2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kusura bakma yanlış anladım ben.sorun olmaz canım kilo başına bir damla veriliyor ondan 7 damla demiş.inşallah iyi gelir

İçeriğine baktım mısır surubu glukoz şurubu var. Peki sen mama vermiyorsun, bu ayda sütün yetiyor mu ? Bende mama sutum yetmez diye veriyorum aslinda...

İçeriğine baktım mısır surubu glukoz şurubu var. Peki sen mama vermiyorsun, bu ayda sütün yetiyor mu ? Bende mama sutum yetmez diye veriyorum aslinda...

yani oğlana bakıyorum ağlamıyor her zaman,aç olsa sütüm yetmese ağlardı.kilo alımı da az da olsa iyi.birinden emzirirken diğerinden akar süt.çok şükür mutlu bir bebek, dediğim gibi süt yetmese aç kalsa dünyayı yıkardı

Nacizane fikrimi soylemek istiyorum musadenizle.ben halen kızımı emziriyorum bazen 3 4 saat araliklarla bazen de 1 saat araliklarla.1 saat aralıklarla emzirmem nadir olur onceki emmesi sirasinda dikkatini dagitan bişey olduysa olur genellikle.ek gidalar halen tadimlik halindedir ama mutlaka sofrada bizimle oturur yiyebilcegi bisey varsa veririm yada zaten kizim ister.yani sunu demek istiyorum ki kilo alimi yerindeyse sık emziriyorum diye mama vermeyin derim.sut kolay ve rahat sindirildiginden emme araligi mamaya gore kisa olabilir.uzerimde buyuk bir baski var halen emzdirdigim ve ek gidalar halen tadimlik asamasinda oldugu için geceleri bazen sık emdigi icin uykusiz kaldigim olur ama biz anneyiz onlar mutlu olsun yeter her zorluga göğüs geriyoruz.su zamana kadar sadece bir kisi halen emzdirdigim icin destek oldu bana ozaman cok mutlu olmustum.gene cenem düştü bizde durumlar böyle emiyorsa mamayi azaltmaya calisin ve sadece bebeginizi dinleyin.emin olun bebeginiz den daha iyi bir rehber bulamassiniz aranizdaki bağ için.bu sabah kahvaltida gene bizimleydi yumurta tabagina bi guzel el daldirdi verdim yumurtadan azcik elinde bi kasik pekmeze bandirilmis.mumkun oldugu kadar izin veriyorum sofradakileri ellemesine olmadi ufak bir tabak kucagina birakiyom onu mincikliyor sonra ilgisi bitince emmeye geciyoruz.bu arada ben ne mi hissediyorum ustu başı battigi için aklimin bi kenari al sunu ellerinden diyor diger tarafsa kizimin yemesini kesfetmesini heyecanla izliyorum.sofradan yari aç kalkmak ise işin baska tarafi.insallah hep boyle taddli tatlı devam eder hayatimiz hepimizinki.

Işte bunu nedense etrafimizdakilere anlatamiyoruz.bebegim mutlu oyle saat basi aglamaz kilo alimi iyi daha niye mama vermemizi bekliyorlar anlamiyorum.halen emziriyor olmaniz ne kadar guzel.

Sevgili arkadaşlar, şimdi anlatsam çok uzar, bebek düşünmeye başladığımızda çocuğun olmaz rahmin ortasında miyom var dedi bir doktor ve ameliyat arkasaından tüp bebek önerdi. diğer doktor polip var bebeğin olması imkansız değil ama zor dedi ameliyat önerdi, o ay hamile kaldım. 8. haftadan 27. haftaya kadar her yediğimi kustum. yaklaşık şubat ayından-temmuza kadar. hayat zindan oldu hiç bitmeyecek sandım eşimin ailesi sadece sen mi hamilesin gibi bir ton söz söyledi, açıkcası psikolojik olarak çok yıprandım , kendi ailem eşimin aliesine eşime kızdı benimle ilgilenmedi, sezeryanımda 1 gün kalıp gitti annem, kızım 7 aylık ancak 6 kere gelmiştir evime, bu arada ben kızım 5 aylıkken işe başladım ücretsiz izin almıştım ama izni iptal ettirdim bunalımdan dolayı... şimdi şükür iyiyim, eşimle birbirimiz çok seviyoruz ama çok tartışıyoruz... yine de kızıma bir kardeş olsun istiyorum (hata mı yapıyorum) . kızımla arası yakın ollursa birbirlerini daha iyi anlarlar gibime geliyor. benim kardeşimle aramda 10 yaş var ve duygusal anlamda hiç birbirimize destek olamıyoruz. bu beni çok üzüyor, zaten annem hiç destek olmaz manen. Kayınvalidem aslında annemden daha iyi çoğu konuda evet gebelikte baya lafları oldu, sonrasında sezeryanda falan o ilgilendi 10 gün kaldı bizde ara ara gelip kaldı beni dinlendirdi, bu çok ağrıma gitti annem yapmadı ama o yaptı

tabi bir sorun daha 2. gebelikte 1. gibi zor geçerse ya da daha zor, kızımı ihmal edersem, tabi kayınvalidem bizde kalıp kızımla ilgilenecek başka çarem yok.Kayınvalidemlerle sorun yok bakalım şimdi, ben de işime yaradıkları ölçüde sınırları korumaya çalışıyorum... kızıma da eşimin teyzesi bakıyor. Siz olsanız ne yapardınız? görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlarım.

