• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
selam canlar nasılsınız :3:

günlerim yoğun geçiyor gelenler oluyor biz kızımla gezmeler yapıyoruz yoruluyorumm ama yaaa :37: 4. kattayım haliyle asansör de yok :ssz: üstelik merdivenler dönmeli :19: inmesi ayrı zor çıkması apayrı :50: bende hava çok sert rüzgarlı değilse eşimin iş dönüş saatine yakın çıkıyorum kızımla :27: en azından eve baba kucağında çıkıyor kızım bense miniğimle ancak çıkıyorum yaaa :37: daha şimdiden çabucak yoruluyorum :5:

canim cok gecmis olsun allah beterinden korusun

Ah canım yaa, okurken yaşamış gibi oldum.
Ah yavrum, ah kıyamam kuzum. Bunula geçmiş olsun cancağızım. Ben hep beterini düşünüp kendimi teselli ediyorum, ya da şanslı hissediyorum. Daha kötüsü olabilirdi canım, yazmaya dilimin varmadığı şeyler. Allah korusun tüm yavruları.
Valla bizlerde nazar mı var nedir, anlamadım gitti.

canım geçmiş olsun size de inşallah gerek kalmaz narkoza falan ufacık daha onlar narkoz falan hiçbirine gerek olmasın... ben artık yazmıyorum hergün bi düşme kalkma vurma bizimkinde, orası burası kızarık geziyo bu akşam da alnı kızarık uyudu, Allah korusun hepsini inşallah...

Buyuk gecmis olsun, okurken icim bi hos oldu ya, Allah korusun hepsini ama biz ne kadar sakinsak da onlar illa dusecek biyer buluyolar maalesef. Allah kalici seyler vermesin de yara bere kapanir. Insallah gerek kalmaz narkoza filan da iyilesir yarasi hemen...

Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun. Oğlumun keyfi yerinde çok şükür hala aklıma geldikçe bi fena oluyorum ya o boncuk gözüne bişey olsaydı :( şükürler olsun Allah beterinden korudu, bütün yavrucukları korusun

Arkadaşlar bebeklerinizin dişlerini nasıl temizliyorsunuz?Ben nemli bi bezle temizlemeye çalışıyorum ama mümkün değil ağzını açmıyor açsa da ısırmaya çalışıyor çok zorlanıyorum :31:

Teşekkür ederim arkadaşlar sağolun. Oğlumun keyfi yerinde çok şükür hala aklıma geldikçe bi fena oluyorum ya o boncuk gözüne bişey olsaydı :( şükürler olsun Allah beterinden korudu, bütün yavrucukları korusun
hay ALLAH ya tam ne yaşandı anlayamadım çok geçmiş olsun canımm son olsun :5::16:

Arkadaşlar bebeklerinizin dişlerini nasıl temizliyorsunuz?Ben nemli bi bezle temizlemeye çalışıyorum ama mümkün değil ağzını açmıyor açsa da ısırmaya çalışıyor çok zorlanıyorum :31:

ben de bunu merak ediyorum bi de oglumun ust dislerinde sari lekeler var ne yapabilirim? once pekmezden mi diye dusunuyodum ama baska pekmez verenlerde yokmus boyle bisey anne sutunden mi acaba?

Bizimki hayatta ağzını açmaz ben diş doktoruna sordum yemekten sonra su ver uyutmasan öncede su ver ağzı temizlensin dedi

Kızlar ben ilk adım ayakkabısını ortepidiadan aldım ama ayakkabı baya ağır yürüyemiyor çocuk dışarda giydiriyorum zaten elinden tutuyorum diye.evdede sürekli ayağı kayıp düşüyor ve çok dengelide yürüyemiyor sizce ev için bi ayakkabı alayım mı Adidas'tan yada nikedan doktorlar yumuşak ayakkabıyı pek önermiyor sanki

Kızlar ben ilk adım ayakkabısını ortepidiadan aldım ama ayakkabı baya ağır yürüyemiyor çocuk dışarda giydiriyorum zaten elinden tutuyorum diye.evdede sürekli ayağı kayıp düşüyor ve çok dengelide yürüyemiyor sizce ev için bi ayakkabı alayım mı Adidas'tan yada nikedan doktorlar yumuşak ayakkabıyı pek önermiyor sanki

canim evde ayakkabiyi pek onermiyolar kaydirmaz patikler var onlardan kullaniyoruz biz

canım ben bebek diş fırçası aldım
yavaş yavaş öğrensinler diye
ama ağızlarına sokup salya akıtıyorlar bir de bazen kendilerini kusturacak raddeye getiriyorlar
ama ben yatmadan önce alışkanlık kazansın diye unutmazsam
ikizleri yanıma alıp
lavaboya gidip ben fırçalıyorum
beni izliyorlar
ama sadece ağızlarına sokuyorlar şimdilik

