Ayy çok sevindim Allah analı babalı buyutsun inşallah hemen bu gece deniyorum zeytinyağını
canim sen 40 haftani doldurdun degilmi ? zeytinyagini oncedende surmek ise yararmiki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayy çok sevindim Allah analı babalı buyutsun inşallah hemen bu gece deniyorum zeytinyağını
canim sen 40 haftani doldurdun degilmi ? zeytinyagini oncedende surmek ise yararmiki?
irişcim aşkolsun, zeytinyağinı acıl haber vereyim diye yazdimHayırlı olsun canım ,sağlıkla büyüsün inşallah
Bize niye haber vermiyon ,hemen unuttun bizi bakıyorum da
Evet sali günü doldu 40hafta ptsi sezeryana gircem yarın tahliller yapılacak 2 gunum var doğdu doğdu yoksa doktor çıkaracak olduğu yerden
oğlum uyumama izin vermiyor malesef. Benimde dikişten ziyade hemeroid açıyor. Kızlar fatma ananın eli, inşikak, meryem, yasin, fetih surelerinin işe yaradıgını düşünüyorum. Sancı sırasında ya ragib çektim. Sizlerede dua ettim. Oğlum 3340kg 51 cm doğdu
Kızlar selam,
Benim de oğlumu. Bugün dünyaya gelmesi lazım ama çok şükür 30 ağustosda kucağıma aldım. Ancak yazabiliyorum. Son haftalarda kilosunda yükselme olmadığı için erken doğum yaptım. Ama bebek küçük ve kalp atışları zaman zaman düzensiz olduğu için sezeryan büyük ihtimal deselerde bi gece hastanede yatıp kalp atışlarını takip ettirdim sabah da suni sancı ile normal doğuma başlandı benim ısrarımla. Çok şükr normal doğurdum ama 9 saat suni sancı aldım. Son 4 saati hatırlamak bile istemiyorum. Ama herşey oğlumu görmemem değdi. Doktorlar bebek küçük diye abartıyolar diyoduk ama onların tahmininden de küçük doğdu 2610 doğdu, boyu kilosuna göre uzun olduğu için iyice zayıf görünüyordu bebeğim. 50 cm bu arada. Şimdi kilo aldırmaya çalışıyoruz. Allah herkese kolay doğumlar versin. Doğum bitiyor sarılığıydı göz çapağıydı uğraşıyosun. Hele de hiç kıyamıyosun minicikler :)
çok sevindim canım.Allah yavrunla mutlu ve sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah.zeytinyağını merak ediyordum.ben de başlayacağım kullanmaya. :)slm kızlar, oğlum dünyaya geldi. Önceki doğumumda dikişleri taşlaşmış o nedenle kesti, olmasaydı hiç dikışsiz doğum olacaktı. Yani zeytinyağı işe yaradı. Dualarda kesinlıkle yaradı. 3 saat içinde hastaneye gelıp doğum yaptım. duaları yazmak isterdim ama şarjım bitmek üzere. Heqkese hayırlı doğumlar
Canım 42. Hafta doğan bebekler de var, bir sorun yoksa biraz daha beklesen neden hemen sezeryan, ben de 41. Haftamdayım bir sorun olmadığı sürece beklemeyi düşünüyorum sıkıldım ama olması gereken buKizlar 41.haftam sali günü doluyor ve ptsiye sezeryanim var açılmam ve sancım yok sizce suni sancı almalı mıyım sezeryana girmeden
Canım 42. Hafta doğan bebekler de var, bir sorun yoksa biraz daha beklesen neden hemen sezeryan, ben de 41. Haftamdayım bir sorun olmadığı sürece beklemeyi düşünüyorum sıkıldım ama olması gereken bu
evet cnm bizim doktorda sarılık ust bedende her bebekte olur kol ve bacaklara ınerse endıse etmek gerekır sız 2 saatte bır canını yakın uyandırın demıstı 7 gun gecınce korkmayın dedı cok sukur sarılık olmadık ,ama hıc kıyamıyorum aygını sıkmaya acıyo canı bellı bızde altını acıyoruz hıc sevmıyo o zaman uyanıyo oglusumCanım benim de bebeğimin sarılığının yükselme ihtimali vardı doktorum bana da aynı şeyi söyledi. Ben her gece alarm kurup 2 saatte bir emziriyorum. 2 saati mümkün mertebe geçirme. Bebeğin uyanmıyorsa ayağının altını azıcık acıt öyle kolay uyanıyorlar. Benim bebeğimin sarılık değeri şu an baya bir düştü ama ben hala aynı şekilde emzirmeye devam ediyorum yükselmesin die. Aman diyim sen de ihmal etme
Canim bebeklerde 8. Gun 1. Ay 3. Ay kural gunudur yani duzen gunu diyelim. ..
Bebegin dogdugunda Rabbimiz oyle guzel ayarlamis ki zayen ilk iki gun filan siyaha yakin yesil kakasi olur bu da hala karninda senden beslendigi seylerin kalintisi bu zaman zarfindada yani sutunuz de 3. Gun filan gelir
O zamana kadar bebek zaten kolay kolay acikmaz ama sen duzenini soyle yap rahat edersin.
Bebek her 3 saatte bir 15 er dk iki gogusten emzir yani yarim saat basinda dur hem bebeginle aranizlaki iletisim icin guzel.
Ikinci memeyi emzirirken sonlara dogru bebeginjn altini degistir sonra geri kalan dk larini da emzir ve bebegin zaten cok yorgun uyku modunda oldugu icin uyumus olacaktir
3 saat rahat uyumasi lazim.3 saat sonra uyanmazsa uyandir tansiyonu duser acliktan.zaten ac uyanir yine ayni sekilde emzir alt degistir 3 saatlik uykuya yolla. Ilk hafta bu sekilde devam eder sonrasink zaten bebek belirler. Ya cok emer ya cok uyur bebeginin yapisina bagli.
Bebek emzirilirken sicak tutmayin cok fazla ki mayisip uyumasin cunku o zmn az emer cok uyumaz.
Ve gunde 1 saat kadar da gun isigina cikar sen de hava al. Etrafa bakma sakin hic birsey olmaz
Hayırlı olsun, Allah bağışlasın oğlunuzu.. Bir an evvel kilo alır toparlar umarım. Sadece anne sütü mü veriyorsunuz? Mama takviyesi yapıyor musunuz?
Ben de puset kullanacağım boşver kimin ne dediğini önemli olan senin ne istediğin
Ben de pazartesi spinal sezeryan olacağım çünkü 41.hafta dolmak üzere ve kizim hala dogmuyor ama korkuyorum da sen gormuyorsun dimi kesildiğini dikildigini falan
Kizlar 41.haftam sali günü doluyor ve ptsiye sezeryanim var açılmam ve sancım yok sizce suni sancı almalı mıyım sezeryana girmeden