Çok sağol canım, senin takip çizelgeni de takip ediyorum. Bir keresinde de yazmıştım, ilk gördüğümde 3 kilo verdi gözüküyordu, şimdi maşallah da maşallah :)Ohh geçmiş gitmiş şükür. Allah bir daha göstermesin. Diyet dedin ya asyaseyhanıcm, o konuda bir tavsiyede bulunabilirim sana. Diyetarkadaşım diye bir site var, oraya yediğin her şeyi yazıp kalori hesabı yaparak diyet yapabiliyorsun hem de yine her şeyi yiyerek. Ben kendime hedef olarak 58 kilo koymama rağmen 74 ten 54 leri bile gördüm site sayesinde. Bir incele istersen.
Sağolasın canım, vallahi o düşmeler hiç bir şey değilmiş. Rabbim tüm evlatları görünür görünmez kazalardan belalardan sakınsın.ohhh be cok sukur cok sevindim kisa zamanda toparlanir yine
oglum bu sefer de koltuktan dustu oturur vaziyette geriye dogru dustu allahtan ortada puf vardi yavas dustu ama korktu cok agladi biraz yatirmadim sonra uyudu kalkti keyfi yerinde masallah ama ben de cok korktum simdi oyun oynuyo
Canım ya sen anlatırken sanki Gökalp'le yaşdaş değiller de bir kaç yaş büyükler gibi geliyor. Maşallah onların tavırlarına. Maşallah kelime kadrolarına :)bugünkü uykuları berbattı
hem gece hem gündüz
azı dişe bağlıyorum, huzursuzluklarını da
kızlar bebeklerim yavaş yavaş kardeş kavramını öğreniyorlar
biri bir oyuncağı aldı ve diğeri de onu istiyorsa hemen öbürüne getirip veriyor al diyor
Eren Zeynep ağlıyorsa mutlaka gelip öpüyor
biri uyumak üzere ise bile olsa diğeri ağlıyorsa hemen doğrulup öbürünün yanına gitmek istiyor
nerede olursa olsun diğerini görmek istiyorlar
bizim pilsan bir arabamız var, pilastik, kaliteli bir şey değil, ama renklerinden dolayı albenisi yüksek
parkta arabamızın taliplisi çok oluyor
normal şartlarda oyuncaklarını paylaşıyorlar herkesle
bizimkilerden büyük biri arabamızı aldı, biniyor ve vermiyor Zeynep'e
Zeynep de arabasına çok düşkün, başladı ağlamaya
yemin ediyorum abartmıyorum
Eren Zeynep'in ağladığını gördü, geldi çocuğa bağırdı arabayı aldı, Zeynep'in önüne getirdi bıraktı al dedi
sadece seyrettim çok duygulandım
normalde hiç müdahale etmiyorum
ne oyuncaklarına ne de binmek istedikleri salıncağa falan
pısırık olmasınlar istiyorum , kendileri elde etsiler istiyorum
Zeynep salıncak doluysa
gidiyor ve bas bas bağırıyor
binmek istediğini belirtiyor
Canım ya sen anlatırken sanki Gökalp'le yaşdaş değiller de bir kaç yaş büyükler gibi geliyor. Maşallah onların tavırlarına. Maşallah kelime kadrolarına :)
Uyku dedin de dün ilk defa ama ilk defa oğlumla yaklaşık 14 saat uyuduk.
Malum çok yorgun ve yoğun ve güzelliklerden yoksun bir hafta geçirmiştim.
Oğlum akşam 5'te yattı, normalde yarım saat bir saat içinde uyanırdı.
6'da yanına yattım.
Dur düzelteyim, öncesinde ben biraz uyumak istedim ama bir türlü uyuyamadım, dön dön yatakta, sonra oğlum geldi haylaz, gel dedim seni emzireyim.
Uyuduk öylece.
Gece ben de çok uyandım o da.
O uyanınca bazen tesadüf ettim, bana bakıyor, ben de uyumuş numarası yapıyorum, tekrar dalıyor.
Öyle böyle derken çokça göze gelmemize rağmen ben 7 gibi uyandım o 8'e doğru kalktı.
