2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
bugünkü uykuları berbattı
hem gece hem gündüz
azı dişe bağlıyorum, huzursuzluklarını da

kızlar bebeklerim yavaş yavaş kardeş kavramını öğreniyorlar
biri bir oyuncağı aldı ve diğeri de onu istiyorsa hemen öbürüne getirip veriyor al diyor

Eren Zeynep ağlıyorsa mutlaka gelip öpüyor
biri uyumak üzere ise bile olsa diğeri ağlıyorsa hemen doğrulup öbürünün yanına gitmek istiyor
nerede olursa olsun diğerini görmek istiyorlar

bizim pilsan bir arabamız var, pilastik, kaliteli bir şey değil, ama renklerinden dolayı albenisi yüksek
parkta arabamızın taliplisi çok oluyor
normal şartlarda oyuncaklarını paylaşıyorlar herkesle
bizimkilerden büyük biri arabamızı aldı, biniyor ve vermiyor Zeynep'e
Zeynep de arabasına çok düşkün, başladı ağlamaya
yemin ediyorum abartmıyorum
Eren Zeynep'in ağladığını gördü, geldi çocuğa bağırdı arabayı aldı, Zeynep'in önüne getirdi bıraktı al dedi
sadece seyrettim çok duygulandım
normalde hiç müdahale etmiyorum
ne oyuncaklarına ne de binmek istedikleri salıncağa falan
pısırık olmasınlar istiyorum , kendileri elde etsiler istiyorum
Zeynep salıncak doluysa
gidiyor ve bas bas bağırıyor
binmek istediğini belirtiyor

Çok sağol canım, senin takip çizelgeni de takip ediyorum. Bir keresinde de yazmıştım, ilk gördüğümde 3 kilo verdi gözüküyordu, şimdi maşallah da maşallah :)
Canım oraya 20 gün kadar kaydettim, sonra üşendim desem. Biraz daha pratik olmalı site. Bir de her girişimde kesin yavaşlık yaşıyordum.

Sağolasın canım, vallahi o düşmeler hiç bir şey değilmiş. Rabbim tüm evlatları görünür görünmez kazalardan belalardan sakınsın.
Canım ya sen anlatırken sanki Gökalp'le yaşdaş değiller de bir kaç yaş büyükler gibi geliyor. Maşallah onların tavırlarına. Maşallah kelime kadrolarına :)
Uyku dedin de dün ilk defa ama ilk defa oğlumla yaklaşık 14 saat uyuduk.
Malum çok yorgun ve yoğun ve güzelliklerden yoksun bir hafta geçirmiştim.
Oğlum akşam 5'te yattı, normalde yarım saat bir saat içinde uyanırdı.
6'da yanına yattım.
Dur düzelteyim, öncesinde ben biraz uyumak istedim ama bir türlü uyuyamadım, dön dön yatakta, sonra oğlum geldi haylaz, gel dedim seni emzireyim.
Uyuduk öylece.
Gece ben de çok uyandım o da.
O uyanınca bazen tesadüf ettim, bana bakıyor, ben de uyumuş numarası yapıyorum, tekrar dalıyor.
Öyle böyle derken çokça göze gelmemize rağmen ben 7 gibi uyandım o 8'e doğru kalktı.
Sanırım ilaçlar ve nekahet devresi etkili oldu kuzumun uyumasına.
Akşam da yarım kase çorba içti, üzerine yarım muz yedirmeye çalışıyordum, tam da oh be kızlara yazacağım bunu, oğlum yarım muz yedi,
derkeeeeen,
Kustu
Bir elma rendeledim, onunla uyudu.

