- 28 Haziran 2012
- 307
- 5
bende emeklesın dıye yuzustu yatırıp ayaklarına destek verıyorum ama yok olmuyo.totoşunu kaldırıyo govdeyı kaldıramıyo ağlıyo dönuyocok takmıyorum belkı benım gbı emeklemeden yurur.sadece heves edıyorum emeklesın dıye.ama nıyetı yok.aslında cok hareketlı bı bebek ama iş emeklemeye geldımı yok
çorbalarla aramız pek yok içirebıldığım kadar artık kuçuk bır kase kadar.tavuk suyuyla yaparsam içiyo. ama yoğurdu cok sevıyo şukur ne kadar versen yer
tesekkur edrım cnm.bende pamıdordakını duşunuyorum 100 tl .zaten daha fazlası bizi aşar butçe kısıtlı bugunlerde
Aynen normalde çok hareketli bizimki de. Heralde diyorum emeklemeden koşacak, niyeti oçünkü koltukaltlarından destekle ayakta tuttuğum zaman bir adım sıralaması var hızlı hızlı, sanırsın koşacak hele evimizdeki kedimizi görürse tutana aşk olsun, bağıra bağıra gidiyor peşinden, valla yürüdüğü zaman çok zor o hayvancığın işi
bizim mama sandalyemiz teyzemizden kullanışmış geldi, camino 4057, ben para vermedim ama şimdi netten baktım 80-90 tl. Çok kullanışlı bir ürün tavsiye ederim, kılıfını komple çıkarıp yıkayabiliyorsun - ki çok önemli-, sadece tepsiyi çıkarıp yıkayabiliyorsun - kendi yemeye başladığında daha da lazım olcaktır-, ayakları tekerlekli istediğim yere rahatça taşıyabiliyorum, katlandığında da çok az yer kaplıyor. Öneririm bir bak istersen...
canim ya bugun bişey okuduydum bebeklerde kilo alimi az ise şu hastalik olabilir diye ama bir türlü aklima gelmiyor off bulsamda yazsam sana.gerci yeni doktorundan memnunsun
Iyiki yazdin canim ben unuttum.saglik bakanliginin sayfasinda gezinirken Çölyak diye bi hastalıktan bahsediyordu.bazi insanlarda cok az belirti verebilirmis.okurken aklima sen geldin.bi bak istersen.belirtilerin bir cogu yok senin bebisinde ama dedigim gibi belirti vermeyebiliyormusda bu hstalik.benim ablamin kizida bu hastaliktan tedavi görüyorcanım ya o hastalık ne bı hatırla hala gram almadı
Merhaba eylül anneleri en son doğumdan önce falan yazmıştım heralde benama okumaya devam ediyorum sürekli. Öpüyorum güzel bebişlerinizi... Bizim kız da büyüyor dün 2. dişimiz uç verdi, geliyor. Ama bizde de emekleme yok hatta dönmüyor bile. Tembel birazcık heralde, devriliyor sonra bağırıyo gel beni kaldır diye, hiç kendini yormuyor hanımefendi. Ben hamileyken bir araştırmaya katıldım, o araştırma kapsamında 3 ayda bir gelip kızımın gelişimini takip eden doktorlar var birde benden 1 yemek kaşığı falan anne sütü alıyorlar araştımak için. Neyse dün yine o dr lar geldi onlarla konuştuk biraz. Emeklemeyi ve dönmeyi sizin öğretmeniz gerekiyor dedi. Bazı çocuklar kendileri hallediyormuş bunu ama bazıları bizimki gibi tembel olabiliyormuş, siz özel bişey yaptınız mı bunun için? Ben hergün yüzüstü yatırıp ayaklarına destek verip sürünmesini öğretmeye çalıştım aynı şekilde yerlerde yuvarlandık falan ama inatçi çıktı bizimki ona rağmen hic hareket yok. Ben mi bişeyleri yanlış eksik yapıyorum acabaya döndü iş artık :) Birde yemek porsiyonlarınız her öğünde ne kadar oluyor? Yogurdu, yemekleri falan porsiyon olarak ne kadar tüketebiliyor?
Yok canım dökmüyorum. Etsuyu gibi oluyor zaten.Sibelim84 .!.:ınç ıçer cnm ya....kıymayı hasladıgın suyu dökmuyorsun degıl mı...
Yok canım dökmüyorum. Etsuyu gibi oluyor zaten.