Benzer durumlari yaşamışiz yaklasik 3 ay yatmam gerekti düşük ihtimalim vardı gelen gidenim olmadi ne annem ne kayinvalidem.dogum yaptim hastanden ciktim eve birakti annem 10 dk sonra gitti daha da gelmedi kayinvalodem 2 gun kaldi yanimda.bunlara ragmen kizim buyud 7 aylik oldu eşim konusunda kismetliydim hep yanimda oldu yemek yaptı temizlik yapamadım diye kavga cikarmadi.en buyuk yardimcimiz Rabbimiz.bende ikinciyi dusunuyorum ama kizim 4 yasina geldikten sonra az da olsa kendi ihtiyaclarini karsilayabilcek yaştaolabilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.her gebelik farklidir.rahat geçer insallah.eşin yardimci oluyorsa 2.olabilir.ama once esinizle tartismalarinizi asil nedenini bulun cozmeye calisin tartismalariniz azalirsa ozaman 2.olabilir diye dusunurum.bizimde aileden yana pek yuzumuz gulmez ama esim aile yuzunden kavga cikarmaz evde.

doğduğundan beri mama içti çünkü sütüm yoktu

Işte bunu nedense etrafimizdakilere anlatamiyoruz.bebegim mutlu oyle saat basi aglamaz kilo alimi iyi daha niye mama vermemizi bekliyorlar anlamiyorum.halen emziriyor olmaniz ne kadar guzel.

evet malesef şişman bebek sağlıklı bebek zannediliyor. eşim mamayı bırak bebek bisküviilerine bile karşı. bazı çocuk doktorlarını anlamıyorum ne akla hizmet hemen mamaya başlatırlar ki? yazık değil mi karaciğerlerine pankreaslarına? tabi zorunlu olan arkadaşlar canını sıkmasın ben bebeğin kilosunu birazcık az bulup şişirmeye çalışan doktorlara kızıyorum

arkadaşım benim fikrim çok zorluk yaşamışsın hem gebeliğinde hem sonrasında, biraz ara ver bence. kızın 4 yaşına gelsin kreşe gidecek kadar seni anlayacak kadar büyüsün 2.yi öyle yap. annende destekçi değilmiş bu seni psikolojik olarak zorlar.sürekli annem gelmedi kaynanam geldi diye düşünür canını sıkarsın. benim iki oğlumun arasında 28ay var çok şükür gebeliklerim sıkıntısızdı, gazları da olmadı ikisininde.abimiz söz dinleyen akıllı bir çocuk,yine de çok yorucu.geceleri zorluyorlar, büyüğün odası ayrı ama gece yanımıza geliyor, bebeği de emziriyorum diye yanımda yatırıyorum genelde, 4 kişi sığamıyoruz,uykumuz bölük bölük. tabi güzel yanları da var ama inan sen çok zorlanırsın,sürekli kusarak geçen gebelik ve küçük ilgi bekleyen bir kız, onu düşünmen lazım bence.kızınla kaliteli 3 sene geçir sonra düşünürsün bebeği.maddi olarakta rahatlarsın ozaman.bu arada kardeşimle aramda 4 yaş var günü gününe,çok iyi anlaşırız erkek olmasına rağmen.hakkınızda hayırlısı..

Canım al benden de o kadar..ben de oğlumu hala doya doya emziriyorum..sabahları kahvaltı ediyo benim minik sıpam,,gün içinde çorba meyve, yoğurt da yiyo ama az az..bazen istese bile vermiyorum..ama özellikle bişiler yediğinde daha çok emmek istiyo üstüne..akşamları belli bi saatten sonra bişey vermiyorum ki yatarken ve gece emsin..ben de geceleri 2-3 kez kalkıyorum emzirmek için..yeter ki emsin kuzucuğum..mama, devam sütü tadını bilmez oğluşum kilosu da 9.700 civarı çok şükür..

