2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canım yemek konusunda bir aralar ısrarcı olmuştun ya bence ondan
hem babayı az gördüğü için o ve onun verdikleri daha cazip geliyordur bence

bizim de öyle canım
birini alıyorum, uyutamıyorum bırakıyorum
diğerini alıyorum, onu da uyutamıyorum bırakıyorum
sonra da haliyle geriliyorum

ya bir kere de benimkiler böyle halının üzerinde falan sızsa ya
hiç olmadı daha böylesi

canım benimkiler de bayılıyorlar diş fırçalamaya

anlattıkların bizim durumumuza çok benziyor canım hamza hastalandığından beri 12-1 gibi yatıyor gece uykusuna..uyutana dek canım çıkıyor hep ısırıyor göğsümü...sabah ise 8-9,30 arası kalkıyor..gündüz 2 kere uyuyor-du ta ki bugüne dek..bugün 9:20 de kalktı öğlen uykusuna uğraş olarak 13:00 de başladım o ise anca saat 16:00 da geçti!ben de ha uyudu ha uyuyacak derken çorbasını geçe bıraktım bugün istemeden...saat 18:10'da kalktı ve 2.bir uyku yapmadık..23:15'te gece uykumuza geçtik..bakalım yarın nasıl olucak..
Clue ; insan yıpranıyor elinde değil ben de bazen bağırıyorum ve sonra vicdan azabı çekiyorum

bizimkinde de sararma var antibiyotik kullanmıştık geçen ay ona bağlıyorum ama fırçalamaya başlamak lazım...

ya bir kere de benimkiler böyle halının üzerinde falan sızsa ya
hiç olmadı daha böylesi

aynen bizde de hiiiiç olmadı

gece uykusu bizde daha az ama 11:30-12:00 arası uyuyo genelde ve sabah da daha erken kalkıyo genelde 8 gibi... bazen 7 bazen de 9 olabiliyo ama gece de sık uyanıyo bu ara... o yüzden bi de tek uykuya geçince az uyuyo gibi geliyo bana, gündüz uykularını da ilkini standart bi buçuk saat ikincisini 1-1 buçuk saat uyurdu şimdi tek ve bi buçuk saat uyuyo bugün sadece 2 saat uyudu... galiba biz de artık tek uyku yapıcaz canım zorladıkça daha geriliyo insan ve bi işe güce koyulamıyo hep bi uyutayım modunda... saatleri bi belli olsa da ona uysam biraz gözlemleyeyim bakalım...

evet olmuştum bi ara ama pişman mıyım hayır :) benim annelik içgüdülerim böyle emrediyo yanlış da olsa :)
ama ondan değil galiba canım ya maşallah diyeyim yememiz içmemiz çok düzeldi artık zorlama terleme bunalma yok, acıktırıyorum saat aralarımızı açtık makul ölçülerde veriyorum süt miktarımızı azalttık karşısına ya reklamları ya sevdiği çizgi filmi açıyorum bi de istediği kıvamda verince rahat rahat yiyoruz...
babadan da hep bisküvi yiyo ama bu akşam makarna ver dedim sofradayken almadı ittirdi diliyle keramet bebe bisküvisindeymiş bizim kız bisküvi seviyo...u

hep düzenli uyurdu ya saati saatine o yüzden ha uyur ha uyur diye deniyorum ben de aslında uykusunun geldiğini de görüyorum ama uyumuyo işte ben de ısrar etmiycem artık nasılsa çok uykusu gelince uyuyo, çok tatlı oluyo öyle de ama kıyamıyorum o hale gelene kadar uykusuz kalmasına...

aynı süreci yaşıyoruz sanırım umarım yarın daha iyi olur canım...

