benim gibi ama çok tatil maşallah :)

Ben de cocugum herkese tatlı herkese güzel gelsin isteyenlerdenim sizin gibi ben de cocugumu sevmiyolar mi acaba diye cok dusunuyordum hatta yigenlerimi annemden babamdan kiskaniyordum. Ama anladım evlat her turlu beseri kusurdan munezzeh. Gozunun gorduguyle kalbinin gördüğü farkli. Ve herkesin yavrusu kendine güzel. Ben biraz mukemmelliyetci oldugumdan kendim de de cok kusur bulurum. Ama oglum kel ve koca burunlu olmasina ragmen bana dünyanın en guzel çocuğu gibi geliyo... kargaya yavrusu sahan gorunurmus misali :) Rabbim onlari o kadar kusursuz o kadar masum yaratmis ki bizim gozlerimiz kusurlu aslinda.

inşallah da son olur

al kızım konuş diyordu
ama içimden gelmiyordu

merak ettim de ))))

Ben kusursuz görmüyorum kusursuz olan bişey yok zaten..kızımda yeni dogdugunda fazla tuylü gelmişti bana çoğu gitti ama hala var biraz niye öyle bilmiyorum belki kusur değil saglık sorunudur :-( kaşlarının ortasnda hafıf tüy var büyüdüğünde zor olacak onun için bu durum..bende yok halbuki ama baba tatafına cektı galiba

Birde yazmayı unuttum kızımda biraz göbek çıktı bu ara. ..kılosu az normal sayılır ama göbek var sizlerde var mı ki

canım yaa ben hiç kefir vermedim.
Benim oğluşun göbeği doğuştan var canım, kilosuyla alakası yok, en zayıf halinde bile göbekliydi.

Demek ki neymiş, bebişler büyüyünceye dek uyku düzenimiz "düzensizlik" olacakmış.
Daha şimdi yattı kızlar, dün gece 12,30 da uyumuştu.
Gündüz az uyuduğu gibi bu saatlerde yatmasına rağmen sabah erkenden kalkıyor.
Püffff:ssz:

inşallah da son olur

al kızım konuş diyordu
ama içimden gelmiyordu

merak ettim de ))))

benim kızımın da gıdısı var babası gibi ve de boynu pek uzun değil, hatta babası kardan adam gibi diyo :) çok tatlı ama tombiş tombiş görnüyo öyle iyice maşallah... ön dişlerimiz de seyrek baya baya süalede kimsede olmamasına rağmen, ama çok şeker ... yani bana her haliyle çok güzel çok şeker... işte benim tontişim...$drn.webp

Çok sağolun teyzeleri :) Kuzum o benim, kuşuummmmmmmmmmmmm :)
Metrocum, evet eşim Sivaslı, merkezde oturuyor kayınvalidemler. Sen de mi oralısın, yoksa eşinden mi Sivaslısın?

Papatyacım, vallahi maşallah demiştim, şükürler olsun ki bizim de uykumuz düzensiz olsa da çığrından çıkmıyor.
Bi de ben de oğlumdaki kusurları görebiliyorum. Kaş yapısına bayılıyorum mesela, çok orijinal, zigzaglı :) Kafasının arkası düze yakın. Bacakları azcık eğri. Kuşum o benimmm, kuzummmmmmmm :)

Aklıma geldi, evvellerden evvel bir akrabamızın 5-6 yaşlarında oğlu vardı. Çocuğun sağ gözünün hemen altında birbirine ters durmuş iki balık şekline benzer, hafif büyükçe ben vardı. Görür görmez "Ay ne tatlı, nasıl da yakışmış" dedim. Annesi "Vallahi asyaseyhan şimdiye kadar herkes 'yazık çocuğa, ebediyete kadar bir iz' dedi. İlk kez sen olumlu konuştun." Ben yine "Ay olur mu hiç annesi, düşünsene hiç kimsede yok, bu ben onun albenisi" demiştim.

