2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Bu aksam kizima bagirdim, sonra cok uzuldum ogleden sonra disari ciktik, kac saat gezdik, donuste parka girdik, bir saat de orda oynadik. Ama yinede kizima yetmedi, eve girerken basladi huysuzluk etmeye. Once oturma odasinda esim laptop acmis, onu gorup istedi, olmaz deyince sinirlendi. Sonra salonda tablet sarja takiliymis, ona uzandi, onu da alamayinca cildirdi iyice, deli gibi agladi. Pastel boyalari verdim oynadi yazdi cizdi bisure. O ara yemek hazirladim. Sonra yemege oturduk, onune pilav ve kofte koydum. Once guzel guzel yedi, sonra avuc avuc alip kafasindan asagi atmaya basladi, yapma deyip aldim onunden, aldim diye kizdi. Esimde versene yiycek cocuk deyip onune koydu tekrar, bu defada bir avuc alip etrafa atti. Ay nasil sinirlendim, yapma, napiyosun diye bi bagirdim, ay cok kotu oldu. Hani insanin gozu dolarda aglamamak icin baska yere filan bakarya ayni oyle oldu kizim. Uzuldu, gozleri doldu, dokunsan agliycak ama aglamiyoda, oyle duruyor. Esim geldi sonra, gel kizim, anne kizdi mi sana deyip aldi kucagina, biseyler verdi filan, avundu bizimki. Ama ben vicdan azabi cekiyorum, gitmiyor gozumun onunden o hali. Butun aksam onunla oynadim, bisuru sey yaptik birlikte ama vicdanimi rahatlatamadim, cok uzgunum cok...

canim benim uzulme cunku daha cok bagiracagiz bence ben de malesef kiziyorum bazen de bagiriyorum cunku hep kendisine zarar verecek seylere gidiyor. tvyi cekiyor,copu karistiriyo...gibi bi de bu aralar daha alingan korkusu daha fazla ve dudak bukmeleri cok dudak bukup aglamamaya calisiyo cok tatli oluyo ama cok da uzuluyorum ama hersey onlarin zarar gormemesi icin

üzme kendini artık canım da bağırma bi daha ben kıyamıyorum hala gün içnde o kadar muzurluk yapıyo ki bunalıyorum bazen ben ağlamaklı oluyorum...

Evet arkadasim 40 ciktigi gun taktirdim....aciyormu dersen ben normal dogum yapmadim yaptiysan. Sana sinek isirigi gibi gelebilir acidi ama cok degil....yaninda mutlaka ped gotur kanama cok oluyor...o kanama birkac gun yogun devam ediyor birzda adet sancisi oluyor....bana doktorum 3 gun gunde 3 defa parol ic hem spiral daha kolay kaynar hemde agrin azalir demisti....benim islemim 20 dak.surdu ama bunun icinde dogum sonrasi kontrolde vardi....

kızım eskiden ağzına küçük küçük kaşar peynir verdiğimde yerdi şimdi hiç ama hiç bişey yemiyo ağzını sıkıyo ben ittirirsem diliyle itiyo dışarı çıkarıyo kaçıyo falan....
ama babasından bi güzel yiyo anlamıyorum niye...
kendi yiyo özendiriyo nam nam hımmm yapıp bizimki tepiniyo bana da var diye açıyo ağzını veriyo eşim de...
ben aynısını yapıyorum olmuyo sıkıyo ağzını yine, niye böyle yapıyo acaba eşim onun yemek saatlerinde yanımızda yok kki bi haftasonu dışarı çıktığımızda böyleler, ben mi çok sevimsizim niye böyle yapıyo kızım acaba :)

güldürdün beni arkadaşım sen niye sevimsiz olasın :) Sadece babasını fazla görmediği için değişik geliyordur ona. Oğlum da benim uyarılarımı pek dikkate almıyor ama babası biraz sert konuşsun dudağını büküyor hemen. Çünkü ben bütün gün uyardığım için kanıksadı artık. Kötü polis yine ben oldum yani :) Bu ara oğlum da kahvaltıda pek yemiyor diğer öğünler normal ama kahvaltıda niye böyle oluyor bilmiyorum

uyku düzenimiz bozuldu, kendi kendine uyuyan bi kızım yok ama başından beri hep bi uyku düzenmiz vardı mutlaka uyuturdum saatinde, şimdi uyumuyo mümkün değil uyumuyo tekrar deniyorum acaba geldi mi uykusu diye olmuyo iyice yorululunca 2 3 4 kaçta olursa uyuyo ozaman da aç mı tok mu denk geliyo belli olmuyo bi buçuk saat de uyku eklenince iyice aç kalabiliyo öğünler sarkıyo ve geç uyuduğu için 2.uykuyu yapmıyo dlayısıyla gece uykusuna erken başlıyo hepten öğünler yetişmiyo aç uyuyakalıyo uyku öncesi yemeğini yemeden, bu sefer bütün gece yarım saat bi saat arayla sallayıp tekrar tekrar uyutuyorum sersem gibi oldum sabah 6da falan mama sandalyesine oturtup uykusunu açıp kaşıkla süt içirdim yine açlıktan dalamıyo çünkü ayağımda duruyo sadece bırakınca uyanıyo... gerçekten niye böyle oldu anlamadım uykusunu teke indirecekse de artık saati belli olsun da ona göre ayarlıyayım çok bozuk düzenimiz gerçekten yorucu bölük pörçük uyku... sabah uykusu olmayın her iş de duruyo hep paçamda ne bi iş yapabiliyorum doğru düzgün ne de onunla kaliteli zaman geçirebiliyorum her iş arasında zırt pırt uyutmayı deniyorum anca acaba geldi mi uykusu diye...

