kızlar biz tek uykuya geçtik
kendileri böyle istedi
az önce yatırdım ikisini de
akşamüstü 6-7 gibi uyku beyinlerine vuruyor ama
uyumuyorlar bir türlü
ama bunun bir güzel tarafı oldu
gündüz az uyudukları için akşam 9 gibi uyumaya başladılar
bize de biraz dinlenme fırsatı kaldı böylece
Bugün nasıl oldu canım yavrunun gözleri?
Off bu kahvaltı gün geçtikçe kabusa dönmeye başladı. Peyniri ağzına sürmez oldu ekmeği de aynı şekilde. Kahvaltıda bi tek önüne koyduğum domatesleri yedi o kadar ben de arada süt vermeye çalıştım.Domates bitince sütü de içmiyor. Umarım geçici bi dönemdir
Sabah yine gozlerini capak baglamis acamiyordu. Temizleyip saglk ocagina gittim hemen. Iltihap kapmis. Esintili havada kaldiysa eliyle ovalamis mikrop kapmistir dedi. 2 gun once de parkta idik. Esiyodu ama gozunu ivaladigini hatirlamiyorum. Bulasiciymis. Sonuc damla verdi. Tobrex. Insalah faydasi olur diger gozune bulasmadan.
Kızlar ben de oğlumun şöyle bir kenarda sızıp uyumasını çok isterdim :)
Geçenlerde bakıcı teyzemize söyledim, yok dedi, sen emzirerek uyutuyorsun, kendi kendine uyumaz bu çocuk bekleme hiç.
Bu konuşmadan bir kaç gün sonra bakıcı teyzemiz namaz kılarken büyücek bir tesbihi Gökalp'in eline vermiş. O imamesiyle oynarken namaz kılmaya devam etmiş. Tam bitirecektim diyor, baktım Gökalp elinde ipleri sıvazlıyor, sonra yavaşça yanıma düştü.
Korktum ilkin diyor, hiç böyle yapmazdı bu çocuk, aldım yerine yatırdım, evhamlandım, geldim gittim kontrol ettim.
Şu bağırma meselesine gelince.
Son zamanlarda huy edindi, eline yumuşak sert ne geçerse televizyona vuruyor. Bizim tv'de biraz aşağıda, ciddi ciddi vuruyor, bun yaparken de bize bakıyor. Hayır ilgisiz bir anne olsam ilgi çekmeye çalışıyor diyeceğim ama inanın tüm vaktim onla geçiyor. Tatlılıkla da söylüyorum, hafif çıkışarak da. Bazen de sertçe vurduğunda ben de can havliyle bağırıyorum. Ağlıyor tabii.
Sonra alıp kucağıma avutuyorum.
Yemek yerken masa üzerine çıkmaya çalışıyor, yer sofrası kurmuşsam kaşığı elimden alıp yemekle oynamasına bayılıyor. Bu arada ben de tıkıştırıyorum ağzına. Etraf batıyor, üst baş batıyor.
Saldım ben de kendimi iyice. Dizanteri olmayacak kadar temiz, misafir kabul etmeyecek kadar dağınığız :)
Oturuyorsam sırtıma geliyor, sağdan soldan "ce" yapıyor.
Mutfakta tezgahla arama girmeye bayılıyor, bayılıyor, bayılıyor..
Bulaşık makinası favorimiz, eğdi zaten biraz, kirli temiz hiç farketmez, ilk fırsatta içine dalıyor.
Kafa atıyor, ısırıyor, omuzundan pencereye çıkmaya çalışıyor, cıs dediğim ne varsa ilgi alanına giriyor.
Ah oğlum ah,
"Sen benim çilehanem
Sınavım en zor dersim
Hoş gelir sefa gelir
Senden ne gelirse gelsin"
Ne güzel anlatmissin oyleKızlar ben de oğlumun şöyle bir kenarda sızıp uyumasını çok isterdim :)
Geçenlerde bakıcı teyzemize söyledim, yok dedi, sen emzirerek uyutuyorsun, kendi kendine uyumaz bu çocuk bekleme hiç.
Bu konuşmadan bir kaç gün sonra bakıcı teyzemiz namaz kılarken büyücek bir tesbihi Gökalp'in eline vermiş. O imamesiyle oynarken namaz kılmaya devam etmiş. Tam bitirecektim diyor, baktım Gökalp elinde ipleri sıvazlıyor, sonra yavaşça yanıma düştü.
Korktum ilkin diyor, hiç böyle yapmazdı bu çocuk, aldım yerine yatırdım, evhamlandım, geldim gittim kontrol ettim.
Şu bağırma meselesine gelince.
Son zamanlarda huy edindi, eline yumuşak sert ne geçerse televizyona vuruyor. Bizim tv'de biraz aşağıda, ciddi ciddi vuruyor, bun yaparken de bize bakıyor. Hayır ilgisiz bir anne olsam ilgi çekmeye çalışıyor diyeceğim ama inanın tüm vaktim onla geçiyor. Tatlılıkla da söylüyorum, hafif çıkışarak da. Bazen de sertçe vurduğunda ben de can havliyle bağırıyorum. Ağlıyor tabii.