Misal benim de ön dişlerimin arası ayrık:1: Bacaklarım doğuştan eğriymiş, 1-1,5 senelik ciddi bir tedavi sonrası düzelmiş.
Basenleyim, iki kilometre öteden farkedilir :)
Bi de kendimi telefonda birilerine hatırlatmam gerekirse "Falan yerdenim, yeşil gözlü, şişman" derim:1:
Son olarak Gökalp'in hallerine has Gökalpçe dosyamdan yine Gökalpçe haller.
Kaşlara dikkatttttt:1:Eki Görüntüle 1139649 Eki Görüntüle 1139650 Eki Görüntüle 1139648 Eki Görüntüle 1139651

ben dememiş miydim her haliyle her resimde ayrı güzel ayrı şeker maşallah...

Kızlar aranızda bebeğine her gün kefir veren var mı? Ben birkaç gündür kefir mayalayıyorum. Her gün 100 ml kadar da biberonla veriyorum. Sevdi sanki, açken de verince bitince doymamış olduğundan ağlıyor. Çok süt ürünü vermek istemiyorum aslında demir eksikliği var ama en çok süt ürünlerini yiyor ve seviyor. Öğle için yaptığım çorbaların içine hem kıyma hem yumurta koyuyorum, demir eksikliği için ama babası gibi talasemi taşıyıcısıysa pek faydası olmaz sanırım. 3 hafta oldu daha tahlil sonucumuz çıkmamış.

ben haftada 2 gün falan veriyorum kefir verdiğim günler yoğurt vermiyorum canım, demir eksikliği varsa sütü süt olarak hiç verme bence, tamamını peynir yoğurt ayran kefir olarak ver ...

Ben de cocugum herkese tatlı herkese güzel gelsin isteyenlerdenim sizin gibi ben de cocugumu sevmiyolar mi acaba diye cok dusunuyordum hatta yigenlerimi annemden babamdan kiskaniyordum. Ama anladım evlat her turlu beseri kusurdan munezzeh. Gozunun gorduguyle kalbinin gördüğü farkli. Ve herkesin yavrusu kendine güzel. Ben biraz mukemmelliyetci oldugumdan kendim de de cok kusur bulurum. Ama oglum kel ve koca burunlu olmasina ragmen bana dünyanın en guzel çocuğu gibi geliyo... kargaya yavrusu sahan gorunurmus misali :) Rabbim onlari o kadar kusursuz o kadar masum yaratmis ki bizim gozlerimiz kusurlu aslinda.

canım kendimde de çok kusur bulurum mu dedin inanamıyorum...
2 kere gördüğüm için söylüyorum kızlar,maşallah standartların çok üzerinde güzel bi arkadaşımız nasıl bu lafı edebiliyo, şeker mi şeker yakışıklı mı yakışıklı bi de oğlu var maşallah , tabi henüz pek saçlı değil o da olunca çok da yakışıklı olucak :)

Birde yazmayı unuttum kızımda biraz göbek çıktı bu ara. ..kılosu az normal sayılır ama göbek var sizlerde var mı ki

benim kızımda doğduğundan beri kiloya bağlı olmaksızın göbek biraz belirgin... ama zamanla geçiyo normale dönüyo yeğenlerimden biliyorum...

Evet bnde gordum erdemine kndine haksizlk etme arkadasim maşallbah cok guzelsin genc fıstık gibi incecik bi annesin daha ne olsun be eminecim:)
Ozlemcim sende ayni şekilde maşallah ikinizede sanki hic dogum yapmamis gibisiniz...kusur aramaya gerek yok zaten
Bu arada uzun zamandir girmiyorum buraya cok özlemişim face deki gruba uye oldum kaybettim kendimi:(
Hepinize kucak dolusu selamlar... iyi ki bu grupla tanismisim :kkk:

