- 7 Mart 2012
- 3.765
- 2.595
Transfer edilen embriyolarin kaliteleri nasildi canm 8hucreli en iyisi oluyomus dimi?
aslında kanunda bi esneklik yok. bu yasak. yani işte yumurta rezervi azsa 2 tane transfer edebilirsin diye bir şey yok. Kanununu baştan sona okudum. hatta şikayet olması durumunda merkezin kapatılmasına kadar cezası var. ve daha da güzeli her ay sağlık bakanlığı yetkililerince denetimlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor, yani senin için açılan dosyada seninle ilgili her bilgi, ölçümü yapılan her yumurtan, toplanan yumurtan, döllenen yumurtan olduğu gibi transfer edilen yumurtanında belirtilmesi gerekiyor. ve daha da güzeli senden doğum oluncaya kadar merkezin sorumlu. ikiz, üçüz gebelikler risklidir biliyosundur. bunu önlemek amacıyla çıkarılmış bir kanun. vede denetlenmesi gerek, çünkü senin dosyanda tc no var sonuçta, doğum yapınca da nüfus cüzdanı çıkartıyosun, yani ikiz sonuçlanan tüp bebekler çift transferden kaynaklanır, dosyanda tek transfer yazsa bile.... ve kanunda da işte durumu azospermse 2 yada 3 transfer edilir demiyor. aslında kızılması gereken kanunlara uymayanlar olmalı elbette ama insanız neticede. para, zaman ve hormon tedavilerini tekrarlamak istemiyoruz. ve zaten özellikle ilk deneme de şans diğerlerine oranla daha düşüktür, %30-40 civarı; oda dediğin gibi 2 transferde artabiecekken kabul görmüyor.Tedavin hayirli olsun canim bende 30yasinayim ve bende de cikolata kisti var yarin transferim olcak cok istememe ragmen cift embriyo yerlestirmiyolar yasakmis yani sadece iclerinden en iyi olan 1 embriyo yerlestiroyolar.sansin da %50e dusuyor hal boyle olunca.
5. gün ve sonrasına kalırsa sonsuz hücreli oluyor diye biliyorum şekerler.... daha çok 3. gün emriyoları 8 hücreli oluyor.... ama tutunacak olan her şekilde tutunuyor... çok bilmek pek iyi değil sanırım... bazen neden bu kadar araştırıyorum ki saanki diyorum...Bilemiyorumki canim en iyisi nedir..ama biri 8di sanirim..biri daha kaliteli digeri cok da düzgün bölünmemis sanirsamm
Valla çok haklısın uzman dr oldum iki yılda5. gün ve sonrasına kalırsa sonsuz hücreli oluyor diye biliyorum şekerler.... daha çok 3. gün emriyoları 8 hücreli oluyor.... ama tutunacak olan her şekilde tutunuyor... çok bilmek pek iyi değil sanırım... bazen neden bu kadar araştırıyorum ki saanki diyorum...
Valla çok haklısın uzman dr oldum iki yılda
Doktor bile demişti bana bu kadar şeyi nerden ve neden biliyosun diyee
En iyisi bilmemek arastirmamak..onlar yönlendirsin biz yaşayalım. .tabii rahat durursak!
merhaba kızlar...bende 2. tüp bebek imi yaptırdım.7 kasımda.aslında ilki de tutmuştu ama gelişim srunu yüzünden kaybettim bebeiğimi maalesefşimdi ikinci transferim yapıldı ve yine bekleyiş başladı.listeye beni de ekleyin lütfen:)sonucu paylaşıcam:)
canım aynıymışız.ne zamandır olmuyo sizin biz 17 aydır deniyoruz yani 1.5 senedir olmuyor(( yarın transferin varmış ne güzel :))) ilk tüp bebekmi ay biraz anlatırmısın çok merak ediyorumda.inşallah seninki tutar çok dua et olurmu
Kızlar merhaba
yumurtası toplanan arkadaşlara bir sorum olcak benim
göbeğimin altında rahmin hemen üstünde benim bi kaç gündür (yumurtalar toplandıktan sonra ) bi baskı acı var sanki ameliyat olmuşum gibi eğilik kalkarken bile acıyı hissedebiliyorum acaba normalmi sizdede oldumu böyle ?
