2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ya yenı aldıgım bıberonu almıyo kızım ya kızlar eskısınden ıcıyo. hızlı akış almıştım emziiği ondanmı dedım gene yavaş akış taktım yok ılla eskı bıberonu takınca ıçıyo oda kuçuk 120lık ytmıyo gene yapıyom

Canım başak burcu bebekleri alışkanlıklarına çok düşkün hiç düzenleri bozlmasın,nasıl alıştıysa öyle istiyolar :)

maşallah bızımde 2 dişimiz var teyzelerı
ya kızlar kızıma bugun saplı biberon aldım.bırde artık 6 aylık olduya emzıgını hızlı akışkan olandan aldım. ama bızımkı bıberonu garıpsedı herhalde.emzığıde hızlımı geldı ne.içmedı çıkardı durdu eskı bıberona koydum ıçtı.haydaaaa ne şimdi bu:KK50: plastık almıştım saplı kendı tutsun ilerde kendı içsin dıye.diğeri sapsız camlı bıberon kafasına ındırır ALLAH korusun korkarım.ama buyuk ınsan gbı tanıdı yadırgadı ıçmedı ya
sizler bıberon emzıklerını degıştırdınız mı hala yavaş akışmı

ben bıberonu değilde emzikte 2numaraya mamada 2 numaraya geçtim ama orta akış kullanıyorum bıberon başlığında.

kızlar selam uzun zamandır giremiyodum nete işler biraz yoğundu internete girmeyi problem ettiler iş yerinde:):) çok fazla okuyamadım o yüzden atlayarak okudum. iyisiniz inşallah hepiniz :) benim sırtım tutuldu kızlar yaa zaen çok ağrıodu doğumdan sonra halbuki sezeryan oldu ama heralde kucakta taşı gecenin bi yarısı kalk emzir bilmem kaç kere kiminde terli kiminde üşüyerek :KK43:

dikkat edin kendinize bır yelek işinizi rahatlatır.sıcak su torbası da çok iyi gelir.siz bebeğinize lazımsınız

bebeklerimize vurulan aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz ?
içinize siniyormu aşılar...

Kızlar bebıslerınız muhallebıyı sevıyormu benım kızım sevmedı haklı tatsız oluyo
acaba sız nasıl yapıyorsunuz

Canım başak burcu bebekleri alışkanlıklarına çok düşkün hiç düzenleri bozlmasın,nasıl alıştıysa öyle istiyolar :)

daha sımdıden burcun ozellıkllerını tasıyolar desene:KK1:
ben daha kendım muhallebı yapmadım.hero babyın muhallebı kasık mamasını almıştım henuz onu verıyorum.pek sevdı dıyemem

Emme konusunda sorun yaşayanlar benim kızım 2. ayından beri beni kırk takla attırarak emiyor.bazen inat edip ağlasa da emziriyorum bazen sabrım taşıyor sağıp veriyordum ama mamayı bir günde bir kez akşamları veriyordum. geçen hafta artık emmeyecek deyip elektrikli pompa aldım.öbürüyle zor oluyor diye.ama yine de günde 1-2 sefe emziriyodum. iki gündür de memeyi daha kolay emiyor sanki. yine biberona devam da ediyoruz ama.inş. memeye tamamen döner.miktarına gelince 2 saatte bir 100 ml içirmeye çalışıyorum. emecekse de 1.5 saatte emziriyorum. ama ben kızımın açım diye ağladığını bilmem kaç saat geçerse geçsin.

cnm benim oğlumda aynı durumda ama benimki biberonda kabul etmedi 2.5 aylıkdan beri resmen savaş veriyoruz başka şeylerde pek yemek istemiyo bu halde sonunda 6 aya geldik o kadar yoruldum ki cogo zaman ağlama krizlerine giriyorum herkesin cocugu memede uyur benim oğlum uykuda emer uyumazsa saatlerce ac kalır ama hic acım diye ağlamaz... bu çocuklar G.D.Olu galiba :)

Kizlar 6.ayımız doldu bugün doktora kontrolüne gittik.7.300g olmuş bebeğim. 66cm boyu.hiç birsey yemiyor sadece emiyor.tattırıyom ama fazlasını çıkarıyo. Doktora söyledim normal kendinizin yediği çorbalardan ver dedi .özel birsey yapmana gerek yok artık dedi. Bende bundan sonra çorba çeşitlerni deneyecem umarım kızımın seveceği lezzetli çorbalar bulurum.yoğutlu , domatesli, tavuklu, Kıymalı , sebzeli , tahıllı, nefis çorbalar gelsin.......

Kızlar bebıslerınız muhallebıyı sevıyormu benım kızım sevmedı haklı tatsız oluyo

canım ben muhallebıyı bır tencereye bır su bardagı su ve 1 tatlı kasıgı pırınç ununu koyup kaynatıyorum zaten koyu bır kıvam oluyor bıraz ılık olduktan sonra ıcıne 2 veya 3 olcek aptamıl mama koyuyorum bır tatlı kasıgıda pekmez koyuyorum bebegım cokta guzel yıyor ben onceden yapıyprdumda sımdı gunde bır ogun hep aptamılın veya bebelac kasık mamaları varya onlardan verıyorum bır ogun corba onun harıcınde emzırıp mama verıyorum

kızlar zayıflamak ve ıncelmek ıstermısınız ben bı yol buldum ama bakalım ıse yarayacak mı bu guzellık merkezlerınde ıncelme paketlerı varya onlardan aldım 10 seans bakalım ıncelebılcekmısyım arastırdım gıdenler faydasını gormus ama sonrasında dıkkat edılmezse yıne eskı halıne gerı donuyorsun

