Amayaa ne yaptı acaba doktora gitcekti :26:
Kizlar bu arada biraz heyecanlıyım yarın napicam diye..
Mesela ne giymeliyim..bi de tamamen mi soyuyolar yoksa muayene gibi belden aşağısı mı sadece?nedense böyle ufak ayrıntıları merak ediyorum
ben de az önce yaptım iğneleri..
hadi hayırlısı arkadaşım,yarın için allah yardımcın olsun,bizle de paylaş sonra neler olduğunu,heyecan yaptım!!
Allah rast getirsin
hadi hayırlısı,her gün birimiz çatlıyoruz
meraba kızlarrrr :) umarım herkes iyidir tadavileriniz iyi geçiyodur...
benim dün yumurtalarımı topladılar gerçekten çok korkmuştum anesteziden masaya yatırdılar ben korkuyom ben korkuyom derkennn bide baktım yatagımda yatıyom annem başımda ..ne oldu ne bitti hiç bişi anlamadım sadece dün sancı çektim akşama kadar bugün iyim hatta evi temizledim bidaha kalkamam yapamam diyee çünkü allahtan bişi çıkmassa perşembe gübü tranfersim olucak...
11 yumurta toplamışlardı 7 si döllenmiş bakalım çarşamba günüde en iyilerini seçicekler garip bişi şuanda 7 tane bebğimmi var yani :):)
herşey şaka gibi geliyo umarım sonu hayırlı ve güzel olur ..
rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...
Arkadaslar bende varim.ilk tup bebek denemem.2 kez kendiliginden olan gebeligim var.birincisi 10 haftalik kalbi durdu.digeri kimyasal oldu.bursa art ye gidiyorum.cumartesi yumurtalar toplandi.persembe de transferim var hayirlisiyla.
tedavin mutlulukla sonuçlansın inş:) benim de cuma toplama olcak.yaa benim beyaz akıntım var sende de olmuşmuydu acaba yumurtalarım mı çatladı toplamadan
Senin de tedavin hayırlı olsun nihan inşallah güzel sonuçlansın..Bende cok merak ediyorum detaylari cileklimonata.ama yumurta toplamada inan korkulacak bisi yok.ben kurtajdan bildigim icin daha rahattim ama transferde oyle olamayacagim sanirim :-(
Senin de tedavin hayırlı olsun nihan inşallah güzel sonuçlansın..
Transferde korku degil de daha çok heyecan duyarız herhalde..işin duygusal tarafı o gün olacak..ayy çok meraktayım:18:
Tesekkur ederim canim.seninde tedavin hayirli olur ins.evet bende de fazlasiyla akinti vardi ama doktorumada sormadim hic nedense.kontrollere heyecanla gidip donuyordum.
canım bişiy daha sorcam toplam kaç gün iğne vuruldun ve dozları neydi?
Ayy geçmiş olsun arkadaşım atlattın ne güzel..
Darısı transferine insallah o da böyle kolay sorunsuz geçer.
7 tane bebekçok hoş!!
Yarın da benim yumurta toplama günüm. .heyecanlıyım biraZ korkuyorum daama moral oldu yazdıkların
rabbim hepinize sabır versin arkadaşlarım inşallah güzel sonuçlar alırsınız yüzünüz güler..
aynı yollardan bende geçtim size umut olmak için yazmak istedim..ben 3 kez tüp bebek denedim ..
1. gebelik oluştu fakat 5 haftalık düşükle sonuçlandı..
2. dondurulmuş embriyo denedik malesef negatif..
3. çok şükür pozitif oldu ve yavrum hala benimle..
rabbim sizede yaşatsın inşallah..sakın yılmayın..
BÜTÜN KADINLAR BİR GÜN HAMİLELİĞİ TADACAK
topiğine girmek bugüne kısmet oldu bende bugün adet oldum ve kısmetse yarın ilk muaynem var dondurulmuş 2 bebişimizi alıcaz inşallah ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun beni tanımayan arkadaşlar için kısaca kendimi tanıtayım
4.5 yıllık evliyim 1 kez normal yolla gebe kaldım ama malesef rahim içi gelişme geriliği oldu 28 haftalık sezeryanla doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim.
doğum yapalı 2 yıl oldu normal yollardan ve bazı ilaç tedavilerinden sonuç alamayınca bu yıl haziran ayında tüpbebeğe başladık
sorun polikistik over merkez eurofertil istanbul.
1.deneme negatif....
2. deneme 1 adet dondurulmuş ile kimyasal gebelik...
3.denememiz için yarın ilk muaynem var inşallah 2 adet dondurulmuş blast embriyomuz var inşallah bebeişlerimiz bizimle kalırlar Allah'ın izniyle...