Utandirdiniz beni cok tesekkur ederim... ben de sizlere bayildim gerçekten hem size hem derin ve omere. Fenerbahcem canim sen kendinde kilo var mi sanıyorsun, boyle soyluyorsun guldurme beni :) yeni aktivite olsa da gorussek keske yine ozledik biz:)

Evet bnde gordum erdemine kndine haksizlk etme arkadasim maşallbah cok guzelsin genc fıstık gibi incecik bi annesin daha ne olsun be eminecim:)
Ozlemcim sende ayni şekilde maşallah ikinizede sanki hic dogum yapmamis gibisiniz...kusur aramaya gerek yok zaten
Bu arada uzun zamandir girmiyorum buraya cok özlemişim face deki gruba uye oldum kaybettim kendimi:(
Hepinize kucak dolusu selamlar... iyi ki bu grupla tanismisim :kkk:

Utandirdiniz beni cok tesekkur ederim... ben de sizlere bayildim gerçekten hem size hem derin ve omere. Fenerbahcem canim sen kendinde kilo var mi sanıyorsun, boyle soyluyorsun guldurme beni :) yeni aktivite olsa da gorussek keske yine ozledik biz:)

Sağol canım, beni tanıyolar zaten resim paylaşmıştım :)
kızlar doğru 3ümüzde de doğum sonrası kilo pek kalmamış da Erdemine ve Fenerbahçem pek kaşı gözü güzel hatunlar bilesiniz...
Biz de çok memnun kaldık ilk aktivitede buluşalım yine...

Kızlar anlaşıldığı üzere istanbul anneleri ve bebekleri tanıştı sizler de böyle aktiviteler düzenleyin çok iyi geliyo...
papatya facedeki grupta sen anılıyo aranıyo ve bekleniyosun ankara anneleri konuşuyo bilgin olsun :)

son günlerde yazamadım pek bizden haberler...
aptamil toz mama veriyodum ben hala arada da pınarın 1 yaş sonrası sütünü...
milupanın bi ürününde gdo çıkınca iyice soğudum geçen hafta keçi sütüne geçtik biz, ishal yaptı bize yani tam ishal olmasa da kıvamı yumuşadı ve her gaz çıkarışta geldi biraz ve popoda bekleyince öyle pişik oldu yine, her alt açmada sudokremi sürdüm korusun diye ama yine de bikaç gün sonra canı acıyacak kadar pişik oldu trosydi kullanıyoruz geçmese de tam acısı gitti... dün inek sütüne başladık bi günde normale girdi gibi kakası da, umarım yine alerji ve kusma yapmaz çünkü toz mama devam sütü vermek istemiyorum artık... dün dışarda uzun süre kalınca yanıma hem çorba hem meyve hem yoğurt alamadım yoğurtdunu uyumadan önce bebe bisküvisiyle vereyim dedim, sonuna doğru tamamını kustu, inşallah yine inek sütünden değildir, 1 yaş sonrası inek sütüne geçtiğimizde günde 2-3 kere kusuyodu...
eğer devam ederse süt yerine de yoğurt-kefir ver diyo eşim hem daha faydalı diyo, böyle devam ederse sanırım öyle yapıcam çünkü toz mama devam sütü gerçekten kullanmak istemiyorum artık...
gece aç uyudu tabi kusunca ödüm koptu yine sabhlıycaz uyuyamıycak diye ama korktuğum kadar olmadı sık sık uyansa da dalana kadar sonrası iyiyidi, tabi sabah akarşı yine yanımıza geldi bu hafta hep böyle alıştı sanırım, uyanıyo uyutup yatırdığımda uyanıyo yanımıza alıyorum dalıyo uykuya... çok dönüyo sürekli döne döne yatıyo dolayısıyla biz kenara köşeye sıkışıp uyuyamıyoruz :( tekrar yatağına alışsa deliksiz uyusa...