Kızlar bu uykuyla ilgili ben de birşeyler söylemek istiyorum
kızım önceden sabah 7de kalkar 10-10:30 gibi tekrar uyur 11:30-12 gibi uyanır
sonra 16-16:30 gibi tekrar uyur 17:30-18 gibi kalkar
gece de 21-21:30 gibi tekrar yatardı

birkaç haftadır 8de uyanmaya başladı
Böyle olunca gece 11lere kadar durmaya başladı
Birkaç gündür de sabah 11de yatıyor fakat ikinci uykuyu uyumayıp yine 21de yatıyor ama sızıyor resmen

dün 12de yatırdım sonra yine 21de sızdı

çift uyusa da Tek uyusa da gece aynı saatlerde uyanıp süt istiyor

benim derdim tek uyku için 12nin erken bir saat olması
çevremdekiler 14-15te tek uykuya yatıyor

olması gereken nedir?

bir de şöyle birşey farkettim ilginçtir ama tek uyku uyuduğunda gece süt içmesinden sonra uykuya dalması daha zorlaştı
ama sabah geç kalkması iyi oluyor

Benim kız da rahatsızlığı yoksa gündüz 1 kere uyur canım çoktan beri. Ama bazen çok az uyuyunca öğle uykusunu (15-20 dk bile olduğu olur) akşam üzeri tekrar uyumak ister. Uyuyunca gece uykusu epey geç oluyor o zaman.

Bu aralar biz de hastayız kızlar, öksürük, burun akıntısı ve burnu akarken dahi bir de tıkanma. Gece ve gündüz burnundakilerden uyuyamıyor, temizleyebildiğim kadarını temizliyorum ama ondan da nefret ediyor. Saatlerce uyuyamadığı için ağlamaktan helak olup sonra da kusuyor yavrum. Gözleri
kan çanağına döndü uykusuzluktan yavrumun. Ben de o da perişan olduk günlerdir. Doktora gitmeyelim ilaç yüklemesi yapar dedim ama sanırım gideceğiz. 3-4 gündür ne gündüz ne gece uykumuz kaldı.

bende de var o takinti, illa koydugum tabagi bitirecek, bir kasik bile kalsa sanki yememis gibi geliyo, sonlara dogru nazlanmaya basliyo aslinda bariz doyuyo cocuk birak yedirmeyi dimi yok illa tabak biticek oyalamaya basliyorum filan, ben de kiziyorum sonra kendime, hele bu aralar iyice isteksiz pc filan actim bu aksam yemeginde ama simdi dusunuyorum hic yapmam dedigim seyi yapiyorum diye,insallah yarin sakinliyorum, yemegi hazirliycam yemedigi anda birakicam, yemek yemek bir keyif olmali dimi, mucadeleyle yemek aliskanlik haline geliyo yoksa.

aynen katiliyorum, istekle severek yemeli cocuk, zorla ugrasastirarak degil, nasil baslarsa oyle gidiyo, giderek baska seyler bulmak zorunda kaliyosun cunku eski numaralar ise yaramiyo, ben kizlarimda yaptim o hatayi, hala yemege karsi bir tavirlilar, oglumda da ayni hataya dusmek istemiyorum, ben de emziriyorum hala, sanirim anne sutune duskun cocuklar yemege pek merakli olmuyorlar, biz iyi beslenirsek sutumuzden alirlar ihtiyaclari olan gidayi insallah, ben hep bir doktorun tavsiyesini hatirlatiyorum kendime 'cocugunun ne yemesini istiyorsan sen onu bol bol ye' demisti, dolayli yoldan beslenmis oluyorlar :)[/QUOTE]

Aynen yaa. Oyunla biseylerle oyalamayla yiy ac oldugu zamanlarda da boyle. Oyun yoksa cikariyo agzindan ya da puskurtuyo.
Ne mucadele veriyorum yemek sirasinda. Cok sinirleniyorum. Bagiriyorum sonra uzuluyorum tabi. Yavrum bagirmayayim diye elini agzima dogru uzatiyo. Yanlis bisey yaptiginda ben bagirmadan yapiyo bunu.
kesinlikle katiliyorum sana yemek yemek bir keyuf olmali. Oyunla yedirme diye bi doktor da soylemisti bana ama mumkun olmuyor ki.
Sutume guvendigi icin de hep az yiyo. Demek baska bebeklerde de de var bu.
ama cok mantikli onun yemesini istedigimi kendim yemek.

Hayirlisi olsun cnm. Bidaki sefere olur insallah. Hem kizini da emzirdigin icin gonlun rahat olur.

Ozellikle cikardim carsiya bana hediye alsin diye. Ama ben naptim. Gittim yine kizima aldim kiyafet. Kendime eften puften bi babet ve bluz aldim. Kendime biseyler alirken kizima aldigim kadar keyif duymuyorum yaa. Annelik bu kadar degistirmis beni.