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH...
Arven bende baskent universite hastanesine gidiyorum. Rapor cikardik bizde. Bizim sperm sayisinda problemimiz var. Dolayisiyla erkek faktorlu rapor aldik.Rapor konusunda en az 15gunluk ara ile yapilmis 3 sperm analizi isteniyor yikamali. Evlilik cuzdani fotokopisi ve nufustan cocugun olmadigina dair belge. Fotograf vs. Kadin faktorlu olursa rahim filmi diger testler, asilama yapildiysa onlarin belgesi falan. ben 1 basarisiz asilama gecirdim yine baskentte. Bu rakamlarla bir daha asilama yapmam zaman kaybi olur dedi ve tup bebek tedavisine basladik. Raporlu 1670 sanirim. Raporsuz 2600tl. muayene ucreti de 122tl. Ben hastanemden doktorumdan cok memnunum umarim hayirli sonuc alirim. Hafta sonuna toplamam olabilir ya da pazartesi gibi. Heyecanla bekliyorum. Ilaclara da simdilik 580 verdim. Devami da gelecek sanirim.
Çok geçmiş olsun canım Allaha emanet
meraba kızlarrrr :) umarım herkes iyidir tadavileriniz iyi geçiyodur...
benim dün yumurtalarımı topladılar gerçekten çok korkmuştum anesteziden masaya yatırdılar ben korkuyom ben korkuyom derkennn bide baktım yatagımda yatıyom annem başımda ..ne oldu ne bitti hiç bişi anlamadım sadece dün sancı çektim akşama kadar bugün iyim hatta evi temizledim bidaha kalkamam yapamam diyee çünkü allahtan bişi çıkmassa perşembe gübü tranfersim olucak...
11 yumurta toplamışlardı 7 si döllenmiş bakalım çarşamba günüde en iyilerini seçicekler garip bişi şuanda 7 tane bebğimmi var yani :):)
herşey şaka gibi geliyo umarım sonu hayırlı ve güzel olur ..
rabbim hepimizin yardımcısı olsun ...
ben de az önce yaptım iğneleri..
hadi hayırlısı arkadaşım,yarın için allah yardımcın olsun,bizle de paylaş sonra neler olduğunu,heyecan yaptım!!
Allah rast getirsin
Sağol canım, merhabalar
eveeet bugün saat 11 gibi yumurtalar toplandı. İlk defa yaptıracaklar için şunları söyleyebilirim. İçeriye almadan önce hazırlıyor hemşireler.işte sadece üst çamaşırın kalacak şekilde bir önlük veriyorlar.sonra ben sıra bekledim.bekleme yerine aldılar içeri bir girdim kurbanlık koyun gibi hanımlar bekliyorlar:) bende aralarına katıldım. ne hikayeler dinledim. Allah hepsinin yardımcısı olsun.daha sonra işlemin yapılacağı yere aldılar.sedyeye uzandım. damar yolu açıldı ve uyutuldum. uyandığımda oda bomboştu ve ağrım vardı.hemşireye söyledim ağrı kesici iğne yaptılar.10 dk kadar sonra ağrı hafiflemeye başladı.yaklaşık 1 saat yatakta kaldım çünkü başım dönüyordu. birşeyler yiyebilirsiniz dedi hemşire hanım (baktı kalkacağım yok belki bişeyler yerse kendine gelir mi dedi acaba:))) bişeyler atıştırdım baş dönmelerimde geçti. yavaş yavaş ilaçlarımı öğrenip eve geldim. gelir gelmez hemen uyudum. şuan hala ağrım var çok çok az da kanamam var. Bir an önce toparlanıp yarın okula bile gitmeyi düşünüyorumkorkulacak hiçbir şey yok, elinizden geldiğince sakin olmaya çalışın güzel şeyler düşünün.nasıl olduğunu anlamıyorsunuz bile. Allah kolaylık versin hepinize inşallah.
balım ne güzelde anlatmış maşallah, hadi bakalım güzel güzel haberler için ilk adımlar peş peşe atılıyoooooDDDD
Amayaa ne yaptı acaba doktora gitcekti :26:
Kizlar bu arada biraz heyecanlıyım yarın napicam diye..
