2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar hastanede ikramlarniz olucak mi neler olucak ya da dr unuza ufak bi hediye düşünüyorum sz de düşünüyor msnuz ne alicaksnz.. baska kmlere ikramlar yapiliyor hc bilmedgm bi konu ne yapicami bilmiyorum ..
Ben ozel bi ikram dusunmedim ama tatli yada cikolata yaptirticam dogum yaptiktan sonra yanimda olan hemsirelere diger hasta yakinlarina falan ikram eder.cukalata falan yaptirisa kucuk bir kutu doktorun odasina biraktiiriim.boyle bisey dusundum.zaten hastaneye gelcek kisi sayim cok cok az oldugu icin oyle buyuj ikrama gerek yok ayriyeten ben bu ikram isinin hastanede abartilmamasi taraftariyim.eve gelecek olanlari agirlarim gizel gine kismetse..

İyi günler meleklerin anneleri :)
Az kalsın doğuracaktım.nst de düzenli sancım çıktı serum takıldı bi ilaç verdiler içtim. Sonra düzeldi. Bugün de karnım ve belim ağrıyor. Ara ara kasığıma kramp giriyor. Bide pelviks ağrım var çok fena. Bu ne kızlar şimdi. İçim daralıyor ağlamak istiyorum:KK43:
Geçmişe bakıcam şimdi neler olmuş merak ediyorum.

kizlar bugun hastanede kontrolum vardi doktorum izinde oldugu icin sancim vardi demistim zaten bugun cogaldi ve 2cm acilmam varmis ebe doktoru aradi doktor eve gidebilir dedi ama sancilarim slklasirsa geri geldi aksam ustu ufak bi kan parcasida geldi nisan oluyo galiba bakalim suanda sancim var eyer cogalirsa hastaneye gitcez cok heycanliyim:18:
canım allah yardımcın olsun eğer doğumun başladıysa da rabbim bi avazda kurtarsın inş.

Kizlar gunaydin geceden beri adet agrim gecmedi daha dogrusu bu agriyi bayadir cekiyoru ama bugun hep surdu ve cati kemiklerim agriyor ya agriyi ayirt edemezsem diye korkuyorum karnimda surekli kasiliyor

canım senin de haftan çok gerilerde değil artık,gerçek sancıların düzeni önemli ve dinlendiğinde de geçmiyorsa şiddeti artıyorsa gerçek sancıymış,sen dakikaları not al derim

Bugun kontrolumuz vardi.bebisim 2550 olmus kafasi yerlesmis dedi(acaba nereye yerlesti onu sormadim bilen varsa cevaplarsa sevinirim)normal dogum icin simdilik sartlar uygun gozukuyor.agri esigimi sordu azcik mizmizim ama yureklendirirsniz esimde yanimda olursa ben normal dogururum dedim :KK1: epidurali sordum 2 hafta sonra konusalim dedi ve o hafta cati muayenesi yapicak yapmasak olmazmi dedim kapidan bir adam gecicek ama gecer mi gecmezmi bunu onceden gorebilmek iyi olmazmi dedi catin cok cok dar ise sana bosuna sanci cektirmye gerek yok dedi.azcik sezeryan yapmak istiyor gibi geldi ama olsun kismette ne varsa artik raziyim.gecen olan bicak saplantilarini sordum rahim hazirlaniyor bu iyi dedi.dogum sancisin belin ortasindan baslar karnini sararcasina 1 yada2 dk surer ve hareket yapsanda gecmez dedi.ayyy ne uzun yazdim dimi...nst ye de girdik sonc sanci yok :KK1:

Bugun kontrolumuz vardi.bebisim 2550 olmus kafasi yerlesmis dedi(acaba nereye yerlesti onu sormadim bilen varsa cevaplarsa sevinirim)normal dogum icin simdilik sartlar uygun gozukuyor.agri esigimi sordu azcik mizmizim ama yureklendirirsniz esimde yanimda olursa ben normal dogururum dedim :KK1: epidurali sordum 2 hafta sonra konusalim dedi ve o hafta cati muayenesi yapicak yapmasak olmazmi dedim kapidan bir adam gecicek ama gecer mi gecmezmi bunu onceden gorebilmek iyi olmazmi dedi catin cok cok dar ise sana bosuna sanci cektirmye gerek yok dedi.azcik sezeryan yapmak istiyor gibi geldi ama olsun kismette ne varsa artik raziyim.gecen olan bicak saplantilarini sordum rahim hazirlaniyor bu iyi dedi.dogum sancisin belin ortasindan baslar karnini sararcasina 1 yada2 dk surer ve hareket yapsanda gecmez dedi.ayyy ne uzun yazdim dimi...nst ye de girdik sonc sanci yok :KK1:

