2013 Haziran Anneleri Doğum Hikayeleri...

Doğumum 39+2 de oldu..

26 HAZİRAN
NORMAL DOGUM
BOY 56CM
KİLO 4000
40+4
SIFIR DİKİŞ
Benım basıma gelenı allah kımsenın basına vermesın aklıma gelınce guleyımmı aglayayımmı bılemıyorum:44:butun gun temızlık yaptım ve sonrasında yegenlerı oglumu alıp aksam 7 gıbı parka gıttıkbır sorun yoktu o zamana kadar hatta gece saat 1e kadarda kalan ıslerı yaptım son olarak camasırları katlıyordum kı 5 dakkaya bır sancım gelmeye basladı ıkıncı 5 dakkada dogum olacagını anladım ılk oglumdada oyle olmustu.. hemen kalkıp yurumeye basladım derın nefes alarak.. esım tabi horul horul uyuyor haberı yok sancımı evde cekeyım dıye kaldırmadım baktım zorluyor k.valıdeye soyledım oda hemen hastaneye gıdın dedı bende yok dedım daha vardır herhalde dıye ılk dogum sancım 12 saat surdu o yuzden rahat davranıyordum.. k.valıdede her dogum bır olmaz hemen kalk dedı neyse cıktık gıttık hastaneye yatırdılar nst baglandım 3 santım acılmıs damar yolu acıldı hasta bezı baglandı buraya kadar hersey normaldı..esım yatısımı yapmaya gıttı bır geldıkı hadı cıkıyoruz ben soktayımneden ne oldu falan dıyene kadar benı aldılar o sekıl cıkardılar esımler ogrendımkı 400 olan normal dogum ucretı 750 olmus bır sok daha hemen baska hastane arastırmaya basladılar mersındekı butun hastanelerı gezdık o sekılde yok yokk bır turlu dr bulamadık tabı ben esıme laf sayıyorum agrıdan sınırlendım agrı bır yandan bututn hastanelerı gezdık bır yandan psıkolojım allak bullak oldu en sonun da saat 4 oldu dayanamıyorum artık benı bır yere goturun yoksa arabada dogurcam dedım hemen devlete goturduler durumu anlattık yatırdılar gelen parmaklıyor gıden parmaklıyor al sana bır sınır daha.. 6 cm acılmıs hemen yatırdılar gıttıler basımda kımse yok yan odalarda sesler gelıyor kadınlar bagırıyor ölüyorum dıye ben daha beter oldum uzuntuden aglıyorumdr geldı baktı gıttı tekrar gelcem dıye ebeler geldı sonra bırı dedı daha var gıdıyorlardı otekı geldı baktı doguyor cabuk bebegın kafası gorunuyor dedı acmıcam bıraz dayan dedı bırı basımda dua edıyor falan bende kansınzlık cok fazlaydı serum falan yedım hamılelıgım boyunca.. bır ıkındım kafası cıktı ıkıncı ıkınmaya kalmamadan fenalastım kafa cıkmıs ben baygınlık gecırıyorum bıraktım kendımı tokatlıyorlar ayılayım dıye seslerı duyuyorum ama gucum kalmadı tepkım yok en son cocuk bogluyor denılınce rabbım bır kuvvet verdı ıkındım ve mutlu son... dogdu sonunda yavrum ama nasıl aglıyorum ebenın bırıde benle aglıyordu yanı saat 6.10 da oglum dunyaya geldı sükür.. rabbım butun olmayanlarada versın gebelerede bır avazda dogum nasıp etsın.

Son düzenleme:
Kizlar bende dogumumu 20 06 2013 saat 21:17 yaptim.benimde dogum hikayem soyle:Cocuklu arkadaslarim hep sancinin nasil tutdugunu nasil aci verdiginden bahsederlerdi bende okadarda degil artik bir kac sanci tutar ve dogururum zann ediyordum.amma oyle degilmis. 20SI sabahi ben ruyamda sancilarimin basladigini gordum ve kalktim bir de baktim ki akillim ne ruya sahiden sancimin basladigini gordum. Ve hic kime sylemedim daha erken diye cunki ara ara tutuyordu.bide bende tuvalete giderken kan oldugnu gordum amma siyah rengde. Sancilarim kuvetlenince eltime soyledim oda kayin valideme esimde o sirada isde.biz ambulans cagirdik geldi isim falan filan.birde oyrendikki benim gidecegim hastane tamire gore3gun once baglanmis.arkadaslar en esasi ben rusiyada yasiyorum ve rus dilni iyi bilmiyorum.anliyorum amma cevap veremiyorum.bir hayli yol gittik ve hastaneye gidinceye kadar korkudan ve sancidan oldum.yolda trafik fena halde.gitdim doktor daha var dedi.bana bilmiyorum turkce karnima birseyler taktilar.galiba yuregimle ilgili birseydi agzimada adi neyse maske gibi ondan taktilar.sonra bana kiz rusca 30dakika tuvaletden cikma dedi.ben anlamadim5dakika sonra ciktim boyle komik agrili durumlarimda oldu.vakit geldi sanki tuvalet istiyorum gibi fena agri sanci basladi amma fena kendi kendime ben daha cocugum benim neyime lazim cocuk ah annecim diye agliyordum.rus hemisire sto anne.anne ne demek .ah senin simdi sacini yolucag ben agriyorum dil bilmiyorum fazla.beni kim konusdurdugunda arkadasim bile dovesim geliyordu nedense kotu bir kiz olmusdu ah hepsini o agrilar yapiyor.sonund adogum masasina aldilar beni suyumu actilar.biraz rahatlanmisdim demeye kalmamis guc ver tussiya dediler amma bana iyi davrandilar cook .bir de guc verdigimde kizim dunyaya geldi dikisimde oldu.oyle rahatladimki sanki ben yeniden dogmusum gibi.kizimi gorunce her seye deger dedim.ulkenin dinin farkli olmasi onemli degil onmli olan insaninin yureginin temiz olmasidir merhametli olmasidir.doktorlarim sagolsun beni cok sevdiler bende onlari.rusca utana utana onlara bir seylar anlatiyordum.kizimin ismide esmer.