Gecmis olsun. Biz o balgamdan cok cektik. Her yedigini kusardi. Basitten bi prospan diye oksuruk surubu iyi geldi. Her oksurugunde hep bunu kullandim.

Kesinlikle memeye guveniyorlar. Ozellikle kahvaltida bir gun istahla yedigini gormedim.
Kahvaltidan 1 saat sonra basliyor meme diye. Zaten bende zorlamamaya karar verdim. Zorlayinca hep bu sekilde yedirmemi istiyor sonra. Ben dw sinir kupu oluyorum tabi.

Kiyamam ona. O bakislar bitiriyo zaten.
Benimki brnim bagirmalarima alisti sanirim. Pek tepki vermiyor artik.

Dun sabah ve gun icinde kizimin sol gozunde capaklanma oldu. Aksama da baktim giz kapaklarinda hafif kizariklik ve siskinluk vardi. Mikrop kapmis ya da havadan diye dusundum. Netten baktim. Gozyasi kanallari tikandigi icinmis. Onemsenmesi gereken bi durummus. Bebeklerin havlusunu ayurmaj gerekuyormus. Halbuki hep kagit havlu kullanirim. Aciklayici bisey de yazmiyodu pek. Ben de gazli bezle temizleyip kendi sutumdem damlattim. Uyuttum. Bakalim bugun nasil olucak. Uyurken baktim ama sanki kirpikler birbirine yapismis gibiydi. Umarim ciddi bisey yoktur.

ilk düzeniniz çok iyiymiş canım ama deneyerek değiştirmeye çalışıyolar heralde bu aralar bekleyip yeni düzeni oturttuklarında ona devam edicez heralde...

geçmiş olsun canım coldmix kullanmıştık biz burun için iyi gelmişti bize...

kızım ilk doğduğu zamanlar bikaç kere tekrarladı oldu bizde evet gözyaşı kanalları tıkandığı içinmiş doktor da öyle demişti, bi merhem vermişti bize ufacık bişey incecik ucu onu sürüyodum gözünü kapadığında kalem sürer gibi... tabi şimdi eliyle ovalayıp silebilirler büyüdüler o yüzden uyku saatlerinde uyurken sürebilirsin...

çok geçmiş olsun canım. Allah kızlarına uzun ömür versin...

elerine sağlık ne güzel yazmışsın arkadaşım:)

biz çok çektik gözden hala da çekiyoruz. bir kere enfeksiyon kaptı 6 aylıkken bende temiz tuttum pek önemsemedim geçer diye birde yurtdışında seyahatteydik götürmedim önce doktora. en sonunda hastaneye götürmek zorunda kaldık çünkü çocuğun bir gözü tamamen kapanmıştı. antibiyotik kullanmak zorunda kaldık. birde arpacık çıkamamış içeride tıkışıp kalmış iltihap ve kistleşmiş. o zamandan beri ayda bir veya iki ayda bir göz şişiyor içerideki kist yüzünden. tobrex damla kullanıyorum geçiyor iki güne. sen geçmezse bir doktora götür derim ...

Kızlar ben de oğlumun şöyle bir kenarda sızıp uyumasını çok isterdim :)
Geçenlerde bakıcı teyzemize söyledim, yok dedi, sen emzirerek uyutuyorsun, kendi kendine uyumaz bu çocuk bekleme hiç.
Bu konuşmadan bir kaç gün sonra bakıcı teyzemiz namaz kılarken büyücek bir tesbihi Gökalp'in eline vermiş. O imamesiyle oynarken namaz kılmaya devam etmiş. Tam bitirecektim diyor, baktım Gökalp elinde ipleri sıvazlıyor, sonra yavaşça yanıma düştü.
Korktum ilkin diyor, hiç böyle yapmazdı bu çocuk, aldım yerine yatırdım, evhamlandım, geldim gittim kontrol ettim.

Şu bağırma meselesine gelince.
Son zamanlarda huy edindi, eline yumuşak sert ne geçerse televizyona vuruyor. Bizim tv'de biraz aşağıda, ciddi ciddi vuruyor, bun yaparken de bize bakıyor. Hayır ilgisiz bir anne olsam ilgi çekmeye çalışıyor diyeceğim ama inanın tüm vaktim onla geçiyor. Tatlılıkla da söylüyorum, hafif çıkışarak da. Bazen de sertçe vurduğunda ben de can havliyle bağırıyorum. Ağlıyor tabii.
Sonra alıp kucağıma avutuyorum.