Canım çok sevindim gayet güzel bebeğin kilosuda yerleşmesinide herhalde aşağıya indi kafası onu demek istedi çünki benimkide geçen hafta gittiğimde kafası aşağı inmiş dedi...

Kızlar ya benim karnima tuhaf tuhaf bir ağrı giriyor adet ağrısı gibi mi anlayamıyorum arada bulantı vuruyor belim de ağrıyor gibi mesanemin olduğu yere de sancı giriyor ara ara noluyor anlayamıyorum

sabahtan berı hareket etmeyen bebegımı en son gobegımı saga sola sallamak suretiyle harekete gecırdım. sımdıde hıçkırık tuttu. korktu mu ne :))
doğuma 4 gun kala hasta olmayı basarmıs bulunuyorum oksurerek doguracam bu gıdısle sezaryene gerek kalmayacak

Kızlar ya benim karnima tuhaf tuhaf bir ağrı giriyor adet ağrısı gibi mi anlayamıyorum arada bulantı vuruyor belim de ağrıyor gibi mesanemin olduğu yere de sancı giriyor ara ara noluyor anlayamıyorum
hazırlık ağrısı gibi duruyor gecen banada olmuştu ama bende bel ağrısı yoktu..ne kadar sürüyor o ağrı,bugün doktorum tarif etti gercek doğum sancısını.doğum sancısı belden başlar karnına doğru sarar ağrı ve 1 2 dk sürer hareketle falan gecmez dedi.bu ağrın derin nefes eğzersizi hareket ederek geciyor mu

sabahtan berı hareket etmeyen bebegımı en son gobegımı saga sola sallamak suretiyle harekete gecırdım. sımdıde hıçkırık tuttu. korktu mu ne :))
doğuma 4 gun kala hasta olmayı basarmıs bulunuyorum oksurerek doguracam bu gıdısle sezaryene gerek kalmayacak
gecmiş olsun ılık su ya yada ılık süte bal yaptın mı boğazını yumuşatır.bir iki diş sarımsak yiyiver
Canım çok sevindim gayet güzel bebeğin kilosuda yerleşmesinide herhalde aşağıya indi kafası onu demek istedi çünki benimkide geçen hafta gittiğimde kafası aşağı inmiş dedi...
benim bebişin kafası hep aşağıda cıkıyordu yani kafası aşağıya doğruydu kontrollerde.bugün biraz iş ciddiye bindi yani doğurmama az kaldığını daha net anladım tırsıyorummmmmmmm :KK1:

Kızlar hastanede ikramlarniz olucak mi neler olucak ya da dr unuza ufak bi hediye düşünüyorum sz de düşünüyor msnuz ne alicaksnz.. baska kmlere ikramlar yapiliyor hc bilmedgm bi konu ne yapicami bilmiyorum ..

Valla tatlim dogumum guzel gecerse :) cicek yaptirmak istiyorum doktoruma gelenlere vermek icin guzel kaliteli bi cikolata yaptircam ama ne zaman yaptirsam karar veremiyorum

Dün ben de çatı muayenesi oldum doktorum hafif bir lekelenme olabilir dedi ama olmadı ama lekelenmeyi geçerse adet kanı renginde ve yoğunluğunda olursa gel demişti sen de bir ara sor istersen

dun aaradım cok normal dedı
sımdılık duzenlı bı agrım yok
yarına kadr bakalım ne olcak ıns herseyın hayrlısı olur hepımız için

