bebeğimin adı : çınar
doğum haftası : 37.hafta
boyu : 50 cm
kilo : 3080 gr
merhabalarrr :)
18 mayıs cumartesi günü sabah 06:00 da erkenden uyandım , o gün doktor kontrolum vardı kahvatımı yapıp yola koyulduk , ev ile hastane arası 1 saat var , kendi doktorum il dışında olduğu için baska doktora kontrol olmak durumundaydım ayrıca 37 hafta kapanış raporumu alacaktım, neyse biz güle oymaya hastaneye geldik , doktor NST istedi nstde sansı cıktı ama bende hiç bisey yoktu, doktor nst sonucunu gösterdiğimde nasıl yani sancın yokmu dedi yooookkk deyince catı muayenesine aldılar 3 cm acılma olduğunu söyledi doktor , biz soktayız tabi çok sanslı olduğumu hemen eve gidip esyalarımı alıp yatışa hazırlanmamı söyledi apar topar arabanın 4lülerini yakarak uçarcasına eve geldik
önce duşumu aldım güzelce duşta nisanım geldi , ben gayet sakin bihaldeyim ama
sonra okunacak hurmalarıma yasin okuyup yola cıktık sıfır panikle , çünkü ne sancı ne ağrı vardı bende , hastaneye vardığımızda saat 18:00 olmuştu yatış işlemlerini yapıp odamıza yattık bende halaaa bisey yok tabii , ailem il dışında olduğu için onlara haber verdik , arkadaşlara haber verdik ben güle güle doğum anını bekliyorum
sancısız 5 cm açılmam olmuştu doktor artık suni sancı verelim doğumu hızlandırladım dedi, hiç istemesemde kabul ettim oğlum hiç beni üzmedi bu süreçte , suni sancılar verildiğinde saat 21:00 cıvarıydı , 12:45 e kadar sancı çektim odada en az 10 kişi varken , arkadaslar ,kuzenler , ailelerimiz derken herkes başımda , kimi dua ediyoo kimi moral veriyoo süperdi valaa
12:45 te 10 -12 cm acılmayla doğuma aldılar artık gelsin alllahım diye dua ettim son anlarda , eşim ve en yakın arkadaşım doğuma girdiler , eşim mukemmel bir doğum kocu oldu bana, arkadaşımda fotorafcımız
4 ıkınmada 01.07 de oğlum geldi de bide bana sonrun o anları , ilk 2 ıkınmada ıkınmayı beceremedim doktor ıkın diyor ben ıkındığımı sanıyorum ama kendimi sıkıyomuşum , doktor ıkınmıyor dediğini duyduğumda bana bigaz geldi ,ıknmaya başladım tüm gücümle , biran başaramaycağım sandım ama eşim hadiii yapabilirsin dediğinde son kez ıkındım nefesim kesilircesine , bebeğimin içimden kaydığını hisettiğimde işte bu dedim dokorun ellerine doğu verdi oğlum üstüne birde hemsire ve doktora çişleyi verdi alın işte der gibi
dogum anı bambaşkaydı benim için , oğlumun ağlayışını duyduğumda dünyalar benim olmuştu , odama geldiğimde sevinç gözyaşlarıyla oglumu verdiler kucağıma , hemen meme aramaya başladı pıtırcığım çok sükür sütüm hemen geldi ve doyurmaya başladım
hamilelik sürecince beni hiç üzmeyen oğlum kucağıma geldiğinde hersey benim için anlamlaşmaya başladı , yaşamın anlamı benim için simdi başlıyordu
sükürler olsun rabbime ki sağ salım bebeğimi bana nasip etti darısı bu sürecte desteklerinizi , önerilerinizi biribirimizden esirgemeyen , 9 ay boyunca bizi bizden başka daha iyi anladığını düşünmediğim sizlerin başına ...
bugun 1 haftayı tamamladık göbeğimiz düştü ilk banyosunu da az evel yaptk , odamızda babasının kucağına mışıl mışıl uyuyor simdi de
doğum anında desteklerinizi, dualarınızı esirgemeyen arkadaşlarımdan allah razı olsun , çok teşekkürler