2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba benim kızım da eylülün ilk haftası doğdu ve şu son 10 gündür sürekli çığlık bağırma sinirlenme oluyordu iyiki buraya geldim de bi tek benimki değilmiş gördüm demekki dönemsel bişey ve bazıları unuttu bile diyor bende unutacağını düşünüyordum zaten
eskiden isteklerini ağlayarak yaptırırdı şimdi bağırma çığlık sinirlenmeyle belirtiyor. oyuncaklarında mesela çıkarmayacağı toplar boncuklar onu sinir ediyo :)))))))

biz bu ay ek gıdaya tam gaz başladık
3 gün kuralına falan da uymuyorum bugün patates havuç ve çok az brokoli artı bir tatlı kaşığı irmikle 100 cc den çorba yaptım pişince bir tatlı kaşığı zeytinyağı ılıyınca 2 ölçek de mama ekledim bayılarak yedi süzgeçten geçirdim tabiki lapa kıvamındaki şeyleri sorunsuz yiyiyor fakat yoğurdu pek sevmiyor dr kendi sütüne yoğurt çal sever dedi ama bende o kadar süt yok hatta bu ay 320 gr almış sadece... süt yetmemiş ondan başladık ek gıdaya da..5. ay sizlerin bebişleri kaç kilo aldı?
size bi sorum olcak kızım formül mama almıyor çünkü biberon almıyor damlalıkla verdim içiyor ama yarısı yere yarısı göğe olmadı yani. kaşık maması bu ay verdi mi dr unuz verdiyse hangisini verdi. acaba bu mamalar günde bir mi veriliyor öyle formül mama gibi değil mi ? ben arada yulaf unundan muhallebi yapıyorum yine mama katıyorum içine ama bi hazır kaşık maması olsa sanki daha iyi olacak...

Son düzenleme:
arkadaşlar ek gıdada yenılık ıstıyorum fıkrınız varmı.sebze çorbalarını yaptım.yogurt bebeğimde ters etki yaptı kustu.meyve veriyorum başka ne olabılır ......bu arada esim spor aletı almış mükemmel .göbek eritici bişiy çok mutluyum .şınavı kolay çektiriyor.bel çevresi için de etkili:KK55:

merhaba benim kızım da eylülün ilk haftası doğdu ve şu son 10 gündür sürekli çığlık bağırma sinirlenme oluyordu iyiki buraya geldim de bi tek benimki değilmiş gördüm demekki dönemsel bişey ve bazıları unuttu bile diyor bende unutacağını düşünüyordum zaten
eskiden isteklerini ağlayarak yaptırırdı şimdi bağırma çığlık sinirlenmeyle belirtiyor. oyuncaklarında mesela çıkarmayacağı toplar boncuklar onu sinir ediyo :)))))))

biz bu ay ek gıdaya tam gaz başladık
3 gün kuralına falan da uymuyorum bugün patates havuç ve çok az brokoli artı bir tatlı kaşığı irmikle 100 cc den çorba yaptım pişince bir tatlı kaşığı zeytinyağı ılıyınca 2 ölçek de mama ekledim bayılarak yedi süzgeçten geçirdim tabiki lapa kıvamındaki şeyleri sorunsuz yiyiyor fakat yoğurdu pek sevmiyor dr kendi sütüne yoğurt çal sever dedi ama bende o kadar süt yok hatta bu ay 320 gr almış sadece... süt yetmemiş ondan başladık ek gıdaya da..5. ay sizlerin bebişleri kaç kilo aldı?
size bi sorum olcak kızım formül mama almıyor çünkü biberon almıyor damlalıkla verdim içiyor ama yarısı yere yarısı göğe olmadı yani. kaşık maması bu ay verdi mi dr unuz verdiyse hangisini verdi. acaba bu mamalar günde bir mi veriliyor öyle formül mama gibi değil mi ? ben arada yulaf unundan muhallebi yapıyorum yine mama katıyorum içine ama bi hazır kaşık maması olsa sanki daha iyi olacak...

ben hero babyın gece tahıllı mamasını aldım bı kere verdım bırde pırınç unlusunu aldım onuda bı kere verdım gun aşırı verıcem.benımkıde yoğurt sevıyo ama çorba sevmıyo.sütün azsa devam sütünle takvıye yapmalısın cnm