çok garip sanki inatlaşıyo benimle, daha 10 dk.öncesinde yine uyutmayı denedim uyumadı kaçtı durmadı ayağımda bıraktım odasında mutfağa geçtim, oyuncaklarıyla oynuyodu ses kesildi biraz sessizlik oldu gittim baktım odasına karyolasının altındaki çekmeceyi açmış yine içindekileri çıkarmış önünde uzanmış uyuyakalmış, uykusu olduğunu biliyrum zaten de niye uyutamıyorum ki...aldım yatırdım şimdi, bu saatte uyuyunca 2.uykuyu yapmıyo işte, ha uyudu uyuycak diye dışarı da çıkamıyoruz uyansın beslensin toplanalım öylede geç oluyo güneş kaçıyo, sizin uykular 1e indi mi niye böyle oldu bizde anlamadım...

Biz hala iki kere uyuyoruz canım ama ben de her an bekliyorum uyku düzeni değişebilir. Bire indireceği için böyle yapıyordur belki ya da diş sıkıntısı olabilir

Diş temizliği

Merhaba arkadaşlar, kızımın 6 tane dişi var ve üstteki dişleri son zamanlarda sararmaya başladı. Hani büyük insanların ki gibi yemek artıkları falan kalmış sararmış gibiydi. Evde kullanılmamış çok yumuşak bir diş fırçası vardı. Önce kızım kucağımda kendi dişimi fırçaladım sonra kızımın fırçasını azıcık ıslatıp kızımın üst dişlerini fırçaladım. Çok hoşuna gitti. Bi daha bi daha istedi. Ben de yumuşakça fırçaladım. Hiç hoşuna gitmez izin vermez sanmıştım ama beni çok şaşırttı.

Canım çok geçmiş olsun. Allah yavrularına uzun ömür versin. Bende spiral var. Sana tavsiyem mümkün olduğu kadar kendini rahat bırak o zaman acı falan çok hissetmezsin. Ben normal doğumun peşine tekrar o sandalyeye oturunca çok kastım kendimi ve o yüzden biraz acılı oldu açıkçası. Kendimi rahat bırakamadım bir türlü. Sonrasında biraz ağrı yapıyor adet ağrısı gibi. Ama sonrası çok rahat. Kafan rahat eder. En etkili korunma yöntemi bu olarak geçiyor sonuçta. Allah kolaylık versin.(15-20 dakika sürüyor.)

bn de bagiriyorum nazen ve dedigin gibi vicdan azabi cekiom sonra ama olucak bunlar kizildigini da ogrenicekler

oglumda kahvalti da her peyniri yemesede sevdigi peyniri yerdi simdi hic yemiyo. Sadece yumurta. Onada bikacak die korkuyorum

cnm ya disten yada tek indirmeye calistigindan duzen kuramadi daha. Gecer ins en kisa surede insanin felegi sasiyor uykusuzluktan yoksa

Cnm bn kucuk firca almistim bn fircalarken eline veriyorum oynatio ileri geri bana bakipArada sapini suruo ama olsun

Nazlma cnm cok gecmis olsun Rabbm iki kizina saglik sihat uzun omurler versin

Ben de diş fircasini veriyorum cnm. Seviyor benimki de

Günde 1 kere uyutuyorum cnm

Evde 1. Sirada babasi sonra dedesi sonra da
Ben geliyorum

Arada sirada tavrimizi koymaliyiz bence. Benim ki yalandan agliyor hemen. Kendini yerlere atıyor

Günde 1 kere uyutuyorum cnm

ne zamandan beri tek uykuya geçtiniz canım kendisi mi geçti, sanırım biz de artık tek uykuya geçtik düzelir diye umut ediyorum ama...
tek uyku için doğru zaman mı ki aslında daha çok uykuya ihtiyaçları yok mu ki... bizimkinin gece uykusu da çok değil geç yatıyodu 11-12 arası şimdi 11de uyumak istiyo iyice yorulup sabah da genelde 8 gibi lakat ama 7 de olur 9 da duruma göre... tabi bu aralar çok sık uyanıyo bunu çözebilsek gündüz uykusunu çok önemsemiycem...

Ben uyutmuyorum cnm. 2 kere uyuyunca aksam uyumuyor.

Son düzenleme:

Bizimki de tek uyku yapiyor canim. Cok nadir aksamustu uyudugu, disari filan cikarsak donuste arabada uyuyor, o zaman iki uyku oluyor. Sabah 9-10arasi kalkip, oglen iki gibi uyuyup, 4gibi kalkiyor. Sonrada gece 10-11 arasi uyuyor. Bana kalsa iki kez uyuturdum daha ama baktim aksamustu uyumuyor, cok zorluyor uyumamak icin, biraktim bende uyutmak icin ugrasmiyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…