2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar biberonu kaynatmak gerekiyor ya ben simdi onu tam olarak nasil yapcam caydanligin icine su koyucam icine de biberonu atcam ne kadar kalcak ocakta

canım aynı işlemi ben de yapıcam ya. şimdi arkasını okudum da kaynayan suya atıp beş dakika bekletiyormuşuz.tamamen suyun içinde olmasına özen göstermeliymşiz.

kızlar şimdi her şey güzel evdeyim istediğim gibi yatıyor kalkıyorum.çoğunuz izni beklediniz sevinerek. ben de çalışmayı bekliyorum üzülerek 2 eylül seminerler başlar ve ben 37 haftayı doldurmak için okula gider...ama olsun kızım için 10 günün bile önemi çok...

Kizlar biberonu kaynatmak gerekiyor ya ben simdi onu tam olarak nasil yapcam caydanligin icine su koyucam icine de biberonu atcam ne kadar kalcak ocakta

canım ben celik bir tencerede suyu kaynattım biberonun bütün parçalarını ayırdım 10dk kaynattım sonra suyu sarksın die bi kavlunun üstünde beklettim sonrada ince bi tülbentle tamamen kuruladım

arkadaşlar yaa benim akıntım olduğunda akıntının etrafında 1 2 cm lik ıslaklıkta oluyor sizdede öyle mi acaba sızıntı mı oluyor suyumdan

bende kaynamış suyun altını kapatığ biberon ve emziği içine koydum bi 15 dk falan durdu kuruladım çantaya yerleştrdm :KK31:

arkadaşlar yaa benim akıntım olduğunda akıntının etrafında 1 2 cm lik ıslaklıkta oluyor sizdede öyle mi acaba sızıntı mı oluyor suyumdan
Aynı şekilde akıntım oluyor canım. Her gün iç çamaşırı değiştiriyorum. Günlük ped kullanıyorum. Günde 2 kere günlük ped değiştiriyorum. Bazen hava alsın diye peçete koyuyorum 1-2 saat öyle durup tekrar günlük ped koyuyorum kafama göre takılıyorum.
Akıntının etrafındaki ıslaklığı görünce bende garip garip şeyler düşünmüyor değilim.
Mesela idrarmı kaçırıyorum 1-2 damla. Yoksa suyumuzdan mı geliyor 1-2 damla düşünüp duruyorum :))))

Kayınvalidem 4 hafta önce 4 adet biberon getirdi bunları kaynatırsın dedi. Ben hala kaynatıcam :))))))))))
4 haftadır mutfak tezgahının üstünde duruyor ki unutmayayım diye :)))

Her tezgahı silmemde tozlarını alıyorum ama bir türlü kaynatmıyorummmmmmm off ne tembel oldum ben ya :)))

Aynı şekilde akıntım oluyor canım. Her gün iç çamaşırı değiştiriyorum. Günlük ped kullanıyorum. Günde 2 kere günlük ped değiştiriyorum. Bazen hava alsın diye peçete koyuyorum 1-2 saat öyle durup tekrar günlük ped koyuyorum kafama göre takılıyorum.
Akıntının etrafındaki ıslaklığı görünce bende garip garip şeyler düşünmüyor değilim.
Mesela idrarmı kaçırıyorum 1-2 damla. Yoksa suyumuzdan mı geliyor 1-2 damla düşünüp duruyorum :))))

Kayınvalidem 4 hafta önce 4 adet biberon getirdi bunları kaynatırsın dedi. Ben hala kaynatıcam :))))))))))

Her tezgahı silmemde tozlarını alıyorum ama bir türlü kaynatmıyorummmmmmm off ne tembel oldum ben ya :)))

haftaya perşembe doktorum hem nstye sokcak hem çatı muayenesi yapcak o zaman sorcam suyum falan hep ii çıkıyo sızıntı olsa azalma olur die rahatlatıyorum içimi

üşengeç oldum diyip gene oturuyosun dimi hadi bi gayret kaldır koca göbüşüde hallet işlerini artık bak ansızın bişey olursa pişman olursun

haftaya perşembe doktorum hem nstye sokcak hem çatı muayenesi yapcak o zaman sorcam suyum falan hep ii çıkıyo sızıntı olsa azalma olur die rahatlatıyorum içimi

üşengeç oldum diyip gene oturuyosun dimi hadi bi gayret kaldır koca göbüşüde hallet işlerini artık bak ansızın bişey olursa pişman olursun

En büyük eksiğim bebek çantası. Bebeğin ve benim eşyalarım yıkandı ütülendi hastaneye gidecekler arasında ayrı bir yere konuldu ama onları koyacak bir hastane çanntam yok bu akşam inşallah alıcaz eşim işten erken gelirse.
Birde biberonları kaynatmak kaldı.

