2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Ev bulma telaşındayız biz de kaç gündür okuyamadım yazdıklarınız. Herkes iyidir inş. Maşallah kuzucuklara hepsi birbirinden tatlı.
Hayirdir cnm ne tasinmas?
Bu da bizim son halimiz. Dünden bir kare :))
Maşallah :)

Eki Görüntüle 1121534

Maşallah :)
Biz 2 saatte bir yiyoruz. O da çok değil. Siz bize gore çok yiyorsunuz maşallah

maşallah canım ne güzel iki kız kardeş...

az bile canım şimdi atvde doktoru dinliiyorum en az 400 en fazla 600 ml süt içmeli bi kibrit kutusu kadar suda bekletilmiş beyaz peynir 2 kase kadar yoğurt yenmeliymiş labne ve kaşar da verilebilirmiş ama kalsiyum oraı beyaz peynire göre daha azmış, hellim peyniri yapay bi peynirmiş tercih edilmemeli... kefiri tavsiye ediyo...
bu durumda ben sütü az veriyomuşum demek ki, ama nasıl daha fazla verebilirm ki zaten biberon almıyo kaşıkla kahvaltıya meyveye karıştırarak anca 200-250 verebiliyrum, herşey süt tadında mı olsun...

Evet canım benim bildiğim 3 kitabı var. Bende 12.ay kadar ve 12-36 ay arası olan var. Kitabı alınca göreceksin gerçekten bir başucu kitabı. (yani bence)
herkese merhaba tum bebislere masallah hepsi birbirinden tatli allah nazarlardan saklasin
yorucu bi gunun ardindan evimize geldik
okul piknigimiz vardi oglumla gittik pek gezemedik ama degisiklik oldu ona salincaga da bindi onceleri aglardi daha yeni yeni alisiyor ogtencilerimle de iyi anlasti kazasiz belasiz geldik cok sukur
kitabin 12-36 ay olanini aldim bende burda duyup cok ayrintili bakamadim daha ama aklimizdaki cogu sorularin cevaplarini bulabiliriz

Bu aralar benimkinin hiç iştahı yok. Dün tüm yediği yarım kase çorba ve 300-400 ml civarı mama. Başka hiç bir şey yediremedim. Bir kaç gündür de böyle.

Maşallah bebeklerinize :) nasıl güzel bir zamanda girmişim gözüm gönlüm açıldı :) bende paylaşmak isterdim ama tel den giriyorum paylaşılmıyor sanırım

Ben de paylasamadim canim telden. Laptoptan denicem.
Biz de eksik kalmayalim dimi.

Ayni seyi bizimkiler de dusunuyor. Bir de bizim basimizda kayinvalide var. Aslinda daha cok zorla yedirmeme karisiyorlar. Hic takmiyorum bile. Ne yedirebilirsem kar diyip 2 saatre bir biseyler veriyorum.
Zaten cogu zaman ogle ogununu kacirip uykuya tercih ediyor. Beslemeyeyim de napim cok hareketli zaten.

Evet canım benim bildiğim 3 kitabı var. Bende 12.ay kadar ve 12-36 ay arası olan var. Kitabı alınca göreceksin gerçekten bir başucu kitabı. (yani bence)

Cnm kitabin ismini tekrar paylasirmisin?

Ben kasarin beyaz peynire gore daha cok kalsiyumu var saniyodum. Yanlis mi biliyorum acaba. Hatta kahvaltilarda muhallebide hep vermeye calisiyorum.

Bugun 14.ay doktor kontrolumuz vardi. 12.5 kg. 79 cm boy. Normal dedi.
su menenhit asisindan bahsetti. Ben 1.yasinda soyler diyodum meger dunyada 3 tane varmis bu asidan. Digerleriyle kiyaslayip hangisinin daha etkili oldugunu bulmak icin beklemis. Menengikok asisini onerdi bana. 2 yas oncesi 2 doz 2 yas sonrasi 2 doz seklindeymis.
saglik ocaginda da nimenrix onerildi. O da tek doz. Doktor bu asiyi keske 2 doz yaptiraymisiz diye ilerde pisman olmayalim diye menengikok u oneriyormus.

Sizler yaptirdiniz mi bu asiyi? Yaptirdiysaniz hangisini yaptirdiniz?
Sonucta pahali bi asi. Para tuzagi da olabilir yani. Bazi siterlerde yaziyordu. piyasaya para tuzagi diye suruyorlarmis.

Nimenrix olduk cnm biz.

Ben kasarin beyaz peynire gore daha cok kalsiyumu var saniyodum. Yanlis mi biliyorum acaba. Hatta kahvaltilarda muhallebide hep vermeye calisiyorum.

ben de öyle biliyodum biyerden kaşarın daha çok kalsiyum içerdiğini duymuştum, ama bugünkü doktr daha az dedi, yesin de hangisini yerse yesin ozaman, benimki kaşar yemiyo zaten ben beyaz eynir ve labne veriyorum..

biz de yaptırmadık daha gittiğimiz 2 doktordan biri adını bilmiyorum ama tek doz olan bi aşı öneriyo diğeri 2 doz olan... yaptırmalı mı hangisini yaptırmalı hiç bilemiyorum öteliyorum sürekli, içim de rahat değil aslında...

ne güzel olmuş ne güzel eğleniyolar bizde ev küçük balkon küçük, hiç kullanılmaz bizde balkon...

