2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar

istanbulda doğum fotoğrafçısı araştırıyorum ılgısı ve bılgısı olan paylaşırsa sevınrım

sevgıler sağlıklı dogumlar

Daha öncede yazmıştım sanırım. Çatı muayenesini ilk defa burda duyuyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum. Teyzelerim, halalarım, kuzenlerim ve bir sürü eş dost arkadaşım doğum yapan çok etrafımda. sizlerdede öyledir ama hiç kimseye doğum anına kadar çatı muayenesi yapılmamış. Sancıları tutmuş hastaneye gitmişler ve hep o gün mecburiyetten bakılmış yapılmış bu muayene.

Dün kontrolüm vardı doktoruma sordum hayır kesinlikle yapmıyoruz. Sancın tutar gelirsin o gün bakarız. Önceden bakarak hastalarımızı strese sokmak istemiyoruz kuralımız bu dedi. Banada mantıklı geldi.

O zaman yaptirmak istemiyorsak reddetme hakkimiz var.bi kac yerde okumustum cok da mecbur illa yapilmasi gereken bir muayeene degil

bence hiç bi dr seni zorlamaz söylesen.. ben de yarn çatı muayenesi olucam belki rahatlatr seni söliym inanılmaz korkuyordum bi arkadaşım muayene olmadan suyu geldi o an muayene oldu o an sezeryana karar verildi filan bu olay baan ders oldu şimdiden normal doğum olup olmayacağını öğrenmek istyorum ona göre ben de dr umda ne yapıcana karar vericek.. ama çok çok korkuyorsan ki dr um bana muayeneden bile korkanlar var mecburen sezeryan olucaklar die sölemşti, sen de muayene olmadan doğruu sezeryana girersn.. hiç bi şeyi sıkıntı edip büyütmemek lazım bu günlerde, aklımızda kalır bu stresler.. bebeşlerimizz üzülürr (

Hastaneye yatıs yaptım acılmam 3 cm olmus bugun olur dedıler sancımda var hafıften ıns sunıye gerek kalmadan dogar bebegım dua edın lutfen suan kolumda serum yatıyorum

canm benm geçmiş olsun inş kolay atlatmşsındır son durumun ne acaba..

Ben de bu düşünceden yanayım ama normal doğuma uygun olup olmadığımi anca bu muayeneyle anlayabiliyorlarmis bir de sancisiz acilma da olabilir dediler

Sezeryan istemiyorum ben o yüzden yaptircam galiba

bende aynı sen gibiyim canım eşimi işe gönderince koca yatak bana kalıyor. oh mis gibi 12 ye kadar uyuyorum

Merhaba kızlarr

Dün yine sancılandık çok değildi ama 10dk bir düzenliydi
Kociş tuttu hastaneye götürdü kasılmam vardı
Nstde sancı bi 70bide100 vardı ama düzensizdi çatı muyanesi yaptı doktor 1parmak açılman var hala dedi
Gece1de tekrar nstye gireceksin dedi eve geldim gece tekrar gittim
Tekrar tuşe yapıldı hala 1 cmdi ve nstde sancı hiiiç çıkmadı bu kez yine totoma baka baka döndüm yani
Doktor yatış istedi ben istemedim cuma tekrar gideceğim paşam da 3300 gr olmuş bu arada

Merhaba arkadaşlar 37 haftalık hamileyim, bugün kontrole gittim ve 1 cm açılma olduğunu söylediler. Ama çocuk aşağı inmemiş, acaba doğum ne zaman gerçekleşir...

Canım benim 36haftadan beri 1cm açıklığım var daha vardır zamanın

Hastaneye yatıs yaptım acılmam 3 cm olmus bugun olur dedıler sancımda var hafıften ıns sunıye gerek kalmadan dogar bebegım dua edın lutfen suan kolumda serum yatıyorum

Canım hayırlısıyla alırsın inşallah kucağına ağrısız sızısız olur inşallah canım:))

Benim doktorum da dün akşama kadar yapmadı canım dün sancım ve kasılmam olunca baktı daha önce sormuştum doğum başlamadan açılma olmadan bakmak mantıksız demişti şartlar olgunlaşmadan olmazmış

bende aynı sen gibiyim canım eşimi işe gönderince koca yatak bana kalıyor. oh mis gibi 12 ye kadar uyuyorum

Bugun 8 bucukta uyandim evin onunu yikadim beyazlari makinaya attim kulupte takildim onbucukta sekerleme yapmaya giitim amaaaa uyuyamadimm acaba dogum oncesi enerjisi yavas yavas gelmeyemi basladi ne

Senin mucizen seni simdiden parmaginda oynatiyor anam bi gelcem diyor bir gelmiycemm

canım bu kızlar babacı oluyor anne karnında başlıyor babaya olan düşkünlükleri.benim kızımda öyle baba gelince ayrı bir kıpırdanıyor.hayırlısıyla doğduklarında da pabucumuzu dama atacaklar galiba...

Canım benimde yarın kontrolüm ve çatı muayenem var. Bende normal doğumdan korkuyorum ve epidural normal doğumu bende sorucam doktoruma. Ama olmazsa direk sezaryan olmayıda istemiyorum. Korktuğum halde normal doğum yapmak istiyorum bir şekilde herkes gibi atlatırım diye düşünüyorum. Sonra dua ediyorum Allahım sen yarattığın kulunu herkesten iyi bilirsin ben neye dayanabileceksem bana onu nasip et diyorum. Bizim ve bebeklerimiz için en hayırlısı neyse o olsun inşalah..

Ozman benim bebis anneci olacak benimki babayla pek muhatap olmuyor babasi bak oynuyor diyorum baba bakinca hooppp duruyor benimki

Kizlar biberonu kaynatmak gerekiyor ya ben simdi onu tam olarak nasil yapcam caydanligin icine su koyucam icine de biberonu atcam ne kadar kalcak ocakta

Bugun 8 bucukta uyandim evin onunu yikadim beyazlari makinaya attim kulupte takildim onbucukta sekerleme yapmaya giitim amaaaa uyuyamadimm acaba dogum oncesi enerjisi yavas yavas gelmeyemi basladi ne

canım seninle doğumlarımız çok yakın o enerji bana da geliyor ama hep kalmıyor nedense. hala bebeğin uyku setini yıkamadım. biberonlar duruyor. o enerji hep devam etse de şu evi bi temizlesem güzelce ama nerdeeeee.

Ahh rümeysacım yokluyor beni bu çocuk ha geldi ha gelecek derken 10gün kaldı hiiç takvimin buralarını göreceğimi düşünmüyordum:))

meraba petek sana kim bu muayeneyle ilgili ne anlattıysa boşver inanki krkucak bişey yok. 2-3 sn sürüyo ve acı yada başka bişey yok nolur stres yapma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…