aynı dert bende de var canım gözler kıpkırmızı oluyor resmen.birde emziğini ağzından çıkartmayı öğrendi sürekli alıyor ağzından ve birdaha geri alamıyor haliyle
propan sanırım reçeteyi tam okuyamıyorum ama
Selam güzel teyzeler anneler :) benim kızımla 5.ayımız bitti ve biz artık öğünlerimizi değiştirdik:)
sabaha aptamil mama ile başlıyoruz (hiç emzirmek nasip olmadı.sağarak anne sütümü verdim. işe başlayınca o sütte bitti)
öğlene kabak havuç patates pirinç yağ tuz dan oluşan bi haşlama yapıp ezip çorba içiyoruz.
sonrasında ara öğün olarak yoğurdumuza pekmez atarak yiyoruz.
elma ve havuç yada armut suyumuzu içiyoruz. kaşık mamaya başladık bu arada armutlu pirinçli aptamil ondan bi tabak yiyoruz teyzeler.
akşamda yine aptamil devam sütü ile uykuya geçiyoruz:) selamlar öpücükler ( kızım 9 kg 70 cm )
benim de tam tersi desene ben gündüzleri uyutuyorum çok uzun uyumuyor ama ara ara uyuyor sürekli ama gece ne oluyorsa anlamıyorum uyutamıyorum.[/QUOTE
Aynen canım..Gündüz uykusu da önemli..uyumazlarsa huzursuz oluyolar oyun haısında basıyo yaygarayı..seninki ne kadar uyuyo canım benim oğlan çok dakik bu konuda tam yarım saat
hepinize teşekkür ederim mesajımı cevaplamışsınız
bugün adet oldum ve süt iyice azaldı ama kızım bugün sabahtan beri çok az emiyor ve süt az diye formül mama verdim aptamil1 almadı biberonu reddetti halbuki 1. ay civarı bi ara sütüm kesilmişti baya biberonla içiyordu mamayı tamamen unutmuş sanki... ağladı biberonu çek diye. aç olsa alırdı diye düşündüm. sonra ek gıdaya bu ay başlamama kararı almama rağmen bir de meyve suyu deneyeyim dedim havuç ve armut suyu verdim cam rendeden geçirip tülbentten süzdüm onu bir iki kaşık aldı size dr lar meyveyi nasıl verin dedi suyunu mu püresini mi ? 6. aydan sonra püre verilecekmiş.
kaşık maması deneyeyim diye düşünüyorum ama eşimde mama verme mama verme doyuyo herşeyi normal deyip duruyor.
boyu olması gerekenden uzunmuş dr öyle söylüyo kilosu normal diyo ama sınırda . 6 kilo en alt sınır bu 6050 zaten ..ama ilk ay 3 sonra 5 -3 ve en son 2 cm uzadı, baş çevresi de büyüyor dr babası gibi ince uzun olacak manken gibi daha ne istiyosun diyor başka bi dr a götüresim var açıkçası bi arkadaşta zayıf, büyümüyo iri doğdu minik kaldı diyip diyip moralimi bozuyor.
Ovuşturmaz mı bide kafasını bi o tarafa bi bu tarafa çevirir durur..heralde yerleştiriyo kafasını...yan yatırıyorum bazen öyle de rahat ediyo 20 dk falan ninni söylüyorum artık üst kat komşumuz ne düşünüyosa
Bu akşam çok uykusu gelsin yatağına yatırıp uyutmayın deneyeyim bari. Sanmıyorum uyumaz ama belki bi ilk yaşanır.yan yatırımcı dönmüyor mu benim kuzu doğduğundan beri sevemedi yan yatmayı. Cins işte
Gaz damlası vermeyi keseli 2 ay oldu. Eğer 7kgnin üştündeyse bebeğin alıştıra alıştıra kesebilirsiniz. Bizim doktorumuz öyle demişti. Bi dene istersen sende.
Ben kuzucuğumu yatağına yatırıyorum ninni söylüyorum kafasını okşuyorum uyuyo geceleri 10 gibi..ama gündüz sallamadan imkanı yok yarım saatten fazla uyumuyo..ben çözemedim bu oğlanı onunla bunun ne farkı var niye uyumuyo..bazen oluyo 2 saat kalkamıyorum salıcam diye..uyumazsa huzursu oluyo gün boyu..minik sıpammm
9bizim gazimiz hala cok var ama ilacı vermeyince emmeyi bile birakiyo 7 kiloyuz biz tam ama bunun kiloyla bi alakasi varmi
bakarım canım....ama ne güzel alıştıranlar var
aynen yaaa etinden et koparmışım gibi dayanamıyorum alıyorum kucağıma öyle uyuyor yada emerken uyuyakalıyor...
birede birbuçuk saatte bir uyanıyor emmek istiyor belkide sütüm azaldı artık..
gece birşeyler oluyor sanki gündüz bir şekilde pış pış yapıp uyutuyorum ama gece için odaya girince yok cırlıyor resmen..anlamadım gitti.
Kilosu yerinde olursa gazını zorlayarak kendi çıkarabilir dedi bizim doktor. Bi nevi güç meselesi demişti. Sana bidamla önereyim biogaia içinde canlı bakteri var bağırsaklarda olması gereken bakterilerden. Sindirim ve boşaltım sistemini çok destekliyor. Bi dene istersen.
Evdeki bitmek uzere bide onu deneyim bakalım
arkadaşlar çalışıp da doğum izninde olan warmı
ev de olmak bana çok değişik şeyler yaptırıyor...mantıklı mı yoksa saçmalıyor muyum bilmiyorum.. dikişe merak saldım. makine alsam mı acaba .....sizde de böyle şeyler oldumu