Halıları halı yıkamacıya vermiştim, hafta sonu annem ve kayınvalidem temizliğe geliyorlar evde pırıl pırıl olur. Geçen hafta buzdolabına bamya attık. bezelye ve fasulyem var. 1 kavanoz melemenlik domates hazırladık.
bu hafta sonu acil misafir gelirse diye köfte ve sigara böreği birde yaprak sarması hazırlatmak istiyorum annelere. fırsatları kalırsa yaparlar inşallah bende yardım ederim onlara. şimdilik bu kadar

bide tezgahin ustunde duruyorken 4 haftadir kaynatmadin :KK1: benimki vitrinde duruyor herhalde 2 ay anca kaynatirim :KK1: hadii kalk kayanatk biberonlari

Ahh rümeysacım yokluyor beni bu çocuk ha geldi ha gelecek derken 10gün kaldı hiiç takvimin buralarını göreceğimi düşünmüyordum:))
Bizde bu haftalrida bebisin kucaginda olur diye dusunduk ama seninki pek bi şaakaci cikti ,
canım seninle doğumlarımız çok yakın o enerji bana da geliyor ama hep kalmıyor nedense. hala bebeğin uyku setini yıkamadım. biberonlar duruyor. o enerji hep devam etse de şu evi bi temizlesem güzelce ama nerdeeeee.

Bende yikamadim nevresimini.pazar gunu yikarim diye planladim bakalim basarabilcekmiyim

merhaba arkadaşlar

istanbulda doğum fotoğrafçısı araştırıyorum ılgısı ve bılgısı olan paylaşırsa sevınrım

sevgıler sağlıklı dogumlar

merhaba,

arkadaşım esra altan la çalışmıştı çok memnun kalmıştı, benim muhtemel doğum tarihlerim de müsait olmadığı için burcu ertur ile çalışacağım.

canım tencerede suyu iyiyce kaynattım sonra biberonları emzikleri parçalarına 5 dakika kaynattım, sonra temiz bir havlu üzerinde kuruttum.

bu akıntı bende de var, ama çok uzun süredir devam ediyor. idrar tahlillerim vs temiz çıkıyor hep, son kontrolümüzde suyumuzda iyiydi. iki üç gündür yine stres bastı acaba suyumudur diye, yarın öğreneceğiz neymiş ne değilmiş.

Merhaba kızlarr

Dün yine sancılandık çok değildi ama 10dk bir düzenliydi
Kociş tuttu hastaneye götürdü kasılmam vardı
Nstde sancı bi 70bide100 vardı ama düzensizdi çatı muyanesi yaptı doktor 1parmak açılman var hala dedi
Gece1de tekrar nstye gireceksin dedi eve geldim gece tekrar gittim
Tekrar tuşe yapıldı hala 1 cmdi ve nstde sancı hiiiç çıkmadı bu kez yine totoma baka baka döndüm yani :KK9::KK9:
Doktor yatış istedi ben istemedim cuma tekrar gideceğim paşam da 3300 gr olmuş bu arada

Canım benim 36haftadan beri 1cm açıklığım var daha vardır zamanın

Canım hayırlısıyla alırsın inşallah kucağına ağrısız sızısız olur inşallah canım:))

Benim doktorum da dün akşama kadar yapmadı canım dün sancım ve kasılmam olunca baktı daha önce sormuştum doğum başlamadan açılma olmadan bakmak mantıksız demişti şartlar olgunlaşmadan olmazmış
seni merak ettim ya en az senn gnün kaldı bu kaçncı dr a gdip nst ye grmen hadi hayrlsı bakalım :) ne güzel gide gele duruma aşina oldun öyle de güzel anlatyosun ki okdkça rahatlıyorum burda :) hayrlı haberlerni beklyoruz inş.. bence senn bebiş başak burcu olmayı bekliyor hayrlsıyla..

ben tencerede kaynattım kaynamış suya atıp 5 dk yüzeye çıktıkça içeri doğru ittim her parçasnı kaynattım öyle oluyo galiba demi bu arada emzk de almştık onları kaynatmadım zararlıymış doğru mu ilk 6 ay emzik kullanma dediler kaldı öyle..

Daha öncede yazmıştım sanırım. Çatı muayenesini ilk defa burda duyuyorum. Doğma büyüme İstanbulluyum. Teyzelerim, halalarım, kuzenlerim ve bir sürü eş dost arkadaşım doğum yapan çok etrafımda. sizlerdede öyledir ama hiç kimseye doğum anına kadar çatı muayenesi yapılmamış. Sancıları tutmuş hastaneye gitmişler ve hep o gün mecburiyetten bakılmış yapılmış bu muayene.

Dün kontrolüm vardı doktoruma sordum hayır kesinlikle yapmıyoruz. Sancın tutar gelirsin o gün bakarız. Önceden bakarak hastalarımızı strese sokmak istemiyoruz kuralımız bu dedi. Banada mantıklı geldi.