Mesela ne giymeliyim..bi de tamamen mi soyuyolar yoksa muayene gibi belden aşağısı mı sadece?nedense böyle ufak ayrıntıları merak ediyorum
küçük şeylere takılan güzel insan, günaydınnnn.... atlet sütyen kalıyo üstünde, başa bi şey kalmasın dediler bana. belden aşağısı muayene gibi....
amayaa doktora gitti, yukarda da açıkladığım gibi, şükürler olsun ki sadece yumurtlamışım
kızlarr ya benim dr um perşembe toplarız demişti ama bugün gittim 1 gün daha iğne yapalım dedi.yumurtalar 18,17,16 ve dört tane falanda 15 var.istenilen boyuta gelmediler sanırım inş.bugün yapılan iğneyle 15lerim büyürler
balım hiç endişe etme, 18-22 mm arası uygun boyut olarak adlandırılıyor. o yüzden 15ler yetişsin daha iyi olur. endişe etme, herşey daha iyi olsun diye canım.. Rabbim gönlümüzden geçeni hayırlı kılsın, nasip etsin inşallah....
tedavin mutlulukla sonuçlansın inş:) benim de cuma toplama olcak.yaa benim beyaz akıntım var sende de olmuşmuydu acaba yumurtalarım mı çatladı toplamadan
merak etme canım, beyaz akıntı normal bi sıkıntı yok. çatlatma iğnesi vurulduktan 34-36 saat sonra toplanıyor ya tatlım, önemli olan çatlatma iğnesinden sonra seks olmaması. yani yumurta gelişigüzel döllenmesin, benim anladığım kadarıyla....
rabbim hepinize sabır versin arkadaşlarım inşallah güzel sonuçlar alırsınız yüzünüz güler..
aynı yollardan bende geçtim size umut olmak için yazmak istedim..ben 3 kez tüp bebek denedim ..
canım sağol, her birimiz ardınızdan gelmeye can atıyoruz; Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....
topiğine girmek bugüne kısmet oldu bende bugün adet oldum ve kısmetse yarın ilk muaynem var dondurulmuş 2 bebişimizi alıcaz inşallah ALLAH hepimizin yar ve yardımcısı olsun beni tanımayan arkadaşlar için kısaca kendimi tanıtayım
4.5 yıllık evliyim 1 kez normal yolla gebe kaldım ama malesef rahim içi gelişme geriliği oldu 28 haftalık sezeryanla doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim.
doğum yapalı 2 yıl oldu normal yollardan ve bazı ilaç tedavilerinden sonuç alamayınca bu yıl haziran ayında tüpbebeğe başladık
sorun polikistik over merkez eurofertil istanbul.
1.deneme negatif....
2. deneme 1 adet dondurulmuş ile kimyasal gebelik...
3.denememiz için yarın ilk muaynem var inşallah 2 adet dondurulmuş blast embriyomuz var inşallah bebeişlerimiz bizimle kalırlar Allah'ın izniyle...
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH...
canım hoşgeldin.... listeye ekleme işine bakamıyorum iş yerinde pek, öğle arası eve gittiğimde, diğer arkadaşları da not alıp hep beraber ekleyeceğim inşallah... Rabbim yar ve yardımcın olsun tatlım...
bu aradaa, canlar şu aldığım kitap varya, gerçekten çok güzlmiş. yani önce hemen tüp bebek bölümünü açtım ama bi süre sonra ilk sayfasından itibaren okumamın daha iyi olacağını düşündüm. beslenme alışkanlıklarından, nefes almayı öğrenmeye, yaşam tarzımızdan akapunktura kadar bi tomar konunun uzun uzadıya açıklaması var. karaciğerimizi dinlendirmemiz gerekiyomuş misal, detoks uygulamak lazımmış... çay, kahve, özellikle çikolata, kola gibi şeylerden tamamen uzak durmak lazımmış. sigara ve alkolü söylememe bile gerek yok herhalde. çay ve koladan uzaklaşma kararı aldım böylece... ayrıca hani hep dediğimiz pozitif düşünceyi bir adım ileriye taşımış, çocuğunuz olursa nasıl bir hayatınız olacağını hayal edin sık sık diyo. ama önce herşeyi bilmekle başlayın diyo. fsh denilen meletin de her ne kadar dalgalı olsa da sadece yumurta rezervi değil, kalitesi ile ilgili de bilgi verebileceği yazıyo. yani misal benim yumurtalarım neden ikinci kaliteydi şimdi anlamak daha kolay oldu. hayıt meyvesi fsh ı düşürüp yumurtaların daha kaliteli olmasına destekmiş.ama çok kötü bi tadı var yaaaa diyesim geldi bunu okuyunca. öyle sürekli pembe tablolar çizmiyo, acımasızca laaaapppp diye gerçeklerle yüzleşmenizi de sağlıyo yer yer. ve dili çok akıcı, yani sıkıcı bilimsel bir makale gibi değil.
