Evettt canim.zaman zaman o gucsuzluk geliyor insana.ama umutsuz olmayalim insallah.ben inaniyorum bu tedavim cok faha guzel olcak sende anne olcaksinSaoll canım hepimize bu yolda güç versin rabbim ...bana bakma sen arada umutsuz olurum arada çokk umutlu olurum bu topikteki arkadaşlarım la 2013 den beri neler neler yaşadık çoğu bebişini aldı kucağına 4 5 kişi kaldık hayırlısıyla hepimizin yüzü gülücek inşlahhh ..
Canim yazdiklarini okuyunca kizimi kaybettigim zamanlar geldi aklimamalesef insanlar bencil dusuncesiz ... daha soylenecek o kadar soz varki... kizimi kaybettim sanki onemsiz birseyi kaybetmisim gibi amaaaan gene olur gibi soylemler lohusa oldugunu umursamayanlar can acini gormeyenler agladiginda susturanlar o kadar cok icime aktiki o gozyaslarim bogazim dugum dugum nefes alamamalar ... cok yoruldum etraftaki cogu insandan hep kactim kimse ile gorusmedim uzun sure benim senden avantajli yanim esimin destegi o kaldirdi ayaga yeniden oyle sıkı tuttuki ellerimden...
Allahim yardimcin olsun bu donemi ancak esin ile atlatabilirsiniz birbirinize sıkı sıkı sarilin icini bosalt asla icine atma karsindaki insanlara cevap ver icini bosalt bencil insanlarla gorusme kendini rahat hissedecegin insanlarla gorus burada anlat seni anlayacak bir suru arkadasimiz var istedigin zaman ozelden de yazabilirsin :)
Erken dogum icin sebep bulamadilar ben o gunlerde yoemustum kendimi malesefBen kizimi kaybettikten sonra ne yapacagimi sasirdim tekrar olacagi umidi ile yasattim kendimi drum hep destek oldu kizimdan 5ay sonra ocakta donmus tedavisi yaptik titmadi sonra martta sifirdan denedik tutmadi yikildim psikologa gittim arkadaslarimla gorusmeye basladim ama sadece istediklerimle :) gezdim rahatlamaya calistim temmuzda deneme yapacakken birden haziranda kendimi tedavide buldum cok yumim olmamasina ragmen kaliteli oldu drum hep guven verdi inandim dua ettim hayirlisi sagliklisi uzun omurlusunu nasip et diye allahim kaybedeceksem nasip etme dedim 5. Gune 7 embriyomdan 5 tanesi gitti ben iki tane tramsger istedim drum reddetti tutavaksa 1 tane dedi ikiz olmasini istemiyorum seni bebekle eve gondermek istiyorum dedi ve ona guvenip tek embriyo ile gebe kaldim drum 12. Haftada kontrol etti rahme dikis atmaya gerek gormedi her hafta proluton vuruldum dikkat ettim biraz stresli gecti hep korktum allaha sukur 36 lara geldim canim umut etmekten istemekten vazgecme tatlim bol bol kendin icin dua et :)
Tatlim o insanlari allaha havale etsen onemlisin bunu asla unutma :)
Seni opuyorum dualarim seninle :) senin erken dogum sebebin ne idi normal mi dogurdun?
Geçenlerde eşim bir tüp bebek profesörü ile tanışmış, anlatmış ona bizde yaptık böyle böyle gelişti, nerde kime yaptırdınız vb sorular?
Biz picsi yaptırdık, doktorumuzun tavsiyesi değildi ama araştırmalarımızdan en
İyisinin o olduğuna karar verdik. Doktorum siz bilirsiniz dedi, diğer yöntemlerden biraz daha pahalı.. Opuyu kendi doktorum yaptı, fakat transfer zamanı tatilde olduğundan, başka doktor yaptı transferimi. Doktor transfer sırasında eşimle iddaya girdi, 9 ay sonra görüşürüz diye, kendinden çok emindi. Tutmama şansı neredeyse vermemişti.
Eşim o akşam geldi bana sana müjdem var diyor, tanıştığı doktorun açıklamalarına şaşırmış. Çok yetenekli bir kızınız olacak o zaman demiş, picsi yöntemiyle en kalitelisi seçiliyormuş ve bizimki a++ du. Ama bunun medyada yada hastalara açıklama yapılması yasakmış. Herkes bu yöntemle hamile kalmak istermiş. Ve transferi yapan doktorun ismini duyuncada çok doğru bir karar demiş, bizim kararımız değildi, sadece tesadüf olmuştu. Çünkü doktora göre herşeyden önemlisi labaratuarda ki seçim ve transferin kimin yapacağı imiş. Opu vs her doktor yapabilirmiş.