Yemek yerken masa üzerine çıkmaya çalışıyor, yer sofrası kurmuşsam kaşığı elimden alıp yemekle oynamasına bayılıyor. Bu arada ben de tıkıştırıyorum ağzına. Etraf batıyor, üst baş batıyor.
Saldım ben de kendimi iyice. Dizanteri olmayacak kadar temiz, misafir kabul etmeyecek kadar dağınığız :)
Oturuyorsam sırtıma geliyor, sağdan soldan "ce" yapıyor.
Mutfakta tezgahla arama girmeye bayılıyor, bayılıyor, bayılıyor..
Bulaşık makinası favorimiz, eğdi zaten biraz, kirli temiz hiç farketmez, ilk fırsatta içine dalıyor.
Kafa atıyor, ısırıyor, omuzundan pencereye çıkmaya çalışıyor, cıs dediğim ne varsa ilgi alanına giriyor.

Ah oğlum ah,
"Sen benim çilehanem
Sınavım en zor dersim
Hoş gelir sefa gelir
Senden ne gelirse gelsin"

Maya nin da dedigi gibi gecmezse hemen bi doktora gitsem iyi olucak.

Ben de hala emzirerek uyutanlardanim.
Tabi ben olmadigimda k.valide besiginde sallayarak uyutur.
Bi ara bizde de oldu. Mama sandalyesinde kurdele ile oynarken gozler gidip kafa dusuyodu. Ilk defa boyle oldu. Cok tstli oluyolar ama dimi. He daha once ilacin etkisinde herkesin kucaginda orda burda uyurdu.
bizimki de oyuncak tencere tava ne varsa atmaya bayilir. Bugun yine tv.kumandasini asagi atti.
B.makinesine giriyo, mama sandalyesinde hic oturmuyo masa ustune cikiyo.
Offf daha neler neler..
Son 2 gundur kahvalti yapmayi sevmediginden ne versem puskurtuyo.
Bugun 1 parmak kasar ve p.suyuyla yatti o.sobra uykusuna.

Ben bu yaramazla nasil calisicam kpss ye yaaa. Bir de ozel ders alicam. Hakkini vermem lazim. K.valide var evde ama sadece varr.
:))) Cok zor benim isim cook.

Geçmiş olsun cnm ılık çayla bi sil istersen gözünü iyi geliyor ama doktoru da ihmal etme derim.

İki gündür baş ağrısıyla uyanıyorum berbat bişey bütün gün sersem gibiyim bi de çocukla hiç çekilmiyor baş ağrısı. Oğlum kahvaltısını iştahla yemiyor artık bu sabah ne verdiysem diliyle dışarı itti hepsini. Bi tek yumurtanın beyazıyla domates yedi onları da kendi yedi ben de arada süt vermeye çalıştım. Nasıl düzelticez bu kahvaltı olayını bilmiyorum

Benimki de saat 11 de uyuyor cnm

Oglumda da ayni dediğin gibi var. Arpacik diye düşündüm dr a goturmedim daha. Bi goxu kizardi ve sisdi

Ilik cay aklima geldi de gozleri hassas diye denemedim. Gece yatarken bi deneyeyim bakalim.
Sabah uyandiginda goz kapaklarinin tamamini capak kaplamis ve biraz daha siskindi. Muhtemelen acarken zorlandi. Ama yarin bi diktorumu arayayim.

Ah ah bu kahvaltiyi nasil duzelticez ben de bilmiyorum. Biz de ayniyiz. Ac birakiyorum 1 saat yer diye. 2 lokma istedigim seyden yiyo. Sonrasi oyunn.

canim bi an oglumun yaptiklarini okuyorum sandim :)ayni seylerden hoslaniyorlar

Bugün nasıl oldu canım yavrunun gözleri?

Off bu kahvaltı gün geçtikçe kabusa dönmeye başladı. Peyniri ağzına sürmez oldu ekmeği de aynı şekilde. Kahvaltıda bi tek önüne koyduğum domatesleri yedi o kadar ben de arada süt vermeye çalıştım.Domates bitince sütü de içmiyor. Umarım geçici bi dönemdir

somadaki olaylarda hayatlarını kaybeden onca cana allah rahmet eylesin
allah ailelerine sabır versin
offfff çok kötü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…