Sonra alıp kucağıma avutuyorum.
Yemek yerken masa üzerine çıkmaya çalışıyor, yer sofrası kurmuşsam kaşığı elimden alıp yemekle oynamasına bayılıyor. Bu arada ben de tıkıştırıyorum ağzına. Etraf batıyor, üst baş batıyor.
Saldım ben de kendimi iyice. Dizanteri olmayacak kadar temiz, misafir kabul etmeyecek kadar dağınığız :)
Oturuyorsam sırtıma geliyor, sağdan soldan "ce" yapıyor.
Mutfakta tezgahla arama girmeye bayılıyor, bayılıyor, bayılıyor..
Bulaşık makinası favorimiz, eğdi zaten biraz, kirli temiz hiç farketmez, ilk fırsatta içine dalıyor.
Kafa atıyor, ısırıyor, omuzundan pencereye çıkmaya çalışıyor, cıs dediğim ne varsa ilgi alanına giriyor.
Ah oğlum ah,
"Sen benim çilehanem
Sınavım en zor dersim
Hoş gelir sefa gelir
Senden ne gelirse gelsin"
Geçmiş olsun sizde ne olduarpacıksa ihmal etmeyin bizde götürmedik en başında sonra çok problem oldu
Çok uxuldum ben de. Allah rahmet eylesinsomadaki olaylarda hayatlarını kaybeden onca cana allah rahmet eylesin
allah ailelerine sabır versin
offfff çok kötü
Geçmiş olsun cnm. Bizde de arpacik varSabah yine gozlerini capak baglamis acamiyordu. Temizleyip saglk ocagina gittim hemen. Iltihap kapmis. Esintili havada kaldiysa eliyle ovalamis mikrop kapmistir dedi. 2 gun once de parkta idik. Esiyodu ama gozunu ivaladigini hatirlamiyorum. Bulasiciymis. Sonuc damla verdi. Tobrex. Insalah faydasi olur diger gozune bulasmadan.
Kitabi alicam cnm da yazar adi da verir misinSelam arkadaşım. Sık sık okuyorum ama yazamıyorum. Seni görünce bir yazasım geldiCanım "çocuğunuz büyütürken sizi neler bekler" diye bir kitap var. Ben taaaa ilk oğlumda 2001 yılında almıştım. Elimden düşürmem başucu kitabı gibi. 13. ay sorunlarının anlatıldığı başlıklarda her şeye vurmak, her şeye dokunma sendromu, gıdaları fırlatma, yemeği püskürtme gibi herkesin ortak derdi olan başlıklar var. Çok güzel önerileri olan bir kitap ve kesinlikle faydalı uygulamalar. 2 oğlumda bizzat satır satır deneyip yaşadıklarım mevcut. Şimdi Cansu için aynı taktikler. Demem odur ki her annenin elinde mutlaka lazım bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim.
Benimkinin de bir gözü kan çanağı gibi. Önce rahatsızlığından günlerce uykusuz kalmasına verdim bugün de uyumadı pek ama önceki gün uyumuştu, geçmedi. Bugün göz doktoruna götüreceğiz inşAllah önemli bir şey değildir.üSabah yine gozlerini capak baglamis acamiyordu. Temizleyip saglk ocagina gittim hemen. Iltihap kapmis. Esintili havada kaldiysa eliyle ovalamis mikrop kapmistir dedi. 2 gun once de parkta idik. Esiyodu ama gozunu ivaladigini hatirlamiyorum. Bulasiciymis. Sonuc damla verdi. Tobrex. Insalah faydasi olur diger gozune bulasmadan.
Kitabi alicam cnm da yazar adi da verir misin
Selam arkadaşım. Sık sık okuyorum ama yazamıyorum. Seni görünce bir yazasım geldiCanım "çocuğunuz büyütürken sizi neler bekler" diye bir kitap var. Ben taaaa ilk oğlumda 2001 yılında almıştım. Elimden düşürmem başucu kitabı gibi. 13. ay sorunlarının anlatıldığı başlıklarda her şeye vurmak, her şeye dokunma sendromu, gıdaları fırlatma, yemeği püskürtme gibi herkesin ortak derdi olan başlıklar var. Çok güzel önerileri olan bir kitap ve kesinlikle faydalı uygulamalar. 2 oğlumda bizzat satır satır deneyip yaşadıklarım mevcut. Şimdi Cansu için aynı taktikler. Demem odur ki her annenin elinde mutlaka lazım bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=31216 kitabı buradan inceleyebilirsin canım. ikinci el satanlarda var.
Sabah yine gozlerini capak baglamis acamiyordu. Temizleyip saglk ocagina gittim hemen. Iltihap kapmis. Esintili havada kaldiysa eliyle ovalamis mikrop kapmistir dedi. 2 gun once de parkta idik. Esiyodu ama gozunu ivaladigini hatirlamiyorum. Bulasiciymis. Sonuc damla verdi. Tobrex. Insalah faydasi olur diger gozune bulasmadan.
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=31216 kitabı buradan inceleyebilirsin canım. ikinci el satanlarda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?