Cnm kac kilo bebein şu an tlfndn gözükmüyor tarhe kac gün var çok üzülme cnku üzüntü suyun gelmesnde büyük etken moralni yüksek tut hayrlsi olsn bebis gelirsa unutrsun bnlari oh dersn ben artk sabredemyorm cddi cddi ))[/QUOTE .!.:
dunkü ultsrasonda 2800kusür cıktı ama yanılma oluyomus ya ondan korkuyorum
yanı dogdugunda muhtemelen daha ufak olacak:KK43:
bugun tam 36+0
ıns herseyın hayrlıs olsın hepimiz için

Valla tatlim dogumum guzel gecerse :) cicek yaptirmak istiyorum doktoruma gelenlere vermek icin guzel kaliteli bi cikolata yaptircam ama ne zaman yaptirsam karar veremiyorum

hastahaneye yakın pastahane falan yokmu doğumun gercekleştikten sonra musait olan kişi yaptırır gelir biz kuzenimin eşiyle öyle yaptık kuzenimin yanında annesi kaldı bizde gittik cukalata yaptırıp geldik sonra dağıttıydık..

kızlar bugün nst icin beklerkn dün akşamdan beri normal doğumsancısı ceken bayanın bebişinin kalp atışları zayıflamıştı.hemşireler sezeryana alınması gerektiğini söylediler anneye ve yakınlarına.annenin yanı oldukca kalabalıktı kayınvalidesi kaynatası iki bayan daha vardı.cocukları saymıyorum bilem..sezeryana alınmak istemesi ailenin canını sıktı ve hemşireler laf anlatana kadar atla karayı sectiler.ve ben karar aldım doğum tam anlamıyla gercekleşene kadar eşim ve kızkardeşim haricinde kimseye haber vremeyi düşünmüyorum eşim yanına isterse bir arkdaşını o kadar.doğum gercekleşince haber verilir artıkın.

hastahaneye yakın pastahane falan yokmu doğumun gercekleştikten sonra musait olan kişi yaptırır gelir biz kuzenimin eşiyle öyle yaptık kuzenimin yanında annesi kaldı bizde gittik cukalata yaptırıp geldik sonra dağıttıydık..

Vardir muhakkak ama Ben kendim gorerek almak istiyorumbakalim sartlar neleri dogurck:KK12:

aynı şeyler bendede oluyor canım.sanırım doğuma hazırlanıyoruz artık.doktorum böyle olabileceğini söylemişti normal demişti.

Vardir muhakkak ama Ben kendim gorerek almak istiyorumbakalim sartlar neleri dogurck:KK12:

pimpirikli seniii..bu hastahanede bişey dağıtılması eve bebek icin ziyarete gelenlere yemek verilmesinin sebebi bebeğin açgözlü olmaması icinmiş annem öyle söylerdi kardeşlerimi doğurdunda :KK16: o yüzden bazen diyorum ki böyle tatlı cikolata değilde kurupasta mı dağıtsak cay ile icer hastahenedeki hemşireler karınları doyar diye düşünüyom bazen

hatırlatman iyi oldu cnm bende mesajı görünce düşünmeye başladım ama en iyi fikir güzel bi çikolata yaptırmak olucak doktora ve ebelere. ziyaretçi ikramlarını bizim hastanemiz yapıyor lohusa şerbeti ve ufak ikramlıklarını...

herkese günaydın kızlarr misafirlerimden bişey de yazamadım.baya da konu olmuş hepsini okuyamadım. dün benimde nst mvardı yavaş yavaş yaklaşıyorsun dedi doktorum doğuma şuan tek sıkıntım daha önce de yazmıştım tansiyon bu şekilde yükselmeye devam ederse eylülü beklemiyecek benim kız.artıkçoksık çağrıyor doktorum çarşamba bidaha gideceğim tansiyonum sıkıntı yaratmazsa normal doğum dedi doktor ama tansiyon yüksekliği bebeğiçok hareketlendiriyormuş ki öyle oldu gerçekten dönerse tekrerdan sezeryan yaparız dedi çarşamba günü netleşecek herşey.

bebek ve senin sağlığın için ne uygunsa o olur iş hayırlısı diye dua et, doktorlarımıza da o anda en doğru kararı verebilecek basireti göstermesi için dua et... e tabi bizim dualarımızda senle...

X