2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

Canim benimde cik kisti. Seeninkinin boyutu ne ameliyat oldun mu hic? Daha once sorduysam kusura bakma cnm ama konusmamistik galiba senle. İnsallah yuUn guler bize de umut olursun :)

Gozun aydin canim. Her sey guzel olur insallah, haberlerini bekliyoruz. Ben de sizle hyecanlaniyorum valla :)) ahh o zaman bana da cabuk gecse de baslasa surecim

sen hangi ildesin canım.. ilk denemenmi?

canım ben istanbuldayım alman hastanesinde yaptırıyorum

benim normal yolla çocugum oldu gelişmedi alındı kürtaj sırasında kanalın biri zedelenmiş denildi. sonra olmadı

Aşılama yaptım tutmadı.

1 tüp bebek denememde tuttu yine gelişmedi alındı.eltim ailesinde birisinin kan pırtılaşması olduğunu benim gibi bebeklerinin gelişmediğini söyledi. gen testi yaptırdım. bende kan pırtılaşması çıktı

2 tüp bebek tutmadı

3 tüp bebek için dün yumurtalarım toplandı. 12 adet alındı bugün aradılar 9 döllenmiş 3 günü bekliyorum pgt testide yaptırıp inş
sorunsuz transferim gerçekleşir.

baya döllenmiş yumurtan olmuş canım.. inşallah bu kez sorunsuz olur herşey.. kan pıhtılaşması varsa tedbir alınması önemli canım.. bende olmamasına rağmen doktor coraspine başlattı.. sizin gibi problem olanlar iğne oluyor bildiğim kadarıyla.. sende başladımı iğneye yada hapa..

işlemlere başlamadan 1 ay önce iğne vurulmaya başladım ayrıca coraspinde kullanıyorum

işlemlere başlamadan 1 ay önce iğne vurulmaya başladım ayrıca coraspinde kullanıyorum

iyi çok güzel.. bi sorun çıkmaz inşallah ozaman canım.. hayırlısıyla gelsin inşallah bebeğin.. benimde bugün iğnelerimin 4. günü.. kendimi çok garip hissediyorum.. hiç tüp tedavisindeymişim gibi hissedemiyorum.. daha önce 2 kez yumurta takibi yaptırdım bir de aşı yaptırdım.. ama aralarında hep uzun zaman oldu.. çünkü pko olduğum için adet düzenli gelmedi.. eften püften sorunlar çıktı.. aşı diye gittik 5 cm kist oldu hadii doğum kontrol hapı felan derken uzadı gitti 2 yıl oldu korunmayalı.. eşimde morfoloji problemi var.. %1 morfolojiyle daha başka aşı denemedik.. direk tüpe geçtik işte.. bakalım hakkımızda hayırlısı.. ama dediğim gibi bi burukluk var içimde.. birde panik atak rahatsızlığım var benim şu opu daki anesteziyi çok kafama taktım.. daha önce hsg çekilirken ortalığı birbirine katmıştım şimdi gene aynı olayları yaşıcam diye korkuyorum.. belkide o yüzden tüpe odaklanamıyorum

tatlım panik ataklık bendede var dün bende tartıştım. birde iğneden çok korkuyorum orda zaten film koptu. anesteziden korkma zaten birşey anlamayacaksın biraz kalkınca kasıkların ağrıycak ama çok değil. ben bu pgt testini yaptırdığım için ilaçların iki katını kullandım bir ara patlıycam zannettim fazlada kurcalanınca yumurtalar akşam gece hep uyanmışım.normal olarak kullanılan ilaçlarda hiç sorun olmaz ayaklarını sıcak tut korkma

kendimi rahatlatamıyorum anestezi verilirken o hissi bikere duydumya ölsem unutmam.. ilacın vücuduma yayılışını duyduğum an bende film kopmuştu.. şu gün bi geçsede rahatlasam.. yoksa uyanınca duyucağım acı felan umurumda değil.. herkesin başka korkuları var işte ne yapıcan

Tesekkür ederim msruya cümleten heyecanlıyız galiba :) inşallah sanada zaman su gibi geçsin

EY BÜYÜK ALLAHIM YÜCELER YÜCESİ KATINDAN BİZE BİR RAHMET VER , RAHMETİNLE BU BAŞLADIĞIMIZ YOLDA BİZLERE BAŞARI SAĞLA O YÜCELER YÜCESİ KATINDAN BİZE TEMİZ BİR NESİL GÖNDER Amiin Şu Muharrem ayı hürmetine kabul eyle Allahım amiinn
Akşam duamızıda ettık ıyı akşamlar

Valla tatlim bilmiyorum neden vermediler.persembe günü sorarim.ayrica kafam ksrisik biraz.bugun kan ultrason icin gittim.E2 490 olmuş.rahim kalınlığı 7,5 diye duydum.yumurtalarimda gayet iyimiş. 7 ile 14 arasında sayabildigim kadariyla 6_7 taneydi.lucrin 5 doz, Gnolf 75e indi...Menopur toz su ayni.
Kafam karıştı ve biraz korktum ohss olmaktan.kliniktekiler hersey istediğimiz gibi dedi ama offff....

