- 3 Aralık 2012
- 425
- 24
Gece uyumayan bir benim kızım kaldı galiba. Maşallah 6-7 saat uykudan söz ediyorsunuz ki ben daha iki saat aralıksız uyumadım :) Yine de şükrediyorum. İlk zamanlar çıldıracak gibiydim, komşumun bebeği ölü doğunca kadının feryadı aklımı başıma toplamama vesile oldu Kadıncağız sağlık ocağına kontrole gitti, bebeğinin kalbinin atmadığını öğrendi. Ertesi gün çok ama çok zor bir normal doğumla bebeğini doğurdu. Ağlamasını içler acısıydı. Herkes odada bebeğine sarıldı emzirdi ben boynum bükük seyrettim diyordu. 4500 gr bir çocuk. Gününün dolmasına iki gün kala sebepsiz şekilde öldü. Biz çokşükür sağlıcakla kucağımıza aldık. Beşiğinden nefes sesi geliyor ya, Rabbimden daha ne isterim. Allahım herkesin yavrucuğuna sağlıklı ömürler nasip etsin. Varsın bizi delirtsinler, nefes alıyor, sağlıkla gülüyorlar ya, yeter gider.
Maşallah benim bebişim de güzel kilo alıyor, obez olur mu diye endişe de etmiyorum. Çünkü bu aylardan sonra çok kilo almayacaklar. 16'sında 4. aya girecek 6800 gr. 3300 doğmuş, 3 kiloya düşmüştü hastane çıkışı. Gebeliğimde de hep geriydi gelişimi. Ben gece en az 3 kere emziriyorum. Öyle aman aman bir emme olmuyor tabi. Bir öğün kuvvetli oluyor, diğerleri 5-10 dakika. Mızırdandıkça emzik veriyorum, eğer hala sızlanmaya devam ediyorsa emziriyorum uyuyup kalıyor. Uykusu gelince deli gibi sinirleniyor. Memeyi çekiştiriyor emmek istemiyor. (Bu arada bizde de bir haftadır emme isteksizliği var. Bir iki çekiyor bırakıyor, sinirle tekrar memeye yapışıyor. Tekrar tekrar aynı şeyler. Hiç böyle hayal etmemiştim, kucağıma alıp tv karşısına geçecek bir saat emzirecektim sorunsuzca :) Nerdeeee...
Kaka yapamama sorunumuz hat safhada. Doktor bugün ultrasonla karın boşluğunu iç organlarını iyice inceledi. İki doktora gittim. İlki elle muayene edip karnında sert bir kitle var tehlikeli olabilir de kabızlıktan da olabilir dedi.Çok korktum tabi. Ertesi güne ultrason için randevu verdi. Bir de özel olacak. Çarçabuk devlet hastanesine geçtim. Doktor bir güzel baktı ultrasonla sorun yok, sadece bağırsakalr dolu dedi. Kendi çocuğunun da on gün yapamadığını müdahale etmediğini söyledi. İlaca başladık, bakalım inşalah düzelir. Kakalı bezleri özledim ya :)
Gece gece çenem düştü. Aha da uyandı zaten. Kalın sağlıcakla.
Canim nasilsin bayadir gorusemiyoruz bizim senle sorunlar ayni gibi görünüyor cinarda gece saat basi uyaniyor 4ten sinrda 10 dk arayla uykuya hasretim keske bizimkilerde oyle 4 saat bile araliksiz uyusa ragziyim ama nerde cinarda kabizdi kakasini yapamiyordu doktor gliserinli fitil verdi bize iyi geldi ama sonra yine yapamadı