canım ben evde bir şey giydirmiyorum
kaydırmaz çoraplarını mutlaka giydiriyorum çünkü faydasını görüyorum gerçekten
dışarısı için de kanz dan deri ayakkabı aldım
fiyatı da uygundu, memnun kaldım
hatta oğlumun ayakkabısını hafif zorlanıyorum giydirirken
yani yeni ayakkabı gerekecek bize de yakı zamanda
bizim evin dibinde adidasın fabrika satış mağazası var
dün baktım
hafif ve uygun ayakkabılar var
45 lira ile 65 lira arasında değişiyordu fiyatları
oradan alırım sanırım

bir de arkadaşlar dün orada gördüm
içi tüylü spor ayakkabısı vardı
bot giyemezler bu kış diye düşündüm
sanırım ikisine de içi tüylü spor ayakkabısı alacağım önümüzdeki kış için

merhaba cnm 2013 nisan annesiyim ben.biz ewde altı kaydırmaz çoraplardan giyiyoruz zaten dışarda da ayakkabı sevmiyor zorla ayağında tutuyorum :) biz ilk ayakkabımızı polaristen almıştık çok memnun kalmıştım şimdi numaramız büyüdü adidas aldım ondan da memnunum yaza sandaletlerini yine polaristen düşünüyorum nette gördüm çok güzel ve rahat görünüyorlar birde mağazada görmek lazım tabi

hay ALLAH ya tam ne yaşandı anlayamadım çok geçmiş olsun canımm son olsun :5::16:

Sağol canım oğlum geçen düşmüştü gözünün hemen kenarı tv ünitesinin keskin kısmına denk gelmişti :(

ben de bunu merak ediyorum bi de oglumun ust dislerinde sari lekeler var ne yapabilirim? once pekmezden mi diye dusunuyodum ama baska pekmez verenlerde yokmus boyle bisey anne sutunden mi acaba?

Ben de pekmez veriyorum canım bizde de yok sarı lekeler falan. Anne sütünden de böyle bişey olur mu bilmiyorum açıkçası :26:

Bizimki hayatta ağzını açmaz ben diş doktoruna sordum yemekten sonra su ver uyutmasan öncede su ver ağzı temizlensin dedi

Ben de elimden geldiğince su vermeye çalışıyorum umarım işe yarıyordur.

Canım ben de nike'ın ilk adım ayakkabısını almıştım evde de giydiriyordum baktım çocuğun çorapları ıslanıyor evde giydirmiyorum artık ayak gelişimini olumsuz etkiliyormuş ztn.

canım ben bebek diş fırçası aldım
yavaş yavaş öğrensinler diye
ama ağızlarına sokup salya akıtıyorlar bir de bazen kendilerini kusturacak raddeye getiriyorlar
ama ben yatmadan önce alışkanlık kazansın diye unutmazsam
ikizleri yanıma alıp
lavaboya gidip ben fırçalıyorum
beni izliyorlar
ama sadece ağızlarına sokuyorlar şimdilik

Nerden aldın canım bebek diş fırçasını? şimdiden alıştırmak lazım yapamasalar da çok iyi gözlemliyorlar. Geçenlerde mutfaktaki kırıntıları gırgırla alayım dedim bi ara baktım gırgır oğlumun eline geçmiş yerleri gırgırlamaya çalışıyor. Hergün yeni bişeyler :))

Kızlar merhaba,
Biz çooooooooooook şükür daha iyiyiz. Hâlâ hırıltımız, burun akıntımız, öksürüğümüz, aksırığımız, ishalimiz, öğürmemiz var ama çok çok şükür daha iyiyiz.
En azından oğlum evdeki rutin hareketlenmelerine döndü.
9 günde 700 gr zayıflamış yavrum. Neredeyse her gün 100 gr erimiş. Neredeyse 1 kilo vermiş.
Ama olsun.
Anne sütü dahi almazken, sırf sütüm çoğalsın diye ve de stresten tüm diyet planlarını rafa kaldırıp habire tıkınmama rağmen, iki aydır değişmeyen tartı ibresi 2,5 kilo aşağıyı gösterdi. Sevinemedim bile.
Bugün ilk kez eski kahvaltı menümüzden yaptık ve ilk defa pekmez içti.
Çorbalara başladık. Miktar olarak eskiye nazaran çok az. Ona da olsun.
Pişiğimiz şükür çok azaldı. Burda eskiyi okumam mümkün olmadığından eşime eczaneden ne verirlerse al pişik kremi demiştim. Fito diye bir krem getirmiş, çok sıvı, akışkan, sürünce su gibi eriyordu. Bayağı bayağı azalttı pişiği.
Bu süreçte destekleriniz, dualarınız için çok teşekkür ederiz teyzelerimiz. Allah hepinizden razı olsun.
Diş fırçası konuşulmuş, ne fırça aldım oğluma ne de dişlerini herhangi bir temizleme yoluna gittim. Sadece ben fırçalarken onu kucağıma alıyorum, fırçalayışımı izlemek ve fırçayı elimden kapmak çok hoşuna gidiyor.
Ayakkabı hususunda ise hâlâ ayakkabımız yok. Çıkarırken dışarı çift çorap giydiriyordum. Son bir kaç çıkmamızda çorapla yürümesine müsaade ettik, çok kısa süreli.
Sanırım epey bir müddet dışarı çıkarmayacağız. Korkumuz had safhada. Zira hastalığını son çıkarmamızda biraz uzun süreli dışarda tutmaya bağlıyoruz.
Doktora da söyledik zaten. "Hocam, olmuyor, sanırım biz ikimiz bu çocuğa bakmayı beceremiyoruz":1:
brc canım, boncuk gözlüyü Allah nazarlardan kem gözlerden sakınsın. Maşallah o kadar tatlı, albenili, cıvıl cıvıl, pırıl pırıl ki bakışları nazarlara maruz kalması olanaksız.

