2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

saçlarımı kestırsek acaba :)terletıyor kızmı

Biz de oğlumun saçlarını hiç kesmedik uzadı iyice.saclar çok terletiyor. Basi su oluyor resmen sıfıra vurmaya karar verdik.ama nasil kestirecez cok fazla hareketli zarar verirler korkuyorum...

Kızlar selam bebeğim 9. Ayına girdi baş çevresi iki aydır büyümemiş hala 44.5 bıngıldağı da 5.ayda kapanmıştı çok endişe ediyorum aranızda bu şekilde bebişinin bıngıldağı erken kapanan Varmı bi de hepimizin bebişi genelde aynı aylık baş çevreleriniz ne durumda sizin ölçü olarak yani nolur kızlar ya çok endişe ettim

canım d3 kesselerdi keşke kontrolerinde oda erken kapanmasına neden oluyor birde acaba damlayı fazlamı kaçırdın.ondanda olabiir

Canim geçenlerde aşı için gittik o zaman 45cm di iyi seninkide bence.ama bingildagimiz kapanmadi hala cok az kaldi kapanmasina.

Son düzenleme:
Canim bizde bir ara buyumemis hic demistik o zaman 6ayliktik hemsire birak buyumesin dedi koca kafali mi olacak dedi sikinti etme bence.

canım senin için kardeşime sordum buarada kardeşim anasaglıkta hemşire yani oda bebeklere bakıyor şöyle diyor 2 aylık bebegin bıngıldagının kapandıgını bile görmüş telaş etmesin onunda bebegi oldu oyüzden şuan izinde evdeydi saglık ocagında olsa bakarmış ama rahat olsun endişede etmesin dedi istiyorsa aile hekimigini arayıp bir sorsun tablodan baksınlar dedi

Bizimki 43 cm bingildagi daha kapanmadi. basinin da surekli buyumesini bekleme bizim de iki ay ayni olcude seyretti sonra tekrar buyumeye basladi. Ve sanirim bu herkeste oluyor. Sureklo okuyorum. İnternette erkek kiz bebek buyume persentil.dedikleri tablolar var buyume egrilerine gore bir tablo cikariyor degerleri girdiginde. Az da olsa bir fikir verir sanirim

Evet canım yüzde ell inin içine giriyor şu an için

CanımAllah razı olsun ya Allahım evlatlarımızı korusun

merhaba arkadaşlar,
son sayfada gördüğüm kadarıyla kafa büyüklüğü ve bıngıldak üzerine konuşulmuş. bu konuda azcık sorun yaşamış biri olarak başımıza geleni anlatayım dedim ben de. oğlumun kafa çevresi 2 buçuk ay önce 47.5 cm'di. zaten kafamız hep normalinden daha büyük gidiyordu. neyse 2buçuk ay önce doktorumuz bunda bi anormallik olduğunu söyledi. başımız büyüyor ama bıngıldağımız küçülmüyordu çünkü. el-bilek grafisi çektirip kemik yaşımıza bakıcaz dedi. ki öyle de yaptık. normalde 7 ayı doldurduğumuz halde el-bilek grafisine göre kemik yaşımız 3-6 ay arası çıktı. doktorumuz hemen müdahale edicez dedi ve yüksek miktarda d vitamini içeren tek dozluk bir ampül uyguladı oğluma. hergün en az yarım saat güneşe çıkarmamı söyledi. yedirdiğim yoğurt ve peynir mikatrını da artırmamı istedi. ben de öyle yaptım. Allah'a şükürler olsun 10 gün önceki kontrolde oğlumun kafa çevresi büyümemiş hala 47.5 cm de duruyordu. bıngıldağı da epeyce kapanmış çok az kalmış tamamen kapanmasına.

bu arada yaptığım araştırmaları kısaca özetleyim size arkadaşlar. eğer bebeğinizin kafa çevresi tabloların/eğrilerin dışına çıkacak kadar büyümüşse bebeğinizde kemik yumuşaması gelişiyor olabilir. yani raşitizm. böyle bişi varsa doktorunuz bunu kolayca anlayacaktır zaten. boş yere kendinizi üzmeyin evham yapmayın. öte yandan eğer ciddi endişeleriniz varsa bir el-bilek grafisi çektirebilirsiniz. sadece bebeğin elini bir yüzeyekoyuyorlar ve röntgenini çekiyorlar. (tabi bir miktar radyasyon söz konusu. yani boş yere sırf merak için yapılacak iş değil) el bilek grafisiyle bebeğinizin kemik yapısında bozukluk olup olmadığı, gerçekten yaşının ayını karşılayıp karşılamadığı ortaya çıkıyor. ki eğer bi bozukluk varsa bunun da çaresi mevcut yukarda anlattığım gibi.

ama her bebeğin aynı gelişmediğini unutmayalım. başkalarıyla karşılaştırıp kendimizi de bebeklerimizi de üzmeyelim bence arkadaşlar birde bebeklerimizi güneşlendirmeyi ihmal etmeyelim

Kızlar günaydın bişey sorucam oto koltuğu olarak ne aldnız? dün akşam pusati bağlayalım dedik pek beceremedik oğlanda bastı yaygarayı anneme getirip götürecek eşim ama hiç oturmak istemedi onda nasıl alıştırıcam sizinkiler oturuyomu dedim bu pusat olmaz oto koltuğu alalım dedim inşallah ona oturur.

canım meraba biz yeni aldık oto koltuğu hepsu burada dan bolen hug diye bi marka isofixli en uygun oydu memnunmuyum o zaman dikkat etmemiştim oto koltuğu yüksek olmalı bizimki değil çocuk dışarıyı rahatça izleyebilmeli... kızım sabahları keyifliyken oturuyo ama akşam eve dönerken yırtıyo kendini uzun yola giderkende oturmuyo çok fazla kucağıma gelmek istiyo

Canım iyi oldu söylediğin teşekkür ederim,bakarsam yüksek bakayım bizde o puseti bi trlü beceremedik od zaten yüzü koltuğa doğru bağlanıyomuş baktım internetten,bi şekilde alıştırsak,özeniyorum valla arkada oturan çocuklara.

bız hem puset hem oto koltugu olarak kullanılanlardan aldık.tam ortaya koyuyorum arkaya yola baka baka duruyo ama yol uuznsa ağlıyo kucak ıstıyo.
hıç kucakta göturmememız lazım ama durmuyolae bazen.bu arada bızım oto koltugu 2 yaşa kadar sanırım ama benım kız 2-3 ay sonra sığmaz ona nasıpse:26:

canım bize de yeni aldık ben işe başlayınca mecbur kaldık.. zaten kucakta hiç içime sinmiyordu böyle çok rahatladım. biz gitti gidiyordan aldık koala markası 3-24 kilo yani 4 yaşına kadar..yatma pozisyonları var yüksek..benim çok içime sindi benzer ürünler arasında fiyatı da en uygun olanıydı..çok memnunum tavsiye ederim..oğlum da duruyo içinde sadece bağlarken bazen mızıklanıyo o kadar. ama biz ağlasa bile almıyoruz kucağımıza ki orda oturması gerektiğini öğrensin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…