TÜP BEBEKTE YUMURTALIKLARIN UYARILMASI VE YUMURTA GELİŞİMİ

YUMURTALARIN OLUŞTURULMASI VE GELİŞTİRİLMESİBu aşama genellikle iki basamaktan oluşur.1. Yumurtalıkların baskılanması2. Yumurtalıkların uyarılmasıYumurtalıkların baskılanması (Supresyon tedavisi):En yaygın uygulanan uzun protokol (long protocol) 'dür. Bunun dışında yumurtalık baskılanması için farklı uygulamalar da vardır. Uzun protokolde ilaç kullanılmaya adetin 21. günü başlanır.(Adet kanamasının ilk gününden başlayarak sayılır) Bu işlemle amaç yumurtalıklardan kendiliğinden yumurtlama olmasını engellemek bu sayede yumurta toplama (OPU) işleminde yumurtaları fazla sayıda toplayabilmektir.Yumurtalıkların baskılanması amacıyla Lucrin,.Supracu, Suprafact,.Synarel gibi ilaçlar kullanılır. Lucrin göbek etrafı veya kolda cilt altına uygulanır, diğer sıralanan ilaçlar ise burun spreyi formundadır. Bu ilaçlar yumurta oluşturma tedavisi sonrasında çatlatma iğnesi uygulanan güne kadar her gün uygulanır. Bu ilaçlar bir kaç gün veya bazen bir haftadan fazla adet gecikmesi yapabilir. Bu ilaçların uygulanması kolaydır, çiftler evde kendi başına uygulayabilir, nasıl yapılacağı tüp bebek merkezlerinde öğretilmektedir.Uzun protokolde baskılama tedavisinde kullanılan ilaçlar uzun etkili GnRH agonistleridir. Bu ilaçlar endojen hipofizer gonadotropin hormon sekresyonunu baskılar. Böylece eksojen gonadotropin ilaçlarla yumurtalıkların uyarılması sırasında gelişebilecek prematür LH yükselişi engellenmiş olur ve siklusların %20 inin iptaline neden olan prematur lüteinizasyon da engellenmiş olur. Baskılama tedavisi uygulanan hastalarda sadece gonadotropin tedavisi uygulanan hastalara göre yumurta oluşma ve gebelik oluşma şansı daha yüksektir.Yumurtlama tedavisi, Yumurta oluşturma (geliştirme) ilaçları:Burada amaç yumurtalıklarda çok sayıda yumurta hücresi (folikül) oluşumunu sağlamaktır. Bunun için adetin genellikle 3. günü (ilk 5 günü içerisinde olabilir) yumurta geliştirici ilaçlar (Gonadotropin hormonlar) başlanır. Bu ilaçlar.ovulasyon indüksiyonu ve aşılama tedavilerinde.kullanılan iğne tedavileridir. Kas içerisine (kalçadan) yapılarak veya cilt altına uygulanarak kullanılabilirler. Örnek:.Gonal-F, Puregon, Menegon,.Pergonal gibi ilaçlardır....Pergonal ve Menogon kalçadan kas içerisine iğne şeklinde uygulanır. Gonal-F, Puregon, Menopur..kas içi ya da cilt altına (subkutan) uygulanabilir ancak koldan veya göbek etrafından cilt altı uygulama kolay olması nedeniyle tercih edilir genellikle.Bu ilaçlar da yeterince yumurta gelişinceye kadar günde bir kez uygulanır, bu esnada yumurta baskılayıcı iğne veya burun spreyi ilaç da kullanılır. Yumurta geliştirme tedavisi yaklaşık 10-15 gün (genelde 11-12 gün) sürer. Bu esnada başlarda bir iki gün arayla daha sonra her gün ultrason kontroleri ve gerektiğinde kan hormon tahlilleri yapılır.Yumurtlama tedavisine başlarken adetin üçüncü günü ultrason ve kanda östrojen, FSH gibi hormon tahlilleri yapılır. Bundaki amaç yumurtalıklarda kist gibi yumurtlama tedavisine engel bir oluşum var mı araştırmak ve hormon düzeylerinin tedaviye uygunluğunu denetlemektir.Yumurtlama tedavisi ile istenen büyüklükte ve sayıda yumurta elde edilince, hormon (östrojen, E2) düzeyi de uygunsa.HCG (çatlatma iğnesi).uygulanır. Bu iğneyi uygulamaktaki amaç yumurtaların çatlaması ve yumurtlama olması değildir çükü yumurtalar zaten OPU yöntemi ile toplanacaktır. Amaç yumurtaların olgunlaşmasını sağlamaktır. Halk arasında çatlatma iğnesi diye bilinen ilaçlar piyasada örneğin.Pregnyl,.Ovitrelle gibi isimlerle bulunur ve sadece belirlenen gün bir kere uygulanır.Yeterli sayı ve büyüklükte yumurta oluşması gerekir?Yumurtalıkların uyarılma tedavisi sonrasında yeterince yumurta oluşmazsa sonraki basamaklar ve tüp bebek uygulaması iptal edilir. istenilen yumurta (folikül) büyüklüğü 16-20 mm arasıdır. Bu büyüklükte üçten fazla folikül ve her folikül başına 200 pg/mL östrojen hormonu seviyesi istenir. Östrojen hormonu (E2) değerinin yeterince yükselmemesi de iptal nedeni olabilir, genellikle yumurta geliştirici tedavi bittiğinde östrojen seviyesinin 500'ün üzerinde olması istenir. Ancak çok yüksek östrojen düzeyleri de tedavi iptalini gerektirir. Çünkü yüksek östrojen değerlerinde.OHSS.oluşma riski artmaktadır. Yani her tüp bebek uygulamasında yumurtalıkların uyarılması tedavisi sonrası yumurta elde edilemez. Yaklaşık %20 hastada yumurta elde edilemez ve döllenme oluşturulamaz.Çok sayıda yumurta oluşturulmak istenmesinde amaç çok yumurta ile çok embriyo oluşturmak ve iyi embriyoların seçilerek rahme konulmasıdır. Bu nedenle bir değil birden fazla yumurta oluşturulmak istenir..Rahim iç zarı (endoemtrium) kalınlığı ne kadar olmalıdır?rahmin en iç tabakası olan endometrium tabakası embriyonun (bebeğin) rahimde yapıştığı ve yerleştiği tabakadır. Bu hem normal gebeliklerde hem tüp bebek gebeliklerinde böyledir. Bu tabakanın uygun kalınlıkta olması gebelik şansını etkilemektedir. Yumurta geliştirici tedavi bittiğinde veya çatlatma iğnesi yapılacağı gün endometrium kalınlığının 6 mm'den az olduğu hastalarda başarılı hamilelik oluşma ihtimali çok azalmaktadır. Endometriumun trilaminar görüntüde olması homojen görünemesine kıyasla iyi prognoz göstergesidir. Endometriumun 14 mm'den kalın olması da gebelik sonucunu kötü etkiler.Yumurta gelişimi başarı ile gerçekleşmişse sonraki aşama bu yumurtaların toplanmsı (OPU) ve baba adayından alınan sperm ile birleşerek döllenme olmasıdır. Yumurta toplama işlemi çatlatma iğnesi yapıldıktan 32-36 saat sonra yapılır. Uzun protokolde çatlatma iğnesi yapılan gün yumurtlama baskılayıcı ilaç son kez uygulanır ve kesilir. Yumurta toplama işlemi bir sonraki basamakta detaylı olarak anlatılmıştır.