Kızlar merhaba,
Biz çooooooooooook şükür daha iyiyiz. Hâlâ hırıltımız, burun akıntımız, öksürüğümüz, aksırığımız, ishalimiz, öğürmemiz var ama çok çok şükür daha iyiyiz.
9 günde 700 gr zayıflamış yavrum. Neredeyse her gün 100 gr erimiş. Neredeyse 1 kilo vermiş.
Ama olsun.
Anne sütü dahi almazken, sırf sütüm çoğalsın diye ve de stresten tüm diyet planlarını rafa kaldırıp habire tıkınmama rağmen, iki aydır değişmeyen tartı ibresi 2,5 kilo aşağıyı gösterdi. Sevinemedim bile.
Pişiğimiz şükür çok azaldı. Burda eskiyi okumam mümkün olmadığından eşime eczaneden ne verirlerse al pişik kremi demiştim. Fito diye bir krem getirmiş, çok sıvı, akışkan, sürünce su gibi eriyordu. Bayağı bayağı azalttı pişiği.
Bu süreçte destekleriniz, dualarınız için çok teşekkür ederiz teyzelerimiz. Allah hepinizden razı olsun.
Diş fırçası konuşulmuş, ne fırça aldım oğluma ne de dişlerini herhangi bir temizleme yoluna gittim. Sadece ben fırçalarken onu kucağıma alıyorum, fırçalayışımı izlemek ve fırçayı elimden kapmak çok hoşuna gidiyor.
Ayakkabı hususunda ise hâlâ ayakkabımız yok. Çıkarırken dışarı çift çorap giydiriyordum. Son bir kaç çıkmamızda çorapla yürümesine müsaade ettik, çok kısa süreli.
Sanırım epey bir müddet dışarı çıkarmayacağız. Korkumuz had safhada. Zira hastalığını son çıkarmamızda biraz uzun süreli dışarda tutmaya bağlıyoruz.
Doktora da söyledik zaten. "Hocam, olmuyor, sanırım biz ikimiz bu çocuğa bakmayı beceremiyoruz":1:
brc canım, boncuk gözlüyü Allah nazarlardan kem gözlerden sakınsın. Maşallah o kadar tatlı, albenili, cıvıl cıvıl, pırıl pırıl ki bakışları nazarlara maruz kalması olanaksız.
Ohh geçmiş gitmiş şükür. Allah bir daha göstermesin. Diyet dedin ya asyaseyhanıcm, o konuda bir tavsiyede bulunabilirim sana. Diyetarkadaşım diye bir site var, oraya yediğin her şeyi yazıp kalori hesabı yaparak diyet yapabiliyorsun hem de yine her şeyi yiyerek. Ben kendime hedef olarak 58 kilo koymama rağmen 74 ten 54 leri bile gördüm site sayesinde. Bir incele istersen.

Kızlar merhaba,
Ama olsun.
**
brc canım, boncuk gözlüyü Allah nazarlardan kem gözden sakınsın. Maşallah o kadar tatlı, albenili, cıvıl cıvıl, pırıl pırıl ki bakışları nazarlara maruz kalması olanaksız.

ohhh be cok sukur cok sevindim kisa zamanda toparlanir yine
oglum bu sefer de koltuktan dustu oturur vaziyette geriye dogru dustu allahtan ortada puf vardi yavas dustu ama korktu cok agladi biraz yatirmadim sonra uyudu kalkti keyfi yerinde masallah ama ben de cok korktum simdi oyun oynuyo

Az önce çok güldüm kızımın haline. Mutfakta sandalyenin kenarına asılı bir poşetim vardır benim içinde atıştırmalıklarım olan. Oradan kendime bir kaç tane grissini aldım yemek için. Sonra kızım geldi poşetle oynamaya başladı, sonra buzdolabının önüne gitti, fark etmemiştim bir baktım onun da elinde bir grisini kemiriyor. Poşetin içinden nasıl buldun benim yediğimin aynısını da nasıl ulaştın aldın. Kırıldım gülmekten, benim güldüğümü görünce kuzum da gülmeye başladı. Nasıl taklit ediyor beni yavrum yaa :)

Nerden aldın canım bebek diş fırçasını? şimdiden alıştırmak lazım yapamasalar da çok iyi gözlemliyorlar. Geçenlerde mutfaktaki kırıntıları gırgırla alayım dedim bi ara baktım gırgır oğlumun eline geçmiş yerleri gırgırlamaya çalışıyor. Hergün yeni bişeyler :))
canım neredeyse tüm marketlerde var
4m+ yazıyor
ucu oldukça yumuşak
tam taklit dönemindeler diye aldım ben de
çok da seviyorlar fırçalarını

Back
X