2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım 4 aylık bebek için 600 gr cok iyi bunu benim doktorum söyledi bebegin demekki sutunle doyuyoki mamayi almiyo bence bosu na mama için zorlama benim oglum gecen ay 400 gr aldı onda bile mamaya başlamadı sadece 1 ay daha gozlemleyelim gerekirse meyve püresi başlarız dedi ama fena kabiziz bugün onun için doktoragittik armut ve kayisi puresi vermeye başlayacağım

aslında mamaya alıştırmak istemiyorum. sütüm yetiyor ama sütümü sağıp kenara bırakayım diyecek kadar olmuyor.
bebeğimi birine bıraktığımda mamayla doysun istiyorum. günde bir kere içse yeter

kızlar bebeğimin yaklaşık bir aydır dişi kaşınıyor.
son bir haftadır daha çok kaşınıyor birazcık huzursuzluğu var bu arada 6 eylül doğumlu bebeğim

sormak istediğim şey şu hep elleri parmakları ağzında.
diş kaşıması için sulu olan oyuncaklardan aldık eline veriyorum atıyor kesinlikle azğına götürmüyor.
havuç vermedim tutmuyor. sadece mendil bez tarzı şeyleri elinde tutup ağzına götürüyor.

benim gibi olan varmı. parmak emmeye alışmasını istemiyorum. sizce geçici bir durummudur.
küçük olduğu içinmi tutamıyor oyuncakları ağzına götürmüyor

Benim kuzu da öyle 12eylül doğumlu ama oyuncak tutuyor diş kaşıyıcısını ağzına götürüp kaşıyor ama elleri de agzinda tabi onlar daha tatlı :-) 1 yaşına kadar normalmiş ellerini ağzına götürmesi engel olma daha çok emer sonra

son bir haftadır daha çok kaşınıyor birazcık huzursuzluğu var bu arada 6 eylül doğumlu bebeğim

diş kaşıması için sulu olan oyuncaklardan aldık eline veriyorum atıyor kesinlikle azğına götürmüyor.
havuç vermedim tutmuyor. sadece mendil bez tarzı şeyleri elinde tutup ağzına götürüyor.

benim gibi olan varmı. parmak emmeye alışmasını istemiyorum. sizce geçici bir durummudur.

Benimde oğlum 2 eylül doğumlu canim aynisini benimki de yapiyor. Oyuncagi bir şekilde elinden düşürüyor sonra parlar ağızda. Bence geçici bir durumdur yaa.daha küçükler canim elleri yoruluyordur kuzunun.

bir şey daha bebeğimin 2 haftadır aşırı derecede saçları dökülüyor tabi benimde
bu durumuda yaşayan varmı.

elleri hep ağzında ve elleri hep kendi saçları. temizliyorum. sürekli gözlerim ellerinde parmaklarına bakıyorum
saçlarını yutmasından korkuyorum. dökülmeye başlayınca sorun oldu işte

benım prensesımde 2 eylul doğumlu.ellerı hep ağzında dr normal kaşınıyordur dedı.ben çekmıyorum ellerını ağzından kaşısın yazık.diş kaşıyıcısı ıçın sulu şeylerden aldım ağzına göturuyo hop düşüyo yıka yıka tekrar ver yoruluyorum valla.2 gecede hep ellerı ağzında uyandı drda diş jelı verdı 2 gundur suruyorum rahat uyuyo şukur
saç dökülmesi bendede çok var.prensesımınde arkası dökuldu ee yenılerı çıkacak normal

ilk dogumumdan sonra bende emara girmistim istanbuldaki doktorum zorunlu degilsen 1gece bebegine yaklasma 12 saat emzirme sutunu sag dok demisti dokt. sor istersen
emari isteyen doktora emar tarihini veren kişiye de ssordum bişey olmaz dedi radyasyon almıyor sun dedi. Stok mu yapsam acaba uff bilemedim simdik

Bugun de 37.3 seyrediyor ates bu kadar uzun serecegini dusunmemistim.bugun de takipteyiz.insallah Sen bu kadar zor atlatmazsin.gecmis olsun canim bende de vardi o dert biliyorsun allaha sukur biraz iyiym su siralar.benim emarda odem cikmisti belimde.
Naptiniz odemi sende emara girdiginde emzirmemezlik yaptinmi..yuregin ferah tut annesi bayagi düşmüş ateşi.boyle ferah tut diyom ama benim basima geldiğinde panik olmazsam iyidir tabii eşimin panigini hic saymiyorum bile

merhaba canım benım kızımda aynı parmak dişliğini tutamyo parmagını yıyo hatta bazen dılını damagına surtuyo:)))
inş.geçici bi durumdur

kızım sureklı gozunu ovusturuyor kıpkırmızı oluyo kasınıyomu dıye merak edıyorum sizce neden olabılır
bırde ellerı ve kafası vucuduna gore cok sıcak atesıne bakıyorum normal fakat kafası ve elının sıcaklıgı korkutuyor benı varmı bızım gıbı olan

arkadaşlar benim bebeğim emmiyor emzirmek için kucağıma aldığımda hemen ağlamaya başlıyor sadece gece uykusunun arasında emiyor mamada almıyor bu ay sadece 200 gr almış aynı sorunu yaşayan varmı