Ne bilim paylaşmak istedim, tabi yine Allah'a kalmış ama umut dünyası işte. Ya tutarsa
günaydın kızlarrr...bebikleriyle uğraşan annelerr,tedaviyle uğraşan anneadayları , bebikleri karnında olan anne adayları hepinize sevgilerrr
kalbimdesin herşey yolundadır umarım ne zamandır yazmadığını farkettim de yine amayaa 4 4343 merakla ve heycanla tedavilerinizden güzel haberlerinizi bekliyorum
ben de toparlanmaya çalışıyorum eşime bu seferde merionel iğne verdiler bakalım bide onu deneyelim bana da büsürü vitamin ilaç vb iç dediler yolladılar para bulunca 5nci tedaviye başlarmıyım yoksa bırakmalımıyım artık bilmiyom vala zaten nereye gidicem ki doktor değiştire değiştire bi hal oldum
bakalım rabbim bi kapı açar bize inşalahh
günaydın kızlaaarrr
dün kontrolüm vardı, 3 tane boyut olarak birbirine yakın yumim varmış. iki tane de geriden gelen var ama onları saymıyoruz dedi.... herşey normal olması gerektiği gibi ilerliyor....cuma saat 15 kontrol, muhtemelen cumartesi çatliyyyyciiimmmm ve pazartesi de toplatıciiiimmmmmm :))))))
bu arada kızlar sabah güzle konuştum, onun da çok yakında tedavisi olacak....
veeeee kalbimdesin... kalbimdesin doğum yapmış arkadaşlar, çok çok çok dua edin, küvezdeymiş yavrular.....
saol canım iyi dileklerin için zaten siz olmasanız bütün bunlara dayanmak gerçekten zor bizi bizden başka kimse anlamıyor ...hep diyorum hiç hamile kalamamak mı zor kalıpda kaybetmek mi zor ..heraldeki kaybetmek çook ççook daha zor rabbim cennette seni yavrularınla kavuştursun..bu dünyada da kucağını biran önce doldursun inşalahh canımm........... bu hayırlısı lafını bende duymak istemiyorum bazen töbee yarabbimmm diyorum sonra kendime geliyorum...geçen yazmışsın ya bebklerini kaybettiğinde komşun senden kek istemiş yemin ederim oraya gelip o kadını öldürmek istedim ...............Yelizcim umudumuzu kaybetmek yok. Burada hep daha beteri oldugunu birbirimize hatirlatarak umutla yolumuza devam etmek zorundayiz. Bebeklerimi kaybettigimde insanlar hayirlisi buymus dediler. Kendimi olumun hayirlisi nasil olur ki demekten alikoyamadim ama vardir bizim goremedigimiz bir seyler. Biz elimizden geleni yapalim da gerisi Rabbimin takdiri. Bu arada sizde sorun sperm mi canim? Benim onceki denemelerimde doktorum hic esimle ilgilenmemisti direkt tup bebege yonlendirmisti. Biz simdi bu bekleme asamasinda esim icin tahliller yaptirdik ve dr gun asiri pregnl igne verdi. Belki sperm sayisi artar ve normal bile olabilir ben umutsuz degilim dedi. Bizim de kucagimiza alacagimiz gunler yakindir insallahhh
Canimm surekli dua ediyorum senin icin de insallah dogru zaman bu kez gelmistir. Bir de dun aklima yegenin geldi. Nasil gidiyor onun hamileligi? Umarim her sey yolundadir. Senin seflik sinavin vardi. Sonuc aciklandi mi? Ben kendi telasimda kacirmis olabilirim
kalbimdesin kacinci haftasindaydi canim. Insallah her sey yolundadir. Bebisleriyle sag salim evlerine giderler. Lutfen gorusursen bizi de haberdar et opuyorum kocaman
canım kaçıncı tedavidi ki 3 tane koydu ve sana sormadanBurada herkesin birbirinden zor hikayesi var. Sen de cok zor seyler yasamissin canim. Alahim insallah saglikla kucagina almayi nasip etsin yavrunu. Oyle hayirli bir evlat olsun ki sana tum yasadiklarini unuttursun insallahhh
Benim dogumumda da sebebini bulamadilar canim. Aslinda bulmak icin bir sey de yapmadilar. Ben nedenini lutfen arastirin diye kendimi parcalasam da ucuzden ikize indirgeme operasyonu, sonrasinda yatmama ve rahme dikis atilmamasi dediler. Rahim agzi yetmezligi olabilir mi dedim. O zaman bu kadar sanci cekmezdin dediler. (Sancim ogle 12 gibi baslamisti. Dogumu aksam 9da yaptim) Bilemiyorum iste Allahim tekrarindan korusun insallah.
