2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen ben de senin gibi düşündüğüm için aşı öncesi ilaç vermedim :128:

Bize 4 damla verdi 9 sanki bana da çok geldi. Kilosu nasıl bizimki 8750 gr çıktı belki kiloya göre veriyorlardır.

Kızım 6850 g. Senin bebeğinden neredeyse 2 kg daha az ama 9 damla verdiler.. Neye göre veriyorlarsa :44:

Geçmiş olsun . Aşı sonrasi ateş olabiliyor. Ortam isisini 21 22 dereceye düşür bebegi kalin giydirme atesi yarim saat te bir olc daha da yukselirse eklem yerlerine soguk kompres uygula.bazi anneler 38.5 bucuk olmadan ilac vermiyor.yarimcay kasigi limona ayni ölçekte su katıp icir ates düşürür

Sagol rumusum.bakalim takipteyiz.sen daha yaptirmadin heralde.ev 22 derecede zaten.uzerinde ince tek giysi var

canım zaten mamanın etıketınde yazıyor 4 aylık bebek 180 cc ıçer dıye bende mama verıyorum ama emzırdıgım ıcın o kadar tabıkı yemıyor gunde 1 defa 60 lık 1 kerede 30 cc verıyorum genelde doymadıgı anda verıyorum gece yatmadan oncede 90 cc lık hazırlıyorum onu yıyıp yatınca gece boyunca yatıyor kalkmıyor ben temız suyu 3/4 defa kaynatıp cam sıse aldım onlara koyuyorum vermem gereken zamanda hafıf ılık yapıp bebegın ıcecegı ısıya gore hemen ayarlayıp anında verıyorum mamayı sıcakken hazırlayıp bekletınce kokuyor kokusu bana cok kotu gelıyor ya ben bu şekılde ayarlıyorum

Aşıdan önce şurup vermedim ama ebe aşıdan sonra 1 çay kaşığı ver mutlaka dedi bende verdim şu anda herşey normal hatta o kadar normal ki akşam üstü alışveriş merkezine bile gittik ateş yok huysuzluk yok yarın da böyle devam ederse atlattık

Bu arada doktor geçen ay benim bebeğime de atopik dermatid olabilir demişti ama çok kuru cildi var ondan oluyor dedi kozmetik krem verdi çok iyi geldi şimdi hiç kaşınmıyor yüzü. Bana yediklerimle ilgili bişey soylemedi doktor

Yok bizim aşı 5 gun sonra ve çok tedirginmbirim.5 aşı karma aşı olcak.senin ki ne asisiydi

Benimkide 5li karma asisi canim.Dun gece rahat geçmişti ama bu aksam ateşi epey cikti calpol verdim düştü çok şükür.

Benimkide 5li karma asisi canim.Dun gece rahat geçmişti ama bu aksam ateşi epey cikti calpol verdim düştü çok şükür.

Bende şimdi sana bakiyordum sukurler olsun düşmüş. Bende 4 gun sonra bel icin emara giricem dun aksam belim ve sol bacagim cok ağrıdı desene sira bizde aşı telaşı

Keske ateşi cikmadan vermeseydin gereksiz olarak ilaç kullanmak bence vucuda yarar saglamazki.atesin cikmasi vücudun o aldigi mikroba karsi antikor üretiyor demektir.

Sut ve sut urunleri yumurta gibi seylere 10 gun ara ver dedi ben yumurta hergun tuketiyodum yumurtayi kesince yavrumun kasintilari ve yuzundeki kizariklar gecti bizim gozumuz cok kasiniyodu oyleki gozunun icini hep yirtiyodu tirnaklarini kisa tutmama ragmen hatta goz dr gittik dr tavsiye etti cunku gozu cok kotuydu bi krem verdi 3 gun kullandik cunku biraz kortizonluydu sukurku gecti bende tekrar sorun yasamayalim diye hala sut urumlerini cok az yumurtayi ise hic tuketmiyorum umarim bir daha yasamayiz Allahim hic kimsenin yavrusuna yasatmasin buarada siz hangi kremi kullandiniz bize dr vermedi sadece niveanin vucut sutunu kullanabilir dedi

Bize linola diye bir markanın yüz kremini alın dedi bizde onu kullandık bütün pütürlükler geçti sadece ensesi terlediginde kızarıyor çok az

Keske ateşi cikmadan vermeseydin gereksiz olarak ilaç kullanmak bence vucuda yarar saglamazki.atesin cikmasi vücudun o aldigi mikroba karsi antikor üretiyor demektir.

Ama bizim doktorumuz da ver dedi sadece ebe deseydi yapmazdım ama doktorumuz da söyleyince verdim. Bi sıkıntı olacağını sanmıyorum

Bende şimdi sana bakiyordum sukurler olsun düşmüş. Bende 4 gun sonra bel icin emara giricem dun aksam belim ve sol bacagim cok ağrıdı desene sira bizde aşı telaşı

ilk dogumumdan sonra bende emara girmistim istanbuldaki doktorum zorunlu degilsen 1gece bebegine yaklasma 12 saat emzirme sutunu sag dok demisti dokt. sor istersen

Canım 4 aylık bebek için 600 gr cok iyi bunu benim doktorum söyledi bebegin demekki sutunle doyuyoki mamayi almiyo bence bosu na mama için zorlama benim oglum gecen ay 400 gr aldı onda bile mamaya başlamadı sadece 1 ay daha gozlemleyelim gerekirse meyve püresi başlarız dedi ama fena kabiziz bugün onun için doktoragittik armut ve kayisi puresi vermeye başlayacağım

Bugun de 37.3 seyrediyor ates bu kadar uzun serecegini dusunmemistim.bugun de takipteyiz.insallah Sen bu kadar zor atlatmazsin.gecmis olsun canim bende de vardi o dert biliyorsun allaha sukur biraz iyiym su siralar.benim emarda odem cikmisti belimde.

ilk kuzum 6 ay civariydi yuzunde egzema vardi doktor bebek egzamasi demisti hipokort kullandik gecti

Bizim vücudumuzun hemen heryerinde var ve kızrıklık şeklinde hipokortu da kullandık ancak hiç bir faydası olmadı gitmediğimiz cilt doktoru kullanmadığımız krem kalmadı kremi kullanınca düzeliyor kremi kullanmayı kestin mi tekrar başlıyor

hipokortu doktorum israrla kullan demisti ilaci nirakina tekrar etmesi normal kimi bebekte 2 yasina kadar oluyor 1 2aylik bi surecti sukur gecti yuzu yanik gibiydi yavrumun endise etme gecer sampuan deterjan hep degistirip ozel kullandik asla baska camasirla karistirip yikamadim 2 yasinda suan kardesinin kiyafetiyle yikarim bizimkilerle hic yikamadim ve asla utusuz giydirmem teni hassas ne yaparsan yap bi sure oluyor normal

Son düzenleme:
kızlar bebeğimin yaklaşık bir aydır dişi kaşınıyor.
son bir haftadır daha çok kaşınıyor birazcık huzursuzluğu var bu arada 6 eylül doğumlu bebeğim

sormak istediğim şey şu hep elleri parmakları ağzında.
diş kaşıması için sulu olan oyuncaklardan aldık eline veriyorum atıyor kesinlikle azğına götürmüyor.
havuç vermedim tutmuyor. sadece mendil bez tarzı şeyleri elinde tutup ağzına götürüyor.

benim gibi olan varmı. parmak emmeye alışmasını istemiyorum. sizce geçici bir durummudur.
küçük olduğu içinmi tutamıyor oyuncakları ağzına götürmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…