canım yavrunun iyileşmesine o kadar sevindim ki anlatamam
gitsin bu hastalık bir daha uğramasın hiçbir yavruya
canım benim kayınvalidem acayip dilbaz biridir
ve doğdukları ilk günden beri bebeklerimle sürekli konuşuyor
onun etkisi oldu sanıyorum

bugün Zeynep düştü
kendi kendine
hoppa, düştüm diyor
ne dedin annecim dedim aynısını tekrarlıyor
gaz yapınca Zeynep ne yaptın diyorum
ben bırt diyor
eren yapınca da
annecim eren ne yaptı diyorum
ereni eli ile işaret ediyor
bırt diyor

bir ara ortadan kayboldular
fırladım yerimden buldum hemen
ikisi birden gel gel diyorlar
elleriyle de işaret ediyorlar
gittim yanlarına otur diyorlar
ya biri ne yaparsa diğeri de onu görerek aynısını yapıyor
biri ağlayınca diğeri de numaradan ağlıyor
pek bi sevimli oldular teyzeleri

Benim ufaklıkta bu demeyi öğrenmiş her şeyi işaret edip bu bu bu deyip ismini söylememizi istiyor elli defa tekrarlıyorum bu defa başka şeye yönelik bu bu bu diyor gün boyu bu bu bu deyip geziyor söylemeyincede kaşlarını çatıyor:) benimkide çok dilli düdük böyle böyle diyor bişeyler uğraşırken bügünde küpe demeyi öğrenmiş küpe diyor benimde eşim annem ben hepimiz konuşkanız o da bize çekti doğal olarak. Eşim her sabah kızımı alıp camiye gidiyor dua ediyorlar cami görünce âmin diyor babasının elinden tutup çekiştiriyor âmin âmin diyo odaya namaz kılmaya gidelim diyor kendiside secde etmeyi öğrendi secde ediyor babasıyla Allah'tan babamız namaz kılıyor kızım ondan görüyor yoksa anasında iş yok:)

senin adına sevindim canım artık uzun uykular uyumanız hem senin hemde bebeğin için cok güzel...biz bunu başaramadık malesef...

Maşallah sizin bebişler baya konuşuyor bizimki en çok dede diyor baba ve mama diyor. Bütün gün peşinde anne anne diye dolaşmama rağmen anne demeye hiiiççç niyeti yok. Hatta geçen oyun kartlarındaki resimlerin isimlerini söyleyip bulmasını öğretiyorum kartın birinde ayı vardı bak ayı dedim çocuk ayı demeye başladı ben şoklardayım.Anne demeyen çocuk ayı diyor ya güler misin ağlar mısın :)

bu günlerde çok yorgunum kızım çok çok sık uyanmaya basladı...uyanmaları çıglık atıp aglama seklinde oluyor...guzel guzel uyurken birden cıglıkla aglamaya baslıyor gözleri kapalı halde sonra aglaya aglaya uyanıyor pış pışla falan susmuyor...bir yerimi acıyor acaba anlamıyorum aclıktan olsa cıglıkla uykusunda aglamaz herhalde ?? reflü olabilir yazıyor bazı yerlerde,doktor söylemedi böyle birsey ama...

sizlerde nasıl durumlar uyanıyorlarmı bu sekilde?

kızlar gece beslenmelerini kestinizmi????
biberonu bıraktınızmı 1 yaşından sonra biberonu bırakın diyorlar

Evet canım gece pek kalkmıyor ztn kalksa da ya su veriyorum biraz ya da emziğini istiyor geri yatıyor. Çok şükür bugünleri de gördüm yani. Ama biberona devam.Bikaç gündür suyu bardakla içirmeye çalışıyorum oyun zannediyor o da hoşuna gidiyor ama devam sütü falan verdiğim zmn biberonu kullanıyorum hala.

malesef kesemedik biberon ve emzik tutmadi zaten gece uyaniyo emip yatiyo aliskanlik yapti daha hic kesintisiz uyumadi o da ben de.yaza memeyi kesecem o zaman belki uyanmaz artik
konusmaya gelince ilk anne demisti baba dede mama bugunlerde alla diyor ablaya benzer biseyler soyluyo agzi laf dolu ama biz anlayamiyoruz henuz onun dilini:) anlasilir kelimelerimiz yok henuz fazla

Emzik hiç almadı su deniyorum istemiyor daha cok aglıyor kızıp..bende kesıntısız uyumak istıyorum artık bu sekilde tam verimli ilgilenemiyorum onunla sürekli yorgun uykusuz halsiz gerginim:-( sizin nasıl düzeldi