Sanırım ilaçlar ve nekahet devresi etkili oldu kuzumun uyumasına.
Akşam da yarım kase çorba içti, üzerine yarım muz yedirmeye çalışıyordum, tam da oh be kızlara yazacağım bunu, oğlum yarım muz yedi,
derkeeeeen,
Kustu
Bir elma rendeledim, onunla uyudu.
kızlar gece beslenmelerini kestinizmi????
biberonu bıraktınızmı 1 yaşından sonra biberonu bırakın diyorlar
Evet canım gece pek kalkmıyor ztn kalksa da ya su veriyorum biraz ya da emziğini istiyor geri yatıyor. Çok şükür bugünleri de gördüm yani. Ama biberona devam.Bikaç gündür suyu bardakla içirmeye çalışıyorum oyun zannediyor o da hoşuna gidiyor ama devam sütü falan verdiğim zmn biberonu kullanıyorum hala.
Acaba kansızlık olan bebekler mi sık uyanır ? Bir yerde okumustum bunu daha tahlıl yaptırmadık biz
Acaba kansızlık olan bebekler mi sık uyanır ? Bir yerde okumustum bunu daha tahlıl yaptırmadık biz
Bikac gun sinavlar dolayisiyla giremedim, daha dogrusu okuyorum hep ama yazmaya firsatim olmuyo.
Asyaseyhan bebegin icin gercekten cok uzuldum. Her girisimde acaba bi haber var mi bebisten diye merak ettim hep. Cok uzuldum durumunuza, ama neyse ki simdi daja iyisiniz. Sen hep morelini yulsek tutmaya calis cnm bebeginin daha iyi olmasi icin.
Bizimki de gecen haftaya kadar bi oksuruk ardindan kusma. Oncesinde azilar kabardiginda yasadiklarim zaten ayri. Atesle basladik oksurukle sonlandirdik. Balgami atamiyolar o yuzden yedikten sonra bi ogurme bi kusma alip gidiyo. Bem prospan diye bi oksuruk surubu kullandin.cok iyi geldi. actifed bi ise yaramamisti.
Kizlar daha once de kizima kahvalti yaptiriyorum diye bahsetmistim hatirlarsaniz. Ama simdi daha once verdigim kahvalti karisimima tekrar basladim. 3-4 gundur veriyorum. Biliyorum dogru yapmadim ama baska sekilde yediremiyorum. Bunu zorla da olsa agzina tikiyorum.
Bu zorla yedirme konusunda esimle her seferinde tartisiyoruz o ayri. Zorla yedirmemi istemiyor, ben de istemiyorum ama annelik duygularim el vermiyor kizimi ac birakmaya. Onu da denedim aslinda. Ac birakinca bu kez basliyor meme istemeye.
Siz nasil yediriyorsunuz?var mi benim gibi.
Canım bizde de sık sık oluyordu bu durum. Ağlayarak uyanıyor bazen. Bazen de bu ağlamalar feryat figana dönüşüyor. Çığlık çığlığa. Sanırsınız eti kesiliyor.bu günlerde çok yorgunum kızım çok çok sık uyanmaya basladı...uyanmaları çıglık atıp aglama seklinde oluyor...guzel guzel uyurken birden cıglıkla aglamaya baslıyor gözleri kapalı halde sonra aglaya aglaya uyanıyor pış pışla falan susmuyor...bir yerimi acıyor acaba anlamıyorum aclıktan olsa cıglıkla uykusunda aglamaz herhalde ?? reflü olabilir yazıyor bazı yerlerde,doktor söylemedi böyle birsey ama...
sizlerde nasıl durumlar uyanıyorlarmı bu sekilde?
Biberon almadık canım biz. Gece beslenmeye devam. Sanırım beslenme değil de emme refleksii. Emme alışkanlığı. Birlikte yattığımız için sıkıntı yok. Ayrı yatarsakkızlar gece beslenmelerini kestinizmi????
Bilmiyorum ki canım yaa, sen de mi onunla yatsan?Yeminederim yarım saatte uyanıyor geçen gece oturdum ağladımbirde ben uyanınca hemen uykuya dalamıyorum yani uyumadan geçiyor günlerim nasıl yaşıyorum bende bilmiyorum ama sürekli grip oluyorum vücudum dirençsiz kaldı artık
Bikac gun sinavlar dolayisiyla giremedim, daha dogrusu okuyorum hep ama yazmaya firsatim olmuyo.
