Arkadaşlar, nadiren de olsa siteye giriyorum ve yazdıklarınızı okuyorum. Okuduğum kadarıyla pek çok bebeğimiz hasta. Ne yazık ki ufacık bebekler antibiyotik kullanıyor. Şu antibiyotikten nefret ediyorum. Türkiye'de nedense doktorlarımız hemen antibiyotik veriyor. Mesela Kanada'da 1 hafta hastalığın seyrine bakılıyormuş, iyileşme göstermezse antibiyotik veriliyormuş...
Benim oğlum da daha 2,5 aylıkken abisinden kapmıştı ve doktorumuz hemen antibiyotik yazdı; aldım ama şişe bana baktı, ben şişeye. Çünkü verdiğim zaman bunun geri dönüşü yok. Bundan sonra her hastalandığında da antibiyotik vermek de cabası. Ne yaptım, vermedin. Bebeğim anne sütü alıyor. Ben bol bol sarımsaklı,soğanlı şeyler yiyeceğim; 1 hafta takip edeceğim dedim. Sonuç, antibiyotik vermeme gerek kalmadı.
Sizinle bir yazı paylaşacağım ve anneler lütfen dikkatli okuyun
​ bağışıklık sistemi tam gelişmemiş 3-12 aylık bebekler ile çocuklar bir kere hastalanıp antibiyotik tedavisi almayagörsün; hassasiyetleri artıyor ve çok daha sık hastalanıyorlar. Sebebi basit; antibiyotikler zararlı bakteriler kadar, vitaminleri sentezleyen, hastalıklara karşı mikropların geçişini engelleyen yararlı bakterileri de yok ediyor. Bağırsaklarımızdaki doğal flora yaralandığı için savunma sistemimiz çöküyor, 4-6 hafta hastalıklara açık duruma geliyoruz. İyi bakteriler öldüğü için dışarıdan gelen kötü bakterilerle hakkıyla savaşamıyoruz. Onlar da bağırsaklarımıza yapışıyor, kana karışıp hasta ediyor bizi. Kandidalar da (bir tür zararlı mantar) antibiyotik kullanımına binaen artıyor, bebeklerde ishal ve derin pişikleri tetikliyor.Dr. Hafize Erkal, üst solunum yolu enfeksiyonlarının çoğunda antibiyotik tedavisinin gerekmediğini söylüyor. Hastalarına da bundan dolayı soğan suyunu öneriyor. Soğanın rendelenip suyunun çıkarılmasıyla elde edilen sıvı, enfeksiyonlarla başa çıkmada başarılı, ciddi durumlarda bile oldukça etkili. Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, sıkılır sıkılmaz içilmesi. Kullanım için alt sınır 6 ay. Bebeklere genelde günde 1 kez, 1 çay kaşığı veriliyor. Yalnız direkt içirmek zor olacağı için meyve püresi, mama ya da anne sütünün içine 2-3 damla karıştırıla karıştırıla veriliyor. 3 yaş ve üstü çocuklara da tokken 1 yemek kaşığı, günde 2-3 kez hastalığın şiddetine göre içirilebiliyor. Hem soğan suyunun etkisi hem de vücudun kendi savunma mekanizmasını devreye sokmasıyla enfeksiyonlar 2-4 gün arasında geçiyor. Yalnız soğan suyu çocukta kusmaya, öksürüğe, huzursuzluğa sebep oluyorsa devam etmemek gerekiyor. Bu tedavi midesine soğan dokunanlar ile soğana alerjisi bulunanlara uygulanmıyor.
Antibiyotik kısır döngüsünden çocuk ve yetişkinlerin bu yolla kurtulabileceğini belirten Erkal, soğan suyunun koruyucu özelliğinden de bahsediyor: Kış aylarında, okula giden çocuklar, bebekler, çok sık hastalananlar haftada 1-2 kez soğan suyu içebilir. Böylece hastalanma ihtimali çok azalıyor.