Hala aylık kontroller yaptırıyor musunuz? Ben doğduğundan beri rahatsızlığı dışında doktora aşısı dışında sağlık ocağına götürmüyorum. Menenjit aşısı yaptırmadım. Sağlık ocağındaki hemşire 2 aylıkken rota aşısından bahsetmişti ama menenjit aşısından bahseden hiç olmadı. Çevremdeki bebeklerden de yaptıran yok. Dediğin gibi ilaç şirketlerinin para tuzağı da olabilir. Yakın bir arkadaşımın doktor (profesör) tanıdığı torununa vücuda giren gereksiz mikrop diye hiç bir aşıyı (sağlık ocağında yapılanlar dahil) yaptırtmamış. O da bana ilginç geldi ya neyse kendince bir bildiği vardır herhalde.

http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=40501 Burada doktor gereksiz masraf demiş ama yine de iyi araştırmak lazım aslında çocuklarımız canlarımız.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bebisleriniz ve siz nasilsinizzz biz iyiyiz cok şükür. eymen son günlerde cok simardi resmen. pimi cekilen bomba gibi . cok sukur hasta olmasin da iyi olsunlar bomba olsunlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dr 1 yasindan sonra 2 ayda bir kontrole getir dedi. Bizde dun 14.ayimizi doldurduk. Zaten bikac sikayetimiz de vardi hem gozundeki sislik hafif kaldi hem de poposu yine pisil olmustu.
Bu asi ozel oldugu icin isteyen yaptiriyo zaten. Bana da ilk saglik ocagi bahsetti.
Bana tek dozu varken 4 doz olan gereksiz masraf ve tuzak gibi geliyo. Belki de dr o ilac firmasiyla anlasmalidir da bana oneriyorum diye ayak yapiyodur. Nerden biliceksin.

Cok iyi bu yaaa.
Bizim balkon demirlerinin arssi cok acik. Uzun zamandir aklimdaydi. Bi korkuluk yaptirmak. Bunu gorunce hemen resmini korlulukcu bi arkadasim var. Ona gonderdim. Bunun gibi istiyorum diye. Daha sonra kaldiririm diye de ucuz bisey olsun dedim.
bakalim aricak beni.
Tesekkurlerr cnm paylasimin icin.

Nimenrix olduk cnm biz.

Bu asiyi doktorunuz mu onerdi peki?

ben de en son bi buçuk ay önce gitmiştim hem 13.ayıydı hem de hastaydı boy falan da ölçmemiştik zaten... ama bi ara gitmek istiyorum biz hala 1 yaş sonrası kan idrar tahlillerini yaptırmadık onları bi yaptırmak istiyorum... menenjit için de gittiğimiz doktorlardan 2 dozu öneren de çok gerekli görmüyodu 2 yaşı beklemeyi sonrasında tek dozu öneriyodu türkiyede vaka görülmediği için ama yakın zamanda ölümlü vaka yaşandı ya menenjitten o yüzden riske atmayalım 2 doz yapalım demişti o da... hala da yaptırmadık bilmiyorum bilemiyorum ben de...

Kizlar inanmicaksiniz ama saat 2 oldu neredeyse benim kiz hala uyanmadi. Yaklasik 12-13 saattir uyuyo. Gece 1 de yatti. Bikac kere de gece uyandi ama emdirip uyutttum hemen. Kac defadir kontrol ediyorum sere serpe yatiyo. Odayi havslandirdim ben de. Oksijensiz kalmasin diye.
Bi anormallik yok mu bunda???

Ay ne güzel olmuş, portatif korkuluk, şahane!
Canım nasıl tedarik edebilirim bu ürünü? Hemen yaptırmak istiyorum ben de.

Kızlar kitabı ikinci el bulabileceğiniz internet sitesini de ben vereyim. Buradan bakabilirsiniz:
http://www.nadirkitap.com/kitapara_...%DCRKEN+S%DDZ%DD+NELER+BEKLER&anasayfaara=ARA

Geçen hafta hastalandığında gitmiştik doktora, o zaman kan tahlili de yaptırdım (eşim akdeniz anemisi taşıyıcısı, kızımda da var mı diye istedim yaptırmayı) 4 tüp kan aldılar, tahlilin biri çıkmadı daha ama maalesef demir eksikliğimiz varmış. Bunun akdeniz anemisi taşıyıcılığından olup olmadığı 1 hafta sonra çıkacak tahlille belli olacakmış. Değilse demir damlası kullanacağız. Hemoglobini normal çıktı ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…