Kabızlık nedeniyle emme isteksizligi oldu kabiz olup olmadigina dikkat et bende mecburen sagip zorla kasikla yedirdim geçen ay paşanın keyfine bıraktım sadece istediginde emzirdim zorlamadim yani sadece 400gr almıştı

Bizde cumartesi kontrole gittik öksürük hırıltı geçti çok şükür üstüne basa basa buhar makinesi diyo doktor yani odayı nemli tutmaya bakın,bide gözü sürekli akıyodu göz kanalı tıkanmıştır masaj yapın ılık suyla silin dedi sanki burdan bi arkadaşın daha olmuştu geçtimi acaba?bu arada benim oğlumda elini emiyodu bide dudak emme başladı 4 tane emzik vardı evde bi türlü alıştıramamıştım aldı şokoldum inanamadım ek gıdayı sordum doktora elma suyu falan başlasam içiyo istiyo dedim sakın dedi ister tabi anne sütü tatsız tuzsuz bişey elmayıda suyunuda ilerde çok içecek ama anne sütü ilk 6 ay çok önemli dedi ama ben doyumluk değil tadımlık veriyorum sofrada ne varsa bakıyo çocuk :KK56: 2 kaşık çorba falan veriyorum.

canım benım kızım dogdugunda gozu akıyordu 1 bucuk ay surdu 2 damla kullandık ve en son krem verdı kullandık tabı kaynamıs ılımıs su ve pamukla sıldım sureklı gectı çok sukur

kan damlası bızede 4 damla dedıler. 9 çok fazla sankı
benım kkzımda yarım kılo almış bu ay sadece ama dr mama ile de beslendığı ıçın normal.fazla almasın zaten mama obez rıskı oluşturur dedı.
benımkı hala 3 saatte bır 90lık ıçıyo ama emzırmeyede devam edıyorum.ek gıdalara başlıyruz meyve puresı ve yoğurtla.bırde 2 gundur çok huzursuz gece ağlıyo bakıyom elı ağzında.dr diş jelı verdı onu sürüyom ama oda cok nanelı ya

bu arada mamaları 2 saatten fazla bekletmeyın verın dıyolar.ben en fazla 1 saat ıçerısınde verıyorum. petegın ustue koyuyorum ılık oluyo

cnm bizde son 1 haftadır 90 cc ye yeni geçtik benimkide çok iştahsız bakalım biz bu ay kaç kilo almışız
sen hangi markamamayı kullanıyosun ?

aynen bende en fazla 1 saat bekletiyorum petek üstünde :)

arkadaşlarımla vakit geçirmeyi özledim.bakkala gitmek bile bana öyle lüks geliyorki anlatamam.sanki magaradan insan içine çıkmış gibi oluyorum :KK1: saçlarım hep toplu evin içinde saçma sapan dolaşıyorum.bebek uyudugu anda hangi işten başlasam diyorum yani daha anlatılacak o kadar şey varki .üzülme canım yalnız degilsin :KK14::KK14::KK14:

:)))))))))))) aynı bennnnnnn
tek başıma kızım için alınan elbiseyi değiştirmeye gittimm allahım insanlar nasılda dolaşıyolar diye düşündümmm
saç ve iş konusundada aynıyız :))

her şey gelir geçer elbet zorluğun ardında bir kolaylık vardır. keşke benimde derdim saydığınız şeyler olsaydı hoş daha düne kadar aldığım 15 kiloydu tüm derdim ama dün çocuk doktoru oğlumun tortikolis olduğunu söyleyene kadar egzersizle geçeceğini söyledi ya geçmezse dediğimde onu düşünme dedi nasıl bir rahatsızlık olduğunu tam kavrayamadım doktor o kadar olumlu konuştu geçer dedi ki ama netten bakınca resmen yıkıldım Rabbim dermansız dert vermesin tortikolis boyun kası kalınlaşmasıymış yani boyun kaslarından biri uzarken diğeri kısa kalıyor biz fark edemedik sürekli sağına yatıyordu sola kolay kolay dönmüyordu erken teşhis önemliymiş sizde netten araştırın bebeklerinizi gözlemleyin ve bebeğime dua edin egzersizle kurtulsun ne zormuş anne olmak evladının yerine sıkıntıyı çekmek isteyip çekememek

cnm geçmiş olsun inşallah düzelir bebişin :KK43:

merhaba,eylül anneleri ben de eylül annesiyim,16 eylül doğumlu bir kızım var,aranızda çalışanlar var okuduğum kadarıyla ne zaman çalışmaya başladınız,bebişlerinizle ilişkiniz nasıl?benim iznim bitiyor ama hiç işe başlamak istemiyorum çok çok üzülüyorum,yaşadıklarınızı paylaşırsanız çok sevinirim

Ayni seyleri yasiyoruz sanki biz anlatmissin benim oglumda 6 eylul dogumlu ve oyle kasiniyoki sinirlenip elini agzina bir sokmasi var dislikleride tutmayi daha beceremiyoruz bakalim bende korkuyorum akismasindan elini oyle agzina sokuyorki midesini bulandirip kusuyor bu seferde

X