Bu arada senin doktorun kimdi canim. Be Istanbuldayim ve doktor arastiriyorum. Bana benden gizli 3tane koymuslardi. Senin doktorunun bilincli davranip 1 tane embriyo koymaya tesvik etmesi cok hosuma gitti. O nedenle doktorunun adini paylasirsan cok sevinirim. Cook opuyorum
Canimcimkafunder 'e de soyledigim gibi su an doktor arastiriyorum. Hatirlarsin belki ben hep doktor hatasindan cektim. O nedenle transferini yapan doktorun ismini paylasirsam cok sevinirim. Opuyorum
canım ne sınavı bilmiyorum:) hem sınavında hem de opunda hersey gönlündeki gibi olsun puanın yüksek embriyoların kaliteli olsun inşallahhhhhhhhh :)caım benim yaaaa.... neleri hatırlıyo :)))))
hamileliğinin son günlerinde yeğenim, bugün yarın bekliyoruz artık. hala ismine karar veremediklerinden bebiş demekle idare ediyoruz:))
sınavım da en az 70 almak gerekiyodu, beceremedimama cumartesi günü başka bi sınava gircem....
yoğun bikaç gün var önümde. cuma kontrol cumartesi sınav pazartesi opubundan da pek umutlu değilim, hiç bi şeye bakmadım çünkü....
kalbimdesinin tam haftasını bilmiyorum. 31 di galiba... belkide 32..... kendisiyle görüşmedim, güzbahar söyledi. çok yakında o da başlayacak.... kalbimdesine de şimdi mesaj attım selamlarınızı ilettim...
saol canım iyi dileklerin için zaten siz olmasanız bütün bunlara dayanmak gerçekten zor bizi bizden başka kimse anlamıyor ...hep diyorum hiç hamile kalamamak mı zor kalıpda kaybetmek mi zor ..heraldeki kaybetmek çook ççook daha zor rabbim cennette seni yavrularınla kavuştursun..bu dünyada da kucağını biran önce doldursun inşalahh canımm........... bu hayırlısı lafını bende duymak istemiyorum bazen töbee yarabbimmm diyorum sonra kendime geliyorum...geçen yazmışsın ya bebklerini kaybettiğinde komşun senden kek istemiş yemin ederim oraya gelip o kadını öldürmek istedim ...............
dedim ya bizi bizden başka anlayan yok ...ben hiç hamile kalamadım benimde canımı çok yakıyorlar anlatamam neler nelerr benim 15 senelik arkadaşım en yakınımm ben 4ncü tedavim negatif aldığımda yıkılmışım neden neden diye ağlamamak için kendimi zor tutuyoken bana kendi eşinin 2nci çocuk için kendini zorladığını napcamı şaşırdım ben bitaneyle uğraşamıyorum istemiyom ikinci cocuk falan diye bunu anlatıyo bana ...ya tamam anlatsın bişi demiyom ama o gün değil o gün değil işte ben yıkılmışken değil ..bi kaç gün geçse de anlatsa valla aklıma gelmez bunu anlamak bu kadar zormu ...tabi sen korunmayı bıraktığın anda hamile kalabiliyon yani onumu demek istiyon bana demişim kapatmışım telefonu yüzüne kendimi kaybediyom bazen ..sonra tekrar ben arayıp ondan özür diledim işte hassasım beni anla falan diyom...hala kalkmış ama dünyada bitek sen misin diyo ...offf amannn neyseee işte benden de kaynaklanıyo olabilir anlayışlı olan ben değilim deyip susturmaya çalışıyorum kendimi.....
