2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

aslında kanunda bi esneklik yok. bu yasak. yani işte yumurta rezervi azsa 2 tane transfer edebilirsin diye bir şey yok. Kanununu baştan sona okudum. hatta şikayet olması durumunda merkezin kapatılmasına kadar cezası var. ve daha da güzeli her ay sağlık bakanlığı yetkililerince denetimlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor, yani senin için açılan dosyada seninle ilgili her bilgi, ölçümü yapılan her yumurtan, toplanan yumurtan, döllenen yumurtan olduğu gibi transfer edilen yumurtanında belirtilmesi gerekiyor. ve daha da güzeli senden doğum oluncaya kadar merkezin sorumlu. ikiz, üçüz gebelikler risklidir biliyosundur. bunu önlemek amacıyla çıkarılmış bir kanun. vede denetlenmesi gerek, çünkü senin dosyanda tc no var sonuçta, doğum yapınca da nüfus cüzdanı çıkartıyosun, yani ikiz sonuçlanan tüp bebekler çift transferden kaynaklanır, dosyanda tek transfer yazsa bile.... ve kanunda da işte durumu azospermse 2 yada 3 transfer edilir demiyor. aslında kızılması gereken kanunlara uymayanlar olmalı elbette ama insanız neticede. para, zaman ve hormon tedavilerini tekrarlamak istemiyoruz. ve zaten özellikle ilk deneme de şans diğerlerine oranla daha düşüktür, %30-40 civarı; oda dediğin gibi 2 transferde artabiecekken kabul görmüyor.
tabi ki bunu yapan bir çok merkez var. ama misal ben hiç kimsenin bundan şikayetçi olacağını düşünmüyorum, ha ne zaman olur; kadın Allah korusun ama gerçekten riskli bi gebelik geçirir hatta ölürse eş o zaman şikayet edebilir, kanunda böyleyken çift transfer yapıldı diye. yoksa ben sağlık bakanlığı yetkililerinin herkesi tek tek incelediğini hiç sanmıyorum. hadi dosyalara baktılar, tek yazıyo diyip geçiyolardır. diye düşünüyorum.... başka da kimse şikayetçi değildir.

Bilemiyorumki canim en iyisi nedir..ama biri 8di sanirim..biri daha kaliteli digeri cok da düzgün bölünmemis sanirsamm
5. gün ve sonrasına kalırsa sonsuz hücreli oluyor diye biliyorum şekerler.... daha çok 3. gün emriyoları 8 hücreli oluyor.... ama tutunacak olan her şekilde tutunuyor... çok bilmek pek iyi değil sanırım... bazen neden bu kadar araştırıyorum ki saanki diyorum...

Valla çok haklısın uzman dr oldum iki yılda
Doktor bile demişti bana bu kadar şeyi nerden ve neden biliyosun diyee
En iyisi bilmemek arastirmamak..onlar yönlendirsin biz yaşayalım. .tabii rahat durursak!

Valla çok haklısın uzman dr oldum iki yılda
Doktor bile demişti bana bu kadar şeyi nerden ve neden biliyosun diyee
En iyisi bilmemek arastirmamak..onlar yönlendirsin biz yaşayalım. .tabii rahat durursak!

arkadaslar her ikiniz de haklısınız ama.keske durabilsek araştırmadan. ..

Hayirli olsun canim.ayni gun olmUs transferimiz.yeliz arkadasimizda var.birlikte Bekliyecegiz test gununu.bir belirti var mi canim sende.bende yok da :-(

tedaviye başlayan arkadaşlara hayırlı sonuçlar diliyorum bir şey soracağım kızlar benim eşimde 13 14 .kromozom yapışıklığı çıktı bu şekilde pgt yapılcak tek korkum pgt de sağlıklı embriyo çıkmaması bu durumda olup olumlu sonuç alan var mı acaba

2,5 senedir ugrasiyoruz bizde canim.4 asilama yaptirdim tutmadi.bu ilk tup denemem.Heyecanla basladik bakalim insallah bu sefer rabbim nasip eder bana ve isteyen herkese:) merak ettiklerini sorabilirsin cnm