aslında kanunda bi esneklik yok. bu yasak. yani işte yumurta rezervi azsa 2 tane transfer edebilirsin diye bir şey yok. Kanununu baştan sona okudum. hatta şikayet olması durumunda merkezin kapatılmasına kadar cezası var. ve daha da güzeli her ay sağlık bakanlığı yetkililerince denetimlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor, yani senin için açılan dosyada seninle ilgili her bilgi, ölçümü yapılan her yumurtan, toplanan yumurtan, döllenen yumurtan olduğu gibi transfer edilen yumurtanında belirtilmesi gerekiyor. ve daha da güzeli senden doğum oluncaya kadar merkezin sorumlu. ikiz, üçüz gebelikler risklidir biliyosundur. bunu önlemek amacıyla çıkarılmış bir kanun. vede denetlenmesi gerek, çünkü senin dosyanda tc no var sonuçta, doğum yapınca da nüfus cüzdanı çıkartıyosun, yani ikiz sonuçlanan tüp bebekler çift transferden kaynaklanır, dosyanda tek transfer yazsa bile.... ve kanunda da işte durumu azospermse 2 yada 3 transfer edilir demiyor. aslında kızılması gereken kanunlara uymayanlar olmalı elbette ama insanız neticede. para, zaman ve hormon tedavilerini tekrarlamak istemiyoruz. ve zaten özellikle ilk deneme de şans diğerlerine oranla daha düşüktür, %30-40 civarı; oda dediğin gibi 2 transferde artabiecekken kabul görmüyor.
tabi ki bunu yapan bir çok merkez var. ama misal ben hiç kimsenin bundan şikayetçi olacağını düşünmüyorum, ha ne zaman olur; kadın Allah korusun ama gerçekten riskli bi gebelik geçirir hatta ölürse eş o zaman şikayet edebilir, kanunda böyleyken çift transfer yapıldı diye. yoksa ben sağlık bakanlığı yetkililerinin herkesi tek tek incelediğini hiç sanmıyorum. hadi dosyalara baktılar, tek yazıyo diyip geçiyolardır. diye düşünüyorum.... başka da kimse şikayetçi değildir.
tedavin hayirli olsun canim bende 30yasinayim ve bende de cikolata kisti var yarin transferim olcak cok istememe ragmen cift embriyo yerlestirmiyolar yasakmis yani sadece iclerinden en iyi olan 1 embriyo yerlestiroyolar.sansin da %50e dusuyor hal boyle olunca.
tüp bebek ve aşılamada tek yumurtaların ikiye bölünmesi olasılığı daha yüksekmiş ....allahın takdiri :)Yaradan iste tek yumurta transfer ediliyor ama rahimde bölünüyor ve tek yumurta ikizi oluyor. ..
allah yardımcın olsun en güzel anlardan birini yaşıayacaksın yarın :)yarın transferim olcak inşallah canm
folik asit çok önemli bebeğin kas omirilik gelişimi içinmiş hatta hamilelik düşünmeye başlayınca hemen almaya başlanması tavsiye ediliyoo ...boll vitaminlerrrrrrrKızlar folik asit kullabiyormusunuz.yumurta kalitesini arttiriyormus diye duydum ama..
canm merhaba benimde transfer yarına kaldı pzt demişlerdi amaa nedense yarına bıraktılar sendede salı demişlerdi galiba seninde yarına kalmış değilmi ?
Ya bide sana bişey sorcam seninde karnının alt kısmı tam rahim üstünde baskı varmı böyle elimle dokununca acıyo benim eğilip kalkarken biile acı var sanki ameliyatlıyım gibi yumurta toplandıktan sonra oldu normalmi acaba
Aynen canim benim de oyle bir onceki sayfada da yazmistim hatta esim dalga geciyo ameliyat olmussun gibi davraniyosun diyo oturup kalkarken karnimi tutuyomusum:)
hee bende korktum bugün bundan dolayı doktora bile gitmeyi düşündüm valla transfer öncesi bi sıkıntı olmasından korktum normal demekki ee tabi işlem gördük okadar normaldir :)
bu arada kaç yumoşun varmoş sağlıklı
selam kızlar;
S.
