- 11 Ağustos 2009
- 1.392
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ARKADaslar merhaba. Ben 34 haftalik dogum yaptm kizim 2200dogdu. Suan tam 2.5 aylik 4900 Oldu bu aylarda olam bebislernz kac kilo oldu?premature annesi olmak boyle biseyms acaba yasitlarini yakaladi mi iyi bakabiliyo muyum gbi sorular gitmyo kafadanu
bizimkide sırtüstü yatırınca filesini huysuzlanıyo canım saçlarını yıkarken yüzüstü yatırıp kulaklarını aşağı doğru kapatırsan belki işe yarar belki kulağına su kaçıyordur
Bisey sorcam bebeginin reflu olduğunu kacincu haftada ogrendin.cok mu sık emziriyodun.az ve sık emzirmk refluye sebep olabilirmis.bi yazida okumstum.reflu olan bebekleri mumkun oldugu kadar dik durumda emzirmek refluyu bir nebze azaltirmis.bide bir emziriyossn bir ogunde tek gogsunumu veriyon
ilk doğduğuna bir uyumasında sağa, bir uyumasında sola, sonra tekrar sağa şeklinde yatırıyorduk yatıyorduasisss cnm bu yazıyı ben yazdım sanırım bi ara okuduğumda aynı benim kız dedim :)))
bizimkide çok saçlı ve kesinlikle şapka takarsam uyanıyor , birde yan yatıramıyorum illa düz yatacak kafasını çeviriyo hemen
kızlar bir şey sorucam
benim kızım uyurken yüzüyle gözüyle çok oynuyor.
kafasını sağa sola çeviriyor bazen. ellerini kafasına götürüyor saçını çekiyor, gözüne parmağını sokuyor :)))
bunu yapıncada uyanıyor kendi kendini uyandırıyor :)))
sizin bebişlerde böyle yapıyormu?
yada rahatsızdamı böyle yapıyor. kulak ağrısı, grip falan olabilir mi?????????????
kulaklarını iyi temizlememize rağmen bir haftadır kulakları sürekli kir atıyor dışarı bu nedendir acaba??????????????*
reddediyorsa yapcak birşey yok ki bizimkide 2 gündür isteksiz içiyor, ne oldu anlamadım ya nazar ya da mamadan tiksindi çocukcnm 2 ölçek zar zor içiyo ama sık içiyo
yok cnm nerde iri bebek aksine zayıf bi bebek
hatta bugün aşısı vardı tartıldı haftada 100 gr almış üzüldüm yine (
napim elimden geldğince yedirmeye çalışıyorum ısrar edersem zaten kusacak gibi oluyo
Arkadslar bebeginizi her emzirmeden ve altini acmadn once ellerinizi yikiyomuunuz benim bugun dogm gunum doktorumuzarafi biraz once hediye verdi bana kizimin kakasinda enfeksiyon cikmis kakasini yesil yapiodu tekrar test istedi moralim bozuldu
kızlar bir şey sorucam
kafasını sağa sola çeviriyor bazen. ellerini kafasına götürüyor saçını çekiyor, gözüne parmağını sokuyor :)))
yada rahatsızdamı böyle yapıyor. kulak ağrısı, grip falan olabilir mi?????????????
kulaklarını iyi temizlememize rağmen bir haftadır kulakları sürekli kir atıyor dışarı bu nedendir acaba??????????????*
emzıkle alakası yok cnm bence benımkı emzıkde kullanıyor cunku
bu arada kızlar benım bebeğim 2 haftadır cok koyu yeşıl kaka yapıyo sarı susam tanelerı var arada.doktora gıttım oda mama yedığı ıçın normal olduğunu ,kılo almasa ıştahsız olsa sorun olacağını soyledı. onun dışında problem yok dedı.hemde cok pıs kokuyo burdan okudum bazı arkadaşların enfeksıyon olmuş benım dr nıye tahlıl ıstemedıkı hemde uzman dr yanı
Canım kilo alımı gelişimi iyiyse boşver Yaşıtlarını sen 34. Haftada doğum yapmışsın ben 42. Haftaya girerken doğum yaptım bnm kız 4150 gr doğdu iki bebeği karşılaştırmak doğru olmaz mesela ve senin kizin bnm Kızimdan 500 gr fazla almış sakin sıkma canını böyle bir konuyaARKADaslar merhaba. Ben 34 haftalik dogum yaptm kizim 2200dogdu. Suan tam 2.5 aylik 4900 Oldu bu aylarda olam bebislernz kac kilo oldu?premature annesi olmak boyle biseyms acaba yasitlarini yakaladi mi iyi bakabiliyo muyum gbi sorular gitmyo kafadanu
Ben neredeyse iki haftalık olduğundan beri emzik veriyorum emmese beni ememezdi kızım çünkü Göğsümun ucu çok azdi eğer biberon yüzünden olaydi o zaman haklısın derdimArkadaslar sadece anne sutuyle bebegini beslerken yalanci emzikte kullanan varmi??? Ben bebegimi emzirirken yalanci emzigede zar zor alistirdim fakat bu seferde benim nememi almakta sikinti cekti ve eskisi kadar istekli emmedi.sonra emzigi hemen kestim.bu seferde eski huysuz uykusuz haline geri dondu.benimle ayni durumda olan varmi.yoksa emzikle alskasi yokmu.
cnm eskıler bu işi bılıyor. annem hep kundak derdı tabıkıde karşıyım bu duruma ama aslında haklılar. benım kızımında ellerı çok kıpırdakdı hep uykusunu boluyodu 2 gece annemde kaldım. uyurken tulbentle hafıf kollarını bağladı. görsen resmen hoşuna gıttı mışıl mışıl uyuudu ogun. hatta eşıme anlattıgımda olmaz bız yapmayalım dedı. baktım gecen gece oda uyutamamış battanıyenın altına sıkıştırmış kızımın ellerınımaşşlah o gece ıyı uyudu. her zaman yapmıyorum ama baktım uyumuyo yapıyorum rahat uyuyo cnm tavsıye ederım
Arkadaslar sadece anne sutuyle bebegini beslerken yalanci emzikte kullanan varmi??? Ben bebegimi emzirirken yalanci emzigede zar zor alistirdim fakat bu seferde benim nememi almakta sikinti cekti ve eskisi kadar istekli emmedi.sonra emzigi hemen kestim.bu seferde eski huysuz uykusuz haline geri dondu.benimle ayni durumda olan varmi.yoksa emzikle alskasi yokmu.
kızlar bebeği kesik kesik çok az veya reflüsü olup fışkırtan varsa doktorum bize bebelac thickener adlı kıvam arttırıcı mamayı önerdi ve bugün kullandım şükür kızım hiç kusmadı ben emziriyorum 25cc suda 1 kaşık mamayı hazırlayıp kızıma ya biberonla yada kaşıkla veriyorum biberonla beslerse dedi doktorum sütünün yada mamanın içine ekle çalkala öyle içir dedi doktorum ve emzirdikten hemen sonra yedirdim ben kusmasını engellesin diye işe yaradı benim kızım fışkırtmıyordu pek ama ağzını kenarından akıyodu hep inş işe yarıcak ilk defa kusmadık bugün
kızlar bir şey sorucam