Asyaseyhan bebegin icin gercekten cok uzuldum. Her girisimde acaba bi haber var mi bebisten diye merak ettim hep. Cok uzuldum durumunuza, ama neyse ki simdi daja iyisiniz. Sen hep morelini yulsek tutmaya calis cnm bebeginin daha iyi olmasi icin.
Bizimki de gecen haftaya kadar bi oksuruk ardindan kusma. Oncesinde azilar kabardiginda yasadiklarim zaten ayri. Atesle basladik oksurukle sonlandirdik. Balgami atamiyolar o yuzden yedikten sonra bi ogurme bi kusma alip gidiyo. Bem prospan diye bi oksuruk surubu kullandin.cok iyi geldi. actifed bi ise yaramamisti.
Kizlar daha once de kizima kahvalti yaptiriyorum diye bahsetmistim hatirlarsaniz. Ama simdi daha once verdigim kahvalti karisimima tekrar basladim. 3-4 gundur veriyorum. Biliyorum dogru yapmadim ama baska sekilde yediremiyorum. Bunu zorla da olsa agzina tikiyorum.
Bu zorla yedirme konusunda esimle her seferinde tartisiyoruz o ayri. Zorla yedirmemi istemiyor, ben de istemiyorum ama annelik duygularim el vermiyor kizimi ac birakmaya. Onu da denedim aslinda. Ac birakinca bu kez basliyor meme istemeye.
Arkadaşlar bebeklerinizin dişlerini nasıl temizliyorsunuz?Ben nemli bi bezle temizlemeye çalışıyorum ama mümkün değil ağzını açmıyor açsa da ısırmaya çalışıyor çok zorlanıyorum
Kızlar ben ilk adım ayakkabısını ortepidiadan aldım ama ayakkabı baya ağır yürüyemiyor çocuk dışarda giydiriyorum zaten elinden tutuyorum diye.evdede sürekli ayağı kayıp düşüyor ve çok dengelide yürüyemiyor sizce ev için bi ayakkabı alayım mı Adidas'tan yada nikedan doktorlar yumuşak ayakkabıyı pek önermiyor sanki
https://www.google.com.tr/search?q=...smarketing.com%2Furun.asp%3Fid%3D4842;640;684
https://www.google.com.tr/search?q=...dirmaz-Tabanli-Bebek-corap_11976.html;541;750
canım benimkiler bunlardan giyiyor
dibanın ve chicconun
chicconun ki daha gevşek
ama diba daha iyi sarıyor ayaklarını
ca nınkiler de fena değil
bugünkü uykuları berbattı
hem gece hem gündüz
azı dişe bağlıyorum, huzursuzluklarını da
kızlar bebeklerim yavaş yavaş kardeş kavramını öğreniyorlar
biri bir oyuncağı aldı ve diğeri de onu istiyorsa hemen öbürüne getirip veriyor al diyor
Eren Zeynep ağlıyorsa mutlaka gelip öpüyor
biri uyumak üzere ise bile olsa diğeri ağlıyorsa hemen doğrulup öbürünün yanına gitmek istiyor
nerede olursa olsun diğerini görmek istiyorlar
bizim pilsan bir arabamız var, pilastik, kaliteli bir şey değil, ama renklerinden dolayı albenisi yüksek
parkta arabamızın taliplisi çok oluyor
normal şartlarda oyuncaklarını paylaşıyorlar herkesle
bizimkilerden büyük biri arabamızı aldı, biniyor ve vermiyor Zeynep'e
Zeynep de arabasına çok düşkün, başladı ağlamaya
yemin ediyorum abartmıyorum
Eren Zeynep'in ağladığını gördü, geldi çocuğa bağırdı arabayı aldı, Zeynep'in önüne getirdi bıraktı al dedi
sadece seyrettim çok duygulandım
normalde hiç müdahale etmiyorum
ne oyuncaklarına ne de binmek istedikleri salıncağa falan
pısırık olmasınlar istiyorum , kendileri elde etsiler istiyorum