evet sorun eşimde denemediğimiz ilaç kalmadı zavallım doktor ne verse kullanıyor..preglnde kullanmıştı geçen sene
anlamadım gitti valla 4 tedavide de yumurta da var sperm de var dölleniyo iyi emriyolar oluyo hatta son tedavide 5nci gün embriyosudu doktor olucak hemde ikiz olucak görüceksin dedi ama ..olmuyunca da kaliteli değildi zaten diyolar dondurulmuş olmuyo hiç... eşimde hareketli sperm hiç yok sayıda 1 milyonun üstüne çıkmıyo hiç... takdir rabbimin o ol derse olucak mutlaka ...dediğin gibi biz elimizden geleni yapmaa çalışıyoruz bu yolda rabbim hepimize yardım etsin ... bu sefer maddi ve manevi olarak hazırlanırsam tedavimde bana histereskopi yapın dicem kendim isteyecem ...ben hiç hamile kalmadım yada kürtaj olmadım ve sorunda %90 eşimde olduğu için bana bakmıyolar sadece yumurta kalitesi için ilaç veriyolar ....bakalımm çekecek çilemiz mi var yoksa mutlu günler çok mu yakın görücez hep beraber...çokmu uzattım yaffişte içim hep dolu ya boşaltacak yer arıyom napimm ...öpüyorumm sevgilerrr
canım kalbimdesin doğum mu yaptı? bebekler ve o nasıl?kalbimdesinin hepinize selamı var.... tüm selamlarınızı ilettimmmmm
Gunaydin canm benim tesekkur ederis slmlarimizu ilettiği Icin sen nasilsin tedavin Insallah yolunda gidiyodur Insallah tes zamanda sende müjdeli haberi verirsin benimde bugun randevum vardı kamerayla rahime bakti doktor ve iyi dedi doktorum müslüman Insallah gelecek ay hamilesin dedi Insallah Allah soyletmistir gelecek ay araya bişey karismazsa tedaviye baslayacaZ bende korkuyorum gecenki tedavilerde hep bi engel cikiyodu Insallah bişey çıkmaz yumurtalar kiste dönüşmüştü ondan korkuyorum su mübarek günün yuzu suyu hurmetine bundan sonra hep gusel haberler vereiriz sevgiler canim benmkalbimdesinin hepinize selamı var.... tüm selamlarınızı ilettimmmmm
evet canım doğum yaptı, kendisi iyi ama bebişler küvezdeymiş.... bol dua edelim bir an önce sağlıkla evlerine dönsünler.... kalbimdesin de süt götürmesi gerekiyormuş ancak başarılı olamadım henüz o konuda dedi. inşallah hepsi çok daha iyi günler görürler, son ayrılıkları bu olur....canım kalbimdesin doğum mu yaptı? bebekler ve o nasıl?
rabbim yardımcın olsun canım sende sorun yoktu diye biliyorum çok mu stres yaptın yoksa üzülme herşey yolunda gider inşalahhhhh pazartesiye kadar atak yapar hepsi büyür umarım yumoşlarınınarkadaşlar cumanız mübarek olsun.
bende 3. tedaviye başladım geçen hafta cuma günü ama yumurtalar gelişmiyor
bugün gittim iğnelere devam dedi.pazartesi tekrar gideceğim belki de iptal edilecek tedavi
niye böyle oldu anlamadım.
Kalbimdesin arkadaşımda bebeklerini sağlıkla büyütür inşallah.
4343 arkadaşım yumurtaların tedavi sırasında mı kiste dönüşmüştü.bende korkuyorum öyle bişey olmasından.kendiliğinden gitti mi kistler sonra.
tez zamanda yavrularına kavuşsun inşalahhh hergün heycanla ondan haber bekliyorum burda ...evet canım doğum yaptı, kendisi iyi ama bebişler küvezdeymiş.... bol dua edelim bir an önce sağlıkla evlerine dönsünler.... kalbimdesin de süt götürmesi gerekiyormuş ancak başarılı olamadım henüz o konuda dedi. inşallah hepsi çok daha iyi günler görürler, son ayrılıkları bu olur....
stresi atamıyoruz üzerimizden.işte de tedavide de malesef oluyor.rezerv azlığı görünüyor bende de.bakalım kısmet.rabbim yardımcımız olsun.emeklerimizi boş çıkartmasın.rabbim yardımcın olsun canım sende sorun yoktu diye biliyorum çok mu stres yaptın yoksa üzülme herşey yolunda gider inşalahhhhh pazartesiye kadar atak yapar hepsi büyür umarım yumoşlarının
tez zamanda yavrularına kavuşsun inşalahhh hergün heycanla ondan haber bekliyorum burda ...
amayamm senin yumoşlarına da sağlıklar diliyorum kaliteli kaliteli olsunlar inşalahh
evet canım doğum yaptı, kendisi iyi ama bebişler küvezdeymiş.... bol dua edelim bir an önce sağlıkla evlerine dönsünler.... kalbimdesin de süt götürmesi gerekiyormuş ancak başarılı olamadım henüz o konuda dedi. inşallah hepsi çok daha iyi günler görürler, son ayrılıkları bu olur....