Acaba kansızlık olan bebekler mi sık uyanır ? Bir yerde okumustum bunu daha tahlıl yaptırmadık biz

Yeminederim yarım saatte uyanıyor geçen gece oturdum ağladım birde ben uyanınca hemen uykuya dalamıyorum yani uyumadan geçiyor günlerim nasıl yaşıyorum bende bilmiyorum ama sürekli grip oluyorum vücudum dirençsiz kaldı artık

Bikac gun sinavlar dolayisiyla giremedim, daha dogrusu okuyorum hep ama yazmaya firsatim olmuyo.

Asyaseyhan bebegin icin gercekten cok uzuldum. Her girisimde acaba bi haber var mi bebisten diye merak ettim hep. Cok uzuldum durumunuza, ama neyse ki simdi daja iyisiniz. Sen hep morelini yulsek tutmaya calis cnm bebeginin daha iyi olmasi icin.
Bizimki de gecen haftaya kadar bi oksuruk ardindan kusma. Oncesinde azilar kabardiginda yasadiklarim zaten ayri. Atesle basladik oksurukle sonlandirdik. Balgami atamiyolar o yuzden yedikten sonra bi ogurme bi kusma alip gidiyo. Bem prospan diye bi oksuruk surubu kullandin.cok iyi geldi. actifed bi ise yaramamisti.

Kizlar daha once de kizima kahvalti yaptiriyorum diye bahsetmistim hatirlarsaniz. Ama simdi daha once verdigim kahvalti karisimima tekrar basladim. 3-4 gundur veriyorum. Biliyorum dogru yapmadim ama baska sekilde yediremiyorum. Bunu zorla da olsa agzina tikiyorum.
Bu zorla yedirme konusunda esimle her seferinde tartisiyoruz o ayri. Zorla yedirmemi istemiyor, ben de istemiyorum ama annelik duygularim el vermiyor kizimi ac birakmaya. Onu da denedim aslinda. Ac birakinca bu kez basliyor meme istemeye.

Siz nasil yediriyorsunuz?var mi benim gibi.

Acaba kansızlık olan bebekler mi sık uyanır ? Bir yerde okumustum bunu daha tahlıl yaptırmadık biz

oglumun tahlilleri iyiydi kansizligi yok ama kesintisiz uyumuyor gecede dort bes defa kalkiyor hele dun cok fazlaydi sayamadim

cannan ben yanimda yatiriyorum kalkinca memeyi veriyorum agzina o da ben de oyle uyuyoruz denersen sen de uykusuz kalmazsin

canim ben bebe biskuvisi yedirmiyorum onun icin kendim biskuvi ve kek yapiyorum sekersiz pekmezle bigun kek bigun biskuvi donusumlu olarak bir tatli kasigi ceviz rondodan gecilmis, gun asiri yumurta sarisini biskuvi verdigim gun ucunu karistirip suyla ya da sutle(sutle daha bikac defa yaptim) eziyorum yedikten sonra iki tatli kasigina yakin bazen bir kasik labne yumurtanin kalan beyazi . zeytin yemiyor kasar eskiden yerdi simdi yemiyo once ya da sonra pekmez bir tatli kasigi(arada en az on bes yirmi dk olmali) pekmezi bazen unutuyorum bu kadar

Canım bizde de sık sık oluyordu bu durum. Ağlayarak uyanıyor bazen. Bazen de bu ağlamalar feryat figana dönüşüyor. Çığlık çığlığa. Sanırsınız eti kesiliyor.
Gece terörü diye bir olay varmış. Biz buna bağladık. Çocuk uyandığında hiç bir şey hatırlamıyor. Sebebi pek yok bu terörün. Beyinle alakalı daha ziyade. Yemeyle içmeyle alakası olmadığına kani oldum ben. Çok da yese az da yese oluyor.
En çok da yatmaya yakın kudurduğumuzda oluyor. Kesinlikle.
Akşam yine biraz dayanamayıp oynaşmaya başladık. Hemen bıraktık babasıyla.