son günlerde yazamadım pek bizden haberler...
aptamil toz mama veriyodum ben hala arada da pınarın 1 yaşyanınızdasütünü...
milupanın bi ürününde gdo çıkınca iyice soğudum geçen hafta keçi sütüne geçtik biz, ishal yaptı bize yani tam ishal olmasa da kıvamı yumuşadı ve her gaz çıkarışta geldi biraz ve popoda bekleyince öyle pişik oldu yine, her alt açmada sudokremi sürdüm korusun diye ama yine de bikaç gün sonra canı acıyacak kadar pişik oldu trosydi kullanıyoruz geçmese de tam acısı gitti... dün inek sütüne başladık bi günde normale girdi gibi kakası da, umarım yine alerji ve kusma yapmaz çünkü toz mama devam sütü vermek istemiyorum artık... dün dışarda uzun süre kalınca yanıma hem çorba hem meyve hem yoğurt alamadım yoğurtdunu uyumadan önce bebe bisküvisiyle vereyim dedim, sonuna doğru tamamını kustu, inşallah yine inek sütünden değildir, 1 yaş sonrası inek sütüne geçtiğimizde günde 2-3 kere kusuyodu...
eğer devam ederse süt yerine de yoğurt-kefir ver diyo eşim hem daha faydalı diyo, böyle devam ederse sanırım öyle yapıcam çünkü toz mama devam sütü gerçekten kullanmak istemiyorum artık...
gece aç uyudu tabi kusunca ödüm koptu yine sabhlıycaz uyuyamıycak diye ama korktuğum kadar olmadı sık sık uyansa da dalana kadar sonrası iyiyidi, tabi sabah akarşı yine yanımıza geldi bu hafta hep böyle alıştı sanırım, uyanıyo uyutup yatırdığımda uyanıyo yanımıza alıyorum dalıyo uykuya... çok dönüyo sürekli döne döne yatıyo dolayısıyla biz kenara köşeye sıkışıp uyuyamıyoruz :( tekrar yatağına alışsa deliksiz uyusa...

Bence de yogurt kefir daha iyi gibi geliyo canim. Kefir hic vermedim ben sende gorunce karar verdim bu hafta denicem. :) bizim ki hep yanimiZda ya. Hele bu gece bin sefer kalkti. Ki aksam dugun vardi uyumadi 11 i buldu uyumasi ve 10 gibi muhallebi yedi normalde 8 gibi son ogunu yer uyur. Buna ragmen ac gibi kalkti hep. Yorgunluğum had safhada.

Bence de yogurt kefir daha iyi gibi geliyo canim. Kefir hic vermedim ben sende gorunce karar verdim bu hafta denicem. :) bizim ki hep yanimiZda ya. Hele bu gece bin sefer kalkti. Ki aksam dugun vardi uyumadi 11 i buldu uyumasi ve 10 gibi muhallebi yedi normalde 8 gibi son ogunu yer uyur. Buna ragmen ac gibi kalkti hep. Yorgunluğum had safhada.

yoğurt hergün veriyorum ben zaten de haftada 2 gün de onun yerine kefir.... ama gerekirse 2 kere yoğurt ver ya da aynı günde hem yoğurt hem kefir ver diyo eşim, bakalım inek sütüne de devam edemezsek mecbur öyle yapıcam... yoğurt seven çocuk kefir de seviyo canım dene mutlaka, derin sevdi, hazır kefir veriyorum şu an ama onu da mayalamak lazım aslında biraz araştırayım belki başlarım mayalamaya eğer süt veremezsek hergün vericeksem kendim mayalarım...

Yaaa kızlarr, kıskandırıyorsunuz bizleri:17:
Fırsat varken bol bol görüşün, konuşun, kaynaşın vallahi.
Ohhh, missss:emir_bebek:

uzun zamnadır buralara ugrayamıyorum aklıma dustu burası papatya50 senı ne cok merak etmıstım bılıyormusuun ıyı oldugunuza cok sevındım

Back