hazır kaşık mamalarının ne olduğu belli değil. bence kendin hazırla.
1- suyun içine yulaf unu koy pişir . ayrı bi yerde de elma ile armut rendesi ya da sadece bi tanesini pişir suyla . sonra bu karışımları birleştir. benim oğlum severek yedi
2- irmikle yapabilirsin. şöyle balkabağını doğra içine 1-2 tane günkurusu kayısı ve elma doğra bunları suyla pişir . pişince de içine irmik kat biraz daha pişir. çok güzel oluyo ve doğal tatlı yani

kızlar zayıflamak ve ıncelmek ıstermısınız ben bı yol buldum ama bakalım ıse yarayacak mı bu guzellık merkezlerınde ıncelme paketlerı varya onlardan aldım 10 seans bakalım ıncelebılcekmısyım arastırdım gıdenler faydasını gormus ama sonrasında dıkkat edılmezse yıne eskı halıne gerı donuyorsun
ben dikkat ediyorum yediklerime e artık büyüdüler. bence pilates çok faydalı 1 hafta oldu olmadı başlayalı fark var gerçekten. hem öyle yoğun da yapmıyorum. hareketler basit gibi ama çok etkili. tavsiye ederim.

Kizlar 6.ayımız doldu bugün doktora kontrolüne gittik.7.300g olmuş bebeğim. 66cm boyu.hiç birsey yemiyor sadece emiyor.tattırıyom ama fazlasını çıkarıyo. Doktora söyledim normal kendinizin yediği çorbalardan ver dedi .özel birsey yapmana gerek yok artık dedi. Bende bundan sonra çorba çeşitlerni deneyecem umarım kızımın seveceği lezzetli çorbalar bulurum.yoğutlu , domatesli, tavuklu, Kıymalı , sebzeli , tahıllı, nefis çorbalar gelsin.......

Canım ek gıdaya gecmek buyuk rahatlik bence de basla corbalardan ancak sana tavsiyem en azindan 8 ayi bitene kadar kendi corbalarindan verme ona ozel yap en azindan tuz baharat ve yag yuklemesi olmasin boze doktor 1 yasina kadar tuzu yasakladi mesela birde tavukda vermemi istemei daha oncede yazmistim sadece koy tavugu ver verirsen bulamiyosan hic verme dedi okadar hormonluki cocuklarin memelerini bile sisiriyo dedi bu benim fikrim tabi sadece sen bilirsin nihayetinde bebis senin

Canım ek gıdaya gecmek buyuk rahatlik bence de basla corbalardan ancak sana tavsiyem en azindan 8 ayi bitene kadar kendi corbalarindan verme ona ozel yap en azindan tuz baharat ve yag yuklemesi olmasin boze doktor 1 yasina kadar tuzu yasakladi mesela birde tavukda vermemi istemei daha oncede yazmistim sadece koy tavugu ver verirsen bulamiyosan hic verme dedi okadar hormonluki cocuklarin memelerini bile sisiriyo dedi bu benim fikrim tabi sadece sen bilirsin nihayetinde bebis senin

Canım doktor kendi çorbalarınizdan verebilirsin artık dedi ama ben tabiki bebeğime özel corba yapacam mesela salçasız sogansız tuzsuz az zeytinyagli baharatsız.tavuk konusunda haklısın. Tabiki birbirimize fikirlerimizi duyduklarimizı söleyecez bütün eylül 2013 bebekleri bizim.deneyimlerimizi paylaşalım.

ben pekmez koyuyorum içine piştikten sonra severet yiyo :)

1- suyun içine yulaf unu koy pişir . ayrı bi yerde de elma ile armut rendesi ya da sadece bi tanesini pişir suyla . sonra bu karışımları birleştir. benim oğlum severek yedi
2- irmikle yapabilirsin. şöyle balkabağını doğra içine 1-2 tane günkurusu kayısı ve elma doğra bunları suyla pişir . pişince de içine irmik kat biraz daha pişir. çok güzel oluyo ve doğal tatlı yani

2. tarife bayıldım canım kızım balkabağını çok seviyo . nevşehirli bi arkadaşdanda yeni gün kurusu getittirmiştim tam isabet oldu hemen denicem çok sağol

ben dikkat ediyorum yediklerime e artık büyüdüler. bence pilates çok faydalı 1 hafta oldu olmadı başlayalı fark var gerçekten. hem öyle yoğun da yapmıyorum. hareketler basit gibi ama çok etkili. tavsiye ederim.

ya ben zayıfım aslında ama göbeğim var zayıflamak istemiyorum sadece sıkılaşmak istiyorum bunun içinözel ne yapabilirim acaba :KK43:

ben içine pekmez koyuyorum öyle yiyo

canım ben muhallebıyı bır tencereye bır su bardagı su ve 1 tatlı kasıgı pırınç ununu koyup kaynatıyorum zaten koyu bır kıvam oluyor bıraz ılık olduktan sonra ıcıne 2 veya 3 olcek aptamıl mama koyuyorum bır tatlı kasıgıda pekmez koyuyorum bebegım cokta guzel yıyor ben onceden yapıyprdumda sımdı gunde bır ogun hep aptamılın veya bebelac kasık mamaları varya onlardan verıyorum bır ogun corba onun harıcınde emzırıp mama verıyorum

ben pekmez koyuyorum içine piştikten sonra severet yiyo :)

2. tarife bayıldım canım kızım balkabağını çok seviyo . nevşehirli bi arkadaşdanda yeni gün kurusu getittirmiştim tam isabet oldu hemen denicem çok sağol

ya ben zayıfım aslında ama göbeğim var zayıflamak istemiyorum sadece sıkılaşmak istiyorum bunun içinözel ne yapabilirim acaba :KK43:

dun pekmezle denedım yemedı sıncapcım senın tarıflerıd deneyeyım ıns yer
teşekkurler kızlar

X