Zeynep salıncak doluysa
gidiyor ve bas bas bağırıyor
binmek istediğini belirtiyor
canım yavrunun iyileşmesine o kadar sevindim ki anlatamam
gitsin bu hastalık bir daha uğramasın hiçbir yavruya
canım benim kayınvalidem acayip dilbaz biridir
ve doğdukları ilk günden beri bebeklerimle sürekli konuşuyor
onun etkisi oldu sanıyorum
bugün Zeynep düştü
kendi kendine
hoppa, düştüm diyor
ne dedin annecim dedim aynısını tekrarlıyor
gaz yapınca Zeynep ne yaptın diyorum
ben bırt diyor
eren yapınca da
annecim eren ne yaptı diyorum
ereni eli ile işaret ediyor
bırt diyor
bir ara ortadan kayboldular
fırladım yerimden buldum hemen
ikisi birden gel gel diyorlar
elleriyle de işaret ediyorlar
gittim yanlarına otur diyorlar
ya biri ne yaparsa diğeri de onu görerek aynısını yapıyor
biri ağlayınca diğeri de numaradan ağlıyor
pek bi sevimli oldular teyzeleri
Benim ufaklıkta bu demeyi öğrenmiş her şeyi işaret edip bu bu bu deyip ismini söylememizi istiyor elli defa tekrarlıyorum bu defa başka şeye yönelik bu bu bu diyor gün boyu bu bu bu deyip geziyor söylemeyincede kaşlarını çatıyor:) benimkide çok dilli düdük böyle böyle diyor bişeyler uğraşırken bügünde küpe demeyi öğrenmiş küpe diyor benimde eşim annem ben hepimiz konuşkanız o da bize çekti doğal olarak. Eşim her sabah kızımı alıp camiye gidiyor dua ediyorlar cami görünce âmin diyor babasının elinden tutup çekiştiriyor âmin âmin diyo odaya namaz kılmaya gidelim diyor kendiside secde etmeyi öğrendi secde ediyor babasıyla Allah'tan babamız namaz kılıyor kızım ondan görüyor yoksa anasında iş yok:)
bu günlerde çok yorgunum kızım çok çok sık uyanmaya basladı...uyanmaları çıglık atıp aglama seklinde oluyor...guzel guzel uyurken birden cıglıkla aglamaya baslıyor gözleri kapalı halde sonra aglaya aglaya uyanıyor pış pışla falan susmuyor...bir yerimi acıyor acaba anlamıyorum aclıktan olsa cıglıkla uykusunda aglamaz herhalde ?? reflü olabilir yazıyor bazı yerlerde,doktor söylemedi böyle birsey ama...
sizlerde nasıl durumlar uyanıyorlarmı bu sekilde?
Eki Görüntüle 1080987 Eki Görüntüle 1080988 Eki Görüntüle 1080989 Eki Görüntüle 1080993 Eki Görüntüle 1080996 Eki Görüntüle 1080987 Eki Görüntüle 1080988 Eki Görüntüle 1080989 Eki Görüntüle 1080993 Eki Görüntüle 1080996
Kızlar,
Yavrumun hasta halleri/ hastane halleri.
Öyle argın, öyle yorgun, öyle bîtap, öyle güçsüz..
Sabah kalktı yatağından odaya getirdim, kurbanlık koyun gibi serildi.
Babasının omzunda kalakaldı sonra.
Hastanede hele.
Sormayın.
Bunları çektim.
Çektim ki ne zaman yavruma dair şikayetlenmeye kalksam açıp açıp bakayım diye.
Çok şükür atlatmaya başladık.
Rabbim hastalıkla mücadele eden tüm bedenlere fetih kudreti versin.
Bu da dün çekildi.
Bakıcı teyzemizin evinde dedesinin kucağında.
Ne güzel sana bakıp bakıp gülümsemek oğlum.
Ne güzel sana bakıp gençleşmek.
Ne güzel Yaradan'a sonsuz şükürler sunmak.
Ne güzel seninle yaşamak, yaşayabilmek.
Eki Görüntüle 1081005
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?