bebeğime kayınvalıdemın zoruyla süt verdım...sonra baktım sevdi vermeye başladım....benım gıbı olan varmı
arkadaşlar merhaba..
ben de doğumdan sonra yazmaya fırsat bulamayıp anca okuyarak takip eden gizli üyelerdenim. kızım 9 eylül doğumlu. sanırım biraz tembel. henüz emeklemiyor. basmıyor. desteksiz oturuyor ve oturmayı çok seviyor. oturarak oyuncaklarıyla oynuyor. ba..ba diye heceliyor. brrrr.. diye tükürükler saçıyor. oyuncakları atıyor. tekrar alıyor falan ama ne emekleme girişimi var ne de ayağa kalkma. ben bastırmaya çalışsam da basmıyor, dizlerini büküyor. doktor normal dedi ama ben rahatlayamadım. yürütece koyuyorum günde 15 dakika kadar 2 haftadır ama gidemiyor. üzerindeki süslerle oynuyor. ayrıca yattığı yerden almak için uzandığımda ellerini uzatmıyor. gülüyor ve heyecanla bacaklarını sallıyor, kucağa alınacağını anlayınca ama kendisi uzanmıyor. yüzüstü koyunca sürünmeye çalışıyor ama yapamayınca kızıp ağlıyor. 7 aylık gibi dönmeye başlamıştı ama fazla ilgilenmedi. bikaç gün döndü, sonra bıraktı. yani yuvarlanarak da biyerlere gitme çabası yok. sabahları beşikte yatırdığımdan farklı yerde buluyorum, yani istese yuvarlanarak yer değiştirebilir demek ki ama uyanıkken yapmıyor. canım sıkıldı çok. bebeği bu kadar tembel olan var mı? bu arada kilolu da değil hatta hep alt sınırda..
bebeğime kayınvalıdemın zoruyla süt verdım...sonra baktım sevdi vermeye başladım....benım gıbı olan varmı
Süt ben de vermiyorum, dr lar asla önermiyor... hazmı zormuş ayrıca kansızlığı arttırıyormuş... ama düşününce eskiden veriyolarmış sapasağlam ayaktayız çok şükür :)
Hanımlar yaz geldi artık, bebişlerinizi güneşten korumak için birşey kullanıyormusunuz, güneş kremi falan? Ben de alayım diyorum ama sabahtan beri araştırıyorum bir bataklığa doğru sürüklendim hangi ürünü almak gerek diyeBir çok ürün kanserojen ve hormonları etkileyen maddeler içeriyormuş, çok riskliymiş bir sürü yazı okudum.:44: Var mı aranızda ben biliyorum şu ürün süper, araştırdım, organic falan diyebilecek birisi. EWG 2014 güneş kremleri araştırması yayınlanmış, önerilen ürünler var ama ingilizcem yetmedi tam anlamaya... bi el atıverseniz...
nasılsınız bız bugun kontrolden geldık çok sukur kı fıstıgım kılo almaya basladı yaklasık 20 gun luk kontrol sonrası 200 gr aldı okadar mutluyum kı anlatamam.. çolyak hastalıgı ıcın kan verdık ıns temız çkar onun sonucu 1 ay sonraymıs nasıpse.yalnız neden heryerın boy olcumu farklı çıkıyor anlamaıdm 72cm çıkarken bugun 68 çıktı
onceden surunurken 3 gundr 4 ayak emeklıyor ve 2 gundur koltuga tutunup kalkıyor fakat koltuga tırmanıp bı kaç defa dustu çok agladı
dun orumcek aldık bıraz ıcınde oyalanır dıye çabuk sıkılıyo:) ..
bız kızımla bu zamana kadar hep aynı yatakta uyuduk dolayıısıyla benle uyumaya alıstı yatagına alıstırmaya çalısıyorum alısmıyor gece çok uyanıyo bıraz emınce hemen uyuyor.. ne yapmam gerekıyor bı gece emme olayını kaldırmak ıcın
maşallah songülcüm nezamandır aklımdasın tontiş nasıl tatlı olmuştur diyodum girdiğim gibi fotoyu gördüm karakızıma 41 kere maşallah
özlemişim sana yazmayı:) büyüdük hamdolsun teyzesi. senin yavrunda sağlıklı sıhhatlidir inş. öpüyorum yanaklarınızdan. benim bir sorunum var.
dün haberlerde aptamil tahıllı mama da gdo olduğu tespit edilmişben bebeğime 20.00 dan sonra acıkınca(anne sütü ve devam sütü içmiyor bi türlü)
kaşık masası veriyrdum aptamil. şimdi içim ürktü. evdekileri hemen çöpe attım. bir fikir verin bana akşam kıza ne yedireceğim. gün içerisinde meyve çorba yoğurt kahvaltı yiyor.
canım iyi olmaya çalışıyoruz bizde aras 6. hastalık geçirdi döküntü evresindeyiz gerçi ateşi düştü artık ama yorgun ve şükür doluyuz şimdi :)
mama hiç vermedim cnm ben bilemiyorum oyüzden
6.hastalık ne yaa aaaa .kıyamam aşkıma(( Allah şafi adı ile muamele eylesin. yavrularımızı sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. iyi olun inş. üzüldüm ya
özlemişim sana yazmayı:) büyüdük hamdolsun teyzesi. senin yavrunda sağlıklı sıhhatlidir inş. öpüyorum yanaklarınızdan. benim bir sorunum var.
dün haberlerde aptamil tahıllı mama da gdo olduğu tespit edilmişben bebeğime 20.00 dan sonra acıkınca(anne sütü ve devam sütü içmiyor bi türlü)
kaşık masası veriyrdum aptamil. şimdi içim ürktü. evdekileri hemen çöpe attım. bir fikir verin bana akşam kıza ne yedireceğim. gün içerisinde meyve çorba yoğurt kahvaltı yiyor.
bebeğime annem inek sütü ve nişasta ile muhallebi yapmış. kızım pişik sonrasında da mantara çevirdiçok acı çekti yavrum. dr sulandırarark vermeniz gerekiyordu hatta vermeyin ne acelesi var dedi ( bir sürü krem ilaç tedavi yöntemi ile iyileştirdik. belirtilerini izleyin ona göre büyükleri dinleyin derim
ben doktoruma akşam yedırcek bırşey bulamıyorum dedım muhallebı ver dedı hergunmu dedım hergun verebılırsın bırgun sade bırgun ırmıklı yap çeşitlı yap ayrıca sulu kofte yapabılırsın dedı cnm
ben doktoruma akşam yedırcek bırşey bulamıyorum dedım muhallebı ver dedı hergunmu dedım hergun verebılırsın bırgun sade bırgun ırmıklı yap çeşitlı yap ayrıca sulu kofte yapabılırsın dedı cnm
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun cnm? Tarifini yazabilir misin?
dün türlü vardı annemde cacık bulgur vs. ezdim yedirdim yemeği. cacık içine bulgur pilavı attım. baya adam gibi akşam yemeğini yedi maşallah:)) muhallebiyi iyi dedin Allah razı olsun