kısaca demem o ki, şiddetle tavsiye olunur efenim diyerek sözlerime son veriyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum güzel anne adayları
kızlar günaydınnnnn... öncelikle ben buralarda yokken beni merak edip soran herkese teşekkürler, iyiki varsınız :))) endişe edecek hiç bi şey yok kızlar, sadece yumurtluyomuşum :))) bazı kadınlarda böyle olabiliyomuş. tabi bende ender, nadide bi parça olduğumdan, bundan da kusur kalmıyım diye düşünmüş olmalıyımama farkında değildim....daha önce demiştim benim bünye bi parça komünist.... primolut diye bi hap verdi doktorcum, ctesi yeniden görüşücez.
teşekkürler canımmmmm
yelizcimmm, maşallah, demiştim ama dimi anlamıycaksın bile diye, bi sürü bi sürü bebişin vartransferinde hayırlısıyla geçsin de güzel haberlerini alalım inşallah....
balım ne güzelde anlatmış maşallah, hadi bakalım güzel güzel haberler için ilk adımlar peş peşe atılıyoooooDDDD
küçük şeylere takılan güzel insan, günaydınnnn.... atlet sütyen kalıyo üstünde, başa bi şey kalmasın dediler bana. belden aşağısı muayene gibi....
amayaa doktora gitti, yukarda da açıkladığım gibi, şükürler olsun ki sadece yumurtlamışım
balım hiç endişe etme, 18-22 mm arası uygun boyut olarak adlandırılıyor. o yüzden 15ler yetişsin daha iyi olur. endişe etme, herşey daha iyi olsun diye canım.. Rabbim gönlümüzden geçeni hayırlı kılsın, nasip etsin inşallah....
merak etme canım, beyaz akıntı normal bi sıkıntı yok. çatlatma iğnesi vurulduktan 34-36 saat sonra toplanıyor ya tatlım, önemli olan çatlatma iğnesinden sonra seks olmaması. yani yumurta gelişigüzel döllenmesin, benim anladığım kadarıyla....
canım sağol, her birimiz ardınızdan gelmeye can atıyoruz; Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah....
canım hoşgeldin.... listeye ekleme işine bakamıyorum iş yerinde pek, öğle arası eve gittiğimde, diğer arkadaşları da not alıp hep beraber ekleyeceğim inşallah... Rabbim yar ve yardımcın olsun tatlım...
bu aradaa, canlar şu aldığım kitap varya, gerçekten çok güzlmiş. yani önce hemen tüp bebek bölümünü açtım ama bi süre sonra ilk sayfasından itibaren okumamın daha iyi olacağını düşündüm. beslenme alışkanlıklarından, nefes almayı öğrenmeye, yaşam tarzımızdan akapunktura kadar bi tomar konunun uzun uzadıya açıklaması var. karaciğerimizi dinlendirmemiz gerekiyomuş misal, detoks uygulamak lazımmış... çay, kahve, özellikle çikolata, kola gibi şeylerden tamamen uzak durmak lazımmış. sigara ve alkolü söylememe bile gerek yok herhalde. çay ve koladan uzaklaşma kararı aldım böylece... ayrıca hani hep dediğimiz pozitif düşünceyi bir adım ileriye taşımış, çocuğunuz olursa nasıl bir hayatınız olacağını hayal edin sık sık diyo. ama önce herşeyi bilmekle başlayın diyo. fsh denilen meletin de her ne kadar dalgalı olsa da sadece yumurta rezervi değil, kalitesi ile ilgili de bilgi verebileceği yazıyo. yani misal benim yumurtalarım neden ikinci kaliteydi şimdi anlamak daha kolay oldu. hayıt meyvesi fsh ı düşürüp yumurtaların daha kaliteli olmasına destekmiş.ama çok kötü bi tadı var yaaaa diyesim geldi bunu okuyunca. öyle sürekli pembe tablolar çizmiyo, acımasızca laaaapppp diye gerçeklerle yüzleşmenizi de sağlıyo yer yer. ve dili çok akıcı, yani sıkıcı bilimsel bir makale gibi değil.
kısaca demem o ki, şiddetle tavsiye olunur efenim diyerek sözlerime son veriyor, önünüzde saygıyla eğiliyorum güzel anne adayları
canımm çok sevindim iyi olmana ben dün hastanedeydim yazamadım hiçbişey ama akşam sırf seni merak ettiğimden okudum biraz sabah gelince de gördüm iyi olduğunu, çok şükür.. benim de her zamanki gibi adetim gelmedi hemen günü geçince gittim tarlusal yazdı 10 günde anca gelicek tarlusalle . anlayacağın beklemek beklemek beklemek lazıminan hiçbirşey değil de şu beklemek yıpratıyor beni de kaç ay oldu daha ilaçlara başlayamadık.. bu arada kitabın adı neydi alayım bende ya da yazarı?