Orta büyüklükte bir köfte kadar kıyma - 2-3 cay bardağı su haşlıyorsun. (kıymayı eziyorum, kum gibi dağılıyor zaten. )
1,5 kaşık un - 2-3 çorba kaşığı yoğurdu çırpıp, kıyma ve suyunun içine karıştırıyorum. Kıvamını açmak için biraz daha, su ekleyip, karıştırıyorum. Koyuluğunu ayarlıyorum. 5 dk kaynayınca hazır oluyor. ) Uzun anlatıyorum çünkü kızım çok seviyor. Senin bebeğin de severek içsin isterim
(Msj kutun doluymuş cnm. )
gnydın kızlar
gene uykusuz sabahı ettık.anlamıyorum kızlar 1 aydır kızım gece 4-5 e kadar 15-20 dakıkda bır uyanıyo sonra mama verıyorum 2 saat kadar uyuyo bazen mamada uyutmuyo onu.delırcem artık.nıye boyle yapıyo.gece ayagıma aldım tekrar salladım koydum 15 dakıka sonra gene uyandı son care yanıma aldım emzırdım yatagımda gene pek uyumadı .nıye boyle yapıyo.diş oldugunu sanmıyorum 8 dışımız var.gene cıkartıyo olsa gunduzlerıde huzursuz olurdu gunduzlerı gayet ıyı. ama gece hep uyanıyo artık ya.gunudz cokmu uyutuyom acaba dedım kendı kendıme 3 satte bır uyuyo.3 kere uyuyo.2 ye cektım gunduz uykusunu.gene aynı gene aynı.
sızlerde durum ne.ozellıkle gece guzel uyuyan bebışlerın annelerı gunduz uykularını yazabılırler mı:26: lütfeeennnnnn
Canım benim kızım da bir ara aynı senin kız gibiydi sürekli uyanirdi gündüz cok guzel uyurdu ve gece uyaninca öyle bir ağlardi ki sanki dovuyorlar kendi kendine duzeldi simdi bazen deliksiz 6-7 saat bazen 3-4 saat uyuyor hala değişik yatmadan önce hero baby tam tahilli mama yediriyorum sadece emzirince 4 saat bu muhallebiyle 6-7 saat uyuyor
Iyiki yazdin canim ben unuttum.saglik bakanliginin sayfasinda gezinirken Çölyak diye bi hastalıktan bahsediyordu.bazi insanlarda cok az belirti verebilirmis.okurken aklima sen geldin.bi bak istersen.belirtilerin bir cogu yok senin bebisinde ama dedigim gibi belirti vermeyebiliyormusda bu hstalik.benim ablamin kizida bu hastaliktan tedavi görüyor
arkadaşlar merhaba..
ben de doğumdan sonra yazmaya fırsat bulamayıp anca okuyarak takip eden gizli üyelerdenim. kızım 9 eylül doğumlu. sanırım biraz tembel. henüz emeklemiyor. basmıyor. desteksiz oturuyor ve oturmayı çok seviyor. oturarak oyuncaklarıyla oynuyor. ba..ba diye heceliyor. brrrr.. diye tükürükler saçıyor. oyuncakları atıyor. tekrar alıyor falan ama ne emekleme girişimi var ne de ayağa kalkma. ben bastırmaya çalışsam da basmıyor, dizlerini büküyor. doktor normal dedi ama ben rahatlayamadım. yürütece koyuyorum günde 15 dakika kadar 2 haftadır ama gidemiyor. üzerindeki süslerle oynuyor. ayrıca yattığı yerden almak için uzandığımda ellerini uzatmıyor. gülüyor ve heyecanla bacaklarını sallıyor, kucağa alınacağını anlayınca ama kendisi uzanmıyor. yüzüstü koyunca sürünmeye çalışıyor ama yapamayınca kızıp ağlıyor. 7 aylık gibi dönmeye başlamıştı ama fazla ilgilenmedi. bikaç gün döndü, sonra bıraktı. yani yuvarlanarak da biyerlere gitme çabası yok. sabahları beşikte yatırdığımdan farklı yerde buluyorum, yani istese yuvarlanarak yer değiştirebilir demek ki ama uyanıkken yapmıyor. canım sıkıldı çok. bebeği bu kadar tembel olan var mı? bu arada kilolu da değil hatta hep alt sınırda..
arkadaşlar merhaba..
ben de doğumdan sonra yazmaya fırsat bulamayıp anca okuyarak takip eden gizli üyelerdenim. kızım 9 eylül doğumlu. sanırım biraz tembel. henüz emeklemiyor. basmıyor. desteksiz oturuyor ve oturmayı çok seviyor. oturarak oyuncaklarıyla oynuyor. ba..ba diye heceliyor. brrrr.. diye tükürükler saçıyor. oyuncakları atıyor. tekrar alıyor falan ama ne emekleme girişimi var ne de ayağa kalkma. ben bastırmaya çalışsam da basmıyor, dizlerini büküyor. doktor normal dedi ama ben rahatlayamadım. yürütece koyuyorum günde 15 dakika kadar 2 haftadır ama gidemiyor. üzerindeki süslerle oynuyor. ayrıca yattığı yerden almak için uzandığımda ellerini uzatmıyor. gülüyor ve heyecanla bacaklarını sallıyor, kucağa alınacağını anlayınca ama kendisi uzanmıyor. yüzüstü koyunca sürünmeye çalışıyor ama yapamayınca kızıp ağlıyor. 7 aylık gibi dönmeye başlamıştı ama fazla ilgilenmedi. bikaç gün döndü, sonra bıraktı. yani yuvarlanarak da biyerlere gitme çabası yok. sabahları beşikte yatırdığımdan farklı yerde buluyorum, yani istese yuvarlanarak yer değiştirebilir demek ki ama uyanıkken yapmıyor. canım sıkıldı çok. bebeği bu kadar tembel olan var mı? bu arada kilolu da değil hatta hep alt sınırda..