Aynen bende de oyle canim diyodum acaba sadece benmi boyleyim demekki normalmis.tam gobegin alti rahmin ustu bastirinca bile cok agriyo ozellikle oturup kalkarken rahatsiz ediyor yarin transferim var dra sorcaktim bende normalmi diye

Kisinin kararina birakilsa keske ..Ya da tum merkezler bu kanuna uysa veya tamamen kaldirilsa ..Suanda neredeyse tamami sorun cikarmiyor,Bende bu durumda kendimi sanssiz gibi goruyorum.

canm merhaba benimde transfer yarına kaldı pzt demişlerdi amaa nedense yarına bıraktılar sendede salı demişlerdi galiba seninde yarına kalmış değilmi ?

Ya bide sana bişey sorcam seninde karnının alt kısmı tam rahim üstünde baskı varmı böyle elimle dokununca acıyo benim eğilip kalkarken biile acı var sanki ameliyatlıyım gibi yumurta toplandıktan sonra oldu normalmi acaba

Yaradan iste tek yumurta transfer ediliyor ama rahimde bölünüyor ve tek yumurta ikizi oluyor. ..
tüp bebek ve aşılamada tek yumurtaların ikiye bölünmesi olasılığı daha yüksekmiş ....allahın takdiri :)

yarın transferim olcak inşallah canm
allah yardımcın olsun en güzel anlardan birini yaşıayacaksın yarın :)

Kızlar folik asit kullabiyormusunuz.yumurta kalitesini arttiriyormus diye duydum ama..
folik asit çok önemli bebeğin kas omirilik gelişimi içinmiş hatta hamilelik düşünmeye başlayınca hemen almaya başlanması tavsiye ediliyoo ...boll vitaminlerrrrrrr

BENDE HALA BELİRTİ YOK 5.GÜNDEYİM BENLE BERABER GİDENLER NE DURUMDA Kİ SANIRIM HEYCAN YAPTIM ARTIK
MESELA BUGÜN HEP BAĞIRA BAĞIRA AĞLAMAK İSTİYORUM ŞİDDETLE HEMDE TEK BELİRTİ :):):):)

Aynen canim benim de oyle bir onceki sayfada da yazmistim hatta esim dalga geciyo ameliyat olmussun gibi davraniyosun diyo oturup kalkarken karnimi tutuyomusum:)

Aynen canim benim de oyle bir onceki sayfada da yazmistim hatta esim dalga geciyo ameliyat olmussun gibi davraniyosun diyo oturup kalkarken karnimi tutuyomusum:)

hee bende korktum bugün bundan dolayı doktora bile gitmeyi düşündüm valla transfer öncesi bi sıkıntı olmasından korktum normal demekki ee tabi işlem gördük okadar normaldir :)
bu arada kaç yumoşun varmoş sağlıklı

Dun aradigimda 4 tanesi iyi kalitede dediler,4 tanede normal kalitedeymis.Senin nasil cift embriyo isini konustun mu?

tabloya kendimi eklemeye çalıştım umarım olmuştur

Dun aradigimda 4 tanesi iyi kalitede dediler,4 tanede normal kalitedeymis.Senin nasil cift embriyo isini konustun mu?

benimde 4 embriyonun gelişimi güzel die söylediler canm bende çift emriyo trasferi çok istiyorum ama yaştan dolayı kurtarmıyo malesef birde ben devlet hastanesinde yaptırıyorum zaten canm rabbim versinde inşallah hayırılı sağlıklı bi tane olsun

Merhaba Arkadaşlar

Dün 12 tane yumurtam toplandı. Az önce hastaneden aradılar 9 tanesinin döllendiğini belirttiler. merakla bekliyorum pgt den de iyi sonuç gelir inşallah

Yelizcim kendini dinlememe bence.kafani dağıtacak bir uğraş bul.ne bileyim al bir yumak iplik bir de şiş başla bakalım ne yapacaksin.inanmayacaksin ama internet ten buldugum bebek patigi nini teki bitti bile. ..folik asit ben kullanmıyorum ne bileyim doktorum kullan demedi.sen kullaniyormusun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…