kızım eskiden ağzına küçük küçük kaşar peynir verdiğimde yerdi şimdi hiç ama hiç bişey yemiyo ağzını sıkıyo ben ittirirsem diliyle itiyo dışarı çıkarıyo kaçıyo falan....
ama babasından bi güzel yiyo anlamıyorum niye...
kendi yiyo özendiriyo nam nam hımmm yapıp bizimki tepiniyo bana da var diye açıyo ağzını veriyo eşim de...
ben aynısını yapıyorum olmuyo sıkıyo ağzını yine, niye böyle yapıyo acaba eşim onun yemek saatlerinde yanımızda yok kki bi haftasonu dışarı çıktığımızda böyleler, ben mi çok sevimsizim niye böyle yapıyo kızım acaba :)
canım yemek konusunda bir aralar ısrarcı olmuştun ya bence ondan
hem babayı az gördüğü için o ve onun verdikleri daha cazip geliyordur bence
uyku düzenimiz bozuldu, kendi kendine uyuyan bi kızım yok ama başından beri hep bi uyku düzenmiz vardı mutlaka uyuturdum saatinde, şimdi uyumuyo mümkün değil uyumuyo tekrar deniyorum acaba geldi mi uykusu diye olmuyo iyice yorululunca 2 3 4 kaçta olursa uyuyo ozaman da aç mı tok mu denk geliyo belli olmuyo bi buçuk saat de uyku eklenince iyice aç kalabiliyo öğünler sarkıyo ve geç uyuduğu için 2.uykuyu yapmıyo dlayısıyla gece uykusuna erken başlıyo hepten öğünler yetişmiyo aç uyuyakalıyo uyku öncesi yemeğini yemeden, bu sefer bütün gece yarım saat bi saat arayla sallayıp tekrar tekrar uyutuyorum sersem gibi oldum sabah 6da falan mama sandalyesine oturtup uykusunu açıp kaşıkla süt içirdim yine açlıktan dalamıyo çünkü ayağımda duruyo sadece bırakınca uyanıyo... gerçekten niye böyle oldu anlamadım uykusunu teke indirecekse de artık saati belli olsun da ona göre ayarlıyayım çok bozuk düzenimiz gerçekten yorucu bölük pörçük uyku... sabah uykusu olmayın her iş de duruyo hep paçamda ne bi iş yapabiliyorum doğru düzgün ne de onunla kaliteli zaman geçirebiliyorum her iş arasında zırt pırt uyutmayı deniyorum anca acaba geldi mi uykusu diye...
bizim de öyle canım
birini alıyorum, uyutamıyorum bırakıyorum
diğerini alıyorum, onu da uyutamıyorum bırakıyorum
sonra da haliyle geriliyorum
çok garip sanki inatlaşıyo benimle, daha 10 dk.öncesinde yine uyutmayı denedim uyumadı kaçtı durmadı ayağımda bıraktım odasında mutfağa geçtim, oyuncaklarıyla oynuyodu ses kesildi biraz sessizlik oldu gittim baktım odasına karyolasının altındaki çekmeceyi açmış yine içindekileri çıkarmış önünde uzanmış uyuyakalmış, uykusu olduğunu biliyrum zaten de niye uyutamıyorum ki...aldım yatırdım şimdi, bu saatte uyuyunca 2.uykuyu yapmıyo işte, ha uyudu uyuycak diye dışarı da çıkamıyoruz uyansın beslensin toplanalım öylede geç oluyo güneş kaçıyo, sizin uykular 1e indi mi niye böyle oldu bizde anlamadım...
ya bir kere de benimkiler böyle halının üzerinde falan sızsa ya
hiç olmadı daha böylesi
Diş temizliği
Merhaba arkadaşlar, kızımın 6 tane dişi var ve üstteki dişleri son zamanlarda sararmaya başladı. Hani büyük insanların ki gibi yemek artıkları falan kalmış sararmış gibiydi. Evde kullanılmamış çok yumuşak bir diş fırçası vardı. Önce kızım kucağımda kendi dişimi fırçaladım sonra kızımın fırçasını azıcık ıslatıp kızımın üst dişlerini fırçaladım. Çok hoşuna gitti. Bi daha bi daha istedi. Ben de yumuşakça fırçaladım. Hiç hoşuna gitmez izin vermez sanmıştım ama beni çok şaşırttı.
canım benimkiler de bayılıyorlar diş fırçalamaya