Bana gecen gittigim kontrolde bakmisti bu sefer bakmadi

En büyük eksiğim bebek çantası. Bebeğin ve benim eşyalarım yıkandı ütülendi hastaneye gidecekler arasında ayrı bir yere konuldu ama onları koyacak bir hastane çanntam yok bu akşam inşallah alıcaz eşim işten erken gelirse.
Birde biberonları kaynatmak kaldı.

Halıları halı yıkamacıya vermiştim, hafta sonu annem ve kayınvalidem temizliğe geliyorlar evde pırıl pırıl olur. Geçen hafta buzdolabına bamya attık. bezelye ve fasulyem var. 1 kavanoz melemenlik domates hazırladık.
bu hafta sonu acil misafir gelirse diye köfte ve sigara böreği birde yaprak sarması hazırlatmak istiyorum annelere. fırsatları kalırsa yaparlar inşallah bende yardım ederim onlara. şimdilik bu kadar

biz de dün kayınvalidemle kışlık domates yaptık tarhana da yapıyoruz altlı üstlü oturduğumuz için benim yemeklik ikramlık sıkıntılarım yok çok şükür beraber yiyip içiyoruz ALLAH BOZMASIN
E sende baya işini halletmişsin yaa o kadarda tembel değilmişsin :KK1:kız evde küçük bi bavul neyin yok mu koyuver içine illa modeli şık bişey mi istiyosun

seni merak ettim ya en az senn gnün kaldı bu kaçncı dr a gdip nst ye grmen hadi hayrlsı bakalım :) ne güzel gide gele duruma aşina oldun öyle de güzel anlatyosun ki okdkça rahatlıyorum burda :) hayrlı haberlerni beklyoruz inş.. bence senn bebiş başak burcu olmayı bekliyor hayrlsıyla..

ben tencerede kaynattım kaynamış suya atıp 5 dk yüzeye çıktıkça içeri doğru ittim her parçasnı kaynattım öyle oluyo galiba demi bu arada emzk de almştık onları kaynatmadım zararlıymış doğru mu ilk 6 ay emzik kullanma dediler kaldı öyle..

Ben emzik almadim kismetse kullanmak istemiyom..ve benn iptalim camasir astim mutfagi topladim biraz dinleneyim biberonu kaynatcam :KK16: umarim

bende günlük ped kullanıyorum. Havalar sıcak diye günde beş altı kez değiştiriyorum. Malum nem mantar yapıyor. Son zamanlarda çamaşırımın kenarında aynen senin anlattığın gibi ıslaklık görüyorum fakat doktorum suyumun normal olduğunu söylüyor.

Kızlar dün akşam karnım cok gergin sert idi sonra sol üst karnımdan bıcak saplantısı gibi bişeyler girmeye başladı sonra karnımın altında acayip bi baskı hissettim bebeğimde 5 10 sny biryere toplanıp kalıyordu arada b usefer daha uzun süre kendini topladı o zaman cok korktum bu kadar uzun toplamadıydı kendini.yarım saat böyle devam ettik bıcak saplantılarım karnımın sol tarafından giriyor aşağıdan cıkıyordu..eşim bana yardımcı oluyordu derin nefes al ver sırtıma da yastık karnıma elleriyle ovuyordu arada koparıverdi yoksam kızımız geliyor mu diye :KK1: Sanki doğumda ebeler yardımcı olur ya onun gibi hissettim benim heriften iyi doğum koçu olur :KK1: Sonra dizlerimin üstüne hani derler ya köpek duruşu gibi öyle durmamı istedi o harekette rahatlattı sonra kendlğinden gecti

dün aynı şeyler banada oldu ve geliyo sandım aşağıdan sürekli kafasını vurdu bana heralde doğururum bu gece dedim bu baskıyla sabah kalkınca çamaşırım ıpıslak birz da su gelmiş bekliyom yarın sabah kontrolüm var acaba doğumum mu yaklaştı bilemedim ki panik yapıp hastanelere de taşınmak istemiyom yanlış bi alarmdır diye....

dün aynı şeyler banada oldu ve geliyo sandım aşağıdan sürekli kafasını vurdu bana heralde doğururum bu gece dedim bu baskıyla sabah kalkınca çamaşırım ıpıslak birz da su gelmiş bekliyom yarın sabah kontrolüm var acaba doğumum mu yaklaştı bilemedim ki panik yapıp hastanelere de taşınmak istemiyom yanlış bi alarmdır diye....
Az da olsa suyunun geldigine inaniyorsan bi doktoruna sorsamiydin kontrolun yarin ama ne bilim bilemdim simdik.

20 lıraayamı gosterıyolar cnm cok sasırdım gercektenmı
bu arada bebısımın kılosu ondeymış kızlar 3300 olmus 4u gecerse sezeryyan dedı dr.4 eyylulde catıma ve duruma bakacak ben yusuf yusuf:2:

Canım maşallah kilosu çok iyi bebişinin.Özel mesaj hakkım yok cevap veremedim. umarım yüzünü gösterir bebişin :) teşekkürler sanada hayırlı doğumlar

X