NNİCK DENEME
SAYISIMERKEZ ADI SEBEP YAŞ SONUÇ :)))) 1 amayaa 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi yumurta rezerv azlığı+
fsh yüksek32 2 sahra 8482 1.deneme bursa-acıbadem çikolata kisti 3 zumrutline 2.deneme bursa-soranus tüp bebek merkezi tüp alındı 35 4 hstc 1.deneme eskişehir-acıbadem kist+prolaktin+sperm hareketsizliği 32 5 beren_35_01 6 naneliseker 2.deneme bursa-acıbadem sebepsiz inferlitite 7 cileklimonata 1.deneme ankara başkent üni. hastanesi rezerv azlığı 26 8 muhurgozlum 9 caregiver 1.deneme istanbul sperm hareketi yok 10 cathee 3.deneme 11 nurdanur 3.deneme 12 hatibulut 1.deneme ankara başkent hastanesi endometriozis(Çik.Kisti.) 29 13 iden 1.deneme istanbul tüp bebek 25 14 naiadd 1.deneme izmir ege doğumevi pko ve sperm azlığı 26 15 nese77 2.deneme adana başkent hastanesi tüplerde sorun 36 16 ssofya 2.deneme kadıköy acıbadem spermm azlıgı 32 17 phaselis 3.deneme tüpler kapalı 31 18 sumeyyab 1.deneme adana başkent hastanesi sperm azlığı ve pko 19 merve_uk 1.deneme pko 25 20 kodal82 1.DENEME ANKARA ANATOLİA SPERM AZLIĞI VE MORFOLOJİ 31 21 Msruya 1. deneme Gazi Çikolata Kisti 29 22 reyyan2013 2.deneme Ankara Zekai Tahir Sperm Azlığı ve Morfoloji 33 23 artemis-artemis 24 mrvst 1. deneme Başkent Üni. Hulusi Bey 25 NAZARBONCUK35 26 gogii 1. Deneme Morfoloji ve Kist (galiba :)) 27 krizantem00 2.deneme Bursa ART Tüp Bebek rezerv azlığı, sağ tüp tıkalı, ileri hızlı sperm azlığı 28 28 casmile 2.deneme 29 aysenuraydın88 1.deneme emsey hastanesi endometrioma ve tüp tıkanıklığı 25 30 llyelizll 1.deneme ankara sperm azlığı 34 31 nur8436 2.deneme sebepsiz infertilite 29 32 mira38 1.deneme Kayseri acıbadem sperm sayısı ve hareketliliği 28 33 iresistble 1.deneme İstanbul Tüp Bebek 34 arwen10_19 1.deneme özel ankara t.b.m sperm sayı+morfoloji 27 35 monicagaller 1.deneme pko+ sperm morfolojisi-sayısı-hareketliliği 31 36 flyingmom 2.deneme Kadıköy Florence Nightingale endometriozis 26 37 guzbahar tek deneme anadolu sağlık merkezi yumurta azlığı sperm problemi 41 38 serenay83 istanbul feminen kadın sağlığı merkezi çikolata kisti 30 39 MaraDespina 1.deneme istanbul umut tüp bebek sağ tüp kapalı ve yumurta tembelliği 29 40 MELEK_84 1.deneme İST.SÜLEYMANİYE KADIN DOĞUM TEKRARLAYAN DÜŞÜK 29 41 zelve 1.deneme Bornova Şifa Hastanesi yumurta rezerv azlığı 42 emha 1.deneme İstanbul cerrahi sperm azlığı 28 43 cmas1 2.deneme ataşehir memorial sebepsiz... 43 44 pers 45 alpgulsun 1.deneme İstanbul Avrupa Şafak hastanesi morfoloji %2 ve hareket sorunu 30 46 psikoyaman 1.deneme izmir tavmergen klinik+ege üni endometriozis+azosperm 28 47 nihan_16 1.deneme bursa art tüp bebek 48 kalinkam 3.deneme eurofertil istanbul. polikistik over 49 ada67 2.deneme maslak acıbademde endometrıozıs 36 3 yaşında bir oğlu var, ikinci için ikinci denemesi 50 didem_brs 1.deneme bursa jineplus azosperm 24 51 alfabe 4.deneme ama 2. transfer Ege Üniversitesi rezerv azlığı, sperm azlığı ne ararsan var 37 52 Ozlem-ahmet 1.deneme bursa jinemed tbm morfoloji+sperm hareketszlği 21 53 fundurtan 1.deneme izmir özel ege tüp bebek merkezi pko+morfoloji 31
Dun aradigimda 4 tanesi iyi kalitede dediler,4 tanede normal kalitedeymis.Senin nasil cift embriyo isini konustun mu?
olmuş canım... bide sayfanın başında çıkan [QUOTE=amayaa; diye başlayan bölümü ve sonundaki [/QUOTE silseydin süper olcakmış :)tabloya kendimi eklemeye çalıştım umarım olmuştur
tüp bebek ve aşılamada tek yumurtaların ikiye bölünmesi olasılığı daha yüksekmiş ....allahın takdiri :)
allah yardımcın olsun en güzel anlardan birini yaşıayacaksın yarın :)
folik asit çok önemli bebeğin kas omirilik gelişimi içinmiş hatta hamilelik düşünmeye başlayınca hemen almaya başlanması tavsiye ediliyoo ...boll vitaminlerrrrrrr
BENDE HALA BELİRTİ YOK 5.GÜNDEYİM BENLE BERABER GİDENLER NE DURUMDA Kİ SANIRIM HEYCAN YAPTIM ARTIK
MESELA BUGÜN HEP BAĞIRA BAĞIRA AĞLAMAK İSTİYORUM ŞİDDETLE HEMDE TEK BELİRTİ :):):):)