Arkadaşlar merhaba,

Benim doğum hikayem çok hızla gelişti.Takibimi yapan doktor 36.haftada izne çıkacağı için ve bebeğin 38.haftada da gelebilme olasılığına karşı beni aynı hastanedeki diğer meslektaşına yönlendirdi.Yönlendirdiği doktor biraz tecrübesiz olduğundan arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine başka bir hastanede daha tecrübeli bir doktor ile de görüştük.Yine de ben her ikisine de gittim 36.haftadan sonra.Herneyse.37+4 te ilk doktora gittim.2 cm açıklığımın olduğunu ve asıl doktor gelmeden bebeğin doğabileceğini ve 2 gün sonra tekrar NST için gelmemi söyledi.O ana kadar hiç bir belirti hissetmemiştim.Hastaneden çıkıp arabaya bindim eve doğru yola çıktım.Aradan 2 saat geçti hadi biraz kestireyim dedim.Uykumun ortasında regl sancısı gibi hafif bir ağrı başladı.Aralıklı olarak geliyor ama şiddetli değildi.Yine de panik olmuyordum .Nasıl olsa 18 gün vardı doğuma diye.Neyse..yerimden dogruldum tuvalete gittim ve hafif kanlı jelimsi bir tabaka gördüm ama yine panik olmuyorum çok enteresandır.Akşam oldu ağrı aralıklarla geliyor tabi.Bir de dokor 2 gün sonra gel dediği için nasıl olsa birşey olsa beni yatırırdı diye düşünüyorum kendi kendime neyse .Gece nişanın tamamı geldi ama ben deli cesareti örneği göstererek yine de uyudum.Sabaha kadar yine aynı ağrılar ara ara uykumdan uyandırdı beni ama dediğim gibi dayanılmayacak kadar kötü değillerdi.Bu arada ertesi günü de tecrübesine inandığımız doktorla da randevum vardı.Sabah kalktım ama ağrım yoktu pek ama yine de eşime de dedim ki çantalar hazır ne olur ne olmaz arabaya koyalım herşeyi diye tebhiledim ve çıktık yola.Sabah 10:30 gibi hastanedeydik.11 gibi doktorun yanına girdik.Doktor muayeneye aldı ben durumu da anlattım ve 4 cm açıklığım olduğunu,doğumun gün içinde gerçekleşeceğini söyledi.Biz tabi karı koca şok:))ha neden şok olduk o da enteresan sanki beklemiyormuyduk ama insan heyecanla panikliyor biraz haliyle:)sonuçta bebeğimiz geliyordu.Saat 12 gibi odaya aldılar.Ben üzerimi değiştirdim.Damar yolu açıldı,rutin prosedürleri gerçekleştirdi görevliler.Bir yandan apar topar annem ve kayınvalideme telefon açıyorduk gelsinler diye.Neyse herkes jet hızıyla yanımdaydı.Annem ve kayınvalidem çok destek oldular tabi olayı bildikleri için soğukkanlılardı..Saat 1 gibi sancılarım iyice sıklaşmaya başladı.Doktor sürekli kontrol ediyordu ve suyumu patlattı.30 dakka sancı çektim baya,dayanılmazdı.Epidural istedim fakat karar vermekte geç kalmıştım.Bebeğim gelmeye çok yakındı.Saat 13:35 gibi beni amelyathaneye aldılar.Saat 13:46 da oğlum geldi.Çıktığı anda tüm acı geçecek diyorlardı gerçekten doğruymuş.Oğlumu verdiler binik burnunu öptüm hemen.Sonra dikişler derken.Yarım saat sonra kollarımdaydı minik meleğim.Sanki hep hazırmışım ve anneliği zaten biliyormuşum hissi oluştu o kucağımdayken.Bu kadar hızlı olmasına ben doktorum dahil ben hayret etmiştik.Doğum aslında 1 gün öncesinde başlamıştı demek.Ben o süreyi evde geçirmiş oldum.Annem de çok hızlı doğum yapmış ama sen beni de geçtin dedi:)

Allah herkese bu kadar sorunsuz bir doğum nasip etsin.Çok şükür.Sağlıkla geldi.
Oğlum künyesi;
normal doğum(epiduralsiz)
26/06/2013
HAFTA:37+5
Saat 13:46
KİLO:3020 gr.
BOY:50 cm.
4 dikiş

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…