merhaba arkadaşlar. benim de dün yani 11 kasımda yumurta toplama işlemim yapıldı. en geç cuma günü transfer yapılacak inşelleh.
bende pco sendromu var malesef. 2 aşılamam 1 tüp bebek denemem oldu ama sonuç olumsuz oldu malesef. bu ikinci tüp bebek denemem olacak kısmetse.
Allah kimseyi o kapılarda gözü yaşlı bırakmasın inşallah.

Canım hosgeldin. ..ve hayırlı olsun tedavin.
nerde yaptırdin tüp-bebegi. kaç yumurta toplandı ve kaçı döllendi.biraz anlatirmisin.

canm ben istanbul süleymaniye kadın doğumda görüyorum tedavimi
dr sabit tek bi drla muhattab oluyosun asistanı hemşireleri var tabi ben biraz sallayarak hazırladım evraklarımı ondan 4 5 ay sürdü zaten belli bi süre ara vermem gerekiyordu çünkü mayıs ayında gelişmeyen fetüs sebebiyle gebeliğim kürtajla sonlanmıştı . evrak tamamlamak senin hızına kalmış tabi bazı test sonuçları biraz geç çıkıyor amh falan mesela ama hepsi topu topu 1.5 2 ayda çıkar raporun tedavi sürecindede tabi bugün git yarın gel olmak durumunda oluyo çünkü hergün kontrol altında oluyosun hergün kan değerlerine bakılıyo vs. hakkında hayırlısı olsun derim istersen bi git görüş zeytinburnunda yeri.

canım bu arada söylemeyi unuttum randevu almadan direk görüşmeye gidyorsun onlar seni yönlendiriyoarlar zaten adetin 2.günü gidersen direk muayenenide olursun mümkünse öyleyken gitmeye çalış ve sonrasında tedavin başladıktan sonra hiç randevu falan almıyosun valla ben gayet memnun kaldım inşallah sonucuda olumlu olurda rabbimden hayırlısı hepimiz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…