Maşallah kuzuna tütuuu maşallah kac kilo doğdu
Gecen bir makale okudum afrikali bebeklee neden aglamaz diye.afrikali bi bayanin tecrübesi daha çok buyuk annesinin ona yaptirdiklarini anlatmis.yeri gelmis saat basi emzirmis yanındaki anneler ek gidaya geçtiğinde buyuk anesine sormuş ben ne yapayim diye sen emzirmeye devam et bebeğin zamani geldiginde sana yol gosterecek demis ve kadin emzirmye devametmis.o kadinin etrafindaki insanlar bu bebegin hic aglamadigini aglamasi ggerektiğinde bile hircinlasmadan sessizcd agladigini soylerlermis.bu yaziyi okuyunca kayinvalidem benim kizim icin de senin kiz aglamayi bilmiyor derdi harbiden de oyle artik canina tak ederse.çığlık çığlığa aglar.sizde bu durum nasıl..

Son düzenleme:

Canım benim oğlan 3.250 doğdu..bizde durumlar farklı biraz..yabancılama sendromlarında sıpa..bensiz katiyen durmuyo..evin İçinde dip dibeyiz..yanından ayrıldığım anda basıyo yaygarayı..oynuyoruz beraber sürekli yerdeyiz bi muhabbet sorma..ama niye doymuyo anlamadım yatarken de yatağımın yanıbaşında yatağında yatıyo..2 ayım kaldı işe başlamama ne yapcam bilemiyorum..:k.validem yandı böyle gidersessz:

Her aglama her istek anneyi sinava çekmek icinmis 2 yasina kadar doyacak insallah tabi bu iki sene içinde guvenli baglanmayi basarabilirsem.basarabilen anne ve cocuk 2 yasindan sonra cocuk anneye bagli ama bagimli olmazmis.hanu 3 4 yasinda olan cocuklar halen anneye bagimli olur annesinin dibinden ayrilmmasi hircin olmasi bu ilk 2 senedeki guven baginn kurulamamasindan kaynakliymis.

slm bayanlar nasılsınız?
bnde 2 eylulde doğum yaptım bebişten fırsat bulup hergun gıremıyorum netımız de yoktu yenı baglandık üst katınkıne :)
bişey danısıcam sızlere,oğluşuma 6 ay sadece anne sütü verdim,ek gıda ıcın danısacaktık kontrole gıttık,sırada beklerken gozlerınde capaklanmalar oldu ardı ardına hemde,mıkrop kapmıs orda bende grıptım zaten göz nezlesıymıs, 1 hafta da gectı surup ve cay tedavısıyle neyse asımızı erteledı dr,1 hafta sonra gıttık asıyı yaptırın ama ek gıdaya 15 gun sonra gecın dedı,gecmedik zaten ben pek ek gıdaya yuklenme taraftarı olmadıgımdan umursamadım

Bu arada 6. ayda 8620 gr 68 cm di oglum,bı hafta sonra 8600 e düşmüş 69 cm olmusstu,bu rahatsızlıktan mı ne emmemeye basladı ve o zamandan berı bırda araya regl oldum o gırınce mı oldu anlamadım zorla ıkı dakıka emzırıyodum,o yuzden 7. ayda az kılo almıs 8960 gr 70 cm olmuş, bunlar normal mı? bebegım emmeyi bırakır diye cok korkuyorum ek gıdaya az az basladım meyve tadını alınca da emmez demıs bı dr tv de ben meyvede vermıstım ne yapıcam sasırdım yogurt verıyorum,peynır,yumurta sarısı ve arada sebzelerden corba yaptım 5-6 kez hepsi bu ama tadımlık yedı yogurt dısındakılerı yemek ıstemıyo pek,sizce ne yapmalıyım?

Canim bizde ek gidaya tam olarak gecmedik anne sutu aliyor.verdigin ek gidayi hic vermesen gak dediginde emzir guk dediğinde emzirsen bi hafta takip et bakalım ne olacak düşüs devam ederse doktora danisirsin.adet doneminde biraz tad degisikkigi olabilirmis sutte.bide artik sese oyuna cok duyarli olouyor bu yuzdn emme süresi cok azalabiliyor.

cnm aynı gun doğum yapmışız.sutunun olması ne guzel.ama regl dönemınde sutte azalma ve degışıklıkler olması normal.ek gıdaya tabıkı artık gecmen gerekır tadımlık basladıysan artık oğunluk ver yemıyorsa alternetfler uret.emzırebıldıgın kadar emzır ama anne sutu bu aylarda yetmez.benım kızda sebze corbası ıçmezdı dr tavuk suyuna baslıyoruz bu ay dedı ve tavuk suyu lezzet kattıgından artık ıçıyo dene mutlaka.7 ayda az kılo almış olsun uzulme sen mumkun oldugunca emzır ama ek gıdalarıda unutma onun ıhtıyacı var.benımkıde ılk sebze corbasını yemedıgınde bebe bıskuvısı katmıştım içine napayım yesın dıye.bu arada tarhana ıçıyo benımkı vermedıysen dene....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…