Ay canım Kıyamam benim kızım da dün gece uyanmışti uyumak istemiyordu ben emzigini verdim ağzına odama gittim 5 DKK sora çığlık attı koşarak gittim emzigi arkasındaki yüzüğü dik olarak sokmuş ağzına çıkarmıyor yavrum ben deli gibi çevirip çıkacağıma o şekil çıkartim daha çok ağladı yavrum 😯😦

ay ınanmıyorum ya nasıl sokuyolar oyle demı.sanada gecmş olsun cnm :26:

canım mamayı toz haliyle mi katıyosun bide sebep nedir mamayı koymandaki

mamayı koymaktaki amaç tabiki besleyici olması 30 cc su ya bir ölçek koyuyorsun mesela bir su bardağından çorba yaptın bir bardak su 180 cc yani 6 ölçek mama koyabilirsin diyor dr umuz ama kaynayınca buharlaşma oluyor bunu hesaba katmıyolar herhalde ben o yüzden kızıma su da veriyorum ek gıdaya başladık diye. tadı çok güzel oluyor mama katınca ama şöylede bişey var mamalı tadına alışınca sonra sebze çorbasını ne bilim muhallebiyi yemezler diye ben çok da katmak istemiyorum açıkcası. mamaya yoğurt çaldım bi kez çok güzel oldu bayıldı kızım iyide ama normal keçi sütüne çaldığım yoğurdu zor yedi alışsın diye yapmıyorum artık keçi sütüne çalıp yediriyorum

ben gerekirse çorbaya labne peynir eklicem doktor dedi ama sade en iisi ya zaten karışık yiyolar devam sütünü kahvaltıya muhallebiye meyveye koyabilirsin

bizim dr labne vermeyin katkılı dedi keçi inek koyun olur bildiğimiz beyaz peyniri minik minik kesin 24 saat içme suyunda bekletin öyle verin dedi gerçekten hiç tuzu kalmıyor ama tadı da pek kötü kızım yemedi bir hafta ara verip tekrar denicem belki yer diye çorbaya da öyle koyulabilir yani

Son düzenleme:
Allah korumuş ne kadar sakinsak da kazalar oluyor ben de bir gün kızımı koltuktan düşmek üzere yakaladim oyun halisindaydi iki koltugu siper ederk ona yer yapmıştım dusmesi imkânsızdı ama eşim otururken koltugu kaydırmış galiba o da hasta yatiyordu yanina gittim kontrole iki dk gecmedi salondan resmen çocuk çığlığı duydum bir kostum benim kız tepe aşağı koltukla minderinin arasina sıkışmış aklım çıktı ama Allahtan hiç bir yeri acimamis sadece kendini kurtaramayinca bagirmis

Benimki de baba diyecek galiba önce babbabbabbaaa deyip duruyor

kıyamam ya gecmış olsun ALLAH beter kazalardan korusun hepımızın yavrusunu

bir de kızlar muhallebiyi pirinç unuyla yapmamak gerekiyomuş boş kalori besleyici değil dedi dr yulaf unu verdi yada tam buğday unu kullan dedi

ben hero babyın gece tahıllı mamasını aldım bı kere verdım bırde pırınç unlusunu aldım onuda bı kere verdım gun aşırı verıcem.benımkıde yoğurt sevıyo ama çorba sevmıyo.sütün azsa devam sütünle takvıye yapmalısın cnm

dr bebelac formül mama verdi devam sütü vermedi arayıp sorayım bari yarın

selam arkadaslar ben bayadir giremiyordum suan pek vaktim yok okuyamadim son yazdikarinizi ama bi soru sormak istiyorum benim kizim 5bucuk ayik sadece 10 emzirebildim ben kizim emmedi. ben yurtdisinda yasiyorum burada kesinlikle sut urunleri bi yasina kadar yasak ben okuyorum televizyondada dinliyorum bebeklere once ev yogurdu veriyin diyolar ben ciflik sutunden ev yogurdu yapiyorum ama kizima verebilirmiyim inek sutuyle yapilmis yogurdu siz veriomusunuz?

canım hangi ülkedesin merak ettim peynir ve yoğurt mayalandiği için verilebiliyor ama keçi sütü olursa anne sütüne daha yakınmış daha iyi olur hatta anne sütüne en yakın eşek sütüymüş bulabilene tabi :)

ay ınanmıyorum ya nasıl sokuyolar oyle demı.sanada gecmş olsun cnm :26:
Sağol canim valla bilmedikleri yok kuzucukların 😊 ama gece gulimmi aglımı sasirdim
canım hangi ülkedesin merak ettim peynir ve yoğurt mayalandiği için verilebiliyor ama keçi sütü olursa anne sütüne daha yakınmış daha iyi olur hatta anne sütüne en yakın eşek sütüymüş bulabilene
ben Belçika'da nim cnm. Keçi sutu bulabilirim ama eşşek sütü hiç duymadım 😌

Biz daha ek gıdaya başlamadık sadece anne sütü veriyorum. Benim yediklerimle mi alakalı acaba diye düşünmeye başladım.
Kakasini yapmadiysa bir kaç gündür ondan da olabilir
arkadaşlar ek gıdada yenılık ıstıyorum fıkrınız varmı.sebze çorbalarını yaptım.yogurt bebeğimde ters etki yaptı kustu.meyve veriyorum başka ne olabılır ......bu arada esim spor aletı almış mükemmel .göbek eritici bişiy çok mutluyum .şınavı kolay çektiriyor.bel çevresi için de etkili:KK55:

Ben de koşu bandi almayi düşünüyorum yaninda twister ve mekik aleti verenlerden doğum öncesi kiloma 5 evlenmeden önceki kiloma da 10kilo fazlam var

X