bebeğin kusması ve ağzından fazlasını çıkarması, peynirimsi olması normal bir durum.
reflüdeki kusma fışkırır tarzda olmasıdır. kusmadan farkı budur. kustuğunda fışkırır hortumdan çıkar gibi. minik hortum :)))
benim kızım ilk başkta 4-5 kerer fışkırır tarzda kustu. ondan sonra süt dolu dolu ağzına gelip geri gidiyor. bir türlü kusmuyor.
mide kapakçığı tam gelişmediği için fazla süt ağzna gelip geri gidiyor buda onu çok rahatsız ediyor. genzine kaçıyor çoğu kez çok tehlikeli ödüm kopuyor her seferinde
((((((((((
ağzına gelip giden sütten sonra hırıltı oluyor boğazında. yarım saate yakın hırıltısı oluyor. midesinden rahatsız olmadığı zamanlar ana kucağında sessiz sakin duruyor uyumadığı zamanlar. ama midesi rahatsız olduğunda sürekli mızmız. sürekli kucak istiyor. bazen kucağa almak istemiyorum. yoruluyorum sürekli kucağımda tutmaktan iş güç yapamaıyorum. ama kucağıma alır almaz bakıyorum süt dolu dolu ağzına gelip gidiyor demek sıkıntısı varmış bu yüzden kucak istiyormuş diyorum üzülüyorum.
doktorum şuruplar verdi 8-9 gün kullandım hiç bir faydası olmadı. birde bu süt gelip gitmesinin peşinden hıçkırık tutuyor her gün. bazen günde 2-3 kere hıçkırık oluyor.
bu mide büyümesinden değil reflüden dolayı olan hıçkırık