Biberon almadık canım biz. Gece beslenmeye devam. Sanırım beslenme değil de emme refleksii. Emme alışkanlığı. Birlikte yattığımız için sıkıntı yok. Ayrı yatarsak
"Geceler karaaa trennnnnnnn geceler :)"

Son hastalığına kan değeri 10.3 çıktı. Ama inan umrumda olmadı. Hem pekmez, hem bir öğünü kesinlikle et. İlaç da kullanmadık. Doktora sormak da geçmedi aklımın ucundan.

Bilmiyorum ki canım yaa, sen de mi onunla yatsan?
Güzelim tek derdin bu olsun inşallah. Samimiyetle söylüyorum.

Canım, çok sağol, çok teşekkür ederim. Her geçen gün iyileştiğini görmek ömrümden dokuz yılımı alan 9 gün sonrası her an daha da gençleşiyorum inan.
Senin de umarım bebeğine dair tek derdin yemek olur.
Su içmedi oğlum, su. Hiç bir şey. Ne yemek ne içmek.
Şimdi yarım kase yoğurt yese o kadar mutluyum ki.
Kahvaltı bende de hep en kalitesiz öğün. Onun için yarım saat sonrası bir ara öğün veriyorum ben.

Kızlar,
Yavrumun hasta halleri/ hastane halleri.
Öyle argın, öyle yorgun, öyle bîtap, öyle güçsüz..
Sabah kalktı yatağından odaya getirdim, kurbanlık koyun gibi serildi.
Babasının omzunda kalakaldı sonra.
Hastanede hele.
Sormayın.
Bunları çektim.
Çektim ki ne zaman yavruma dair şikayetlenmeye kalksam açıp açıp bakayım diye.
Çok şükür atlatmaya başladık.
Rabbim hastalıkla mücadele eden tüm bedenlere fetih kudreti versin.

Bu da dün çekildi.
Bakıcı teyzemizin evinde dedesinin kucağında.
Ne güzel sana bakıp bakıp gülümsemek oğlum.
Ne güzel sana bakıp gençleşmek.
Ne güzel Yaradan'a sonsuz şükürler sunmak.
Ne güzel seninle yaşamak, yaşayabilmek.

Arkadaşlar bebeklerinizin dişlerini nasıl temizliyorsunuz?Ben nemli bi bezle temizlemeye çalışıyorum ama mümkün değil ağzını açmıyor açsa da ısırmaya çalışıyor çok zorlanıyorum

ben hiç temizlemedim ama temizletmez zaten...

doktorlar ilk adım için yumuşak tabanlı öneriyolar ama spor ayakkabıları 2 yaşına kadar önermiyolar diye biliyorum ben... tabi ben de 2 yaşına kadar dayanır mıyım bilmiyorum her zaman giydirmelik olmasa da arasıra kıyafetine göre giydirmelik spor ayakabı alabilirim sonbahara doğru.. ortopedia çok iyi tabi de sağlıklı ayak için gerekli değil diyolar...

ben de hm den almıştım canım ama aha ince penye gibi bizmkiler ben kendim hiç kalın çorap giyemem kızıma da hiç giydirmedim...

maşallah canım onlara...

maşallah güzel kızına da...

bizde her zaman olmuyo ama arasıra aynı anlattığın gibi oluyo, reflüden ben de hep şüpheleiyorum sütü fazla içemeyip aşırı geğirmesi hatta fazlasını çıkarması falan...

biz gece beslenmelerni ve biberonu bırakalı 3 ayı geçmiştir sanırım, sabah uyanınca devam sütünü kaşıkla içiyoruz ileride bardakla içmeyi ümit ediyoruz...

ben hep karışım veriyorum canım, ve zorla kandıra kandıra...
ama tek tek yiyebiliyosa öyle devam etmee çalış bence...

canım o halsiz yatışı bakışı, kıyamam, bi daha hiç böyle güçsüz düşmesin inşallah...

maşallah Gökalpe, hep gülsün inşallah, biraz daha güçlensin toparlansın yaramazlık yapsın öyle yorsun annesini böyle değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…